zander

En buckla värd namnet

Igår såg jag Trofeo Colombino. Finalen spelades mellan Getafe och hemmalaget Recreativo de Huelva, Spaniens officiellt äldsta klubb. Det blev en trevlig seger för besökarna med 1-2 efter sent straffmål för andalusierna.

Bortsett från att Recre spelar i tvåan så ser Getafe, med flera spännande värvningar (som Alexis från Sevilla, Pedro León ännu en säsong, Lafita från Zaragoza, med flera) ut att kunna vara med och slåss om Europaplatser på riktigt i år. Hursomhelst, sommarturneringar är en viktig och lång tradition i Spanien, och flera klubbar har sin egen.

Vissa (som Real Madrids Santiago Bernabéu och Barcelonas Gamper) är inte bland de största av dem. Andra, som Recres Trofeo Colombino, är av sin tyngd alltid på en hedersplats i vilket troféskåp som helst. En bjässe till pokal som imponerar.

Visst, det kanske inte är världens största trofé i bokstavlig mening – jag antar att någon jänkare har patent på det. Men det är en buckla av storlek och rang. Det behövs minst två man för att hålla den, som här när Getafe firade segern igår.

 

Men, just det, ett annat riktigt viktigt sommarmöte är förstås Deportivo de La Coruñas väl inarbetade klassiker Teresa Herrera…

Eller för den delen Segundaklubben Cádiz trofé, Trofeo Carranza, som bara de verkliga bjässarna kan konka på. Jodå, försäsongsturneringarna väger mycket tyngre än vad man skulle kunnat tro.

Per Zander
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • http://www.mcfc.co.uk/ Ali Hassan88

  Styrkebesked från Valencia, eller? Fast det ska nog mycket till om Valencia slutar bättre denna säsongen än vad de gjorde den föregående… :/

  • http://twitter.com/PerZander Per Zander

   Jag gillar årets upplaga av Valencia, säkert ännu mer när de får tillbaka de långtidsskadade. Vi får se, jag tar det inte för omöjligt att Barcelona kan tappa en placering.

 • ℬishopsℬlaize

  Har en liten fråga här som verkar väldigt passande till temat. Vilken status har den spanska super-cupen egentligen i spanien, ses den som en försäsongs match eller som något viktigt?

  • http://twitter.com/PerZander Per Zander

   Det är säsongens första trofe, som brukar man säga. Den är inte viktig på sättet att den är tung, men den är alltid viktig för stunden. Givetvis minst viktig av alla oficiella.

 • raul7aa

  Inte dags för en ny artikel Per? 🙂

  • http://twitter.com/PerZander Per Zander

   Det är alltid dags för en ny artikel 🙂