talangbloggen

En helt ny blogg

Välkommen till den nystartade talangbloggen. Här ska ungdomarna – a.k.a. Sveriges framtid – ha huvudrollerna. Dels de blomstrande talangerna här hemma i Sverige som stormar fram i allsvenskan och superettan, men även alla modiga ungdomsproffs runt om i Europa kommer att följas med stort intresse.

Tanken med bloggen är att skapa ett forum för er läsare, där vi gemensamt kan hålla koll på våra svenska talangers framsteg. Er hjälp kommer att vara mycket värdefull när det kommer till att hitta svenskarna runt om i A-lag, reservlag och ungdomslag.

Inläggen kan därför bli lite hur som helst här men en gång i veckan ska ett spelarporträtt levereras. Här har ni även all möjlighet att påverka. Hör av er till mig om det är någon talang som ni gärna vill att jag ska lyfta fram.

Det är ju nämligen så att talangerna exploderar inom svensk fotboll. Allt fler slår igenom vid en mycket yngre ålder än tidigare och fler vågar ta steget ut i Europas storklubbar som juniorer. Det är dessutom unga fotbollsspelare som inte är rädda för att ta för sig,  både på planen i form av att som det så klassiskt osvenskt heter “göra-sin-gubbe”.

Men det finns även en helt annan attityd vid sidan om planen. Vad som förr var “jag är här för att lära mig och hoppas på att få chansen” har nu förvandlats till “jag är här för att bli bäst”.

Hur har det då blivit så här? Sverige som alltid varit det försvarsinriktade landet där man fortfarande är talang som 24-åring. Är det förbundskaptenen Erik Hamréns synsätt att släppa fram spelare tidigt? Är det Zlatan Ibrahimovics förtjänst? Är det John Guidettis? Är det Fifa-generationen som kommer med ett helt nytt självförtroende efter tusentals timmar av det beroendeframkallande tv-spelet?

Eller är det nya friska fläktar som Borussia Dortmund, Napoli, Atlético Madrid, Sjachtar Donetsk, Athletic Bilbao, Swansea och för all del Häcken som de senaste åren utmanat jättarna i respektive land med en härlig, offensiv fotboll? De lag som bevisat att det går att slå de största klubbarna med små medel – fast en enorm vilja och glädje.

Ja, någonstans där ligger förmodligen svaret. Svensk fotboll och dess talanger är mitt inne i en revolution där tonåringarna snart erövrat hela landet. Därför är det hög tid att skapa det här forumet. Häng gärna med och var en del av utvecklingen.

Jag kommer att uppskatta allt som ni bidrar med och även svara på era frågor och uppmaningar. Eller om ni bara vill prata fotboll, så är jag där. Ni når mig enklast via kommentarer till bloggen. (OBS. Kommentar-funktionen har ännu inte startats upp, så ha tålamod där).

Och även på mitt nystartade twitterkonto:
Stefan Ottosson

Nu kör vi!

U21-bild

Ett tecken på den svenska utvecklingen. Här är startelvan i U21-matchen mot Slovenien den sjätte oktober 2011. Sedan dess har alla utom en spelare, Joseph Baffo, tagits ut i A-landslaget eller blivit utlandsproffs.

Stefan Ottosson
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.