sydamerika

Krisen är större – Uruguay och Chile förlorade

De var de två nationerna i det sydamerikanska kvalet som var i störst behov av – men både Uruguay och Chile kammade noll i deras respektive matcher.

Chile fick väntat problem mot serieledaren Argentina. Gästerna tog ledningen två gånger om efter Messi:s och Higuain:s mål – inom loppet av bara tre minuter.

Chilenarna jobbade dock på bra och gjorde sig stundtals förtjänta av en reducering. Och dem kom, men för sent. För Gutierrez 1-2-mål kom i den 91:a minuten.

Uruguay däremot… hur kunde det gå som det gjorde? Bolivia:s Saucedo gjorde hat-trick när bolivianerna fullkomligt mosade Uruguay med klara 4-1. Lita på att Tábarez har press på sig nu. Den så uppskattade och hyllade tränaren måste ta tre poäng hemma mot Paraguay i nästa match. Annars kan Uruguay komma att missa VM i Brasilien 2014. Och det vore en rejäl miss för det lilla landet, som blivit en av de största fotbollsnationerna i världen på de senaste åren.

Och på tal om Paraguay. De tog en skön seger i jumbomötet mot Peru på hemmaplan. Finalisterna från Copa América 2011 vaknade till – men det lär inte ge någon VM-plats för det…

… Ecuador, kvalets positiva överraskning, fortsätter att ta poäng. Borta mot Venezuela tog man en viktig poäng igen. Castillos kvittering i den 22:a minuten innebar att man ligger tvåa, en pinne efter Argentina. Dock har formstarka Colombia, med den målglade Falcao, en match mindre.

/Fredrik
fredrik.sanz@hotmail.com
Twitter.com/fredriksanz

Fredrik Sanz
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.