sydamerika

Livsviktiga matcher väntar i kvalet

Chile och Uruguay, två nationer som väntas gå till VM i Brasilien 2014, är illa ute. Femma respektive fyra är just nu deras placering i tabellen, och båda behöver segrar.

Tuffast blir självklart för Chile. De möter gruppettan Argentina som har i stort sett hela truppen i bra form. Men det som talar för chilenarna är hemmaplan, där de brukar vara starka.

Uruguay möte Bolivia borta, en match som med tre poäng kan leda till att man hänger på bra i chansen om att kvala in till VM. Dock är bortamötet i La Paz aldrig något självklart.

Övriga matcher:

Venezuela – Ecuador
Peru – Paraguay

Sanz tippar:

Chile – Argentina Omgångens helt klart mest ovissa match. Chile är i starkt poängbehov samtidigt som Argentina är i storform. Men ett hungrigt Chile mot ett Argentina som sägs var nöjd med oavgjort kan Chile dra det längsta strået. Tror dock på oavgjort, 1-1 säger magkänslan. Men räkna absolut inte bort Chile.

Bolivia – Uruguay Om inte Tabarez mannar återvänder till Montevideo med tre poäng kommer “el profe” bli sågad längs fotknölarna och väldigt kritiserad. Bolivia är i princip borta från VM 2014, och kommer borde inte – trots hemmaplan – störa Uruguay allt för mycket. Tippar aningen med hjärtat, men tror på uruguayansk vinst. 3-1.

Paraguay – Peru Bottenmatch. Inget av lagen har mycket att spela om, förutom att slippa bli jumbo. Paraguay har visat upp bättre spel det senaste än i inledningen av kvalet, så jag tror de tar alla tre poäng i natt. 2-0.

Venezuela – Ecuador En väldigt intressant match för den som är intresserad av sydamerikansk fotboll. Vinst för hemmalaget och VM lever i allra högsta grad samtidigt som vinst för gästerna skulle innebära tre oerhört sköna poäng, då man ligger tre och kan rycka ifrån lite. Venezuela har hungern, men Ecuador formen. Tror på x, 2. 2-2 eller 1-2 till Ecuador.

Det är vad jag tror. Men viktigast av allt – vad tror ni?

***

Resultaten uppdateras givetvis via Twitter och på bloggen i morgon.
/Fredrik Sanz
fredrik.sanz@hotmail.com
Twitter.com/fredriksanz

Fredrik Sanz
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.