sydamerika

Se serieledarens mål – efter 25 sekunder

Det har gått bra för Newell´s i den argentinska ligan. Efter 10 omgångar har man vunnit 6 matcher och spelat oavgjort 4, och är alltså obesegrad än så länge.

I förra veckan mötte man ett lag som ska vara med i toppen, Vélez Sarsfield. Och man fick en riktig drömstart i toppmatchen. Redan efter 25(!) sekunder gjorde man 1-0. Det var Maxi Rodríguez som slog in ett välplacerat inlägg på bortre stolpen. Och det resultatet stod sig faktiskt matchen ut. Tre viktiga poäng till Newell´s som leder serien än. Här är målet:

Ett annat lag som gick bra i Argentina var River Plate. Eller om det var Godoy som rasade totalt? River tog ledningen två gånger om via Martín Aguierre samt Leornaod Ponzio, och då stod klockan bara på elva minuter. Efter det klarade inte Godoy, ligasjuan, att vända. River vann med klara 5-0. Nu visar River att man på allvar kan utmana i toppen.

Övriga resultat i Argentina:

Atletico Belgrano – Boca Junors 3-1 (1-1)
Independiente – Atlético Rafaela 2-0 (1-0)
San Martín – All Boys 2-1 (0-1)
San Lorenzo – Arsenal 0-0
Estudiantes – Quilmes 2-1 (0-0)  (Heltokig match där gästerna kvitterar i den 83:e minuten. Men Duvan Zapata ger Estudiantes tre pinnar efter sitt mål i den 92:a minuten)
Colón – Racing Club 0-1 (0-0)
Lanús – Unión 2-0 (1-0)
Argentinos Juniors – Tigre 0-0

***

Över till andra sidan Rio de la Plata-floden. Där har det spelats matcher i Liga Uruguaya. Och där gjorde inte Peñarol någon besviken, inte målmässigt i alla fall. Juan Oliveira Lopez gjorde tre mål när hans lag tog upp sig på en tredjeplats via 4-2 borta mot Cerro Largo.

Annars hände inte så mycket oväntat. Defensor tog tre poäng precis som El Tanque och Liverpool.

Nacional befinner sig just nu på fjärdeplats i tabellen, men har slägläge då man vid vinst mot Bella Vista kommer gå upp i ensam serieledning.

***

Mer om övriga ligor i Sydamerika kommer under veckan.

Tyck gärna till och kom med förslag till bloggen.

/Fredrik
fredrik.sanz@hotmail.com
https://twitter.com/fredriksanz

 

Fredrik Sanz
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.