Andréas Sundbergs blogg

Hammarby behöver värva en anfallare

Efter 1-1 borta mot Ängelholm har Hammarby fyra raka matcher utan seger. Resultatet är inte fy skam, men det som oroar är det dåliga spelet. 

Billy Schuler gjorde det helt okej mot Falkenberg, men jag tycker det är konstigt att han fick starta som ensam anfallare mot Ängelholms rutinerade och fysiska backlinje. Sinan Ayranci hade passat bättre i går.

***

Johannes Hopf får såklart ta på sig baklängesmålet. Svagt att inte plocka den lösa frisparken.

***

Christophe Lallet har gjort fyra seriemål vilket är flest i Hammarby, men gårdagens insats var hans sämsta i år. Okej att man kan ha en tung dag på jobbet då finterna inte lyckas, men man ska ändå kunna sätta passningar på sina medspelare. Lallet slog bort otroligt många bollar i går.

***

Mikael Rynell är viktig för laget, men återigen klarade han inte av att spela en hel match. Senast han gjorde 90 minuter var i den andra seriematchen, mot Umeå. Sedan har det sett ut så här: 
BP: Ut efter 45 minuter.
Brage: In efter 73 minuter.
Varberg: Ut efter 69 minuter.
Värnamo: Ut i halvlek.
Assyriska: Spelade inte.
Landskrona: Ut efter 72 minuter.
Falkenberg: Ut efter 72 minuter.
Ängelholm: Ut efter 45 minuter.

***

Nicklas Lindqvist är en spännande spelare. Jag vill se mer av hans snabbhet.

***

Vad tycker ni att Hammarby behöver värva i sommar? Jag anser att man behöver få in en anfallare med näsa för mål. I dagsläget har mittfältarna Andreas Dahl, Sebastian Castro-Tello, Christophe Lallet och Sebastian Bojassen gjort fler mål än vad Sinan Ayranci och Billy Schuler har gjort tillsammans.

Andréas Sundberg
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • Jonaz77

  Varför kan inte Bajen låna hem Linus Hallenius?
  Bajen behöver värva eller låna mittfältare och särskilt anfallare med allsvensk erfarenhet
  Jonas

  • Sundberg08blogg

   Det hade såklart varit en klockren värvning, men i dagsläget tror jag inte att Linus är intresserad av att gå till Bajen. Jag tror att han har högre ambitioner än att gå tillbaka till superettan.

   • Jonaz77

    Bajen borde låna spelare som inte direkt tar en plats i en start elva i Allsvenskan eller mycket bättre utländska proffs spelare som kan lånas hem för en korttid, jag tänker ganska brett från Europa, Afrika…
    Sen tycker jag Bajen inte har de spelare idag för att lira ett snabbt kortpassningsspel ala Barcelona.
    Bajen behöver ha en tränare som Sören Cratz som kan anpassa spel efter material.

    Fram med gris-och tråkfotbollen och börja vinn!

    • Sundberg08blogg

     Sant, man måste kunna grisa sig till segrar ibland.

     • Jonaz77

      Det måste hända nått nytt när spelet inte funkar, kanske ändra uppställning 
      1. täppa till bakåt, bättre samspel mellan försvar och mittfält, kanske spela 4-5-1
      2. jag vill se förändring i mittfältet varför inte låta Monterio spela höger mittfält, han är bra i offensiven
      3. Bajen måste vara mer aggressiva, jag vill se ett mer fysiskt- och enklare spel inte en massa dribblingar som inte leder till nåt. Mer kantspel.
      4. tränaren måste coacha bättre, spelare som inte är i form ta bort dem från startelvan testa nya unga spelare och våga ge dom speltid inte bara ett inhopp på 5-10 min.

 • http://twitter.com/DeLaRuna Gustav Karlsson

  Rimliga alternativ;
  Få hem Kennedy och låta han ta strikerpositionen
  Låna hem Linus
  Låna hem Charlie
  Värva Kjartan som var på tapeten innan säsongen
  Värva från Superettankonkurrenter, t.ex. Altemark Vanneryr i Varberg.
  Eller det bästa av allt, plocka hem Runström igen!!!!!!!!!!!!!!

  • Sundberg08blogg

   Kjartan känns väl som en rimlig värvning. Har inte sett honom spela, men har hört en hel del bra saker.

   Sedan finns det några bra strikers i superettan. Altemark-Vanneryr är en av dem. Men förra året spelade ”Gabbe” i Ljungskile och där var hans anfallspartner Johan Patriksson bättre. Den här säsongen spelar han i Oddevold. I dag gjorde han tre mål.

   Om Kennedy återvänder lär det väl vara som mittfältare?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000220502003 Rasmus Jakobsson

  Värva yannick salmon som provspelade i sommar och kennedy

  • Sundberg08blogg

   Salmon, aka Laxen, gjorde det bra på försäsongen. Men jag tror inte att han är vad som krävs för att gå upp i allsvenskan.

 • barkungen

  Jag förstår inte att så många vill ha tillbaka hemvändare som kommer till Bajen i brist på annat, är vi inte klara med det? Minns hur det gick för Runström. Fotboll handlar så väldigt mycket om motivation och finns inte det till 100% spelar det ingen roll om man är en fantastisk spelare. Linus är jättebra men han ska absolut inte tillbaka till oss i dagsläget, han skulle se det som ett misslyckande. Kennedy kan vara ett alternativ då han har kommit fram till läget att det kanske är dags att runda av karriären med några år i Sverige, då kan motovationen finnas där. Värva gärna bra spelare och framförallt motiverade spelare som ser Bajen som ett kliv uppåt i karriären och inger annat

  • Sundberg08blogg

   Väl talat!

 • thaowl

  Ni som pratar om Linus, jag är inte säker på att han skulle lyckas lika bra den här gången som när han spelade för oss i fjol. Skulle han komma till sommarn/hösten så skulle han ses som en frälsare (vilket han inte sågs som när han slog igenom) och pressen på honom kanske hade varit för stor för att han skulle lyckas.

  Kennedy hade självklart varit en superaffär för Hammarby, även om hans motivation inte hade varit på topp.

  Sa redan från början att det var ett misstag att inte värva Salmon, då jag aldrig kunnat lita på Törnstrand (som back-up och i dagsläget startspelare). Dessutom så kan Salmon spela som def. mitt och central mitt också (Dahl och Baggios platser).

  Kjartan verkar vara en väldigt allround anfallare, lång, men ändå ganska snabb och helt okej teknik som gör många enkla mål. Om han skulle passa i Hammarby låter jag vara osagt, men han skulle nog göra bättre ifrån sig än Billy och Sinan ialf.

  Charlie hade varit en riktigt bra förstärkning om vi hade kunnat låna in honom, men det låter ganska orealistiskt. Dock passar ju hans snabbhet bättre in mot Allsvenska lag, där motståndarna inte står med alle man framför mål och köttar.

  Ska vi få in en realistisk förstärkning så är det nog en till amerikan, möjligen från MLS eller någon från en annan Superettan konkurrent. Altemark-Vannemyr och Hrgota vore ju rena drömmarna, men kanske inte så realistiska med tanke på prislapparna. Det skulle vara om Bajen Aid kan skrapa ihop massor med pengar igen. 

  • Sundberg08blogg

   Kjartan eller en amerikan alltså. Det låter både realistiskt och bra.

 • Bajen_Inter

  I det korta inlägget om Bajen hade du hela tre fel.

  1. Hammarby har inget dåligt spel generellt.

  2. Hammarby spelar 4-3-3 i år alltså var inte Billy the kid ensam på topp.

  3. Lallet har gjort 5 mål.

  Att Hammrby behöver en anfallare med näsa för mål har du dock rätt i. Du och alla andra behöver bara vänta tills sommarfönstret öppna, då kommer K. Finnbogason.

  • Sundberg08blogg

   Då är vi inte överens om Bajens spel. Jag tycker att laget har spelat dåligt i flera matcher.

   Lallet har registrerats för fyra mål – BP, Brage, Värnamo, Falkenberg.

   Man kan diskutera hur Hammarby spelar. 4-3-3, 4-5-1, 4-4-1-1. Jag skulle ändå inte kalla Lallet och Rynell för anfallare.

   • Bajen_Inter

    Ok laget underpresterade kraftigt i match 7 och 8 men därefter har en uppryckning skett.

    Nu kommer jag tyvärr inte ihåg vilken match det var men Lallet har gjort ett mål till.

    Jo visst kan man diskutera hur Hammarby spelar men inte hur Gregg officiellt ställer upp, det har varit 4-3-3 hela vägen.

    • Andreas_Sundberg

     Du tänker nog på BP-matchen, men det var Tim Björkström som nickade in bollen i eget mål.

     Så, du tycker att ”Baggio” är anfallare när han flyttas ut på en kant?

     • Bajen_Inter

      Kanske var den mot BP.

      Nej varken Baggio, Castro, Rynell eller Lallet är anfallare men de två sistnämnde står på pappret uppställda som det i ett 4-3-3 system.

      Hammarby har förtillfället bara två anfallare, Ayranci och Billy the kid som på sammanlagt på 20 matcher gjort 1 mål. Så ja, Bajen behöver onekligen en riktig striker.

     • SvenskFotbollsFramtid

      Iofs har bara Billy startat två matcher i år, och På försäsongen gjorde han väl en del mål? Inte för det spelar nån roll och säger inte emot dig, vi behöver en anfallare.

 • A. Wallgren

  Tyckte Lallet såg ut som en ytter senast, men i övrigt har jag mer sett honom som en anfallare i Bajens matcher.

  Gillar Lallet stenhårt, men håller med om att han hade en märklig dag på
  jobbet senast. Passningsadresserna var för det mesta felstavade (tycker dock att han kompenserade en del i det defensiva arbetet vilket ska berömmas). Vet
  dock att killen kan så mycket bättre, och när han gnistrar till så vet
  vi vad han kan.

  Annars är det den gamla nötta melodin bland såväl fans, journalister och kommentatorer… att den som inte får spela borde spela. I det här fallet Sinan istället för Billy. I ärlighetens namn så tror jag att Greg har bäst koll för han närvarar på alla träningar och bedömer och tar ut laget.

  Sen tror jag bara på en av ”hemvändarna” som diskuteras nedan. Hammarby har ambitionen att bli Allsvenskt igen, och inom överkomlig tid. När det händer (jag tror tyvärr inte det sker i år), så hoppas jag att Kennedy är delaktig. Frågan är, hur realistiskt är det att han återvänder – och i sådant fall när?

  • Andreas_Sundberg

    Håller med om att Lallet kämpade. Det ska han ha.

 • ConversationDude

  Även om Max Von Schleebrügge kommer tillbaka efter uppehållet är det nödvändigt att förstärka i försvaret. Törnstrand är en direkt säkerhetsrisk och långt ifråg mogen för spel på denna nivå, Monteiro har förvisso spelat upp sig sedan fjolåret men får ändå ta på sig en 3-4 mål i år på grund av bristande markeringsspel, Figueroa kan säkerligen bli en habil ytterback i Allsvenskan framledes men är inte där än. Theorin är den som förhindrar total kollaps i försvarsspelet.

  Vårt spel är de facto riktigt bra (stundtals)! De flesta lag parkerar nio man på sin planhalva och använder någon slags ”långa-bollar-på-bengt”-taktik med viss framgång. Jag tror det är svårt att lasta Sinan eller Billy för att de inte gör fler mål. Många av våra baljor tillkommer från distans eftersom att  motståndarna faller så djupt och är övertaliga i sitt straffområde.

  Många talar om Kjartan Finnbogason vilket är något absurt då få kan ha sett honom spela. Det vore en ren chansning att plocka in en så pass oprövad spelare och knappast att betrakta som resursmaximering. 

  Vilka vill jag se då?
  En försvarare som kan användas på fler positioner:
  – Yannick Salmon, jamaicanen som provtränade med oss under försäsongen. Vansinnigt att vi inte signade honom redan då.

  – Kennedy Bakircioglü, kontraktslös fr.o.m. 1 juli. Orimligt möjligen. Å andra sidan har han inte spelat många matcher i år. Alternativet för honom vore väl Holland där han gjort sig ett fint namn. Konkurrensen av Bajrami (Sveriges mest ÖVERSKATTADE fotbollsspelare) är knappast mördande.

  – En kvick innemittfältare, med all respekt för Dahl och Baggio men snabba är de ej. En kvick innermittfältare med god spelförståelse, fint skott samt även bollvinnande kvaliteter. Jag vet att jag beskrev Petter men det är helt orealistiskt. Vi kanske redan har en sådan i Robin Tranberg?

  • Andreas_Sundberg

   Tror du att Kennedy är en orimlig värvning? Jag tror att han vill spela i Bajen igen. Frågan är om det blir nu eller om han kör två år till utomland innan han vänder hem.

   • ConversationDude

    Jag kanske var otydlig. Jag menade förstås till sommaruppehållet, han har ju nämnt att han vill avsluta i Baken innan han varvar ned i Assyriska. Däremot tror jag att det blir något år till utomlands.

 • http://www.facebook.com/people/Alexander-Jezek/684729702 Alexander Jezek

  Låna Charlie! han klarar av att spela ensam på topp, snabb,stark och teknisk, klarar av att spöa brunkarlag!.

  Fixa in Kennedy så att moståndarna inte bara markerar bort Castro hela matcher, plus att Kenka klarar av att spöa brunkarlag!

  egentligen behöver vi typ 2 vettiga ytterbackar också….

 • Jonaz77

  Jag undrar bara hur Öster kan vara så överlägsna? De har ju precis inga häpnadsväckande spelare, de satsar på unga talanger. kan inte Bajen göra detsamma? 

  En stor skillnad mellan lagen är att Öster spelar mer kantspel och då blir man farliga.
  Jag måste också medge att de har haft en j*drans tur med många av poängen.

 • Zzzzlatan

  Den ende i Bajen som håller allsvensk klass är Castro-Tello. Resten är fotbollsarbetare under toppskiktet i Sverige. Hammarby behöver säkert värva för att knipa en plats bland de 3 första i Superettan. Björn Runström, kanske, hahahaha…

  • a Pd

    Om Castro-Tello som inte ens är bäst i Bajen håller allsvensk klass borde väl slutsatsen ändå vara att flera andra också gör det?

 • basse

  Victor Söderström (A) Brommapojkarna 18 år.

  http://www.youtube.com/watch?v=qRmrTfSd2uA&feature=plcp