Sundbergs blogg om Allsvenskan

Uselt försvarsspel av Hammarby

22 maj 2012 00:29, Andréas Sundberg

Hammarby förlorade sin andra raka match efter 1-4 mot Landskrona. Bajens försvarsspel var riktigt uselt. Om Max von Schlebrügge är frisk till nästa match – Falkenberg hemma på måndag – lär han gå rakt in i startelvan efter Marcus Törnstrands insats i Skåne. Och om Bajen hade haft en duglig vänsterback hade Erik Figueroa också bänkats.

Efter förlusten var tränaren Gregg Berhalter kritisk till försvarsspelet och oroades över att man blivit sönderkontrat för andra matchen i rad.

Offensiven var bättre, Sebastian Castro-Tello är alltid sevärd och har varit lagets bäste spelare i år. Sedan var Andreas Dahls mål riktigt snyggt. Men faktumet att Sinan Ayranci fortfarande är mållös i årets ligaspel är inte bra.

Bajen är sex poäng efter serieledaren Öster. Nu gäller det att så snabbt som möjligt hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Men räkna med att Falkenberg kommer att försöka ta efter Assyriskas och Landakronas segerrecept och satsa på en snabb kontringsfotboll.

Tillbaka till bloggen

  • http://twitter.com/CopiadStoffe Kristofer

    Sinan är giftig på topp…:) Det är som att spela med 10 man när han spelar tyvärr.

Elfsborg - Helsingborg
Torsdag 17 april kl 18:45
Falkenberg - Kalmar FF
Torsdag 17 april kl 18:50
Gefle - Brommapojkarna
Torsdag 17 april kl 18:50
IFK Göteborg - Åtvidaberg
Torsdag 17 april kl 18:50
Landskrona - Syrianska
Torsdag 17 april kl 19:05