Statistikbloggen

Så många följer Zlatan i Europa League på TV denna säsong

Länge sedan det blev något om tittarsiffror här i bloggen, så varför inte fiska upp något nytt inom detta? Om inte minnet sviker mig var senaste inlägget om tittarsiffror hur ”Svensson” har svikit det svenska herrlandslaget i TV-sofforna för att i stället kolla på en VHS-inspelning av ”Bara med Bruno” från SVT på 90-talet eller liknande.

TV4-gruppen hade rättigheterna för Europa League till och med förra säsongen. Från och med denna säsongen är det ”Kanal 5” som sitter på rättigheterna men det TV-huset har valt att lägga matcherna främst i Kanal 9 samt Eurosport-kanalerna. Skulle Zlatans United nå final så lär den knappast sändas i den där Eurosport 2, om man säger… Ganska uppenbart vilken kanal som kommer sända finalen.

Så här har tittarsiffrorna här hemma i Sverige utvecklats för Manchester Uniteds matcher i Europa League:

Rekordet så här långt är 220 tusen tittare som följde Zlatans målshow mot franska laget ASSE. Drygt hälften av tittarna svek returmatchen där United bara skulle ställa ut skorna och titta på matchuret.

I kvartsfinalen (torsdagarna 13 och 20 april) väntar belgiska Anderlecht, med endast 3 belgiska spelare inom tröjnummer 1–30. Vågar någon tippa antalet tittare?

När tar ”fet-femman” över sändningarna för Zlatans Europa League-matcher?

***

Gillar ni läsare att få bra genomgångar av tittarsiffror? Något speciellt ni vill se mer av?

Carl-Johan Eelde
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER