Sillybloggen

Fiorentina satsar på Rasmus Elm

Gazzetta dello Sport, Tuttosport och Corriere dello Sport rapporterar om Rasmus Elm under tisdagen.

Tidningarna skriver att Elms agent Patrick Mörk är på väg till Florens för att träffa Fiorentinas sportchef Daniele Prade.

Enligt uppgifter prioriterar Fiorentina för att få fram en lösning med AZ-svensken.

Fotbollskanalen.se har försökt nå agenten Patrick Mörk, men mobilen är avstängd.

Fotbollskanalen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • http://www.facebook.com/people/Sebastian-Pagmert/100000646419320 Sebastian Pagmert

  Det här låter bra. Italienska ligans fokus på lägre tempo och teknik lämpar nog utmärkt för honom.

  Dags att ta steget från Holland också.

 • ReMadrid

  Om Rasmus Elm går till Fiorentina blir han nog en av få och hittills den enda spelaren för startelvan. Förstår ej hur man kan sälja Behrami, Gamberini och ev Jovetic, Ljajic, Cerci, Vargas samt låta Montolivo gå gratis utan att göra klart med säkrare kort än El Hamdaoui, Hegazy och den där argentinske backen. Dessutom försvinner Kharja

  • Totalfotboll1

   Tror att Rasmus Elm blir den perfekte ersättaren till Montolivo. Serie A: s långsamma tempo ger Elm den tid han behöver för att slå sina perfekta genomskärare. Dessutom så är han inte den snabbaste av alla spelare, vilket gör att denna liga passar honom utmärkt. Om Montolivo gick gratis till Milan så måste det vara för att hans kontrakt gick ut och att han inte ville förlänga det, vilket är förståeligt med tanke på hur turbulent det varit i klubben den senaste tiden. 

   Vet inte vilka Behrami, Kharja och Gamberini är då jag inte har så jättebra koll på Fiorentina, men jag håller med om att det är konstigt om de skulle sälja Jovetic, Ljajic och Vargas. Dessa tre spelare behöver Fiorentina om de ska kunna nå övre halvan av tabellen kommande säsong. Om dessa spelare ska säljas så ska Fiorentina se till att de får rejält betalt för dessa så att de kan köpa tillräckligt bra ersättare. 

   Vet inte vilka El Hamdaoui och Hegazy är och kanske är de som du säger inga bra ersättare, vilket gör valet av spelare ganska märkvärdigt, men sedan är det kanske så att det inte rinner in så mycket pengar i Fiorentina eftersom det inom italiensk klubbfotboll generellt sett inte rinner in lika mycket pengar som i t.ex. Premier League och La liga och då blir det svårare att hitta dugliga ersättare. 

   Dessutom så fick de kanske inte så mycket pengar för Behrami och Gamberini, vilket försvårar valet av ersättare ännu mer. Vad gäller Cerci så ville Milan ha honom och när en storklubb som Milan vill ha en spelare från en så liten klubb som Fiorentina, då blir det inte lätt att säga nej.

   • ReMadrid

    Det stämmer, Montolivos kontrakt gick ut och han ville inte skriva på nytt men man kunde ha sålt honom förra året eller i januari. Och självklart beror försäljningar av bra spelare samt köp av sämre spelare på de skäl du nämner men jag tror och tycker Fiorentina skulle kunna hantera situationen bättre en de gör, t ex genom att agera snabbare. Kanske hade de då kunnat få betalt för Montolivo eller iaf knyta till sig en ersättare som Candreva innan han gick till Lazio

    • Totalfotboll1

     Montolivo behövdes för att rädda kvar Fiorentina i Serie A förra säsongen, så viktig var han för laget när de övriga spelarna i klubben inte presterade på topp och därför gick han inte till Milan förrän nu. Därför fanns inte pengarna till att köpa Candreva. 

     Om Fiorentina ska ha en chans att nå övre halvan av tabellen kommande säsong så måste de hitta en ny spelfördelare på det centrala mittfältet och då är Elm ett bra alternativ. Sedan så måste Jovetic, Ljajic och Vargas stanna i klubben för annars tror jag Fiorentina åker ur Serie A, så pass beroende av dessa tre spelare är de för att anfallsspelet ska fungera. 

     Dessutom så måste man hitta en bra back-up till Jovetic, för när han blev skadad så gick det utför för Fiorentina eftersom Jovetic stod för ca hälften av Fiorentinas mål. Med anledning av detta så måste också fler spelare kliva fram och göra mål för Fiorentina, exempelvis Ljajic och Vargas, om de ska gå långt i ligan den kommande säsongen. Vad gäller Cerci så har han redan lämnat Fiorentina för Milan. 

 • ettarton

  Kul med Elm i Viola ! Kan bli bättre än Montolivo

 • JoonasF

  Tråkigt men säkert ett bra val!

  • Totalfotboll1

   Varför är det tråkigt? Han går till en bättre liga där tempot passar honom alldeles utmärkt och där han nästan garanterat kommer få mycket speltid eftersom Montolivo gick till Milan. Visst är Fiorentina i nuläget en sämre klubb än AZ men den har helt klart stor potential att bli mycket bättre än vad den för tillfället är. 

   Med spelare som t.ex. Vargas, Jovetic och Ljajic kan Fiorentina gå en ljus framtid till mötes och Elm skulle bara förstärka laget ytterliggare som perfekt ersättare till Montolivo, vilket bara gör Fiorentina ännu bättre. 

 • Gustav Hedenborg

  Kul att han går till min gamla favoritklubb. Det har inte spelat en svensk där sedan Stefan Schwarz, eller jo Runström var väl men det räknas inte då laget då låg i C2.