Sillybloggen

Ryktet: Chelsea vill ha Zlatan

10 juli 2012 08:44, Fotbollskanalen

Under måndagkvällen och natten började ett högintressant rykte att spridas via sportsajter som Caught Offside och Calciomercato.it.

Det handlar om Zlatan Ibrahimovic. Och Chelsea.

Londonklubben, som vann Champions League efter att ha slagit ut Barcelona och besegrat Bayern München i finalen, uppges vara intresserad av att värva svensken som ersättare till Didier Drogba.

Zlatan Ibrahimovic har ju som bekant en Champions League-titel som sitt stora mål… Men lämnar han verkligen soliga Milano för västra London?

Och kommer Chelsea verkligen att investera i en dyr anfallare igen efter floppen (nåja) Fernando Torres? Dessutom har Adriano Galliani sagt att Zlatan Ibrahimovic inte kommer att lämna klubben.

Vad tror ni själva? Bara påhitt, eller ligger det något bakom ryktet?

Tillbaka till bloggen

 • 1LennartSwanson2

  Jag vill se Zlatan i Alkmar

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001629992357 Micky Negasi

  Det skulle vara mycket vackert att se Zlatan i Europa mästar laget Fc.Chelsea

 • Totalfotboll1

  Kan mycket väl stämma. Om man ser till huvudspelet så är både Drogba och Zlatan två av världens allra bästa spelare på att nicka. Ser man till styrka så är de båda tillräckligt starka för att hålla undan sin motståndare. 

  De är precis som någon skrev här på fotbollskanalen också duktiga på att ”suga” in bollar. Zlatan är visserligen inte lika snabb som Drogba men han har minst lika bra teknik och båda är fantastiska avslutare. Zlatans långsamma hastighet kan kompenseras upp av andra som har den snabbheten, t.ex. A. Cole, F. Torres, Ramires etc. 

  Sedan så har Chelsea för tillfället en italiensk tränare i form av Roberto Di Matteo som förmodligen har kontakter med klubbar i Serie A, vilket kan vara en av anledningarna till transferryktet och kanske också en av anledningarna till att Zlatan går till Chelsea om han lämnar Milan . 

  • Chronic

   en av zlatans största svagheter är ju, ironiskt nog, huvudspelet. :)

  • fille970917

   Mycket fel här, Zlatan är inte så långsam som du får en att tro, han är t.o.m. något snabbare än Drogba. Drogba har förlorat mycket av sin snabbhet. Samtidigt är tekniken mycket bättre hos Zlatan, men hans huvudspel är inte speciellt bra :)

   • Totalfotboll1

    Sen när är Zlatan snabbare än Drogba?Jag har sett dem båda i action och då är det lätt att se att Drogba är snabbare. Zlatan är visserligen en fantastisk tekniker men Drogba är fortfarande lika bra tekniskt som han var för några år sedan, t.ex. att rikta in den nicken som han gör mot Bayern München i Champions league finalen trots att han får en knuff i ryggen. Det tyder på att man har en otroligt bra teknik. 

    Zlatan är också duktig i luftrummet. Jag har sett honom flera matcher i Serie A den senaste säsongen. Han har visserligen inte gjort så många mål på huvudet men det är inte så lätt att nicka i mål när han nästan jämnt har en ”ryggsäck” över sig. Att nicka in mål mot italienska försvar är bland det svåraste sättet att göra mål på i Serie A och därför är det inte hur lätt som helst att nicka in bollen även om han är 1.95 m lång. 

    Att nicka handlar dessutom inte bara om längd utan även om spänst och tajming, vilket jag tycker Zlatan har, men som sagt, när någon jämnt punktmarkerar en så är det inte lätt att göra mål, även om man har den teknik som Zlatan har.