Sillybloggen

Leipzig-bossen bekräftar Arsenal-kontakt

Tidigare i veckan rapporterade The Sun att Emil Forsbergs tränare i Leipzig, Ralph Hasenhüttl, är aktuell för att ta över i Arsenal när Arsene Wenger tackar för sig. Nu bekräftar succétränaren att det ligger något i uppgifterna.

– Det var en välundersökt story, säger Hassenhüttl på en presskonferens inför lördagsmötet med Schalke, enligt Mirror.

– Det fanns mycket sanning i det. Jag har hört om värre öden än att efterträda den längst sittande managern i England. Det skadar inte mitt rykte, eller hur?

Hassnhüttl valde dock att lägga till:

– Vi behöver inte lägga så mycket tanke till det. Jag har hittat rätt här.

Arsene Wenger har tränat Arsenal sedan 1996. Hans kontrakt med London-klubben går ut efter pågående säsong. Wenger har ännu inte tagit något beslut om framtiden utan säger att det kommer att komma efter säsongens slut.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

HIF går skilda vägar med assisterande tränaren

Under de senaste åren har Tobias Tuvesson varit assisterande tränare i Helsingborg. Efter att Henrik Larsson lämnat sin roll som manager i klubben och Per-Ola Ljung och Christoffer Andersson tagit över står det nu klart att även Tuvesson lämnar klubben.

– Jag har inget nytt färdigt. Tiden har varit jättebra trots årets resultat. Jag är glad och stolt över att ha varit en del av HIF och fått vänner för livet bland ledare och personal. Känslan att stå framför södra stå efter en vinst kommer jag ta med mig hela livet, säger Tobias Tuvesson till HIF:s hemsida.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Gojanis agent: ”Vi förhandlar med J-Södra”

Robert Gojani sitter på ett utgående kontrakt med Jönköpings Södra. Var han kommer att spela nästa säsong är ännu oklart.

– Jag har inga kommentarer till det just nu, säger 24-åringens agent Nima Modyr till Jnytt, och fortsätter:

– Vi håller på att förhandlar med J-Södra, vi får se vad det landar i. Vi är inte klara.

Gojani startade under årets säsong 24 matcher för J-Södra i allsvenskan.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Backkuggen förlänger med Tottenham

Jan Vertonghen förlänger sitt kontrakt med Tottenham. Den belgiske landslagsmannens nya avtal sträcker sig till sommaren 2019.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Framtiden ser ljus ut och jag är väldigt glad över att få vara en del av den, säger Vertonghen till klubbens hemsida.

Vertonghen kom till Tottenham sommaren 2012 och har sedan dess gjort 131 Premier League-matcher för Spurs.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Manchester United närmar sig Lindelöf

Manchester United närmar sig Victor Nilsson Lindelöf.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat att Manchester United är i förarsätet när det gäller ett köp av landslagssvensken. Enligt de uppgifterna förhandlar José Mourinho och United med Benfica om ett paketpris för Lindelöf och en annan spelare.

Nu skriver även engelska Daily Record att Manchester United samtalar med Benfica om en övergång i januarifönstret och att Lindelöf är högst upp på Jose Mourinhos önskelista.

Samma tidning skrev även under torsdagen att United-ordföranden Ed Woodward har gett Mourinho tillåtelse att ta in en spelare ”i Champions League-nivå”.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

16-årige Malmö-talangen klar för Hoffenheim

Malmö FF:s 16-årige talang Filston Mawana lämnar Sverige för att bli ungdomsproffs i tyska Hoffenheim.

Mawana är född 2000 och svensk U17-landslagsman bekräftar flytten på Twitter, där han också tackar Malmö för de sex år han spenderade i klubben.

Anfallaren hann inte med att göra några A-lagsmatcher för MFF.

Hoffenheim ligger sexa i tyska Bundesliga.

 

 

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Trelleborg värvar talang från MFF

Sedan i somras har Johan Brannefalk varit utlånad till Trelleborg från Malmö FF – nu står det klart att flytten blir permanent. 18-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Brannefalk gjorde under hösten elva matcher varav sju från start för TFF i superettan.

Samtidigt meddelar Trelleborg att Linus Fridolf väljer att lämna klubben, trots att TFF hade en ambition att förlänga.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: Allsvenskt intresse för Öis-backen

Johan Hammar har under året varit en nyckelspelare i Örgryte. Nu skriver Kvällsposten att mittbacken dragit till sig intresse från en handfull allsvenska klubbar.

Den 22-årige mittbacken själv vill inte kommentera tidningens uppgifter, men medger att han gärna skulle spela högre upp i seriesystemet än i superettan.

– Självklart. Allsvenskan är alltid intressant, säger Hammar till Kvällsposten.

Hammar kom till Örgryte inför årets säsong. Han har tidigare tillhört Evertons ungdomsakademi och även spelat för Malmö FF och norska Fredrikstad.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Falkenberg värvar anfallstalang

Tidigare i dag stod det klart att Falkenberg värvade målvakten Hampus Nilsson från Djurgården. Nu står det klart att hallandsklubben även värvar den 17-årige anfallaren Herve Patient Prudence Nshimirimana, eller Passi Prudence som han kallas, från Högaborg.

– Det känns väldigt spännande att komma till Falkenbergs FF. Det här är bra för min utveckling, säger Passi till klubbens hemsida.

Så här säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson om värvningen:

– Det är en 99:a med jättestor potential. Passi är en forward som spelar i en nummer 10-roll. Han har bra teknik, spelförståelse och rörelse. Han är inte färdig som spelare, men vi har sett att det kan gå fort, säger Nilsson och syftar på Jesper Karlsson.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Officiellt: Frej värvar från superettan-konkurrent

Nsima Peter gjorde i år tio mål för Varberg i superettan. Nu står det klart att den 27-årige nigerianske anfallaren flyttar från västkusten till Täby och IK Frej, där han har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år.

– Jag har länge imponerats av Peters styrka, karaktär och förmåga att göra mål på olika sätt. Jag tror att han kommer passa väldigt väl in i vårt spelsystem och det känns bra att få in en så pass erfaren forward i truppen. Tillsammans med Lukas Sunesson har vi en spännande forwardsuppsättning på plats redan nu, säger Frejs tränare Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Peter kom till Varberg inför säsongen 2013, och gjorde totalt 27 mål på 95 superettanmatcher för klubben.

– Jag är mycket glad över att få representera Frej. Det är en underbar klubb som jag har sett växa senaste åren och det känns riktigt bra att få bli en del av den. Jag ser framemot säsongen och jag ska göra mitt bästa för klubben, säger Peter.

Fotbollskanalen
0 kommentarer