Sillybloggen

Uppgifter: United diskuterar tränarroll för Zlatan

Det är en lång rehabilitering som väntar Zlatan Ibrahimovic efter korsbandsskadan som svensken ådrog sig i Europa League-kvartsfinalen mot Anderlecht. Det spekuleras därför i vad som händer med anfallaren vars kontrakt med klubben går ut i sommar och efter skadan så tros optionen i avtalet inte utnyttjas.

Men The Independent skriver nu om en annan möjlighet för Zlatan att bli kvar i klubben. Managern José Mourinho ska enligt tidningen vara väldigt motvillig i att släppa svensken, och det har inletts ”försiktiga” diskussioner om en tränarroll för 35-åringen i framtiden efter att ha sett hans inverkan på resten av laget.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: Mourinho har gett De Gea grönt ljus att lämna

Sommaren 2015 var David De Gea minuter från en övergång till Real Madrid. Men målvakten blev kvar i Manchester United på grund av faxstrul som gjorde att de rätta dokumenten skickades in för sent. Sedan dess har spanjoren fortsatt att kopplas ihop med Real, och i sommar kan det komma att bli en affär.

Enligt både spanska Marca och engelska Daily Mirror har Uniteds manager José Mourinho gett De Gea grönt ljus att lämna klubben om han vill. Marca skriver att Mourinho inte vill stå i vägen för en spelare som inte vill vara i United.

De Gea kom till Manchester United från Atlético Madrid 2011.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: Isco förlänger med Real Madrid

Isco ser ut att stanna i Real Madrid. Enligt den spanska tidningen Marca har parterna nu kommit överens om ett nytt femårskontrakt som skulle innebära att 25-åringen förlänger till 2022. Enligt tidningen träffades klubben och spelarens representant i förra veckan och kom då överens om ett avtal som gör att Isco dubblar sin lön och blir den femte bäst betalda spelaren i laget.

Isco har tidigare under året ryktats vara på väg bort från klubben, samtidigt har managern Zinedine Zidane frekvent hävdat han velat behålla spanjoren.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

L’Equipe: Aurier vill till United

Franska L’Equipe skriver att PSG:s högerback Serge Aurier vill till Manchester United. Enligt tidningen har ivorianen sagt till Uniteds manager José Mourinho att han vill komma till klubben.

Aurier har haft svårt att ta en fast plats i PSG. Backens kontrakt med den franska klubben sträcker sig till sommaren 2019.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Officiellt: Juve värvar mittfältare från Boca Juniors

Juventus har gjort klart med den uruguayanske mittfältaren Rodrigo Bentancur. 19-åringen har skrivit på ett femårskontrakt och ansluter från Boca Juniors den 1 juli.

Juventus skriver på sin hemsida att man betalar 9,5 miljoner euro, knappa 92 miljoner svenska kronor, för Bentancur.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: Nystartade LA-klubben vill ha Zlatan

Los Angeles Galaxy har redan rapporterats vara ett hett alternativ för Zlatan Ibrahimovic efter den här säsongen. Nu uppger tabloiden Dail Mail att den nystartade klubben Los Angeles FC även de ger sig in i kampen om svenskens underskrift. Tidningen skriver att Zlatan kan komma att erbjudas ett kontrakt om 5 miljoner pund per säsong och att han direkt skulle lånas tillbaka till Manchester United då nästa säsong börjar.

Los Angeles FC inleder sin debutsäsong i MLS först i mars 2018 och Zlatan skulle därför få möjligheten att spela kvar i United under hela höstsäsongen.

Daily Mail skriver samtidigt att Zlatan och United förhandlar om att utnyttja den option som finns inskriven i det nuvarande kontraktet och som förlänger avtalet med ytterligare en säsong.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: United berett att erbjuda Zlatan monsterlön

Just nu har Zlatan Ibrahimovic en årslön på 12 miljoner pund (135 miljoner svenska kronor), enligt the Mirror. Men nu skriver tidningen att den summan kan vara ett minne blott för svensken till nästa säsong. Anfallaren ryktas ju vara aktuell för MLS (USA) och Kina, och kontraktet går ut i sommar, men Premier League-jätten ska vara villig att erbjuda Zlatan en årslön på 20 miljoner pund (225 miljoner kronor) för att matcha eventuella bud därifrån.

Mirror skriver att klubben vill försäkra sig om att 35-åringen, som gjort 28 tävlingsmål för Manchester United under sin debutsäsong i England, förlänger. Tidningen hävdar att källor i Skandinavien berättar att Zlatan blivit lovad att United kommer matcha alla bud som han får från andra klubbar.

Tidigare har Zlatan satt press på Manchester United genom att säga följande till klubbens tv-kanal:

– Jag är 35 år och många saker ska på plats. Det är inte som att jag är 20 år och har tio år kvar av karriären, jag har troligtvis ett, två eller tre år kvar. Allt hänger på vad jag vill och vad klubben vill, vad klubbens vision är. Jag har sagt från dag ett här att jag inte kom hit för att förlora tid, jag kom hit för att vinna. Jag har vunnit här, men om du vill vinna större saker än så måste man också bygga större.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: Bosnisk försvarare klar för Arsenal

Arsenal uppges redan nu ha gjort klart med ett nyförvärv inför sommarens transferfönster. Den bosniska sajten reprezentacija.ba drar under fredagen stort på exklusiva uppgifter om att vänsterbacken Sead Kolasinac, till vardags i Schalke 04, redan nu kommit överens om en flytt till London och att han därmed lämnar Tyskland gratis i sommar då hans kontrakt löpt ut. Kolasinac gjorde sin Bunedsliga-debut för Schalke redan 2012 och han fanns dessutom med i den bosniska landslagstruppen till VM 2014.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Uppgifter: Zlatans krav på United för att stanna

Zlatan Ibrahimovic kontrakt med Manchester United löper ut efter innevarande säsong. Det finns en option inskriven som gör det möjligt att förlänga kontraktet, vilket United varit tydligt med att man vill. Samtidigt har Zlatan flera gånger kopplats ihop med en flytt till Los Angeles och MLS.

Nu kommer nya uppgifter, den här gången från tabloiden Daily Mirror som skriver att Zlatan kräver att United vinner Europa League, och därmed kvalificerar sig för Champions League, annars avser han att lämna. Tidningen skriver också att svensken vill se tydliga tecken på att klubben kan bygga ett titelvinnande lag till nästkommande säsong.

Manchester United ställs under torsdagen mot Anderlecht i den första kvartsfinalen av Europa League.

Fotbollskanalen
0 kommentarer

Nytt kontrakt för jagade Dybala?

Flertalet italienska medier, bland annat Football Italia, skriver att Paulo Dybala har förlängt kontraktet med Juventus. Den argentinske stjärnan gjorde två mål i Juventus 3-0-seger mot Barcelona i tisdags och har ryktats till i princip alla Europas storklubbar.
Nu ser Juventus ut att få behålla sin guldklimp, åtminstone ett tag framöver. Det nya kontraktet värt sju miljoner euro, sträcker sig till 2022. Det gör Dybala till Serie A:s näst bäst betalda spelare, efter lagkamraten Gonzalo Higuain.

Fotbollskanalen
0 kommentarer