Rysslandsbloggen

Det nya Slutskij-landslaget

Slutskij tog en otroligt välbehövlig seger i sin första match som förbundskapten. Segern bäddar nu för en spännande strid om direktplatserna till EM, eller rättare sagt om andraplatsen som det ser ut nu i och med Österrikes försprång.

Det stora missnöje som länge legat som ett mörkt täcke över rysk landslagsfotboll har nu fått sig en positiv injektion genom Slutskijs tillträde.  En seger direkt säger förstås sitt – landslagsuppdrag kräver resultat men vad mer är det som är nytt med Ryssland under Slutskij jämfört med Capello? Han är fortfarande ny vid posten men det går ändå att se några saker. För det första var det lätt att förstå att det bästa laget för dagen skulle spela – alltså inga fler ”experiment”. Samtidigt testade Capello otroligt många unga spelare som många ryska fans gärna ville se i landslaget. Slutskij å andra sidan visade direkt att han ville få in rutin i laget. Han bjöd in 34-åriga Oleg Kuzmin från Rubin, som tidigare spelat för Spartak, FK Moskva och Lokomotiv. Rutinen till trots var detta Kuzmins första landslagsmatch någonsin. Dzagojev, Zjirkov och Dzjuba var tillbaka i startelvan, vilket bland annat bidrog till att Ryssland kändes friare i sina roller än under Capellos taktiska bojor.

Slutskij har kvar sitt primära arbete i CSKA och det är också därifrån han får sin lön. Så landslaget blir lite mer som ett ”ideellt” arbete, vilket många fans ser positivt på med tanke på alla ekonomiska turer som varit med Capellos lön och snacket om ”pengasökande tränare som inte ger resultat”.

Tre matcher återstår av gruppspelet , för Rysslands del innebär det Lichtenstein (b), Moldavien (b) och avslutningsvis Montenegro (h).  Väntar fler bottennapp för Ryssland eller fortsätter ”Slutskij-effekten”?  Många ryska blickar kommer nog hursomhelst att riktas mot Solna på tisdag kväll då det som utspelas där sannolikt kommer ha stor betydelse för vilken slutplacering i gruppen Ryssland slutligen tilldelas.

***

Följ oss på Twitter @RyssbloggenFK!

ryssland
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.