Rysslandsbloggen

Massiv kritik mot Capello efter kryssandet

1:1 borta mot ett svagt Sverige utan Zlatan var väl okej. Hade Ryssland som de flesta sedan förväntade sig bara vunnit hemma mot Moldavien hade inledningen i EM-kvalet blivit ungefär som väntat men efter att laget kryssat mot ett än sämre Moldavien på hemmaplan var kritiken förstås inte långt borta. Efter ett svagt VM har nu matchen mot Moldavien blivit droppen som fått bägaren att rinna över hos flera.

Rysslands idrottsminister Vitaly Mutko har nu personligen talat om för Capello att spelet på plan inte är övertygande på något sätt, att det är rent utsagt dåligt. Han har också tryckt på att han själv såväl som fansen är missnöjda och att det inte finns någon kärlek till laget på det sätt befolkningen visat till sina idrottare i andra sporter. Han poängterar dock att han inte är det minsta oroad över att Ryssland inte ska gå till EM.

Capellos höga lön är också någonting som stört flera fotbollsentusiaster och framstående personer i Ryssland, inte minst politiker. Vladimir Zjirinovskij som är partiledare för Rysslands liberaldemokratiska parti har exempelvis kallat Capello för ”tjuv” och hävdat att han rimligen bör ställa sig inför ryska Duman och förklara lagets dåliga insatser.

Det spekuleras kring en avgång, någonting som idrottsminister Mutko dementerat ett flertal gånger. Han säger att Capellos kontrakt som sträcker sig över VM 2018 ska fullföljas.

Capello själv har lagt det mesta krutet på att kommentera och analysera det sportsliga. Efter matchen mot Moldavien hyllade han motståndarnas försvarsspel och förklarade att det inte fanns någon tillstymmelse till underskattning. Artiom Dzjuba menade att Ryssland dominerade matchen men lyckades inte få hål på ett väldigt tätt försvar. För Moldavien räckte det med en chans för att göra mål.

Ryssland ligger tvåa i grupp G med fem poäng precis som Sverige efter tre matcher. Österrike leder gruppen med 7 poäng.

***

Följ oss på Twitter @RyssbloggenFK!

ryssland
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.