Rysslandsbloggen

”Sverige är det svåraste motståndet”

Capello sa redan i början av året att Sverige skulle bli det svåraste motståndet i EM-kvalgruppen. Han poängterade också att gänget bestående av Sverige, Österrike och Montenegro var alla tuffa motståndare som få lag skulle vilja hamna bland.

Under gårdagens presskonferens vägrade Capello att svara på frågor kring startelvan. Inte ens Akinfejev går säker enligt hans uttalanden vilket inte är så konstigt efter flera dåliga prestationer av CSKA-målvakten de senaste veckorna. Ryktena om konflikten mellan Capello och RFS president Nikolaj Tolstyh samt italienarens löneförsening (Capello ska ha fått sin senaste lön för fyra månader sedan) kan enligt vår uppfattning påverka Ryssland på ett negativt sätt i kvällens match.

Ryska supportrar planerar en marsch från Solna t-banestation till Friends arena. Supportrarnas representant Eduard Latypov förklarade att de ryska fansen kommer att bära en stor flagga som det står ”Smolensk” på (stad i västra Ryssland), ”från den närmaste tunnelbanestationen, som ligger ungefär en kilometer från Friends arena”. Det är ganska traditionellt att göra så för de ryska supportrarna i alla städer de kommer till enligt Latypov. Vi hoppas att allt kommer gå lugnt och smidigt till.

Sergej Kirjakov, före detta landslagsanfallare och nuvarande tränare för ryska juniorlandslaget sa att han gillade hur svenskarna såg ut mot Österrike. Han menar att Sverige är ett snabbt och mobilt lag som kommer att spela offensivt på hemmaplan, vilket betyder att Ryssland främst kommer att försvara sig. Kirjakov tror att Capello kommer att spela med en forward och det blir Kokorin enligt hans mening.

***

Följ oss på Twitter @RyssbloggenFK!

ryssland
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

En kommentar

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.

  1. Anonym skriver:

    […] […]

Tillbaka till bloggen