Adam Pinthorps Spanienblogg

Madre Mia, Marco Asensio!

Twitter: @pinthorp

Herregud. Jag är fortfarande snudd på stum efter Marco Asensios insats mot Makedonien.

Uselt motstånd? Uppgivet lag vid underläge 0-3? Det går att säga precis vad som helst, men Makedonien har likväl tagit sig till U21-EM vilket är en turnering som det krävs både mycket skicklighet och en dos av flyt för att ta sig till. Det är långt ifrån enkelt för någon nation och det var många betydligt mer favorittippade lag som Makedonien dräpte på vägen.

Oavsett vad går det inte blunda för Marco Asensios insats. Och ett hattrick som måste kvalificera sig som ett av de snyggaste banne mig någonsin. Det är frimärkesprecision tre gånger om. Tre drömmål. Tre fantastiska prestationer.

Grabben är en superstar in the making. Eller nja, han är redan en superstjärna. Han vann ju för böveln precis både ligaguld och lyfte Champions League-bucklan med Real Madrid, där han i CL-finalen dessutom hoppade in och nätade.

Om vi prater just U21-sammanhang trodde jag aldrig jag skulle få se en bättre individuell prestation än den Thiago Alcântara stod för i finalen mot Italien för fyra år sedan. Det var förvisso en final och direkt avgörande, men om vi bortser från det faktumet utmanar Asensios insats mot Makedonien.

Och Spanien fick verkligen bästa tänkbara start på turneringen. De tre största stjärnorna – Gerard Deulofeu, Saúl Ñíguez och han den där hattrick-snubben – gjorde mål. Jag tror framför allt det är viktigt att Deulofeu får igång sitt spel direkt. Det är en humörsspelare som med vind i seglen kan skjuta ett nytt VM-guld till Spanien på egen hand.

Sandro Ramírez? Visst, det hade väl varit pricket över i:et om nummer nio-spelaren också fick näta i 5-0-segern men sett till spelet och vilka som faktiskt utmärkte sig kunde inte ”La Rojita” hoppats på en bättre start än så här.

Framför allt har man turneringens bäste spelare i laget och bara det kommer bära långt.

pinthorp
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER