Olof Lundhs blogg

Svensson frälste en galen japan på King’s Cup

När vi svängde in framför 700-årsstadion i Chiang Mai i morse så kom en asiatisk kille puttrande på en moppe och han var iförd en svensk landslagströja. Var ju tvungen att kolla vem den svenska supportern var som skulle följa en svensk träning – och då visade det sig att han var från Osaka i Japan.

Toru Takeda fastnade för Anders Svensson och Sverige under VM 2002 och såg då två av matcherna på plats, bland annat Svenssons frispark mot Argentina. Förutom Svensson har han bra koll på de svenska spelarna – han var tveksam till Zlatans Barcelona-flytt, exempelvis och även Ljungbergs Japan-sejour.

Nu är han i Thailand för att se Sverige igen och det värsta är att det inte är en slump, utan herr Takeda har tagit semester för att åka till norra Thailand för att se King’s Cup med Sverige.

När jag berättade för honom att Svensson var kvar i landslaget sken han upp. Jag snackade med Lasse Richt som såg till att Takeda fick träffa Anders Svensson efter träningen och fick en tröja signerad av mittfältaren.

”Nu är jag i himlen”, sa en överlycklig Takeda på väg ut från arenan och förhörde sig om svenskarnas hotell. Jag hoppas att de tar väl hand om sin japanska superfan.

Ni får se mer av honom i Fotbollskanalen On Tour och garanterat se och läsa om honom i andra medier för TT och Bladet hakade på storyn efter att ha sett på mitt instagram om japanen.

***

Att Sven-Göran Eriksson ens orkar köra den om att han gör det för kärleken till fotbollen och inte för pengarna och hamnade i Förenade Arabemiraten. Jo, tjenare, det är troligare att Elvis lever än att det är sant. Fattar inte ”Svennis” att han gör bort sig själv genom att hålla på så?

***

Gräset på arenan liknar mer blad eller ogräs.

***

Har så förbannat svårt för den öppna och hemska thailändska sexhandeln. Bara för att man strosar längs en gata vill man inte att kvinnor ska kasta sig på en och flåsa massage. Det är så fruktansvärt deppigt och förnedrande för alla inblandade.

***

Matkvaliteten varierar i Chiang Mai. Är oerhört svag för kyckling i röd curry och har ätit ett par högklassiga men däremot har både John’s Place och ett annat hak serverat diskvatten med bara ett par strimlor kyckling.

olof.lundh
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • http://www.facebook.com/fredrik.moberg Fredrik Moberg

  Jag hoppas du introducerade honom till ”In med bollen i mål” och ”Andra sidan är ni klara?”. Annars riskerar ju matcherna att bli mer avslagna än på Friends

  • Trigbi

   hahahaha vilken härlig syn de skulle varit!! 

  • xperten

   Landslaget ser man på plats, hatar att se matcher i Sverige. Pinsam stämning, men i kvalen och på mästerskapen är det faktiskt riktigt bra på bortaplan.

   Bra i Ukraina och i Berlin i höstas, du var väl där med antar jag?

   • Ballibabb

    ”Bra i Ukraina och i Berlin i höstas, du var väl där med antar jag?”

    Översatt:
    ”Hej, titta på mig! Jag var i Ukraina och Berlin i höstas, jag drack folköl och sjöng på Markooliohits iklädd min SvFF-tröja för jag älskar Sverige men påstår att jag inte är Nationalist och det var ett jävla drag”

    Vad har Fredrik Mobergs närvaro med någonting att göra?

    • xperten

     Menade bara att landslaget är roligare att följa utomlands. Blir bra tryck, tänk Ljungbergs mål mot Paraguay 06.

     Inget att göra med folköl, Markoolio eller någon jävla nationalism.

     Vet faktiskt inte varför det ofta är så dålig stämning när Sverige har hemmamatcher.

     • kranken

      Det är väl Markoolios fel 😛

     • xperten

      Hehe så är det kanske 🙂

 • fotbollsprofset
  • bajs korv

   tänkte precis på honom^^ Vm-krönikan 02 minns jag honom från, ruskigt skön ^^

 • Ballibabb

  Du menar SvFF-tröja?

 • JustMilan98born93

  HAhaha skön du är Lundh. Måste kännas riktigt speciellt att vara hjälte för dagen hahha.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001636222783 Per-Olof Pettersson

  är det inte enklare att beskriva detta i mil än kilometer?

 • Sergej Odström

  Tack för att du nämner sexhanddeln, det gör mig glad att det finns plats för kritik och avsky även i fotbolls sammanhang!

 • fotbollsprofset

  prostituerade haffar Olof Lundh, Galna Japanen kanske fick säg något? LOL

 • Zwa

  Mest imponerad av hur fräsch skjortan var under sändningen från träningen. Var ju inte ett spår på den! För du bytte väl inte innan ni börja intervjua? 🙂