Olof Lundhs blogg

Hur gör Hamrén med Bajrami, Toivonen, Wendt?

Zlatans presskonferens från i dag ser ni här:

Landslaget:%20Zlatan%20s%C3%A5gar%20Ungern%20-%20och%20Sverige

***

Redan nu kan jag utlova svensk seger mot San Marino på tisdag. Om inte det blir så får det bli ballongdansen i Super-Live eller något annat kul. För det är ingen risk/chans (valfritt) till det eller till svenskt poängtapp.

Det lilla landets landslag har inte gjort mål sedan ett matchen mot Slovakien 2008 och har på sina 107 landskamper bara vunnit en (mot Liechtenstein 2004) och kryssat tre (Turkiet 1993, Lettland 2001 och Liechtenstein 2003)

I det pågåenden EM-kvalet är det noll poäng på åtta matcher och 0-44 i målskillnad. Ja, ni fattar, det är ett av de sista blåbärslagen som Sverige ska spela mot på tisdag kväll och det ska bli svenska mål och seger.

Erik Hamrén ska formera en startelva och det tuffa med att ta ut den har inte med motståndet att göra utan det handlar om hur han ska hantera en del spelare efter förlusten i Ungern.

Grejen är ju att fyra ska sitta på läktaren och bara det är en tydlig signal om hur förbundskaptenen ser på dem. Vem ska byta plats med Emir Bajrami som ju var fotskadad och av den anledningen satt på läktaren? Hur gör han med Ola Toivonen?

Här är den startelva jag kört: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Elmander, Wilhelmsson – Ibrahimovic.

Två byten från i fredags och det är Daniel Majstorovic som haft det tungt i landslaget under EM-kvalet och verkar ha tappat en del kvalitet i skotska ligan, tyvärr. Även Oscar Wendt får sitta efter sin match.

In kommer två styck Olsson för att de garanterat hanterar San Marino och som dessutom får chansen att visa vad de kan tillföra. Även om Jonas Olsson inte är något bollgeni är han en hyfsad passningsspelare och han har attityden.

Även Martin Olsson har en inställning som få och även om han knappast är en polerad och skolad vänsterback så fyller han rollen i Blackburn och han kommer att fylla på framåt. Han är värd den möjligheten.

Rasmus Elm får börja på bänken trots sitt starka inhopp men ska garanterat ha en halvlek när Hamrén kan låta Källström och Svensson vila. För även om den sistnämnda gjorde en svag insats i Budapest är det rätt att spela med honom.

Bänken blir: Pär Hansson, Behrang Safari, Daniel Majstorovic, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen och Tobias Hysén eller Emir Bajrami.

På läktaren får Alexander Gerndt sitta kvar, han verkar ha tappat den känsla och det flyt som tog honom från Gefle till HIF, landslaget och Utrecht på ett drygt år. Han får sällskap av Wendt, Mikael Antonsson och Tobias Hysén eller Bajrami.

Naturligtvis kommer det att vara jobbigt för Hamrén att hålla Ola Toivonen utanför startelvan igen men det går inte att röra på Johan Elmander och Christian Wilhelmsson och Elmander är starkare centralt än till vänster, men Hamrén kanske offrar ”Seb” Larsson för Toivonen som han gjorde i Budapest på slutet?

Ja, det finns många frågeställningar av den typen för Hamrén och därför ser jag fram emot att få se hur förbundskaptenen mönstrar sitt manskap på träningen på måndag kväll och sedan när han släpper startelvan.

***

Tänk att man ska behöva hålla på Danmark. Mot ”Drillo” och Norge. Jag vet att Ekwall emellanåt anser att jag har en störning, men jag har alltid varit svag för ”Drillos” kompromisslösa fotboll.

Här har ni ALLA fakta kring EM-kvalet och vad som gäller när det kommer till play off, bästa grupptvåa och så vidare.

***

Först klev en halvdragen gubbe in på planet till Ungern och tittade på mig och Ekwall och utbrast: ”Oh, här sitter hela Aftonbladet också.” Tätt därefter viskade samma gubbe till Marcus Allbäck med en vink mot oss: ”Tänk att du har de gamarna efter dig.”

I går kom en kvinna fram till mig på restaurang Koi i Malmö och sa: ”Jag känner igen dig från tv, det var du som fick en tårta i ansiktet…”

***

Inget Fotbollskanalen Europa i kväll eftersom ligaspelet ligger nere, däremot kör vi Fotbollsmåndag direkt från San Marino vid 23-tiden på måndag kväll. Missa inte det i TV4.

***

Avfärd tidigt i morgon för följande rutt: Kastrup-Bologna-San Marino. Ser fram emot att kolla in den lilla republiken som funnits i 1710 år och se vad det är för ställe, men egentligen är det lite löjligt att den är med i fotbollens kvalspel till stora mästerskap.

***

Grillat vildsvin hemma hos Zlatan för landslaget. Gissar att han skjutit dem i Sverige för att man räknar med att inom några år så skjuts det mer sådana än älgar. Jag är inte mycket för jakt men att skjuta vildsvin är tydligen något som är bra sett till att de förökar sig oerhört snabbt i Sverige och inte har några naturliga fiender.

***

Vilken oöm anfallare Degerfors har i Peter Samuelsson. Nu får klubben ett mindre häng på GIF Sundsvall. Fast det är bottenstriden i superettan som innehåller dramatiken, efter Hammarbys senaste förlust så inser man att det är nervösa dagar på Södermalm och i dess förorter.

***

Lars-Olof Mattsson är kung i Sierra Leone efter vinsten mot Egypten. I oktober möter Bangura o Co Sydafrika borta. Seger där och man har chansen att nå Afrikanska mästerskapen som man bara varit med i två gånger och inte på 15 år. Vore stort.

olof.lundh
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • zaap

  detta är min startelva!

  ——————–Isaksson————————
  –Lustig——Granqvist——Olsson———Olsson–
  ————–Svensson——Källström————-
  –Seb Larsson———Zlatan————-Chippen—
  ———————-Elmander———————-

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Okej, helt rätt i att skifta mellan Elmander och Ibrahimovic.

  • Anders Liljeborg

   Håller med 100% på denna. Klockren laguttagning som vi skulle haft mot Ungern med.

  • zaap

   Trevligt att ni håller med! Bara det att nu är det ju så att det är Hamrén som tar ut startelvan så det är väl bara att hoppas på det bästa 😀

 • Målvakt

  Håller helt med om startelvan nästan, även om jag helst ser att Guidetti får chansen snart (istället för Elmander/Toivonen/Hysén/Gerndt) som jag gillar mindre bra. 

  Sedan motsäger jag kritikerna och säger: Ut med Isaksson, in med Hansson som vad jag har sett ger intrycket av ett stort lugn (vilket Isaksson också nog har) men ett bättre spel med fötterna samt kommunicerar mer. I matchen mot hungern kändes det som han bara sköt bollen fram och långt någonstans utan tanke, samt så märkar man inte att han kommunicerar så mkt med spelarna (kan ha fel) men detta syns i varje fall inte på tv. 

  Och denna kommentar från en målvakt.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Guidetti gjorde noll mål i U21-landslaget senast. Han måste visa mer i klubblaget.

   • Målvakt

    jojo det kommer han säkerligen göra i Feyenoord om han trivs där. Fast han gjorde ju 2 mål i u21 matchen innan när han inte spelade så bra. Och det blir ju inte lätt att göra mål när man blir utbytt? eller?

    Tänk däremot på hur många mål Elmander, Seb Larsson (innan drömmålet mot liverpool), Kim Källström och gud vad man kan rabbla upp namn i landslaget… tänk hur många mål dem har gjort? Har riktigt svårt att komma på någon annan som gör många mål i sina klubblag än Zlatan, Toivonen och Granqvist. Sedan ska man ju tänka på vilken liga man spelar i, jag tycker verkligen inte det är mer imponerande att som Tobias Hysén hosta upp mål i Göteborg än att spela i Man City’s ”b-lag”. 

 • Lapin

  Släng bort Chippen och sätt Elmander där på kanten istället och in med Toivonen så får man lite hjärna på planen med. Om det nu inte stämmer efter en timme kan man slänga in Chippen och få lite ”speed” när motståndarna tröttnat en aning.

  Backlinjen/defensiva mittfältet finns det inte mycket att säga till om, saknas så mycket alternativ just nu, väldigt för mycket av samma sak…

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Tycker det vore fel att peta Chippen efter hans match.

 • Gäst

  Varför skrev du ingen krönika efter matchen mellan ungern-sverge, som du brukar göra efter Sveriges EM-kval matcher?

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Det var dåligt men jag koncentrerade mig på att skriva nyhetstexter efter matchen och det blev sent så det blev en blogg istället. 

 • JD

  Wendt behöver vi väl inte ens diskutera? Startar han mot San Marino stänger jag av tv:n omedelbart.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Haha, det är Viasat så det gör inget.

 • MFFuture

  Jag gillar din startelva Lundh ! Hoppas att Hamren lär sig från en riktig duktig fotbollsjournalist ! Keep up the good work, Lundh!

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Tackar!

 • Stenad

  Tycker det är bättre att spela Ola istället för Elmander, visst Johan sliter som få men han bränner för tok för mycket, Ola är målskytten vi behöver.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Jag tycker att Elmander var grym mot Ungern.

   • Gäst

    Om det skulle varit Ola vid de lägen Elmander hade mot Ungern så hade det blivit garanterat 1 mål i alla fall, Elmander kan spela på kanterna då han skickligt kan ta sig förbi spelare så han sedan kan passa 

    • zaap

     Fast det var ju mest otur att han missade dom lägena som han gjorde, jag menar stolpträffen t.ex. kunde lika gärna gått imål!
     Tycker Elmander var riktigt bra mot Ungern 🙂

     • Pelle Plutt

      Stolpträffen var för övrigt en räddning.

  • nyztan0

   Toivonen är för passive, han gör ju inget när han inte har boll, publiken är mer aktiv än han… Om alla jagat boll som Bajrami gjort, dom hade det varit GG(Good game)

 • Gäst

                Pär Hansson
  Lustig   Granqvist   Olsson  Safari
         Rasmus Elm  Källström
  Elmander   Toivonen  Olsson
                 Zlatan

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Pär Hansson?

   • Gäst

    Passar bättre i matcher där vi är det spelförande laget.

  • JAAAAAAAAAAAAAAAPP

   hahahaha?

   • Gäst

    Vad?

    • LIONELMESSI

     din startelva va inte bra !

 • JAAAAAAAAAAAAAAAPP

  ——————–Isaksson————————–Lustig——Granqvist——Maestro———Olsson—————-Svensson——Källström—————Seb Larsson———Zlatan————-Bajrami————————-Elmander———————-

 • JD

  Jag är ju(tyvärr)inte förbundskapten men tror jag nog skulle vilja se denna elva mot San Marino:

  Isaksson

  Lustig-Olsson-Granqvist-M Olsson

  Elm-Källström

  Seb Larsson-Elmander-Chippen

  Zlatan

  Nästan som din elva Lundh fast med Elm från start istället för Svensson.

  • Napoleon

   Jag håller helt med, förutom att jag skulle vilja byta plats på Elm och Larsson.

   Vad sägs om det?

   • JD

    Det hade nog funkat det med. 🙂

 • JAAAAAAAAAAAAAAAPP

  ——————–Isaksson————————–Lustig——Granqvist——Maestro——-Olsson—————-Svensson——Källström—————Seb Larsson——–Zlatan———-Bajrami————————-Elmander——————

 • Manda

  Vet att det inte har ett skvatt med fotboll att göra men…rekomenderar vildsvin som julskinka. Så gott! Du kanske kan beställa den av Zlatan?

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Okej, tack.

 • Guardiola

  ————–isaksson—————-lustig—olsson—maestro—-olsson————–granqvist—källström———seb larsson—-toivonen—–chippen—————–elmander————-

 • Olsson

  Tråkigt att ni har yttryckt er så klumpigt om elms kommande insats mot Malmö. Varför skulle han d–a? Någon borde tänka först och skriva sen, alternativt inte skriva alls. AQnnars en bra sida 

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Vad menar du? Förstår inte.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001304059651 William Rikner

  Lite reservlagspelare för om man inte ska få chansen mot världens sämsta lag som San Marino så när ska man annars få chansen med tanke på att man har chansen att visa upp sig i anfallsspelet, just därför jag har en väldigt offensiv uppställning
  Synd bara att man inte får vara förbundskapten som trettonåring… 😉

                             Hansson
  Lustig     –     Granqvist – Olsson     –     Olsson                 
  ————–Elm         –         Källström
  Elmander     –     Toivonen     –     Bajrami
  —————Ibrahimovic

 • Gäst333

  Jag tycker man borde sätta in lite mer unga spelare, Landslaget börjar bli gammal och man ser att nyförskott behövs. Ta in Mervan Celik ,Guidetti , Hamad osv.

  Skulle bli ett bra landslag…

  • Pedrito

   Nä fy fan! Jag ser hellre kvalitet på plan än ungdomar.

   • Pelle Plutt

    Klart att vi ska in med ungdomarna! Sätt in U21 vetja, de hade slagit A-landslaget enkelt. Vågar inte ens tänka på vad de hade gjort med Ungern eller t.o.m. Holland.

    Kan även fundera på damlandslaget – de kom ju trea sist! Har inte de någon bra vänsterback?

 • Bosse Nilsson71

  IsakssonLustig – Olsson – Majstorovic – OlssonElm – KällströmLarsson – Toivonen – WilhelmssonElmander
  Ja, ni läste rätt; ingen Zlatan! En småskadad och formsvag Zlatan är bara en belastning. Han var riktigt dålig mot Ungern och lätt nerplockad i träningsmatchen mot MFF. Bättre att han får hoppa in (som mot Finland) och kanske göra succé. Ja, jag håller med om att Olsson & Olsson bör få chansen, men jag föredrar helt klart Majstorovic framför Granqvist. Elm var så duktig att han förtjänar en ny chans! Jag hoppas Hamrén och grabbarna har tittat på Hollands match mot San Marino; rörelse och många spelare in i boxen är ett måste!

 • Gäst

  Elm och Ola skall in, Det är dags för Anders Svensson att kliva ner, för gammal för att spela i landslaget helt enkelt

 • Pedrito

  Hur Hamrén gör med Toivonen, Bajrami och Wendt?

  Bajrami är inte i mina ögon värd så mycket cred som han normalt får. Han är absolut inte dålig, men behöver bevisa bra mycket mer för att vara gjuten i startelvan.
  Att Chippen är tillbaka i bra form får det att vattnas kring mina ögon av glädje. Det han har visat den senaste tiden i landslaget trodde jag aldrig att jag skulle få se igen.
  Han är helgjuten på vänsterkanten.
  Bajrami ut alltså, Chippen in.

  Jag tycker också att Larsson är gjuten på högerkanten.
  Tillsammans med Lustig gör han ett bra jobb och de båda hittar varandra riktigt bra. Hans högerfot kommer även väl till pass vid inlägg, hörnor och frisparkar.

  Elmander eller Toivonen?
  Där är det dagsformen som avgör. Dagsform och vilken matchbild vi vill se.

 • Gramos

  Bajrami ska ha solklar startplats, förstår inte hur ni tänker när ni ens kan föreställa er honom på läktaren. Han ska vara given i startelvan. In med Toivonen istället för Elmander och in med Bajrami istället för Chippen så har vi en mycket bra elva som kan ta oss till EM. In med Olsson istället för Granqvist och in med Martin Olsson på vänsterbacksplatsen så blir det bra. Olsson och Bajrami på en kant tillsammans skulle vara succé.

  • Hejsan

   Ingen balans då ingen av dom kan ta defensivt ansvar. Bra enskilt men absolut aldrig dela kant tillsammans..

   • Gramos

    Ni har rätt till viss del. Jag skulle aldrig se de två på samma kant mot tex Holland, men nu när vi möter San Marino som inte kan få till något anfall på en match så får man ta chansen att spela Bajrami och Olsson på samma kant. Skulle vara riktigt kul med en vänsterkant som bjuder på lite show och inte bara går till hörnflaggan och slår inlägg. Just därför svensk fotboll inte är bra

  • Gäst

   Bajrami är för ojämn och har inte presterat särskilt mycket i landslaget, Chippen i sin nuvarande form är bra mycket mer nyttig.

 • Gäst

  Övertala Ricardinho att börja spela för svenska landslaget!

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Lite skeptisk till den typen av skiften.

   • Pelle Plutt

    Till skillnad från urvikingarna Ibrahimovic, Majstorovic, Bajrami, Safari, Olsson o.s.v. då…eller vänta nu…

    • Gäst

     Zlatan är väl en viking om någon. Han har ju erövrat varje europeisk liga han kommit åt med sina 100kg.

 • victorfoo

  Jag förstår inte varför vissa vill se guidetti i a-landslaget redan. Visst han är en stor talang men om man ska spela i a-landslaget ska man spela a-lagsfotboll. Om han presterar bra i feynoord ska han få chansen men han är bara 19 år och känns lite överskattad just nu.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Precis, gör han det bra i Feyenoord ska de givetvis testa honom.

 • Gäst

  Med tanke på hur tabellen ser ut och hela vinnarmentaliteten som Hamrén kämpar för att bygga upp så tycker jag att olofs fråga ang bevaka ledningen är mycket konstig. Det är inbördes möte som gäller emot Ungern och där är vi vassare, ska vi inte kunna slå dem i kampen om andraplatsen är vi inte värda en em-plats. Hade vi inte gått för 2-1 hade det kännts lika mkt som en förlust med 1-1. Visst kan man fega men jag tycker det är rätt att sikta mot bästa tvåan platsen istället för att fundera över vad som finns bakom i gruppen

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Fast ett kryss hade hakat av Ungern.

 • Erik

  Safari är ju given på vänsterbacken! Bajrami är mycket bättre än chippen och Toivonen är bättre än elmander! och ska svensson/källström vilas är det ju självklart att Wernbloom ska in på den platsen! vakna hamren!

  • Pedrito

   Chippen – http://www.youtube.com/watch?v=z-Qxs4-d6zA&feature=related

   Bajrami – http://www.youtube.com/watch?v=TlBCI4JcKTs

   Chippen i form är fortfarande en bra bit bättre än Bajrami.
   Han är bättre man mot man. Han har snäppet vassare ”fotbollshuvud”. Kanske blir han ibland lite väl het och försvarsspelet kan bli lidande pga det. Men det löser man ju enkelt genom att de övriga spelarna får ha lite extra koll på vad han gör och täcka upp.
   Chippen ska ha fri roll 🙂

   • Gäst

    Håller med dig , chippens teknik kan inte bajrami ens peta på 😛 Chippen är fortfarande grym!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=575989106 Oliver Dahle

  Blir det något FBK Europa Ikväll?

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Nej. Tillbaka nästa vecka.

 • http://www.facebook.com/MarcusEjA Marcus Erikson Antfolk

  mycket bra blogg Olof! gillar din startelva skarpt, ända invändningen jag har är att jag skulle vilja få in Wernbloom i elvan, tror han passar bra i en match där det gäller att göra många mål och forsera frammåt, han och kim från start? vi måste ju jobba med målskillnaden som kan bli avgörande om vi ska bli bästa tvåa.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Tack!

 • Ronny

  Varför 4 man i en försvarslinje mot San Marino?

  • Ronny

   Glömde föreslå teamet: Isaksson (Weiland om han varit frisk) Försvar: Lustig – J.Olsson – Maestro. Mittfält Larsson – Elm – Källström – Bejrami. Anfall: Elmander – Ibra – Toivonen.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Sätta en modell som ska funka mot alla och sedan kan man låta vissa spelare kliv fram än mer.

   • Ronny

    OK!

    Då kan han sätta ner Elm som centerback.

 • http://www.facebook.com/MarcusEjA Marcus Erikson Antfolk

  skön han är på din fråga också. ” Bevaka? jag bevakar aldrig någonting” haha

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Ja, det var lite skönt.

 • Jameson

  Isaksson

  Lustig-Olsson-Granqvist-M Olsson

  Elm-Källström

  Seb Larsson-Toivonen-Chippen

  Zlatan

  En elva som jag tror skulle kunna skapa en hel del offensivt mot blåbärsgänget San Marino.

 • Gäst

  Chippen är kuuuuuuung:D

 • Lasse

  Vet du själv varför Rosenberg och Berg hålls ute? Berg som ändå levererade i A-truppen när han briljerat i U21.

  • Linkan (Man Red)

   Rosenberg har själv tackat nej eftersom konkurrensen är tuff och han fruktar bli bänknötare. Berg har varit ur form en längre period och kan i dagsläget inte konkurrera med de anfallare som finns i truppen. Krävs en bra start i Hamburg för att han ska finnas med som alternativ igen.

 • Gäst

  Jag önskar u21 laget var vårt a-landslag. De är mycket roligare att titta på och följa. Bra att ni sänder imorgon.

  • Pedrito

   Monty Python är ju också roligare att titta på. Inte vill jag se dem i landslaget för det. Iaf inte i startelvan.

 • Gästber

  Jag förstår inte hur Seb Larsson kan anses vara så given? Inte många bra grejer från den mannen under de senaste landskamperna… Skulle nog köra Anders och Elm centralt, Chippen till höger, Bajrami till vänster och Elmander bakom Z.

  • Pedrito

   Jag tycker ”helhetsbilden” talar för Larsson. Visst, han är inte den som skiner eller syns mest. Vi har dock ingen spelartyp som honom, med inlägg, frisparkar och klockrena hörnor. Hans fot är stöpt i samma form som Beckhams…. Nästan.
   Sen jobbar han och Lustig otroligt bra ihop, både framåt och bakåt.

   • Calmache

    Elm har bättre fot än Seb. Kongo-kim också. Larsson skall vara högerback om något.

    • Pedrito

     Ingen i landslaget har en bättre högersko än Larsson. På den punkten är jag säkrare än mycket annat när jag snackar fotboll.
     Kolla när han slår hörnor i PL. Det är så nära 100 procentiga hörnor man kan komma. Gång efter gång. Elms fot kommer inte ens i närheten.

  • Calmache

   Bort med El Mander och in med Ola. Och byt kanter på Chippen och Bachrami så håller jag med.

 • CM

  In med R Elm istället för A Svensson! A klarar inte hålla upp tempot som Elm. A blir lätt osynlig under långa delar av matcherna men kan blixtra till någon gång. Elm håller ju uppe tempot hela tiden med kokt matade bollar och hotande skott! In med Elm!!

 • Joakim88

  Zlatan såg ut att vara lite ovän med bollen och kom inte alls ner och hämtade bollar som han har gjort flera ggr tidigare matcher.
  Sverige hade enorma problem med uppspelen längs marken. Det hade säkert flera faktorer, pressande ungrare, en blek svensson och en osynkad backlinje utan självförtroende. Men zlatan brukar normalt promenera ner och skapa yta och möjligheter för andra spelare att löpa in i den ytan han lämnar, han blev dock lite statisk och fick inte alls till det i matchen. 

  F.Ö jag klarar inte av att se en spelare som är så fantastiskt nyttig och duktig på det mesta som Elmander bränna sina skott. Hade Elmander kunnat skjuta ordentligt eller åtminstone placera sina skott hade han varit en stjärna! All den potential, han borde ta lektioner av nistelrooy, eller di natale.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   I Zlatans fall är det så att även om han är svag så drar han på sig så mycket markering att det öppnar för andra. Sedan är han med i förspelet till målet.

 • SirQvist

  Lundh, på fullaste allvar….Granqvist är ju katastrofalt dålig! Han har ju inte ett rätt mot motstånd bättre än San Marino?Kör Antonsson – Olsson mot San Marino, dom känns som bättre alternativ än något annat som finns just idag. Sen ska självklart M. Olsson spela! Är man ordinarie i PL så ska man klara av landslaget också. Sen är det faktiskt dags för herr Svensson att kliva av, in med R.Elm istället. Ska vi lyckas med att få bort de lite äldre så måste vi börja någonstans.Sen är ju jag en idiot enligt många men, Zlatan kanske inte är  det bästa för landslaget…Men det är ju bara vad jag tycker….

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Svensson var en av våra bästa i våras. Rasmus E har precis kommit tillbaka i slag.

   • SirQvist

    Fast Svensson håller inte så länge till. Nu är det läge att skifta. Vad ser du i Granqvist? Stabbig, dålig i passningsspelet och totalt utan spelförståelse enligt mig

 • Melkers

  För det första:
  Sverige måste toppa sin startelva, genom att spela våra bästa spelare.
  Detta innebär att såväl Toivonen som Elmander måste få plats!!!

  För det andra:
  Följande spelare är GIVNA i min startelva i nuläget (om de är friska och spelar på sin normala nivå):
  ————Isaksson
  -?—Mellberg-Majstorovic—?-
  ——–Källström–?—————
  Larsson-Toivonen-Elmander
  ———-Ibrahimovic—————-

  * På högerbacken ligger Lustig närmast, och ska ha företräde just nu, men jag tycker nog att man skulle kunna prova Granqvist på den positionen eller kanske är det dags att lyfta fram någon frejdig u-21:are (Hammad?).
  * Det måste ske en generationsväxling brevid Källström! RASMUS ELM är min favorit och skulle kunna bli en magisk tvåvägsspelare. Till framtiden hoppas jag starkt på Pekalski som är en spelartyp sverige saknar just nu. Svenssons tid är tyvärr över.
  * Västerbacksplatsen är ett stort dilemma, Wendt och Safari har varit bedrövligt svaga. Det är dags att ge Martin Olsson chansen från start mot San Marino och kanske fylla på med nytt blod från U-21.

  LUNDH föredrar Chipppen, Vad anser ni?
  Det bör väll ändå medges att Toivonen (ung firad kapten i grymma PSV) och Elmander (det han gjorde i Frankrike klara få svenska spelare av) håller högre nivå än Chippen (som iof va bra mot unger/Ukraina)?

  • Pedrito

   Chippen är ju en renodlad kantspelare. Snabb som vinden och den bästa 1vs1 spelaren vi har, bortsett från kanske Zlatan.
   Om jag måste plocka bort en kant till förmån för Elmander så tar jag faktiskt hellre ut Larsson. Men som det ser ut just nu så tycker jag att Elmander och Toivonen får fortsätta slåss om den släpande rollen.

  • Woolwich

   Majan lever på sina insatser i VM-kvalet. Byt ut han och sätt in Jonas Olsson. Sen in med Martin Olsson på vänsterbacken, de andra två vb har visat att de inte håller.

   • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

    Det är trist men sant att Majstorovic tappat.

  • Gäst

   Håller med Lundh att Chippen bör vara på plan, att använda Elmander som ytter känns inte optimalt, då ser jag hellre Elmander på bänken som kan göra ett piggt inhopp som anfallare och springa sönder motståndarna.

   Tycker Toivonen-Zlatan borde starta, dom verkar förstå varandra bra. 

   • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

    Ser ut att bli Toivonen och Zlatan med Chippen och Elmander på varsin kant.

 • Göran

  Hej allihopa! Kan någon redogöra för mig vad det var som Wendt gjorde fel? Jag såg inte matchen eftersom jag är i USA. Men jag kan inte riktigt begripa att han får så mycket skit, kan någon redgöra exakt vad han gjorde fel?

  • SirQvist

   Allt helt enkelt. Missbedömningar, felpassar, positionsmissar…..ALLT! Fast Granqvist var minst lika dålig, en katastrof helt enkelt

  • Melkers

   Han va långsam, osäker, feltajmad, läste spelet helt fel och fick för sig att frispela motståndarnas anfallare. Men jag tror Wendt kan växa och utvecklas om han får chansen till lite speltid i Bundelsliga denna sässong (men han växer nog fast på bänken tyvärr)

 • Gäst

  Liechtenstein

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Vad menar du?

 • zimmerman69

  Hur gör Hamrén med Zlatan?
  Hur hanterar Landskrona sin nervositet i och med att man bundit upp sig med Henke?

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Inte bundit sig med Henke för han vill bara ha ettårskontrakt.

 • Fredde B

  mycket intressant och typisk svensk grej: På Facebook så har det startats en ”AVGÅ Hamrén” sida… kommentarer?

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Löjligt.

 • Nike

  Jag tror tyvärr att den onödiga förlusten mot Ungern kommer att kosta möjligheten till komma vidare till EM.

  Jag kan inte släppa den här förlusten och Erik Hamrens val av spelare. Jag tycker det är kul med hans offensiva tänk, men hans omdöme kring backlinjen, gör mig otroligt irriterad.  Jag var helt övertygad om den här typen av resultatet innan matchen i Fredags, när jag såg hur han valde disponera sin backlinje.

  Övertygad om att Erik Hamren har en hel del prestige för sig och han spelar säkert samma startelva igen som mot San Marino.

  Sedan kan han vid en seger lura mindre kunniga på att vi är på rätt väg igen.

  Oscar Wendt skulle avskrivets för hur länge som helst, redan mot Moldavien tilllät han motståndarna i matchen piska in inlägg ifrån hans kant, han vågade inte kliva fram mot sin motståndare i det viktiga och nödvändiga pressspelet. Det är ett Alibi spel som alla med djupare fotbollskunskaper upptäcker och sitter på tårna av nervositet vad detta undermåliga spel skall få för konsekvenser …

  Grankvist är en mittback som sprider osäkerhet med sitt klumpiga och orörliga mittbackspel. Du kan aldrig känna dig lugn när han spelar, han tar diverse intiativ men har ingen snabbhet att reparera ett misstag.

  Jag såg ett väldigt träffande inlägg skrivet ifrån på ett fotbollsforum, som jag tycker stämmer väldigt väl:
  (jag håller med om att flera spelare var dåliga och osäkra, men Wendt och Grankvist har oroat mig en längre tid)

  Varför väljer Hamrén sensationellt osäkre Granqvist och ännu osäkrare
  Wendt gång efter gång? Det är ju inte som att de har övertygat när de
  har varit med. Resultatet kanske hade blivit lika katastrofalt med Jonas
  Olsson och Berra, men det får vi ju aldrig veta. Att kasta in Martin O
  från start var nog aldrig aktuellt, men snart har han nog samlat ihop
  till ett inbyte iaf. Och Bajrami på läktaren? Han måste varit riktigt
  dålig på träningarna för att förtjäna det. Nån malmöbo som sett
  träningarna?

  Annars måste man ju gilla killen här nedan som sa
  att Wendt inte var så dålig ändå. Han gjorde ju bara tre missar. Ja, och
  de resulterade i straffen, 1-0 och 2-1. Kan han komma tillbaka till
  landslaget alls efter det här? Jag menar: Kommer han att klara att
  reparera självförtroendet? Se bara hur Berras miss mot Holland har
  påverkat honom. Det var ändå bara en (1) miss av den kalibern,
  Wendtkalibern.

  • http://twitter.com/oloflundh Olof Lundh

   Fast det är lika mycket Majstorovic på 1-0 och vid 2-1 är alla backar delaktiga.
   Herregud, du skrev långt.
   PÅ något sätt har ju Hamrén signalerat tydligt att han inte tror på Safari när han inte kom in mot Ungern.

 • henric40

  Jag har skrivit ända sedan Hamren tog med Zlatan igen att vi kommer att missa slutspel. Hamren måste börja coacha Zlatan på rätt sätt.  Jag har sett Zlatan hoppa in 3 ggr genom åren och alla har gått bra. ( i VM 2002 mot Senegal), i sin första match mot Azerbadjan, mot Finland i förra kvalmatchen).
  När Zlatan inte varit med har Sverige bättre än när han är med. Mot Spanien i kvalet till EM 2008, vi vann med 2-0, mot Danmark borta i samma kval (0-3). Mot Portugal borta i VM-kvalet 2010. Vi gjorde en stark match mot oldavien borta (1-4). Vinner mot Ukraina precis innan kvalmatchen mo Ungern..

  Vi grundlade avancemanget till EM 2008 UTAN Zlatan.

  Vi har INTE vunnit en enda match med Zlatan i laget mot de värsta kvalmotståndarna ( förutom Ungern hemma) de senaste åren däremot har vi vunnit utan honom..

  Spanien hemma 2-0 (Utan Zlatan)
  Spanien borta ( 0-3 med Zlatan)

  Danmark hemma 0-0 (Med Zlatan)
  Danmark borta 3-0 (Utan Zlatan)

  Danmark hemma 0-0 (Med Zlatan)
  Danmark borta 0-1 ( Med Zlatan)

  Portugal hemma 0-0 ( Med Zlatan)
  Portugal borta 0-0 ( Utan Zlatan)

  Holland borta 1-4 ( med Zlatan)
  Ungern hemma 2-0 (med Zlatan)
  Ungern borta 1-2 ( med Zlatan)

  I dessa matcher har inte Zlatan gjort ett enda mål.

  Hur kan man satsa på en Zlatan som lagkapten, hur kan man satsa på Zlatan överhuvudtaget när fakta är så talande?

  Sportjournalisterna är så skraja efter det som hände Laul att de inte ens vågar skriva vad verkligheten säger. Hur länge skall detta pågå?

  Så länge det ser ut som det gör nu så gör Hamren tjänstefel att inte coacha Zlatan på rätt sätt. Sverige mår bra att Zlatan är inhoppare så att andra får visa vad de kan tillsammans. Dessa har även visat att de klarar sig perfekt UTAN Zlatan.

  Hamren: Det är dags att visa mod..

 • Gäst

  A.”Taco”Svensson borde nu när Sverige har bra mittfältare bytas ut hans bäst före Datum gick ut 2006.