Lorenzo Medicis Italienblogg

Dagen D som i Destro

Mattia Destros nya klubbadress borde varit klar vid det här laget men har istället blivit en sommarsåpa. Först köpte överraskande Siena loss halva delägarskapet (Genoa äger andra) vilket gjorde förhandlingsläget mer komplext och när klubbarna sedan kom överens verkar Destro själv inte helt säker på vad han vill.

Genoa och Siena har redan kommit överens med Roma om en övergång men än så länge har Destro inte sagt ja. Rykten säger att det handlar om lönen. Och visst, Juventus och Inter kanske erbjuder en högre årslön men jag är inte säker på att det bara handlar om det. Kanske är han osäker på var hans sportsliga framtid passar bäst.

Var passar han bäst då? För mig känns Roma som ett givet val. Han hamnar hos en tränare som tror på unga spelare, får en mentor i Totti, han lär få mycket speltid och han passar bra in i spelsystemet då han både kan spela centralt och på en offensiv flank.

I Juventus hamnar han visserligen hos de italienska mästarna och får spela Champions League men hans speltid är långt ifrån garanterad, inte minst om Juve köper in sin”top player”. I Inter däremot kan han nog komma att användas mer än som vice-Milito och kanske är det just Inter som nu seglar upp som ett starkt alternativ för honom.

Det är idag som det förväntas bli klart. Destro-day. Säger han ja till Roma? Eller smyger Juventus eller Inter förbi på mållinjen? Min känsla är att han hamnar i huvudstaden till slut.

***
Just Inter och Juventus ryktas vara intresserade av ett byte sinsemellan. Eller rättare sagt, en idé som kan ha frodats. Juventus intresse för Giampaolo Pazzini är nog på riktigt och att de skulle vilja byta honom mot Fabio Quagliarella är nog inte så långsökt egentligen. Båda klubbarna får spelare som man vill ha och som passar bra in och båda klubbarna blir av med spelare som inte är i centrum för projekten. Så varför inte?

***
Efter Juventus blir det Udinese som skaffar en ny arena. Igår presenterades projektet på hur man ska göra om Stadio Friuli till en modern arena. Förhoppningen är attd en ska stå klar till 2014. Serie A tar ett steg närmare framtiden.

Här kan du se Udineses nya arena

***
Transferbetyg:

JUAN CUADRADO Mittfältare Udinese-Fiorentina 6,5
Var stundtals glimrande i Lecce ifjol. Eftersom Udineses tränare Guidolin inte tycker att colombianen passar in taktiskt blev han umbärlig för dem och Viola passade på. Men på vilken position ska han spela i Montellas 4-3-3? Längst fram?

EGIDIO ARÈVALO RIOS Mittfältare Tijuana-Palermo 6,5
Rios är ett riktigt rivjärn som Palermo ville ha redan förra sommaren. Ersätter Migliaccio?

MARCO RIGONI Mittfältare Novara-Chievo 7,5
Fantastiskt skicklig värvning. Rigoni är en ljuvligt bra mittfältare och jag är förvånad att inte fler klubbar än Sampdoria fanns med och ryckte i honom på slutet. Snyggt, Sartori.

Lorenzo Medici
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • http://www.facebook.com/grapendal Jacob Grapendal

  Ja visst kanske Destro hamnar i Rom, men å andra sidan lär dennes ältande ha tärt på supportrarnas tålamod vilket kan leda till ett tämligen kyligt mottagande från dessa..

  • hasse77

   För att inte tala om att priset och lönen nog har gått upp under detta transferfönster med så mycket velande, frågan är om han verkligen kommer att utvecklas rejält inom kommande åren och ta sig in i landslaget?

 • ReMadrid

  Om Fiorentina under Montella spelar 4-3-3 så blir väl Cuadrado högerytter? Kan inte tänka mig något annat. Cassani lär vara förstaval som högerback och Cuadrado är för bra för bänken tycker jag. Stannar Vargas kanske han spelar på mitten med Lazzari och någon mer så positionen ute till vänster skulle kunna bli ledig åt Cerci eller Ljajic om någon av dem stannar

 • Codroipese

  Underbart med Udineses nya arena. Just sättet man gör det på borde fler klubbar ta efter, nämligen att istället för att bygga en helt ny arena från grunden totalrenoverar man den man har istället.
  Tar bort löparbanorna och fixar tak, det skapar en känsla av en helt nya arena men blir mycket billigare och enklare (inte minst byråkratiskt. Underskatta inte byråkratin i Italien).

  Stadio Friuli har varit en smolk i glädjebägaren för Udines framgångsrika projekt, trots fina prestationer känns arenan öde (alldeles för stor) och att den är vidöppen och blåsig gör det inte bättre.
  Nu får man en mindre och tajtare arena, vilket är perfekt för en liten klubb som Udinese.

  Angående Cuadrado så lär han vara tänkt som ytteranfallare, ja. Om nu Montella kör 4-3-3.
  Han har anfallarkvalitéer tror jag, kanske inte som målskytt, men mer åt Lavezzi-hållet.

  • ReMadrid

   Tror du har rätt angående Cuadrado. Ingen större målskytt (än) men löpvillig och bra på att utmana

  • hasse77

   Stadio Friuli ägs ju av kommunen Udine, det framgick inte så tydligt ifall klubben Udinese investerar i renoveringen eller ifall de även är drivande i projektet mer än en hyresvärd vanligtvis skulle vara. Hur det än nu är så gynnar det italiensk fotboll, och får igång andra lag. Får man ett mästerskap i Italien (chansen blir ju större i fall flera arenor redan är i hög klass), så lär en hel del andra arenor också rustas upp.

   Hur som helst tror jag att Inter kan vara next up efter Udinese, att få en ny arena. Inter och Moratti har letat efter investerare och skaffat sig kontakter inom byggbranschen. Under senaste året har Moratti åkt på besök till vissa arabländer i jakt på investerare, självklart har inte alla möten gällt om Inter och en ny arena, utan även om deras oljeraffinaderi Saras som är Moratti-familjens företag. Men man har även fört diskussioner och skaffat sig kontakter i Kina rörande konstruktionen av arenabygget. China Railway Construction Corportation sägs vilja vara delaktiga i projektet, att man på Inters egna hemsida gick ut med bilder och nyheter om mötet samt gav deras ledning en bortatröja (innan den lanserades offentligt 1-2 veckor efteråt), visar tydliga tecken på att man verkligen tror på arenaprojektet och att det kan bli av.

 • JustMilan1998

  Angående Cuadrado så tror jag han spelar på höger kanten i Montellas 4-3-3. I landslaget gör han det och är skicklig på att utmana. Skulle gärna vilja se honom försöka på andra kanten men där kommer Jovetic finnas… eller :O?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000340513431 Alexander Zawahri

  Destro är en bra värvning för Roma men varför vill han inte skriva på? Preziosi sa ju att om han inte skriver på för Roma kommer han få stanna i Siena med en lön på 400 000€. Han sa också att Destro inte kommer få flytta till Juve, Inter eller Milan.

  Han kräver för mycket i lön för att va 21 och har ändå inte bevisat sig fullt ut vara en stjärnspelare, även om han gjorde 12 mål förra säsongen. Sedan tror jag med att det också handlar om klubvalet. Men även fast Juve spelar CL kommer han inte bli garanterad speltid. Inter är ju hans moderklubb och där kommer han ju få en del speltid men tror ändå Roma kommer före Inter i Serie A iår. De har kommit längre i sitt projekt och jag tror de tar en CL-plats. Enligt mig är också Roma ett givet val då han som du säger ”Han hamnar hos en tränare som tror på unga spelare, får en mentor i Totti, han lär få mycket speltid och han passar bra in i spelsystemet då han både kan spela centralt och på en offensiv flank”

  Men tror han till slut kommer till Rom.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000340513431 Alexander Zawahri

  Destro är en bra värvning för Roma men varför vill han inte skriva på? Preziosi sa ju att om han inte skriver på för Roma kommer han få stanna i Siena med en lön på 400 000€. Han sa också att Destro inte kommer få flytta till Juve, Inter eller Milan.

  Han kräver för mycket i lön för att va 21 och har ändå inte bevisat sig fullt ut vara en stjärnspelare, även om han gjorde 12 mål förra säsongen. Sedan tror jag med att det också handlar om klubvalet. Men även fast Juve spelar CL kommer han inte bli garanterad speltid. Inter är ju hans moderklubb och där kommer han ju få en del speltid men tror ändå Roma kommer före Inter i Serie A iår. De har kommit längre i sitt projekt och jag tror de tar en CL-plats. Enligt mig är också Roma ett givet val då han som du säger ”Han hamnar hos en tränare som tror på unga spelare, får en mentor i Totti, han lär få mycket speltid och han passar bra in i spelsystemet då han både kan spela centralt och på en offensiv flank”

  Men tror han till slut kommer till Rom. Sedan har de ju Lamela- Lopez till höger, Osvaldo (+Destro) i mitten och sedan Totti+ Bojan till vänster så blir det inte för mycket, alltså sex anfallare för ett lag som inte spelar europaspel. Vad tycker du Medici? Sedan behöver de förstärka försvaret också.

  • IlCapitanoZ

   Förstärker Napoli försvaret en aning och Inter köper en bra ytterback tror jag Roma kan säga hejdå till en CL-plats men vem vet.

   1.Juventus
   2.Inter
   3 Napoli
   4.Milan

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000340513431 Alexander Zawahri

    Allt kan ju hända t.e.x vem trodde att Juve skulle komma etta iår? men vem vet, får hoppas bästa lag lyckas. Jag tror ju på Roma eftersom de har imonerat på försäsongen, men det kanske Inter också har gjort. Det enda laget som är lätt o tippa placering på är väl Juve som vinnare. Sedan tror jag Napoli kommer tappa mycket på Lavezzi-förlusten.

    1.Juventus
    2.Roma
    3.Inter/Napoli
    4.Milan
    5.Inter/Napoli

    • Codroipese

     Det var väldigt många som trodde att Juventus skulle vinna i år efter att de hade gjort sina värvningar.

     • http://www.facebook.com/people/Valdemar-Hampusson/100001143101178 Valdemar Hampusson

      Nja. Det skulle jag vilja syna faktiskt..

 • IlCapitanoZ

  Quagarella mot Pazzini hade nog inte varit helt orimligt.

  Neymar till Juventus 2013/2014 – KABOOM?

  • JustMilan1998

   Hur kom Neymar in i bilden lol

   • IlCapitanoZ

    Han kommer till Juventus, bara en känsla jag vill förmedla.

    • ReMadrid

     Har för mig att han sa själv i nån intervju att han ville till Juventus så småningom

 • http://www.facebook.com/people/Hannes-Feldin/1587158419 Hannes Feldin

  Jag måste bara påpeka at det är underbart att se hur Udinese trots sina storslagna arena-planer håller kvar fötterna på jorden. Att de i grafiken till sina arena-ritningar beräknar med knappt tredjedelsfulla läktare vittnar om en stor verklighetsuppfattning. Mot slutet av videon blir dock hybrisen påtaglig, då de blåser på med en till bredden fylld arena vilket aldrig i klubbens historia har inträffat.

  • Codroipese

   Ja just det, mest hybris hade kanske Juventus som trodde att de skulle kunna få en arena för 40 000 fullsatt i Turin… eller vänta nu.

   Nu tror jag väl att du skämtar, men det är ingen hybris att Udinese tror att de kan fylla sin relativt lilla framtida arena när den är klar. Udineses nuvarande snitt är inte långt ifrån den nya arenans kapacitet och det säger sig självt att en dedikerad fotbollsarena, med läktare nära plan och tak lockar mer än en stor, öppen, blåsig stadion med löparbanor och ful grön färg på stolarna.

  • http://www.facebook.com/people/Valdemar-Hampusson/100001143101178 Valdemar Hampusson

   Juventus gick från.. 15,000? i snitt till att i princip fylla Juventus Stadium varje match. Sportsliga framgångar spelar säkert stor roll, men räkna med Mycket mer publik i Italien då arenorna börjar komma.

 • ZioBergomi

  Q mot P helt OK tror jag. Q kan spela båda centralt och på kanten och kan trivas i ett ”galnare” lag.

 • sampd

  Jag tror och hoppas på att Destro skriver på Roma, där har han störst chans att lyckas i Zemans hyperoffensiva 4-3-3 uppställning.
  Juve vill ha Pazzini, men det verkar som att Spalleti i Zenit är väldigt nära att värva Quagliarella, Gilardino verkar med vara intressant för Zenit..
  Det är fler klubbar som har nya arenor i tankarna, Roma, Sampdoria, Inter, Napoli och Palermo.. Väldigt kul att Udinese fortsätter på trenden efter Juventus med ny arena, det kommer bara gynna Serie A! Får se vilka som kommer efter Udinese i den frågan.. Vad tror du Lorenzo?

  • RobinsonRobban

   Destro är klar för Roma redan, ska göra läkarundersökning imorgon men dom är överens om alla vilkor de blev klart under dagen.

   Jag hoppas på ett byte mellan Pazzo och Quag tror de gynnar båda lagen, Juve får en bra boxsspelare och Inter får en mer rörlig forward vilket passar bättre in i de sättet Strama vill att Inter skall spela på.

   Skulle dock inte förvåna mig om de blir Gillardino för Inter istället…..

   Poli nästan klar för Juve med…..

  • LorenzoMedici

   Jag tror Palermo ligger bra till./Mvh Medici

 • Patthu

  Bouna Sera Lorenzo,
  jag kollade på RAI idag och spekulationerna kring Destro. Samtidigt visades en målkavalkad från de senaste säsongerna och ju mer jag ser av honom så förstår jag att där har vi en världstjärna inom kort! Snabbhet, kontroll, kan göra nål med båda fötterna, på volley, direktskott, dribbling mm han hanterar det mesta!

  • LorenzoMedici

   Japp./Mvh medici.