Lorenzo Medicis Italienblogg

Livet efter Zlatan

Nu börjar ett nytt liv för Milan. Livet post-Zlatan. Livet post-Thiago. Ett liv där lönerna ska sänkas och inte överskrida ohållbara kostnader. Ett liv som kan bli jobbigt kortsiktigt men desto ljusare långsiktigt.

Oärlighet varar kortast
Att Milan sålt Zlatan och Thiago Silva för att spara pengar och för att få in pengar som kan återanvändas i andra nyförvärv är jag egentligen ingen motståndare till. Det kan vara rätt utväg. Men sättet som Galiani och Berlusconi gjorde det på är inte acceptabelt. Att gå ut och säga att båda ska stanna till hundra procent och sedan några veckor senare sälja dem är att inte ta sina supportrar på allvar. Det hade varit bättre att säga hur saker och ting ligger till, att klubben måste spara och satsa på yngre spelare. Den ärligheten hade varit bättre, nu riskerar man bara tappat förtroende.

Tidsaspekten
Men visst, om Milan värvar en eller två stora namn kommer det mesta vara glömt, så funkar det och förmodligen är det Galliani& Berlusconis plan. Men det har också ett pris. De flesta klubbar i Italien har stora delar av sina trupper redan klara medan Milan har kvar att hitta en del nyförvärv. Desto längre tid det tar desto längre tid kan det ta att få ihop laget. Galliani har säkert för avsikt att vänta så länge som det krävs för att få priserna att sjunka men då riskerar man att hamna lite på efterkälken.

Zlatans och Thiagos efterträdare
Hur ersätter man Zlatans betydelse och målskytte? Det gör man nog inte men det går säkert att hitta lösningar, det går att ändra på spelsystemet i offensiven. Thiago Silva däremot blir svårare att ersätta. Världens bästa mittback ersätter man inte hur lätt som helst. Troligen skulle Milan behöva värva två nya mittbackar för att kompensera en Thiago Silva.

Förmodligen tänker Milan försöka hitta ett stort namn till anfallet. Robin Van Persie, Carlos Tevez eller Edin Dzeko är tänkbara namn. Men även Stevan Jovetic är säkert en spelare man funderar på. Till försvaret verkar Portos mittback Rolando vara det mest troliga nyförvärvet just nu. Men även Ogbonna, Dedé och Astori borde finnas med i Gallianis huvud.

Robinho
Sälja Robinho eller inte, är det frågan? För mig är det en självklarhet att man ska sälja Robinho. Han håller helt enkelt inte tillräckligt hög klass längre men också för hans höga lön. Hur mycket än Allegri gillar honom ser jag inget alternativ till att sälja honom. Är det någon gång man kan få hyfsat betalt för honom är det nu. Och eftersom det är nu man revolutionerar truppen så är det lika bra att löpa linan ut. Det finns intresse från brasilianska klubben Santos men än så länge påstår Milan att han inte är till salu. Sant eller spel för galleriet? Troligen spel för galleriet för att få ut så mycket pengar som möjligt.

Antonio Cassano
Cassano lär inte vara helt nöjd med Milans nya linje och har flera gånger sagt att han kan tänka sig att återvända till Sampdoria (hans fru är från Genua). Även om den dörren (Garrone) verkar stängd är det inte helt säkert att Cassano blir kvar i Milan. Hans fysiska tillstånd är osäkert och frågan är om han kan bli så bra tränad igen att han når topp-prestanda. Kanske är det bättre att släppa fram El Shaarawy?

Pato
Detta är intressant. Är det någonting som Milan kan ha tjänat på (förutom typ 100 miljoner om året) att sälja Zlatan är det att Pato får större utrymme. Att brassen och svensken aldrig klickade är ingen hemlighet och deras spel passade aldrig riktigt ihop. Med Zlatan blev det sällan spel i djupled vilket passar Patos snabbhet. Här finns det möjlighet att ändra spelidé, något till Patos fördel. Lyckas man få ut det bästa av Pato och att han faktiskt håller sig skadefri har man en världsstjärna som kan leda dem långt. Han kan bli Milans bästa ”nyförvärv”.

Dessa spelare kan vara aktuella för Milan:

Försvarare:

Rolando
Den mittback som Milan verkar ha siktat in sig mest på. Men kan han verkligen ersätta Thiago Silva på ett hyggligt sätt?

Angelo Ogbonna
Den bästa lösningen enligt min mening. Är redo för ett storlag och dess ansvar. Men har Torino verkligen råd att sälja honom. Troligare värvning nästa säsong.

Dedè
Brasiliens nästa back-export av hög klass. Stark, hyfsat snabb och dugliga fötter. Har förlängt med Vasco och lär inte bli direkt billig.

Domenico Criscito
Bör finnas med som ett alternativ till vänsterbacken. Kan man få ner priset hos Zenit?

Davide Astori
En spelare som nog Allegri gärna skulle vilja se i en Milan-tröja. Astori och Cagliari tackade dock nyss nej till Spartak Moskva för ett pris runt ca 12 miljoner euro vilket innebär att man nog inte vill ha mycket mindre från Milan. Till det priset går det att hitta starkare alternativ.

Pablo Armero
Skulle kunna fungera som en ny Cafu men troligen är Armeros defensiv ett för stort frågetecken för att spela ren ytterback. Dessutom verkar Juventus ligga före.

Alexander Kolarov
Ett namn som länge funnits på tapeten. Är lite ute i kylan i City och vill bort. Hans höga lön är ett problem och likaså att han ej har EU-pass.

Federico Balzaretti
Skulle vara ett bra alternativ på vänsteryttern. Ryktet säger dock att han helst  vill till Paris. Svårare saker har dock Galliani löst.

Mehdi Benatia
Skulle passa bra eftersom han både kan spela mittback och ytterback. Han vill bort från Udinese och kan utnyttja det – kan man kanske komma överens med Udinese?

Serdar Tasci
Ett billigare mittbacksalternativ. För stor chansning rent kvalitetsmässigt?

Simon Poulsen
Gjorde ett mycket bra EM (och blev överskattad?) och skulle kunna vara en billig lösning på vänsterkanten som back-up…..väl?

Mittfält:

Lassana Diarra
Länge varit på tapeten för Milan. Behövs han verkligen då man har många spelare med ungefär samma kvalitéer. Skulle dock inte behöva bli så dyr.

Thiago Alcantara
Min lilla drömvärvning till Milan. Om Thiago får indikationer på att han kommer få lite speltid kanske missnöjt humör kan leda honom hela vägen till Milano. Vore en guldgruva för Milans mittfält med sina kvicka fötter och fina teknik.

Andrea Poli
Kanske kan Milan ta vara på att Inter inte lyckades komma överens med Sampdoria om Poli. Här finns mycket talang att hämta.

Anfallare:

Carlos Tevez
Man ville ha Tevez redan i vintras men lyckades aldrig komma överens med City.  Är det dags nu? Passar han med Pato? Blir löne-anspråken ett problem? Vore sannerligen underbart att få se honom i Serie A. Om han är perfekt för Milan är en annan sak.

Edin Dzeko
Den spelare som har mest liknande spelstil som Zlatan. Skulle därför kunna lösa en del av tomrummet som Ibra lämnar efter sig. Mycket hänger på hur Allegri vill formera anfallet. Dzeko är en spelare som dock kan bli mindre svår att komma över då han ligger långt ner på Mancinis lista. Lån med köprätt är ingen omöjlig formel.

Alessandro Matri
Det billiga alternativet. Man kan säkert komma överens med Juve om ett lån med köprätt (som man ändå inte utnyttjar sen). Problemet är väl att Matri inte är en spelare som tar en till toppen. Som back-up, ja ,men inte som en startman.

Leandro Damiao
En mycket bra spelare. Lite som Careca. Lite som Luis Fabiano. Spänstig, teknisk och bra på huvudet. En relativt komplett anfallare. Skulle förmodligen bilda ett vasst anfallspar med Pato. Milan är intresserade men priset är högt och säkert även löne-anspråken.

Robin Van Persie
Drömvärvning nummer ett. Kan man lyckas snuva Juve på holländaren? Kan Van Persie bli Milans väg tillbaka? Borde passa bra med Pato. Om Van Persie går till Milan och Juve shoppar storspelare på annat håll skulle det vara ett stort lyft för Serie A. Hård konkurrens.

Stevan Jovetic
Drömvärvning nummer två. En värvning som hänger ihop med Van Persie. Varken Milan eller Juve kan få båda. Vem tar vem? Lyckas någon överhuvudtaget? Skulle passa in ljuvligt mellan Boateng och Pato. Sportdirektör Pradé och Galliani träffades under en middag häromdagen. Vad diskuterades?

 

Frågan är lite hur Milan kommer använda sig av inkomsterna för Zlatan, Thiago Silva och eventuellt Robinho. Är tanken att spara in på de höga lönerna och återanvända övergångsummorna på nyförvärv för att snabbt skapa ett starkt lag? Eller kommer man även spara in på nya köp och hålla ner kostnaderna även där? Sanningen ligger kanske någonstans mittemellan. Ett stort namn lär komma och försvaret måste förstärkas men vi ska nog inte räkna med några jätteinvesteringar på transfermarknaden.

Så här skulle Milans elva kunna se ut:
Abbiati, Abate, Rolando, Mexes, Dossena, Montolivo, Diarra, Nocerino, Boateng; L.Damiao, Pato.

(Rolando ca 12 milj, Dossena ca 4 milj, Diarra lån med köprätt, L.Damiao ca 18 milj euro).

Så här skulle jag vilja att den såg ut:
Abbiati, Abate, Ogbonna, Dedé, Balzaretti, Poli, Montolivo, Nocerino, Boateng, Van Persie, Pato.

(Ogbonna 13 milj + Mesbah, Dedé ca 20 milj, Balzaretti 6 milj, Poli ca 4 milj för halva, Van Persie ca 30 milj)

Eller så här?
Abbiati, Abate, Ogbonna, Dedè, Balzaretti, Boateng, Thiago Alcantra, Nocerino, Jovetic, Pato, Dzeko.

(Ogbonna, 10 milj euro + Bonera & Mesbah, Dedé 20 milj, Balzaretti 6 milj, Thiago ca 20 milj, Jovetic 10 milj + El Shaarawy & Emanuelson, Dzeko lån med köprätt)

Hur det nya Milan kommer skapas blir ett sommarens mest intressanta följetongar att följa.

Lorenzo Medici
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • LorenzoMedici

  Jag kommer tyvärr inte hinna svara på kommentarer el frågor idag då jag är på resande fot men hoppas kunna göra det imogon eftermiddag./Mvh medici

 • Skelleto

  Milan i all ära, men jag har väldigt svårt att se RVP gå till milan, eller något lag i serie-a överhuvudtaget.

  Barca skulle nog sno åt sig honom då dom behöver någon bättre än David Villa.

  • JohanCruijff

   Som jag har sagt förut så är Barcelona inte ute efter att förstärka offensiven i år. Det ryktas också om att man redan är överens med Santos om Neymar (€60M), och då skulle han anlända nästa säsong.

   RVP är nog närmast en flytt till Juventus/Milan eller City. Allt beror väl på om han respekterar Arsenal och lämnar ligan eller om han inte gör det. Värvar City RVP så har ju också Milan större chans att värva Dzeko/Tevez.

  • https://twitter.com/smellrob Gialloblu

   Van Persie är inte bättre än Villa.

   • Skelleto

    Villa är skadad mer än frisk. Så jo han är mer effektiv

    • https://twitter.com/smellrob Gialloblu

     Och Van Persie är inte skadebenägen menar du? Van Persie var skadad hela tiden sina 6 första år i Arsenal. Det är bara den senaste säsongen som han varit fri från skador.

    • JohanCruijff

     Som sagt, RVP är väldigt skadebenägen.

     Villa hade otur förra säsongen. Att bryta benet är inget många fotbollsspelare gör om och om igen.

 • Galaxy01

  Milan har en fin historia, men det är som någon sa, historia vinner inte titlar.

  Milan är idag ett fallande skepp, att Van Persie lämnar Arsenal och Premier league för Serie A och Milan ser jag som en omöjlighet, skulle det bli Serie A så blir Juventus i så fall. Men jag ser chansen att Van Persie hamnar i Italien på runt 5 % chans.

  Sen att Dzeko skall ersätta Zlatan går inte, det är bara ett par spelare i världen som kan göra det, Van Persie är den ende som är aktuell, och tyvärr så tror jag inte att Pato kommer att blomma ut

  • Zwa

   Dzeko har dessutom personligen dementerat allt snack om att han skulle flytta till Milan.
   Han har dessutom ett ganska dyrt kontrakt med City som han inte vill överge i första taget.

 • sampd

  Jag tycker att Milan har gjort helt rätt än så länge. Nu gäller det att värva tre mittbackar och en ytterback, vad sägs om Ogbonna, Granqvist, Kjaer och Balzaretti. Då får du backlinjen Abate,Ogbonna,Mexes,Balzaretti. Samtidigt så har du Bonera, Granqvist, Kjaer, Acerbi, Antonini, Yepes, Vila´och De Sciglio som hyfsad konkurrens om platserna. Med detta får du en bred och hyfsat prisvärd backlinje som känns rätt homogen.
  Mittfältet känns komplett enligt mig med Montolivo, Nocerino, Boateng och Ambrosini. Uppbackningen är helt ok med Constant, Emanuelson, Traore, Flamini, Muntari, Strasser. Kevin Constant kan bli hur bra som helst och Montolivo bör få en nytändning med det här klubb bytet.
  Anfallet är stora frågetecknet här. Pato är bra, men väldigt skadebenägen, Cassano och Robinho är inga målskyttar, mer framspelare och El Shaarawi är lite grön fortfarande. Jag hade värvat Muller från Bayern och Pazzini från lokalkonkurrenten Inter! Tänk och ha Montolivo på mitten offensivt, till vänster Cassano, till höger Muller och på topp en pånyttfödd Pazzini ifall Pato är småskadad.. Cassano och Pazzini känner varandra väl sedan Sampdoriatiden och landslagssamlingarna, medans Boateng och Muller löper mycket och skapar både ytor, målchanser och runt 10 mål var per säsong! En bra och billig lösning samtidigt som truppen förblir bred och konkurrenskraftig i Serie A iaf.

  • Zwa

   Tycker Messi eller C-Ron hade vart bättre köp än Müller. Alla tre är visserligen helt orealistiska så skall man bara önskedrömma så är de två förstnämnda bättre val.

   Slutar väl med en inlånad Matri.

   • sampd

    Müller är ingen omöjlighet faktiskt. Det är ännu hårdare konkurrens i Bayern i år och han har ingen given startplats längre. Sedan är killen en poängmaskin, han ligger bakom många mål och han gör en hel del också.. Ett lyckat miljöombyte för honom kan bli lyckat för Milan. De bör ha råd med honom efter alla försäljningar, eller köra ett lån med köpoption inom ett år..

    • Zwa

     Vi får se. Tror inte han skulle nappa på Milan, och tror Bayern skulle kräva furstligt betalt i vilket fall.

     Milan har möjligtvis råd om man tar en stor kaka av pengasäcken. Men riskerar inte Müller att direkt konkurrera med Montolivo/Boateng då?

     • sampd

      Müller kan du spela på vilken offensiv position som helst. Spelar man 4-5-1 eller 4-2-3-1 så kan Montolivo spela en regista roll, medans Boateng eller Müller spelar släpande anfallare den andre till höger sedan har man Cassano till vänster. Allt går att lösa 🙂

 • Sebastianloow

  Mycket bra tankar av dig Lorenzo! Milan måste få in 5-6 spelare till för att kunna utmana Juventus (eftersom jag ser dom som klarar favoriter, hittills)! Galliani och Silvio måste börjar hård arbeta med mercaton nu! Men som sagt det är en månad kvar och mycket kommer att hända!

 • Zwa

  Funderar på om den där oärligheten inte kommer bita dem i bakdelen. Vill man värva stora spelare, som t.ex. RVP (med många alternativ att välja på) måste ju något sådant ligga klubben i fatet.

  Sen är det nog inte heller troligt att vinnaren i PL:S skytteliga förra året skulle flytta till vad som förnärvarande är ett mitten-lag i Serie A.
  Möjligtvis i slutet av Mercaton om Milan lyckats plocka in 5-6 spelare som går rätt in i a-laget.

  Finns det ekonomi för detta?

  Visst gjorde man likadant som man gjort sista 10-åren när Ibra och Silva såldes så det är inget att snacka om. Milan är inte överst i näringskedjan så man måste sälja sina bästa spelare lite då och då.

  Förra årets ligavinst var ju snarare ett undantag mer än en norm. Tog ju 7 år att uppnå den titeln sen senast.

 • realcccoy

  Lorenzo – har du något konkret bevis för att Dzeko eller Tevez verkligen är realistiskt? Tycker det verkar som alla bara sprider samma osubstanserade rykten runt och runt.

  Varför skulle City sälja? Varför skulle dom vilja byta ner sig till Milan? Och framför allt – hur ska Milan ha råd med dom? I synnerhet Tevez.

  Även om han kanske inte är lika dyr i lön som Zlatan, så är han ju inte billig. För mig känns det helt huvudlöst/ogenomtänkt (och därmed orealistiskt) att göra sig av med Z bara för att sänka lönekostnaden med typ 10 miljoner. Det måste vara en större lönesänkning än så om man skall göra en sådan här försäljning som Milan gjort.

  • LorenzoMedici

   Tror absolut att båda är realistiska. Men som du säger är tevez lön ett problem vilket betyder att det skulle luta mer åt Dzeko. Allt beror på hur mycket de satsar. Det kan lika gärna bli Matri el Pazzini./Mvh Medici

   • realcccoy

    Hmm. Tillåt mig tvivla. Luktar för mycket desperation om hela Zlatan/Silva affären. Skulle gissa att det är värre än vad vi tror. Så brukar det vara och som du själv påpekat så är det märkligt att förbruka fansens förtroende med dessa lögner. Mera troligt att Berlusconi fått panik alternativt en dos av realism och nu vill ta ett par förlorade år och bygga på sikt. M a o, inte en chans att Tevez/Dzeko kommer. Bara om City köper RvP och vill slumpa bort någon av dem som bara de kan

 • Miland

  Konstigt att i en artikel som handlar om Milan så står det så mycket om Juventus.

  • sebastianksn

   Känner du dig sårad?

   • Miland

    haha märks att du är inavlad.

 • simonelli

  Du har rätt i mycket som vanligt och att ärligheten varar längst. Det vare mycket bättre om dessa Milan herrar hade sagt från början och sänkt lite ambitioner hos fans. Det är normalt med ett så ”gammalt” lag som Milan att föryngring är nödvändig och att det kan ta tid att uppnå resultatnivå.

  Det jag inte håller med dig är att Pato är lösning på Milans problem. Det känns bakåtsträvande. Han har varit nu i Milan nästan längst av alla. Han har spelat för Milan innan Zlatans tid och aldrig uppnått något. Sedan hans relation till ägarfamilj är lite tveksam det är aldrig bra för en klubb, osäkert.

  Ingen av dessa högavlönade herrar typ Van Persie, Dzeko eller Tevez kommer till Milan. De ger inte upp sina höga löner , aldrig . De kostar för mycket och ingen av dem kan ersätta Ibrahimovic ensam. Det betyder att det krävs 2 varvningar. Tveksamt om Milan har råd.

  Jag tror att Milans chans är att slå i underläge, att ingen förväntar sig något och det kan hjälpa ”medelmåttiga” spelare att lyckas bra och utvecklas vidare utan någon större press på dem. jag tycker att Milan ska strunta i alla ”stjärnor” och satsa ungt och friskt men långsiktigt.

 • IlCapitanoZ

  Av erfarenhet skulle jag ha med en billigare elva som alternativ. En sådan här elva är mer rimlig:

  ————Abbiati———–
  -Abate-Rolando-Acerbi-Crisito-
  ————-A.Poli———–
  -Montolivo-Boateng-Noncerino-
  ———-Pato–Pazzini/Matri–

 • GordonGekko X

  RvP känns väldigt orealistiskt, RvP förlänger nog hellre med Arsenal än att gå till Milan som är lite i samma situation som Arsenal.

  3 målvakter: Abbiati, Amelia, den nya Brassen

  4 ytterbackar: det borde vara Abate, Antonini (grovt underskattad), De Sciglio, Didac Vila/Balzaretti.

  4 Mittbackar: Acerbi, Mexes, Yepes, Rolando/Ogbonna/Astori eller två av dessa med sälj på Mexes.

  1 flexibel backup: Bonera 😀

  8 Mittfältare, tyvärr finns det 9, och var på de flesta är kassa: Montolivo, Ambrosini, Nocerino, Boateng, Constant, Muntari, Traore, Urby, Flamini. Här finns det alldeles för mycket mediokra spelare som aldrig borde signats.
  Hade kunnat vara, och kan fortfarande vara: Nuri Sahin, Diarra, Montolivo, Ambrosini, Nocerino, Boateng, Kaka, Flamini.
  Thiago Alcantara känns avlägset för mig, Spanior plus att, är inte andra, bättre och rikare klubbar ute efter honom om han skulle vara för försäljning?

  5 eller 4 Anfallare: Pato, Damaio, Matri, Shaarawy, Robinho/Jovetic/Dzeko känns mest troligt. Som du sa kommer inte Juve värva både Jovetic och RvP, eller kommer de kanske göra det trots allt? Juventus kommer iaf minst att värva RvP framför Milan på grund av att ingen annan klubb bättre än Arsenal behöver RvP.

  25 manna trupp, good stuff

  ————Abbiati———–
  Abate-Acerbi-Rolando-Balza
  ———-Montolivo———-
  -NuriSahin——-Nocerino–
  ————Kaká————-
  ——Pato——-Damaio—-

 • Codroipese

  Milan bör snegla lite mot Juventus håll, där man har lyckats skapa ett vinnande och sammansatt lag där egentligen bara Pirlo och Buffon kan räknas som riktiga världsspelare.
  Alltså: skit i stjärnvärvningar, satsa på spelare som är duktiga i sina respektive roller och bygg ett mer ”jämlikt” lag.

  Hellre en backlinje bestående av fyra kompetenta, om ej superbra, spelare än en backlinje bestående av en världsklasspelare (Thiago Silva) omgiven av en massa mediokra lirare.

  I anfallet tror jag inte Zlatans flytt kommer lämna sååå stort hål som många kanske befarar. När Zlatan spelar går det mesta genom honom, vilket skapar en känsla av att han är oumbärlig. Men utan Zlatan kommer målskyttet, liksom det offensiva ansvaret, sannolikt att spridas ut på de andra anfallarna.
  Med ökat förtroende kommer också bättre prestationer, vilket Pato kommer visa nästa säsong om han håller sig skadefri. Vi såg hur Balotelli gick från dålig till bra under EM tack vare Prandellis förtroende (och där handlade det bara om en handfull matcher).

 • RobinsonRobban

  Den första av dina alternativ är de enda som är realistiskt tror inte Milan kommer kunna värva för alla pengar man sålt för.

  Dessutom har väll Viola sagt att dom enbart säljer Jovetic för 30 miljoner Euro cash, visst dom kan ändra sig men inte för så lite som Emanuelson + El Sharawy och 10 miljoner Euro.

  Större chans att dom tackar ja till Juve om dom erbjuder Matri+Pazienza + 10 miljoner Eurp.

  RVP är väll dessutom knappast någon smart värvning då han alltid varit mycket skadad även om han inte var de förra året, han är rätt gammal och kommer kräva väldigt mycket högre lön än 6 miljoner Euro per säsong som Milan påstår att dom max vill erbjuda en spelare i lön.

  Damiao,Tasci,Paulsen och eventuellt en mittfältare är nog de dom kommer värva finns alternativ till alla spelare men är enormt tveksam till att dom kommer plocka in 5-6 nya klasspelare.

  Dessutom har väll bara Milan en icke EU plats kvar att fylla vet inte riktigt hur dom reglerna fungerar men kommer Damiao kan dom väll inte värva tex Dede pga reglerna om ingen av dom har typ Portugisiskt pass?

 • ReMadrid

  Man måste tänka på de säljande klubbarnas situation också. Real Madrid tog inte tillbaka Gago, säljer de Sahin lär de vilja behålla Diarra. Manchester City lär inte heller vilja sälja Tevez och/eller Dzeko till något kompispris, dessutom har de spelarna höga löner. Fiorentina däremot kanske skulle tycka att Emanuelson, El Shaarawy och kanske Mesbah plus pengar vore bättre än den deal Juventus erbjöd med Matri, Pazienza plus €13m

  • MilanFanatic

   Aldrig Shaarawy.

 • Palle89

  Håller helt med om din tänkta backlinje!

  Däremot tycker jag aldrig man bör släppa Cassano.. Gillar din idé från igår bättre, att spela honom som spelfördelare längre bak i planen.

  Något säger mig att Van Persie inte är en bra värvning…( bara en känsla).

  Jag skulle kunna tänka mig att lyfta upp Boateng i anfallet.. Tycker han har är ganska klinisk med sina avslut från kort distans (kan säkert slipas ytterligare). Bra fysik med.

 • MilanFanatic

  Som Milanfan kommer det vara grymt intressant att följa mercaton under sommaren!

  • JustMilan1998

   Don’t get your hopes up…

   • MilanFanatic

    Haha tro mig jag vet men sa inte att det kommer vara bra, utan intressant vad som kommer hända.

 • MilanFanatic

  Du och jag tänker likadant Medici. Mina drömvärvningar är Dede, Diarra och framför allt Thiago. Värvar vi dom 3 plus om Berlusconi känner sig suger, en forward så har vi ett grymt lag. Skulle nästan säga bättre än laget vi hade förra säsongen.

  • JohanCruijff

   Jag kan inte se att Barca skulle sälja Thiago till Milan. Dessutom är Milan fortfarande skyldiga Barcelona pengar efter Ibras flytt.

   Annars är det ett väldigt bra lag som möjligtvis skulle kunna utmana Juventus, och Milan behöver nog inte en ny anfallare om Pato inte drar på sig någon ny skada och spelar som han gjorde med Brasilien mot team GB.

   • MilanFanatic

    Men ändå, det är en dröm att få han. Du vet väl att Berlusconi kontaktade Barcelona förra året för att se om han var tillgänglig, dom fick ett nej..

 • ettarton

  Att köpa en klassanfallare är en omöjlighet. De är för dyra. Man kan ju klara sig bra ändå (se Juve förra året). Bättre då bygga en anständig defensiv och ett mittfält (där endast smärre komplettering krävs).

  Minst en mittback av hög klass måste till. Har man dessutom ambitioner för nästa säsong så klarar man sig inte utan en vettig vänsterback.

  Tänkbara mittbackar: Ogbonna, Vermaelen, Ranocchia (kanske kan blomma ut trots allt).

  Vänsterback. Coenthrao vore en dröm, Criscito mer trolig

  Mittfält: Toni Kroos skulle vara suveränt, eller Witsel

  Anfall har Milan egentligen bättre än de förtjänar med Robinho, Pato, Cassano och Sharaawy. Tror inte man kan få vassare för de pengar man tänker spendera. Känns mest som en prestige-grej att ersätta Ibra. Att tänka sig Dzeko som ersättare är bara pinsamt. Han är inte i närheten. Det vet alla som sett hans första touch.

  • Juventin0

   du nämnde att milan skulle kunna klara sig lika bra som Juve men det ända milan behöver är Antonio Conte isåfall.

   • MilanFanatic

    Få se om Conte hade klarat att vinna Serie A med så många skador i sin trupp som Allegri hade. Att komma 2a trots att över 10 spelare var konstant på skadelistan under hela säsongen är riktigt bra.

    • Juventin0

     de sant men många utav dem som var skadade var inte förstaval

  • JustMilan1998

   ”Det vet alla som sett hans första touch”

   Då vet man du inte har följt Dzeko i Bundesliga. Roligt att man dömer en spelare som trots att ha varit i kanon form och sprutat in mål, har fått suttit på bänken o ruttna. Du vet inte vad du snackar om.

   • ettarton

    han hade en första touch i PL också. Den var inte bra.

 • Milanisto

  …………….Abbiati……………

  Abate..Ogbonna..Acerbi..Criscito

  …Thiago..Montolivo..Nocerino…

  …………..Boateng…………

  ………..Pato….Cassano…….

  Det är inte mycket som behövs.

  • IlCapitanoZ

   Gillar din elva kraftigt. Ogbonna är en bjässe, kanske den enda spelaren som kan nå upp till Thiagos nivåer. En vänsterback är nödvändigt, en italienare som har hemlängtan från kalla Ryssland är nog inte omöjligt att fixa. Sen är Poli en perfekt spelare för Milans snåla budget – killen passar perfekt i ”nya” Milan.

   T.Silva & Ibra var två vinnare men jag tror i ärlighetens namn att Milan kan skrälla stenhårt med den elvan. En förutsättning är att Boateng håller jämn, hög nivå och att Pato höjer sitt spel en nivå till och håller sig skadefri.

   Trots allt kommer spelsystemet vara modernt, man har med 3 nya backar kanske t.om förstärkt backlinjen. Mittfältet är MYCKET bättre. Anfallsparet Pato + Cassano kan bli riktigt vasst.

   Bara en liten finjusteringt:

   ————-Poli————-
   -Montolivo-Boateng-Noncerino-
   ———Pato–Cassano——-

   De kanske inte vinner Champions League men skrälla kan den allt!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001092283950 Abbe Ahmeti

  Kommer Serie A sändas på svensk TV?

 • JustMilan1998

  Drömvärvningar för mig har länge varit: Dede eller Ogbonna (tycker Dede är en tuffare version av Silva och Ogbonna det motsatta men ändå väldigt lika), Witsel, Criscito, Dzeko.

  Strootman och Thiago kan vara två andra alternativ som jag gillar, Strootman för han kan spela nästan vart som helst i mittfältet och är en väldigt skön o dynamisk spelare.

  Ganso skulle vara nice men kanske inget vi behöver just nu.
  Tycker folk underskattar Dzekos förmåga. Det är en målsprutare ifall man prioriterar honom mer vilket City inte gör. VÄLDIGT underskattad enligt mig.

 • JustMilan1998

  Min drömelva:

  Abbiati
  Abate Acerbi Dede/Ogbonna Criscito

  Witsel Montolivo Nocerino

  Ganso

  Pato Dzeko

  Om inte Dzeko, unleash Il Pharaone. Sen tycker jag Ganso är en bättre trequartista än Boateng. Lets face it, det fanns matcher där Boateng sög så oerhört hårt i sin offensiva mitt roll; stundtals osynlig, vet inte hur man ska föra spelet och diktera tempot osv. tycker inte att en trequartista ska vara så pass on och off som Prince är. Df föredrar jag nog Ganso i den rollen… om vi har råd.

  Eftersom det är Milan vi snackar om, kan man alltid rotera under säsong pga. skador eller form osv. så B27 kan spela lite överallt och ersätta någon. Samma sak gäller Strootman.

  De som måste avlastas ASAP: Mesbah, Robinho, Taiwo.

 • ReMadrid

  Abbiati; Abate, Acerbi/ny, Mexes, Antonini/ny; Boateng, Montolivo, Nocerino; Cassano; Pato, Robinho/ny

  Mer spännande än så tror inte jag Milan ställer upp 2012/2013 även om man självklart inte spelar samma elva hela matchen varje match. Och de ev nyförvärven kan mycket väl vara bra men jag tror ingen RVP kommer, kanske Tevez eller Dzeko om ens det

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001558101437 Elis Interista Thorsell

  när kommer nästa blogg

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000225643795 Belmin Karic

  Om Milan koper in Yanga Mbiwa och Kaka(gratis/lan med kopoption) och saljer nagan av Mesbah/Taiwo sa ar nog de flesta Milan fansen nojda med mercaton. Deras elva skulle da ha varit:

  start: (Den jag vill ha)

  Abbiati(C)?
  Abate-Mexes-Yanga-Emanuelson
  Nocerino-Montolivo-Boateng
  Kaka
  Pato-Shaarawy

  reserv:
  Amelia(Gabriel)
  DeSciglio-Bonera-Acerbi-Didac
  Flamini/Traore-Ambro(C)-Constant/Muntari
  Robinho
  ????-Cassano
  2 bra elvor med massor av konkurrans och talang!

 • http://www.facebook.com/stefanjsson Stefan Jönsson

  Drömmar… Jag läser namn som Muller, Thiago, Tevez, RvP i artikeln och kommentatorsfältet. Dom ger jag 0,1% chans till en Milanövergång. Och Dzeko ger jag 5-10% chans (och endast för att han är ett Milan fan) Milanledningen har visat sina ambitioner för de närmsta åren (ekonomiska resultat före sportsliga, vilket jag inte kritiserar) genom att sälja sina 2 absolut viktigaste spelare vilket gör det otroligt svårt att värva etablerade stjärnor (som vill ha både hög lön och trofeér) Och dröm inte för mycket om oljemiljoner heller. Uppköp brukar vara av lag under toppskiktet (och i tätbebyggda områden) som manC, PSG, Chelsea Att köpa Milan betyder att du också betalar för dess namn och historia vilket gör det till en dyr affär (enda chansen är väl om Berlu behöver snabba cash och rear ut klubben) Så kom till insikt. Det blir några mellanår framöver