linhem

I Have To Leave

Warren Zevon – I Have To Leave

Jag letade faktiskt efter en passande referens till rubrik och när jag skrev valde min spotify den ovan så, voilá. Med tanke på att spotify på ett par timmar bara hade låtar av Warren Zevon att välja på tar dock död på slumpen.

Jag har funderat rejält på detta. På både mitt beslut och hur jag ska artikulera mig. Jag har till och med underhållit tanken att bara lämna utan någon lapp och hålla mig borta bara för att det vore lite intressant men det är inte riktigt karaktäristiskt och alldeles för få skulle bry sig. Och det var bara en kort tanke bland många jag haft medan jag jobbat för själva jobbet kräver inte mycket tankekraft och tröttheten på natten hjälper till att spåra ur tankarna.

Redan flera månader före jag ödmjukt frågade om de på Fotbollskanalen ville ha en blogg om The Football League tänkte, drömde(nåja) jag om det och hade bestämt mig för det.

Det känns därmed ganska bekant när jag nu i flera månader tänkt och bestämt mig, ångrat mig och sedan bestämt mig igen för att sluta. Det är inte så att jag är klar för denna säsongen utan denna bloggen är en död papegoja. Jag har verkligen tänkt över det också, det är verkligen inget förhastat beslut och jag blir inte utslängd från fotbollskanalen utan det är bara jag som självvalt avslutar det av min egna olika skäl.

Jag har skrivit veckoligen om The Football League nu i tre säsonger vilket är ganska lång tid. När jag för första gången skrev ett blogginlägg om The Football League – http://blogg.fotbollskanalen.se//christenson/2010/05/24/gastblogg-om-football-league-sasongen-09-10/ – var jag bara 16 år och gick i ettan på gymnasiet och nu är jag snart 20 och ska börja på universitetet till hösten. Man är väl inte fundamentalt en annan person men rätt ganska olika är vi jag och han som skrev det nämnda stycket. Både han och jag uppskattade dock Ian Harte’s vänsterfot väldigt mycket men den något äldre mig har väl vuxit mer utanför fotbollen även om jag nog ändå vet mer om fotboll nu än då.

Det är inte alls så att jag har förlorat kärleken till engelsk fotboll, fotboll på lägre nivå bortom spelare värda sin vikt i guld, fotboll i allmänhet eller skrivande(till skillnad från då uppskattar, romantiserar jag nu själva skrivande i sig mycket mer) utan den består. Men jag känner till stor del att det handlar om tidsbrist eller en omprioritering. Jag säger inte att jag inte skulle ha tid att spendera ett par timmar några gånger i veckan eller kanske bara någon timme någon gång i veckan på detta för i jämförelse gör många människor hur mycket som helst. Jag läste något om att Stephen King skrev flera tusen ord varje dag och min mamma brukar hinna med så mycket saker att jag ibland tror hon använder kloner. Det är mer att jag vill spendera den tiden på andra sätt, framför allt har jag länge kanske spenderat för mycket tid än vad som borde vara rimligt på detta. Men jag känner att jag inte riktigt skulle eller vilja göra det på något annat sätt. Ibland har jag suttit uppe in på småtimmarna och skrivit om , låt oss säga, något mittenlag i L2. Och som min mamma har sagt till mig så verkar jag ha färre timmar än alla andra på dagen, vilket något passande jag kan känna att jag håller med. På så sätt att jag tycker det finns så mycket att läsa, se, höra och uppleva att ofta räcker inte dagarna riktigt till. Särskilt inte när man dessutom ska hinna leva, vara sig själv, lata sig och sova dessutom och slösa bort timmar på att skjuta upp saker.

“I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This maked it hard to plan the day.” sa E.B. White vilket jag verkligen tycker resonerar fast kanske i något mindre skala för min del.

Jag vet inte hur väl det går fram då jag själv har svårt att förklara det för mig själv men jag tycker att det nästan blivit begränsande att man schemalagt sig (efter helgen, före helgen) och dessutom skulle jag vilja skriva mer om annan fotboll och göra annat. Jag kanske inte ens skriver mindre än tidigare men jag lär inte göra det med samma regelbundenhet. Kan vara bra att skriva en del på engelska istället också, med tanke på hur många fler man kan nå och för att de flesta jag läser skriver på engelska, vilket är samma anledning till varför jag twittrar på engelska.

Jag har förstås inte tänkt sluta titta på, tänka på, tycka om eller skriva om The Football League. Åtminstone inte The Championship då det finns de som vill att jag ska skriva för dem och det har jag tänkt göra en del ibland.

Lite är det kanske att man inte har samma glöd fast jag ser det snarare som att jag snarare vill något annat nu. Något som påverkat är att jag utvecklat någon form av IBS vilket krånglar till en del saker och det allra främsta är ju det att man ska börja plugga(Statsvetenskap, för ni undra?) vilket tar sin tid, man kan behöva jobba ibland för att monies liksom och tanken är att man dessutom snart ska flytta hemifrån och liknande. Det är inte exakt så att man inte har tid som sagt men jag vill nog spendera tiden på annat och lämna detta bakom mig på sätt och vis.

Jag vill verkligen tacka alla som någonsin läst någonting jag skrivit framför allt här. Men även nämnda första gästbloggen och när jag gästbloggade varje vecka på kamrat Hyllmans blogg. Och tacka just Christenson och Hyllman då för att man fick skriva hos dem och fotbollskanalen förstås som visserligen inte varit särskilt hands-on utan snarare laissez-faire men det är å andra sidan klart rimligt. Det är faktiskt ovanligt många rätt nyligen som gett en komplimanger för bloggen(kanske främst för att man inte träffar dessa ofta) och ibland är det lite transparent när det är folk som inte är de mest fotbollsintresserade men ibland har de också sagt att de fattar inget men är inne och kollar/läser ändå vilket jag verkligen uppskattar. Flera är bra vänner ofta.

Jag försvinner som sagt inte. Lär fortfarande twittra lite väl mycket, särskilt om fotboll och The Football League i synnerhet och där länkar jag oftast till det jag skriver. Och finns det någon därute som vill att jag ska skriva för dem så är jag inte särskilt bra på att säga nej.

::::

Om jag ska avsluta med lite Football League-tjöt vill jag rekommendera denna transfer listan från BBC där man uppdaterar ofta alla transfers på högre nivå i England och även Skottland – http://www.bbc.co.uk/sport/0/22747114

Det ska bli intressant att se Tom Adeyemi(som imponerat utlånad från Norwich i Oldham och Bradford) nu i Birmingham, Aldershots målspruta Danny Hylton i Rotherham, Swindons mittback/ytterback/innermitt Alan McCormack i Brentford och hans förra mittbackskollega Aden Flint i Bristol City som med Sean O’Driscoll(S’OD) börjar om i L1, Skotska anfallaren Johnny Russell som var på väg till Catania i unga Derby County som är intressant outsider till toppplaceringarna nästa säsong, Royston Drenthe i Reading som verkligen kan sluta hursomhelst och Reading överhuvudtaget som också värvat Tysk-Amerikanen Danny Williams från Hoffenheim och man har ju Nigel Adkins som var fantastisk i Walsall, jag gillar att Charlie Sheringham lämnar stjärnspäckade Bournemouth för Wimbledon där han kanske kan få en chans, Evan Horwood från mitt Årets Lag i L1 till Tranmere som också har ett intressant lag men lär få svårt att imponera som ifjol, Dale Jennings är tillbaka i England apropå Tranmere men spelar i Barnsley som återigen står inför utmaningen att hålla sig kvar, Bournemouth värvar Elliott Ward framför näsan på Cardiff(Cardiff borde ha varit intresserade efter hans lån sejour där i alla fall) inför nästa säsong i The Championship, Olly Lancashire lämnar Aldershot för Rochdale vilket brukade ligga i Lancashire, Jimmy Ryan återförenas med gamla Accrington-vänner i Chesterfield, Leeds snappade upp Oldhams cuphjälte Matt Smith, det ska bli spännande att se hur bloggens gamla favorit Paolo Di Canio gör i Sunderland med massa spännande Udinese-iska värvningar och vad som händer med Gus Poyet näst efter Brighton och hur Brighton ska gå vidare(med Oscar Garcia Junyent!) lär vara fascinerande – Dead Poyets Society.

::::

Relax, this won’t hurt.

Ha de gött!

Peter A Linhem
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.