linhem

The Linhem Football League-Awards

Jag fortsätter utvärdera säsongen och precis som för exakt ett år sedan med min egen typ av prisutdelning. Och efter alla elvorna tidigare handlar det nu mer om managers eller enskilda prestationer eller dyl.

Gott om mer ortodoxa priser tillsammans med mindre traditionella.

Och priserna är döpta efter någon eller något för jag gillar hur kanske framför allt NHL döpt sina priser efter personer även om det främst bara är vemsomhelst som betalat för den eller så. I vilket tycker jag det är klart bättre än att bara döpa något i guld.

——————————————————————-

Matthew Le Tissier-Priset

Tilldelas målskytten av säsongens snyggaste mål, duh. 

Simon Cox mot Birmingham

och grejen är att han gjort ett mål på samma sätt förut

Bubblare

Lewis McGugan mot BoltonLuke Guttridge mot CheltenhamDean Cox mot Walsall 

::::

Neil Ruddocks Specialgjorda Swindon shorts-Priset

Tilldelas säsongens största/bästa största spelare – Adebayo Akinfenwa, Northampton

Ganska självklar numera och gick till och med till playoff final med sitt Northampton. Bonus är att han ofta används som inhoppare men ändå gjorde 16 ligamål, tidseffektivt.

Bubblare: Jon Parkin(Fleetwood), Andy Reid(Nottingham Forest)

::::

Charlton, Southampton och Norwich 2008-09-Priset

Tilldelas ett nyligen före detta Premier League lag som utan poängavdrag åkt ur The Championship – Wolverhampton

Ja ni, Steve Morgan, Ståle Solbakken, Dean Saunders och Roger Johnson med flera. Det såg bra ut inledningsvis men Solbakken fortsatte prata om hur han skulle kultivera laget men utan att faktiskt göra något åt det och man föll neråt långt. Saunders lämnade återigen ett topplag för ett bottenlag i en högre division och hjälpte återigen till med nerflyttningen i sin nya klubb. Steve Morgan fick fortsatt kritik för passiv ägarskap och Roger Johnson var bakis hela säsongen.

Bubblare: Blackburn feat. Venky’s, Portsmouth

::::

Dario Gradi-Priset

Tilldelas Football Leagues bäste manager i varje division

The Championship – Dougie Freedman, Crystal Palace/Bolton

Kanske säger det en del om säsongens manager i ligan men å andra sidan har verkligen Freedman haft en strålande säsong. I två delar i två olika klubbar. Tog Palace från ingenstans(nerflyttningstippade) till toppen och Bolton ifrån botten till på gränsen till playoffspelet. Gjorde dessutom ett par utmärkta värvningar som Mile Jedinak och Yannick Bolasie till Crystal Palace och Medo till Bolton.

Bubblare: Chris Powell(Charlton), Steve Bruce(Hull)

League 1 – Eddie Howe, Bournemouth & Gary Johnson, Yeovil

Jag skulle kunna välja vilken som helst av bubblarna eller Dean Smith(Walsall) men Eddie Howe kom in i ett bottenlag och efter nästan halva säsongen spelad och avslutade mer uppflyttning. Laget var visserligen bra nog för uppflyttning men man har dessutom röriga ägare att tampas med.

Jag kunde inte heller skilja på Howe och Johnson då Johnson tog ett Yeovil som kämpade mot nerflyttning men tog dem till toppen med bra coaching och strålande värvningar och vann till slut uppflyttning via playoffspelet.

Bubblare: Dean Saunders & Brian Flynn(Doncaster), Steve Davis(Crewe), Graham Turner(Shrewsbury)

League 2 – Phil Parkinson, Bradford

Ganska uppenbart ändå. Visst var Bradford nog bara godkända i ligaspelet men man vann uppflyttning efter playoffspelet vilket höjer betyget rejält. Och dessutom gick man ju till Ligacup-final efter ha slagit ut flera Premier League lag på vägen dit. Det blir nästan orättvist att jämföra med det andra då en sådan prestation är otänkbar.

Bubblare: Gary Rowett(Burton), Martin Allen(Gillingham), Gareth Ainsworth(Wycombe)

::::

Howard Wilkinson i Sunderland-Priset

Tilldelas den ansvarig den sämsta managerinsatsen

The Championship – Alex McLeish, Nottingham Forest

Det är svårt att välja bland alla usla managers denna säsongen men Alex McLeish tar priset för att han tog över ett Forest som låg ganska bra till men lämnade sju matcher senare med bara en vinst. Han nobbade även George Boyd på grunderna att han hade för dålig syn och hans ersättare Billy Davies tog laget nästan till playoff. Det är inte lätt i Nottingham med Al-Hasawis men både O’Driscoll och Billy Davies, till och med Steve Cotterill gjorde det bättre än McLeish.

Bubblare: Michael Appleton(flera), Dean Saunders(Wolves), Henning Berg(Blackburn)

League 1 – Paul Groves, Bournemouth

Ligans dyraste trupp men Groves lyckades ändå få Bournemouth att utmana om nerflyttningsplatserna. Tre vinster på tjugo matcher. När en riktig och bra manager i Eddie Howe tog över ledde det till uppflyttning. Är nu tillbaka i klubben men som ungdomstränare.

Bubblare: Alan Knill(Scunthorpe), Graham Westley(Preston)

League 2 – Graham Alexander, Fleetwood

Det är jobbigt att behöva säga det om en sådan legend men kanske är han inte ämnad för att vara manager. Fleetwood valde trots en playoffplats att sparka Micky Mellon men med Alexander sjönk man ner till mitten av tabellen närmare nedre halvan. Han lär få förtroendet även till nästa säsong och han har pratat mycket om förändringar men hittills har han inte alls imponerat.

Bubblare: Dean Holdsworth(Aldershot), Alan Knill(Torquay)

::::

Little Lebowski Urban Achievers-Priset

Innercity children of promise – Sheffield Uniteds ungdomar

För två säsonger sedan fick deras U-18 lag priset och nu får dem det igen men nu har flera av dem etablerat sig i A-laget. George Long är ordinarie i målet, Harry Maguire lagets bästa spelare och i första semifinalen bytte man in Callum McFadzean, Joe Ironside och Elliott Whitehouse som alla var med i det nämnde U-18 laget. McFadzean gjorde till och med det vinnande målet.

::::

Micky Adams-Priset

Tilldelas den som lämnat ett framgångsrikt lag för något potentiellt bättre men återvänt – Keith Hill, Rochdale

Han tog Rochdale som legat i L2 sedan antiken till L1 och en plats på övre halvan där innan Barnsley snappade upp honom. I Barnsley gick det också bra inledningsvis för Hill den första säsongen medan Rochdale åkte ur L1. Under den andra säsongen fortsatte Hill bra i Barnsley innan Barnsley som vanligt föll ner och som vanligt sparkade sin manager då för att hålla sig uppe(vilket lyckades, som vanligt otroligt nog) och Rochdale lyckades inte ta sig upp tillbaka direkt.

Därför är nu Keith Hill tillbaka i Rochdale och hans tidigare trogna följeslagare David Flitcroft är manager i Barnsley.

Bubblare: Graham Westley (Stevenage –> Preston –> Stevenage)

::::

Charlie Austin-Priset

Tilldelas en spelare som kommit från ingenstans(helst sjunde divisionen eller lägre) för att sätta ett rejält avtryck – Dwight Gayle, Dag & Red/Peterborough

Värvades ifrån Stansted(nionde divisionen) till Dag & Red men lånades ut till Bishop Storford(Conference North, sjätte divisionen) förra säsongen. Började denna säsongen sin första i Dag & Red och gjorde sju mål på arton ligamatcher i L2 innan han värvades till Peterborough i januarifönstret där han gjorde 13 mål på 28 matcher i The Championship. Ryktas nu till flera Premier League-klubbar.

::::

Glenn Roeder-Priset

Tilldelas den som trots stora resurser hjälpt en klubb ner i The Championship – Mark Hughes & Harry Redknapp, QPR

Inför säsongen värvades gott om rutinerade spelare med höga, höga löner och det fortsatte man med även under januarifönstret. Men trots detta lyckades man inte leva upp till förhoppningarna. Delvis för att man verkade värva enbart efter namn snarare än efter position eller behov och ovanpå det lyckades ingen av deras managers att få ihop röran eller ens få ut särskilt mycket ur någon särskilt skicklig individ.

::::

Ian Ormondroyd-Priset

Tilldelas säsongens mest/bäst obegripligt långa spelare – Nikola Zigic, Birmingham

Rob Jones må vara bäst och obegripligt lång men Nikola Zigic är mer obegriplig och ser dessutom mer obegripligt lång ut.

Han gjorde inte en helt usel säsong, särskilt inte sett till hur dåliga Birmingham var. Men han inledde säsongen med att Lee Clark sa att han gjort den sämsta träningsinsatsen någonsin och med två röda kort och en handfull gula kort samlade han på sig lika många kort som han gjorde mål. Men han gjorde trots allt nästan tio mål och ett par assist i ett dåligt Birmingham.

Bubblare: Rob Jones(Doncaster)

::::

Graham Westley-Priset

Tilldelas någon som lämnat sitt framgångsrika lag för ett större men för tillfället sämre lag och får anledning att ångra sitt beslut – Dougie Freedman; Från Crystal Palace, Till Bolton

Något som gör detta ännu mer invecklat är att jag samtidigt kan tycka att Freedman inte alls gjorde ett dåligt beslut. Han har gjort Bolton väldigt bra igen och de utmanar högst troligen om uppflyttning nästa säsong och känns rimligen som ett bättre lag långsiktigt än Crystal Palace. Men å andra sidan är han en Crystal Palace-ikon som höll på att göra något fantastiskt där och nu är Palace i Premier League utan honom.

En sentimental förlust för Freedman men långsiktigt kan det mycket väl visa sig vara fullt förnuftigt karriärval.

———————————————————————–

Mail: Linhem@live.se
Twitter: @Linhem

Peter A Linhem
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.