linhem

Säsongens lag i League 2

Säsongen är nu över helt över vilket gör att det är dags att summera säsongen på alla möjliga tänkbara sätt och en smidig lätt början är att göra säsongens lag. Spelarna själva röstar fram en elva under våren som publicerades i slutet av April men jag behöver varken bry mig om att få in svar innan säsongen är slut eller att det ska publiceras medan säsongen fortfarande är helt aktuell.

PFA League 2 Team Of The Year

Målvakt: Stuart Nelson, Gillingham

 

Högerback: Sean Clohessy, Southend

Mittback: Adam Barrett, Gillingham

Mittback: Ryan Cresswell, Southend

Vänsterback: Joe Martin, Gillingham

 

Högermittfältare: Jacques Maghoma, Burton

Innermittfältare: Marlon Pack, Cheltenham

Innermittfältare: Gary Jones, Bradford

Vänstermittfältare: Jennison Myrie-Williams, Port Vale

 

Anfallare: Tom Pope, Port Vale

Anfallare: Jamie Cureton, Exeter

———————————————————–

Linhem League 2 Team of the Year

Med mitt lag får man dessutom kommentarer och reserver, ett All-Star Second Team om man så vill.

Målvakt: Stuart Nelson, Gillingham

Kommentar: Gillingham byggde ligasegern bakifrån med ligans tätaste försvar. Bara 39 mål insläppta på 46 matcher vilket bara Chesterfield med 45 insläppta var nära och 18 hållna nollor var bara sämre än Cheltenham med 19. Vilket är klart bättre än förra säsongens 62 insläppta mål. Som ni kan se här på grafen ifrån The Experimental 3-6-1 ser ni också att Gills släppte till en del skott men var bäst i hela Football League på att hantera dem – http://experimental361.files.wordpress.com/2013/05/football-league-defending-final.png

En av förgrundsfigurerna i försvaret är Stuart Nelson som värvades inför säsongen ifrån Notts County och som stått i alla ligamatcherna förutom den sista då man redan säkrat ligatiteln. Stuart Nelson värvades då han inte blivit erbjuden nytt kontrakt ifrån Notts och Martin Allen kände han ifrån både Brentford och Notts som ersättare till Paulo Gazzaniga som värvades av Southampton.

Back-up: Scott Brown, Cheltenham

Höll flest nollor även om han släppte in ett par fler mål än Nelson men han räddade också två straffar varav en var ganska matchavgörande. Varit en viktig spelare i flera år för Cheltenham där han nu gjort över 200 ligamatcher och förblir en viktig spelare för Cheltenham som etablerat sig i toppen av L2.

::::

Högerback: Sean Clohessy, Southend

På gymnasiet hade jag engelska lektioner där vi fick höra olika engelska dialekter och för den irländska var det ett utdrag ur Frank McCourts Angela’s Ashes där en ung pojke som heter Paddy Clohessy får en utskällning av den stränga magistern Dotty O’Neill för att han inte känner till varken Euklides eller varför han borde det och varje gång jag läser “Clohessy” någonstans är det den härliga stränga grovt irländska rösten som ekar i huvudet.

Sean Clohessy är dock mer ett namn och olikt pojken i boken är han väldigt pålitlig. Denna säsongen spelade han 59 matcher för Southend vilket är ett rekord av en Shrimper och då han dessutom bidrog med nio assist och uppbackning till L2’s assistkung Kevan Hurst så blev han utsedd till säsongens spelare av klubbens supportrar och uttagen till PFA-laget.

Back-up: Drew Talbot, Chesterfield

Kanske var han inte ligans nästbästa högerback men Chesterfield behöver en representant med tanke på hur bra försvaret varit men problemet är att de haft få spelare som spelat fler än 30 matcher eller som inte hoppat runt på för många positioner vilket gör att Talbot till viss del för representera dem. Dessutom är det så att Talbot spelat väldigt många matcher denna säsongen som högerback även om han varit bättre som högermittfältare har han då också hjälpt till mycket defensivt.

Och ja, det är Drew Talbot som en gång i tiden var The Ginger Maradona och uppvaktad av Brescia men nu är han skallig och ibland högerback.

::::

Mittback: Adam Barrett, Gillingham

Barrett är inte längre den mittbacken han var i Southend när de tog sig upp igenom divisionerna. Då gjorde han nämligen elva mål som mittback på en säsong men som inköpt kapten till Gillingham denna säsongen har han ändå varit väldigt viktig för det tidigare nämnda bästa försvaret i hela The Football League och han fick göra det trots att han parades ihop med fyra olika andra mittbackar under säsongen.

Back-up: Kelvin Langmead, Northampton

Gjorde nio mål som mittback och dominerad i luften även bakåt. Skadad under våren och såg ni playoff-finalen mot Bradford märktes det hur saknad han var då Northampton hade stora problem med att försvara sig i luften.

Mittback: Ryan Cresswell, Southend

Redan förra säsongen märktes det att Southends lagkapten börjat tappa lite skärpa med åren och hans partner Mark Phillips var den bättre av dem samtidigt som Barker dessutom kämpat med en del skador. Inför denna säsongen fick man Ryan Cresswell tillskänks ifrån Rotherham för trots att han var en ganska ung nickstark mittback hade man pengar och ville spendera det på andra.

Southend som hade en bättre manager i Paul Sturrock plockade in Cresswell och han tog direkt Barkers plats bredvid Phillips i startelvan och när Barker slog sig tillbaka in i elvan och var skadefri fick han oftast nöja sig med att spela vänsterback. Han tog dessutom över Phillips mål på fasta situationer och gjorde sju stycken precis som Phillips ifjol. Fortfarande bara 25 år gammal och hett eftertraktad tydligen har det redan strömmat in bud, enligt The Essex Echo har man tackat nej till ett bud från Fleetwood på 50,000 pund.

Back-up: Ian Sharps, Rotherham/Burton

Värvades till Rotherham inför säsongen men likt många andra lyckades han inte och försvann redan i vintras till Burton där han dock var mer framgångsrik och har högst delaktig till att man slutade fyra och utmanade Bradford rejält i playoff semifinalen.

Dessutom kom han tidigare med i tre raka PFA-lag för L2 så lite kommer han med för att han helt enkelt borde göra det.

::::

Vänsterback: Billy Jones, Cheltenham

Länge varit en stabil vänsterback med en fin vänsterfot i Exeter, Crewe och sedan Exeter igen innan Cheltenham snappade upp honom. Denna säsongen gjorde han inga frisparksmål och fick inte ta några straffar men han kompenserade det med elva assist.

Back-up: Kevin Nicholson, Torquay

Torquay har varit bedrövliga men ingen större skuld ska falla på just Nicholson som fortsatt vara stabil och levererat assists, nio stycken denna säsongen.

::::

Högermittfältare: Kevan Hurst, Southend

Har spelat ett par säsonger i The Championship för Scunthorpe och senast i L1 för Walsall men även om han sett pigg och spännande ut har han aldrig riktigt imponerat eller levererat poäng men denna säsongen gjorde han 15 assist för Southend vilket var flest i hela L2 och dessutom en handfull mål på det. Ersatt Ryan Hall på ett förträffligt sett.

Back-up: Chris Hackett, Northampton

Visserligen hjälper det att vara ytter och hörnläggare när du har Adebayo Akinfenwa att sikta på men Hackett har också gjort det lätt för Akinfenwa men välplacerade inlägg och ibland även bidragit med mål själv. Hade nog fortfarande kunnat spela i L1 men inte lyckats i varken Exeter eller Wycombe efter han lämnade Millwall där han gjorde en strålande säsong 09/10.

::::

Innermittfältare: Gary Jones, Bradford

Varit en viktig ledare på planen men trots 35 år fyllda är han fortfarande en väldigt bra spelare och bidrar dessutom med välslagna hörnor och frisparkar vilket han inte minst visade i Ligacupen där han stod för fem assist på åtta matcher. Inte samma spelare som 10/11 när Rochdale gick upp och han gjorde 17 mål som innermittfältare men det märks att motståndarna har respekt för hans långskott.

Back-up: Nathan Doyle, Bradford

Var kanske faktiskt bättre än Jones rent spelmässigt men Jones bidrag som kapten och specialist på döda bollar gjorde att till och med Bradfords supportrar röstade fram han till säsongens spelare. Doyle är den mer defensiva av de två och det märks att han till och med förra säsongen spelade i The Championship för Barnsley.

Innermittfältare: Marlon Pack, Cheltenham

League 2’s Pirlo. Playmaker och slår fantastiska frisparkar. Inte riktigt lika utstående som förra säsongen men likväl en nyckelspelare för Cheltenham som återigen tog sig till playoffspel. Var så gott som klar för Swindon i vintras men krigade ändå på trots att han blev kvar i Cheltenham.

Back-up: Ben Tozer, Northampton

Inte nödvändigtvis den bästa innermittfältaren men Tozer varierade mellan flera positioner och förtjänar en plats då han stått för 12 assist i ligaspelet och bra spel överlag. Flera av assisten har han skapat med sina långa inkast vilket är speciellt roligt med tanke på hans namn, i dubbel bemärkelse.

::::

Vänstermittfältare: Jacques Maghoma, Burton

“Han tar tåget hem till London, Maghoma, Maghoma
Han tar tåget hem till London, Maghoma”
 – utdrag från Gothenburg Brewers OFFICIELLA Maghoma-låt

Kreativ, liten och teknisk ytter/offensiv mittfältare som varit väldigt starkt bidragande till Burtons framgångar. Kanske inte riktigt levererade tillräckligt med assist(bara sex stycken) men gjorde 15 mål och assisten han gjorde i första playoff-semifinalen var fantastisk. Tveksamt om man får behålla honom till nästa säsong.

Back-up: Jennison Myrie-Williams, Port Vale

Haft en strulig karriär efter han kom fram i Bristol City och representerade engelska U-18 landslaget men är fortfarande riktigt bra när han är på humör och varit det mer kontinuerligt denna säsongen äntligen. Gjorde tvåsiffrigt i både assist och mål.

::::

Anfallare: Tom Pope, Port Vale

Det är nästan överflödigt att nämna något bortom hans 31 ligamål. Men inte helt då han börjat ösa in mål ifrån ingenstans. Visst för att han värvades för att han gjorde mål på lägre nivå och han gjorde tio i Crewe för ett par säsonger sedan men han främst värde har nästan alltid varit att han är en stor target man som jobbar hårt för laget. Det är imponerande när man kollar Port Vales effektivitet och ser att trots att de bara skapar nio skott/chanser per match så lyckas man göra nästan två mål mer match för att man har Pope – http://experimental361.files.wordpress.com/2013/05/football-league-attacking-final.png

Lite kul är att han vid sidan om kommit långt i en lokal golftävling och dessutom är manager tillsammans med lagkamraten Adam Yates för ett litet lokalt lag som vann dubbeln denna säsongen. Dock blev han för ett par år sedan dömd för misshandel så han är inget helgon. Och med tanke på namnet vet man inte vad han kan ha för perversioner.

Back-up: Jamie Cureton, Exeter

Han må fylla 38 i sommar men han kan fortfarande verkligen göra mål. 21 stycken i ligan var bara sämre än Pope och det var en personlig revansch efter förra säsongen då han nästan förblev mållös i Leyton Orient.

Anfallare: Nahki Wells, Bradford

22 mål i ligan och ytterligare fyra i cupspelet. Tillsammans med flera assist och väldigt hög nivå i allt han gör på planen. Även fast Bradford gick upp är det oklart om man får behålla honom till nästa säsong. Flera klubbar i The Championship lär vara intresserade.

Back-up: Daniel Nardiello, Rotherham

Det känns tufft att tvingas välja bort Akinfenwa och även Jake Hyde som gjorde 14 mål för nerflyttade Barnet men det är svårt att peta Daniel Nardiello som varit väldigt bra i Rotherham och avgörande för deras uppflyttning, den som räddade Steve Evans och Rotherham från ett fiasko.

—————————————————————–

Spelare som saknas? Spelare som verkligen inte borde vara med? Spelare som jag valde helt rätt?

Mail: Linhem@live.se
Twitter: @Linhem

Peter A Linhem
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.