linhem

Säsongens lag i Championship

De officella elvorna som spelarna själva röstade fram offentliggjordes för ungefär en månad sedan, spelarna  röstade någon gång kring jul/januari. Vilket förstås är nästan löjligt tidigt att avgöra ligans bästa spelare, mina elvor kommer istället nu efter säsongen med alla resultat att ta i beaktning. Visserligen har man inte samma fördel som spelarna av att man mött och sett i stort sett alla spelare i respektive division men det finns gott om andra fördelar.

Championship PFA team of the year: Kelvin Davis(Southampton); Nathaniel Clyne(Crystal Palace), James Tomkins(West Ham), Curtis Davies(Birmingham), Ian Harte(Reading); Matt Phillips(Blackpool), Mark Noble(West Ham), Peter Whittingham(Cardiff), Adam Lallana(Southampton); Rickie Lambert(Southampton), Jay Rodriquez(Burnley)

 

Målvakt –Kasper Schmeichel, Leicester

Den främsta anledningen till att Foxes långt in på våren fortfarande hade chans att nå playoffspelet. Inte lika stor som sin far men han är å andra sidan väldigt reflexsnabb och framför allt självsäker vilket kanske inte är konstigt eftersom han som 20-åring nollade Manchester United i ett derby och räddat en straff av Robin Van Persie på Emirates stadium. Håller PL-klass vilket är anledningen till att Leicester köpte honom men för att nå dit behöver övriga laget nå samma nivå.

Högerback – Kieran Trippier, Burnley

I stark konkurrens med kanske framför allt Frazer Richardson men Trippier har varit en viktig del i Burnleys försvar under tidigare säsong(er) varit skakigt men under denna säsongen helt klart lyckats stabilisera sig. Säsongens spelare i Burnley före Jay Rodriquez och Charlie Austin som gjorde 30 mål tillsammans, vilket säger en hel del.

Högermittback – Alex Pearce, Reading 

Reading är främst ett defensivt starkt lag. Ligans främsta på det avseendet med båda flest hållna nollor(20) och minst insläppta mål (41) och den främsta i Readings defensiva organisation anser jag vara Alex Pearce. Den 23-åriga egna produkten som tidigare haft svårt att ta en plats tack vare främst Matt Mills tog efter Mills flytt till Leicester över båda hans informella ledarskap och mittbacksplatsen med bravur. Likt Mills har han dessutom hjälpt till framåt med ett par mål på fasta situationer.

Vänstermittback –  James Tomkins, West Ham

Medan drygt 30 ungdomslandskamper för England och redan före säsongen över 60 matcher för West Ham är hans talang ingen hemlighet men då han tidigare inte gjort mer än 20-talet matcher under en säsong då han tidigare antingen tappat sin plats på grund av skada eller viss skakighet har han nu spelat nästintill alla Hammers matcher och varit en stöttepelare i Big Sams West Ham. Som den ganska välspelande och smarta mittback han är har han också under denna säsongen använts som defensivt mittfältare, till stundtals bra resultat.

Vänsterback – Stephen Crainey, Blackpool

Elva assist denna säsongen vilket är något ovanligt för den annars närmast anonymt stabila vänsterbacken i det sällan stabila Blackpool. Har dock i och med mer defensivt ansvarsfulla mittfältare i laget fått större utrymme till att anfalla men det tar inte ifrån honom att han täcker upp bakom en alltid anfallsglad ytter, vem som än för dagen spelar till vänster, och fortsatt inte har de bästa backkollegorna man kan tänka sig.

Högerytter – Chris BurkeBirmingham

Championships assistkung med 16 framspelning och Sebastian Larssons efterträdare på Brums högerkant. Som dessutom med sina 12 var Birminghams konsekvent bästa anfallsvapen i ett spelsystem där de offensiva spelarna ofta kunde bli nästan utlämnade. Suverän värvning av Hughton som gillar sina yttrar och gängliga anfallare.

Högerinnermittfältare – Mark Noble, West Ham

Redan etablerad i West Ham som närmar sig 200 matcher för Hammers. Sedan Scott Parker lämnade till Tottenham har han tagit över hans stora defensiva ansvar, samtidigt som han fortsatt är en offensivt duglig spelare(åtta mål, nio assist). Trots en stor mängd innermittfältare i truppen har Noble spelat i 45 av Hammers 46 ligamatcher och gett Kevin Nolan framför honom utrymme att prestera offensivt utan särskilt mycket defensivt ansvar.

Vänsterinnermittfältare – Peter Whittingham, Cardiff

Återigen helt fantastisk denna säsongen. Cardiffs främste spelare och kanske den mest betydelsefulla spelaren i ligan sett till hur han nästan ligger bakom allt. Jag vill ,som tidigare, återigen nämna likheten mellan Whittingham och en quarterback i Amerikansk fotboll. Och likt en bra quarterback kan lyfta ett stabilt lag till absoluta toppen är tog sig Cardiff denna säsongen till playoffs trots ett mindre stjärnspäckat lag och mer hårt arbetande lag än tidigare. Tredje säsongen i rad med dubblelsiffrigt i båda mål och assist.

Vänsterytter – Adam Lallana, Southampton

Championships kanske främsta tekniska spelare. Och ytterligare en Southampton-talang. Som fortsatt vara integral i Southamptons anfallspel från sin “Brolin-roll” till vänster på mittfältet. Ofta briljant i sitt kombinationspel med Rickie Lambert. Rätt ovanlig spelartyp som jag skulle vilja jämföra med en ung Joe Cole, om man ska jämföra honom med någon.

Högeranfallare – Rickie Lambert, Southampton

Överlägsen skyttekung på 27 mål. Stor, stark anfallare av Carroll & Holt typen. Framför allt lik Holt men med bättre fötter. Och precis likt Holt gör han de avgörande målen och är väldigt viktig i spelet överlag med sin enorma fysiska närvaro. Ser ut som Daniel Bryan, fast är ett huvud längre. Har dessutom stått för ett dussin assist.

Vänsteranfallare – Ricardo Vaz Te, Barnsley & West Ham

Först slog han igenom i Barnsley, i tandem med Craig Davies vilket gjorde att Big Sam Allardyce gav honom ännu en chans, i West Ham. 10 mål i Barnsley, 11 i West Ham, det elfte i elfte timmen av playoff finalen vilket skickade upp West Ham i PL. Ruskigt snabb, nästan överrörlig på plan, teknisk och väldigt målfarlig.

Bänk: Julian Speroni(Crystal Palace), James Chester(Hull), Mikele Leigertwood(Reading), Jobi McAnuff(Reading), Kevin Phillips(Blackpool)

 

Vilka tycker NI ska ha en plats i säsongens lag? 

Peter A Linhem
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.