Niklas Jarelinds superblogg

”Europas Öster”, poängrekord, 08-derby et alia …

Jaha.
Så var man hemma igen då.
Slungades direkt från Arlanda efter kvartsfinalen Tyskland-Grekland till Hammarby-Öster.
Öster som i en införintervju med Bajens Christophe Lallet benämndes ”Superettans Spanien”.
Och precis som matchen Spanien-Frankrike slutade matchen på Söderstadion 2-0 till de rödklädda. Kuriöst.
”Europas Öster” lirar EM-final på söndag. Ni ser den i TV4, eller om ni så önskar/kan i TV4 Sport Xtra i 3D-format och med mig och Sancho Panza aka Anders Andersson som verbala guider.
”Superettans Spanien” joggar vidare (?) hemma mot Lallets gamla rödvita gäng.

2007 hade IFK Norrköping resultatraden 12-2-1 efter halva säsongen. Öster har just nu fenomenala 13-1-0. Och poängtappet var alltså 3-3 i smålandsderbyt borta mot J-Södra, då man med en man utvisad hämtade upp ett 1-3-underläge.
Det är så vanvettigt imponerande.
Och som jag tidigare skrivit, Superettans poängrekord lär väl ryka all världens väg under hösten. Eller kommer Öster lida av att flytta från den charmiga betongklumpen Värendsvallen till sittdynornas förlovade land ett par inkast därifrån? Den nya arenan invigs för Östers del med ett derby mot Värnamo i början av september. Är den förlustfria sviten fortfarande intakt då?

Apropå derbyn; imorgon spelas ett i Södertälje. Riktnummermässigt är det åtminstone ett derby, även om det som bloggande AFF-spelaren Thorstensson påpekar är drygt 4,5 mil mellan lagens arenor.
Assyriska är ett svårslaget hemmalaget och Brommapojkarna trivs mycket bra på konstgräs. Jag och kompanjon Jon Persson räknar med fullt drag på planen när vi sänder i TV4 Sport imorgon afton.

Brommapojkarna har en svit på fem raka segrar just nu. Lika lång svit hade Halmstad, innan man nu senast fick nöja sig med 3-3 i Landskrona.
Det kanske mest intressanta från den matchen är ändå om HBK:s 21-årige mittback Richard Magyar hunnit öva in någon målgest sedan han efter sitt mål borta mot Umeå den 20:e maj mötts av detta på taktiktavlan:

niklasjarelind
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER