Niklas Jarelinds superblogg

Där allt började … och kunde ha slutat

Ängelholms IP.
Jag gissar att många hammarbyare tänker på den arenan med skräckblandad förtjusning och ett visst mått av ångest.
Det var där Bajen spelade sin första match i den här serien. Premiären 2010. Vi fick en försmak redan då av vad Linus Hallenius skulle pyssla med det året. Och vi fick se ÄFF vinna en svängig match med 3-2 och dela ut en redig välkommen-till-Superettan-lavett som Hammarby aldrig riktigt hämtade sig ifrån.
2011 var det än större dramatik. ÄFF spelade för att gå upp. Hammarby för att slippa tvingas kvala sig kvar i Superettan och i förlängningen kanske för fotbollslagets existens.
Matchen var en fullkomligt vanvettig historia. Beroende på andra matcher behövde båda lagen göra mål på slutet. Däremot förändrade ett baklängesmål i det läget ingenting, torsk eller kryss var sak samma. På tilläggstid fick Hammarby hörna. Ängelholm lämnade halva manskapet vid mittlinjen för att kunna hinna med en sista attack. Hammarby packade in nästan hela laget i straffområdet, medvetna om att man inte skulle hinna med ytterligare ett anfall.
Bollen hamnade hos Bojassén.
Och sedan i mål.
I 95:e.
Superettansäsongens sista spark.

Nu är det 2012. Förutsättningarna bäddar inte för samma hysteriska match. Men underhållande lär det bli. Det är det ofta när ÄFF spelar. Och i år även när Hammarby gör det. Det ska bli intressant att se hur man agerar. För ÄFF är ett lag som vill ha boll. Samtidigt har vi sett hur sårbart Bajen varit senaste veckorna när man behövt ägna sig åt för många omställningar vid bolltapp.
Avspark 16.00. TV4 Sport är kanalen.

niklasjarelind
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • Besart Ferizi

  Kan vi döpa om din blogg till ”Bajen Bloggen” och sen låta den gå under deras egna hemsida?

  Just nu är den under fliken Superettan men du pratar om Bajen till 95%. Det finns fler lag i Superettan.

  • buttersmurfen

   Bajen engagerar, du själv gick ju i gång.;)
   Precis som gägget och dygårn.

 • mrghandi

  Jag håller med Besart Ferizi. Hela bloggen handlar i stort sett bara om Hammarby, precis som TV4 sport som sänder nästan varenda match med Bajen. Öster leder rekordstort och knappt en rad om detta här eller hänsyn till detta på TV4 sport. Visa fler matcher på TV4 sport och då även med andra lag från nedre halvan, det finns supporters utanför Stockholm.