Niklas Jarelinds superblogg

Tillbaka på Framsidan

Matchen Halmstad-Degerfors var inte mycket att skriva hem om. HBK:s anfallsduo visade att de kommer vara ”jobbiga att möta” hela året och de blåsvarta kontrollerade tämligen bekymmerslöst hela matchen. Degerfors är småtrevligt att titta på, med sitt kortpassningsspel, men det händer ju alldeles för lite just nu. Bolltempot måste upp och Karikari måste blomma ut för att det ska kunna bli en upprepning av de två senaste årens resultat för de rödvita.

Jag körde i ilfart från Örjans Vall till Påskbergsvallen för att se andra halvlek av Varberg-Assyriska också.
Hemmalaget hade rätt bra koll på AFF. De var ”köttiga” för att citera Assyriskas Thorstensson.
Men efter spelavbrottet var det ett helt nytt AFF som kom ut och tog över fullständigt. 1-1 och 1-2 och tre pinnar i bussens bagageutrymme på väg norrut.

Spelavbrottet, ja …
I den relativa mediaskugga som Superettan frodas i så finns inte många bilder. Jag var alltså på plats, men såg inte det exakta händelseförloppet under upprinnelsen till bråket. Men helt plötsligt var det oroligt på bortre långsidan, hos AFF-klacken.
Några lokala förmågor stod där och tjafsade och rätt var det var så flög några nävar fram och tillbaka över det uppställda kravallstaketet. Tämligen raskt eskalerade tumultet när fler AFF-supportrar välte staketet och hoppade över för att göra upp med dem som, av någon anledning, tagit sig dit.
Det förekommer nu uppgifter om att två personer omhändertogs. Jag vet som sagt inte vem som startade, och jag tänket inte spekulera i det, och ja, jag har sett betydligt värre saker, både på fotbollsarenor, på skolgårdar och i krogköer, men jag hoppas att killen som tappade balansen när staketen välte och liggande fick ta emot flera sparkar från några fega kräk mår OK idag.

Det går såklart att ha en massa mediakritiska åsikter om att detta också. Men det är alldeles för meningslöst att sparka in sådana öppna dörrar. Hade fansen till något av de stora lagen i landet (sorry, Bois och AFF, inget illa menat) varit inblandat hade det såklart blivit rubriker på fler ställen än i Hallands Nyheter.

Det var sammanlagt 6984 personer på Superettanfotboll på västkusten i lördags. Det är en helt OK siffra. Även om man kan tycka att några fler borde kommit till ”Hjärtematchen” på Örjans Vall, när det var solsken och gratis inträde och allt. På Påskbergsvallen var det rekord ”i modern tid”, enligt speakern, vad nu det betyder.
Förresten, för Varberg blev Joakim Sjöhage inbytt. Såklart. Den gode Sjöhade är svensk elitfotbolls mest inbytte spelare under 2000-talet. Bara en sådan sak.

***
Söndagens matcher då?
Brommapojkarna vann med 1-0 mot Falkenberg. Det mest uppseendeväckande från den matchen var att det dröjde 52 minuter och 45 sekunder innan BP fick sin första frispark i matchen. Måste vara någon slags rekord? Innebär det att Falkenberg spelade för snällt?

Ängelholm vann med 1-0 mot Värnamo. Det mest uppseendeväckande från den matchen var att 40-plussaren Håkan Svensson dubbeljobbade som både målvaktstränare och reservmålvakt idag.

Apropå Ängelholm; nästa match för min egen del som vi visar på TV4 Sport är Öster-ÄFF, på torsdag. Det vill ni inte missa. Vi släpper lös citatmaskinerna Roar Hansen och Jocke Persson i sändning.
Dessförinnan; Umeå-Hammarby imorgon. Talk of the town är att Erik Lundström är killen att hålla ett extra öga på.

niklasjarelind
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

  • Sodermalmaren

    Ni visar ju Umeå-Hammarby imorgon?

  • http://www.facebook.com/pappelquist Peter Appelquist

    ”Domaren var dålig”. Eller ja, det fanns en del hel situationer då BP borde fått frispark innan den 52a minuten. Bland annat en straffsituation så Andreas Eriksson blev neddragen. 

    Men ja, domaren ska man inte klaga på, även om det BP inte var det minsta fulare än Falkenberg (om man bortser från Nicklas Carlsson).