Peter Hyllmans Englandsblogg

Premier Leagues 10 bästa värvningar inför säsongen

1 september 2012 21:35, Peter Hyllman

Det är väl något utav en stående tradition på Englandsbloggen att direkt i samband med transferfönstrets stängande rangordna sommarens värvningar utifrån vilka man tror kommer visa sig bli de bästa. Och även om jag gillar att försöka förnya, så tror jag också på att försöka behålla de traditioner som är i grund och botten goda.

Som vanligt när jag rangordnar värvningar på det här sättet så brukar jag fästa vikt vid tre huvudsakliga aspekter. För det första, och det som jag lägger störst vikt vid, är vilket nuvärde värvningen representerar för klubben, sett både till spelarens kvalitet och till spelartruppens styrkor och behov. För det andra, jag försöker också värdera värvningens framtida värde, vilket främst beaktar om det är en värvning på kort eller lång sikt. För det tredje, värvningens strategiska värde fokuserar på i vilken utsträckning den representerar en klok prioritering från klubbens sida, sett till resurstillgång och alternativkostnader.

Och som vanligt, vad den här typen av omdömen värderar är alltså värvningarna, inte spelarna.

:::

(10) Javi Garcia, Man City

Det är naturligtvis svårt att tala om några större behov i en spelartrupp så bred på spets som just Man Citys, men om det är något som laget haft problem med under senare säsonger så är det att hitta kreativa lösningar från djupare positioner på planen. Just det alternativet tillför potentiellt sett Javi Garcia, som i det avseendet är en bra värvning. Värdet av att förnya spelartruppen i ett titelvinnande lag ska heller inte underskattas.

(9) Jan Vertonghen, Tottenham

På sätt och vis är det naturligtvis omöjligt att ersätta en spelare som Ledley King, och därför är det kanske på sin plats att försöka hitta något helt annat. Att Andre Villas-Boas tagit över Tottenham innebär med all säkerhet ett något annat sätt att försvara sig än tidigare, och i en sådan ny taktik så passar Vertonghen väldigt bra in. Med utgångspunkt i hans förmåga så får Tottenham här också in en ledargestalt i mittförsvaret.

(8) Pablo Hernandez, Swansea

Michael Laudrup har värvat klokt och smart från sina gamla spanska jaktmarker, och i Hernandez så har han säkrat en av La Ligas främsta och mest tekniska yttermittfältare. Hernandez har gjort några strålande säsonger i Valencia, och kommer att passa väldigt väl in i ett offensivt och tekniskt spelande Swansea.

(7) Shinji Kagawa, Man Utd

En spelartyp som Man Utd varit i behov av under flera säsonger, den centrale offensive mittfältaren som ligger precis bakom anfallet. Kagawa är kvick i såväl fötter som tanke och är väldigt kompetent när det kommer till att fördela mål- och poänggivande passningar. Denna förmåga är betydelsefull i en liga där motståndarna ofta försvarar sig djupt med många backar, precis som Kagawas skicklighet i att behålla och fördela boll kommer väl till pass mot starkare och kontinentalt motstånd.

(6) Eden Hazard, Chelsea

Allas favoritvärvning på förhand och naturligtvis är det en utmärkt värvning för Chelsea, en spelare av högsta klass. Men där finns så klart också risken att alltför många går bananas på en väldigt bra inledning mot inte överdrivet tufft motstånd. Jag betvivlar inte att Hazard kommer vara bra, men inte heller att där kommer dalar. Därtill är jag osäker på framtiden, mitt intryck är att Hazard inte ser Chelsea som sin slutdestination här i livet.

(5) Charlie Adam, Stoke

Stoke har haft ett strategiskt problem under de senaste säsongerna, de har haft en funktionell spelidé som varit framgångsrik upp till en viss nivå, men som stagnerat och är i behov av ett kreativt tillskott för att ta laget vidare och framåt i dess utveckling. Adam är just en sådan typ av spelare. Utöver att han rent kynnesmässigt passar rätt bra in i Stokes lagmentalitet, så besitter han också ett passningsregister som kommer vara Stoke till stor nytta.

(4) Steven Fletcher, Sunderland

Anfallet har länge varit något utav en huvudvärk för Sunderland, utav en mängd olika och skiftande anledningar. Fletcher är en anfallare som passar som hand i handske in i Martin O’Neills gängse spelfilosofi och offensiva grundidéer, en i huvudsak enveten och målinriktad brunkare. Det som framför allt tilltalar mig med den här värvningen är dock att Fletcher känns som en väldigt hungrig spelare, och med helt rätt attityd för laget och uppgiften. Sådana spelare misslyckas väldigt sällan.

(3) Oscár, Chelsea

Oscár är en central del utav Chelseas pågående föryngringsprocess och är nog närmast att betrakta som Frank Lampards ersättare på sikt. Begåvad med en hög speluppfattning och ett väldigt väl utvecklat passningsspel så kan Oscár bli en viktig länk i Chelseas offensiva uppställning under en mycket lång tid framöver. I mina ögon den värvning som Chelseas supportrar borde vara mest nöjd med efter sommaren.

(2) Moussa Dembele, Tottenham

Spelare som Dembele kommer alltid att underskattas, eftersom de inte är lika stora namn som några av kontinentens mer populära spelare, oftast bäst kända från Football Manager snarare än verkligheten. Att värva kvalitetsspelare från mindre klubbar rynkas på näsan åt, men är oftast det bättre valet. Dembele växte i Fulham ut som lagets nyckelspelare på offensivt mittfält, och är i det avseendet en spelartyp som är både vad Tottenham behöver, sett till vilka spelare som lämnat, och som har möjlighet att utvecklas vidare i klubben. Därtill är Dembele avsevärt mer pålitlig som spelare och karaktär än vad inte minst Rafael van der Vaart är.

(1)    Gaston Ramirez, Southampton

Det är ju egentligen en smått fantastisk värvning. En spelare som borde vara måltavla för spanska, italienska och engelska toppklubbar norpas av nykomlingen Southampton. Ramirez passar väldigt väl in i Southamptons spelstil, och omgiven som han är av komplementerande spelare, inte minst i Rickie Lambert, så har han alla möjligheter i världen att bli skillnaden mellan liv och död för Southampton den här säsongen.

:::

Bubblare:

» Danny Guthrie, Reading
» Santi Cazorla, Arsenal
» Gylfi Sigurdsson, Tottenham
» Pavel Progrebnyak, Reading
» Alou Diarra, West Ham

:::

Vilka är då några av de jag bedömer som Premier Leagues sämsta värvningar den här säsongen? Jo, jag har ju så klart några huvudsakliga kandidater. Dessa är, i inte någon speciell ordning, Markus Rosenberg till West Brom, Rob Green till QPR, Jamie Ness till Stoke, Victor Moses till Chelsea, samt Ousamma Assaidi till Liverpool.

…………………………………………………

Söndagens matcher: Liverpool vs Arsenal (14:30), Newcastle vs Aston Villa (17:00, samt Southampton vs Man Utd (17:00).

Toppmatch på tidiga eftermiddagen mellan Liverpool och Arsenal, två Champions League-kandidater, samt naturligtvis ett rätt nostalgiskt möte för alla Tipsextra-älskare på St Mary’s mellan Southampton och Man Utd.

Arsenal och Liverpool ja. Som utomstående betraktare så upplever jag ju att det här är en av de mest infekterade rivaliteterna för dessa båda klubbar just nu, åtminstone om man räknar bort historiska rivaliteter som är rivaliteter mest bara för att de alltid har varit det. Där finns såväl småsinthet som ett högt antal tjuvnyp.

Åtminstone sett till svenska supportrar av dessa båda klubbar, och det är ju av helt naturliga skäl det jag kanske har mest och bäst koll på. Kanske är det så, att närhet i tabellen och konkurrerande ambitionsnivåer är det som först och främst styr rivalitet i praktiken inom dagens fotboll.

Toppmatch mellan två lag som ”inte kan” göra mål. Typ. Bara en av många saker med Premier League som man aldrig ser i La Liga.

:::

Be Champions!!

Tillbaka till bloggen

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Kerstin, Sunderland matchen spelade vi trots allt bra, även om inte målen kom.
  City rullar på men kommer få problem att fokusera både på ligan o CL som rimligtvis borde vara deras mål.
  United får inte sitt spel att stämma o försvaret håller inte.
  Chelsea har haft enkla straffar vilket inte kommer fortsätta hela säsongen. Deras försvar e riktigt instabilt vilket uppenbarades i fredags.

  Vi kan faktiskt utmana i år…

  • Kerstin

   Ne, det var lite typiskt arsenal, spela bra men kan inte få in bollen. Grämer mig fortfarande över den matchen.

   Jag tror inte (du är nog inte förvånad) vi kan utmana längst upp utan det blir City och United, men vi kan nog absolut klara av en CL-plats i år också om vi fortsätter såhär.

   United behöver inte ha något bra försvar, de har ju ”the one man team man”, vilket vi hade förra året då med ett sämre försvar än Uniteds och de hjälpte oss en del…
   (den mannen är *** * ***** ***!!!!!!)

   Chelsea väntar jag än med att säga så mycket om, vill se de mot något av de förväntade topplagen….

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   Ert försvarsspel har varit bäst i ligan hitills. Kan ni få igång Giroud så har ni chansen. Ert problem kan nog vara bredden offensivt om inte Giroud riktigt fungerar. Sen så måste ni ju även ha en bättre skadsäsong än vanligt då ni inte har lika bra bänk som United,City och Chelsea.

  • hetsporre

   Utan RvP?

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Ja, så vitt jag vet kan vi inte räkna med någon hjälp från oss…

 • Kerstin

  Ytterligare en positiv sak är att vi på de tre första matcherna gjort bort två av de svåraste bortamatcherna. 4p mot Liverpool och Stoke borta kan jag leva med.

  Den där huvva Sunderlandmatchen….

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   blir ju bättre för varje match för er vilket är positivt.

  • hetsporre

   Det finns inga lätta matcher längre

   • Kerstin

    Så är det, men det finns lag och matcher som är svårare än andra för vissa lag. Stoke borta är en sån för Arsenal tex….

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Då åker överkroppen framåt, nu var det underlivet som åkte framåt. :)

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Inte solklar, men jag hade inte protesterat högljutt om det blåsts straff där.
  Men då Suarez så många gånger förstärkt o försökt få straff så var Webb osäker vilket är självklart. Kanske Suarez lärde sig något framöver?

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Filmning betyder att försöka lura domaren.
  Om man får en tröjdragning i axeln förstår jag inte hur hans underliv kan åka framåt så.
  Kroppen borde väl åka bakåt?
  Hade inte Suarez förstärkt så många gånger hade domaren säkert blåst straff, kalla det Karma…

  • ℬishopsℬlaize

   Inte ifall Metezacker släpper när han trycker sig frammåt.

  • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

   Jag tycker att Suarez lägger sig(som vanligt) och att det inte är straff. Men om inte Mertesacker slutar dra i spelarna kommer det kosta så småningom.

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Biljetten kommer, var lugn.
  Kan dock alltid vara lite strul första matcherna innan alla rutiner kommit igång.

  Du har fått klartecken att du fick biljett tilldelad?

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Okej, det låter ju bra. Jo, fått den tilldelad och kvitto via mejl. Han jag ska åka med har inte heller fått sin btw.

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Hyllman, utan att lägga någon värdering i allt, anser du att vårt försvar satts på prov än?

  • Peter Hyllman™

   Definiera prov.

  • Peter Hyllman™

    Definiera prov!

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Tycker ändå det e tufft att placera Robin bland sämsta värvningarna då han förstört Rooney. ;)

  Skitsajt, kan inte hantera inläggen rätt med iPad. Var svar till Hyllman längre ned..

 • HenriqueHilario

  Liverpool måste ju byta målvakt! Hur många tabbar har inte Reina stått för dem senaste åren?

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Framför allt mot Arsenal på Anfield. Nästan det nya Almunia vs WBA.

 • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

  Ännu en match där vi spelar ganska bra, fram till sista tredjedelen. Suarez ska göra allting alldeles för svårt, Borini är helt borta på kanten. Ett platsbyte på de två skulle inte skada. Gerrard hade inte en bra match. Reina gör återigen ganska billiga misstag.

  Arsenal var mycket stabila bakåt och hade en härlig kontringsfotboll, mycket vanns på mittfältet där de var klart bättre.

  • Gunnersaurus

   Syntes tydligt att en riktig målskytt är vad Liverpool desperat är i behov av.. Varken Suarez eller framförallt Borini är renodlade målskyttar.

   Michael Owen hade varit spännande :)

  • SpionKop

   Typiskt att Rodgers nu insett att utlåningen var fel.

   • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

    Sägs att han ska titta på free agents, Owen eller Heskey ska frälsa oss.

    • SpionKop

     Trodde först att det var en 1 års utlåning, men Rodgers har nu gått ut och sagt att det finns en klausul att Liverpool kan ta tillbaka Caroll i januari.

     Om inte Rodgers tar tillbaka Caroll oavsett allt är han körd.

 • SirRyanGiggs12

  Tack Robin van Persie för att du följde vad den där lille pojken inne i dej sa!!
  Men så dåliga vi va i dag…..
  herregud, jag slet mitt hår i förtvivlan hela tiden,
  jag skrek, jag skämdes, jag mådde kass….
  ända tills matchminut 87.
  sen mådde jag lite,lite bättre för att på Fergie time fullständigt gå i taket.
  Nu sitter jag med glas whiskey och bara försöker smälta in matchen.
  Men gud va dåliga vi var….
  Denis Law, så skönt att se dej i CL lottningen,
  ingenting slår  Best-Law-Charlton!!!
  Inte ens  Robin van Persie, men i vilken klubb hittade Fergie honom????
  Skål!!!
  P.S Cleverly….näe, hellre Scholes med ett ben!!!!

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   Som jag sa innan matchen fungerar inte Cleverley och Carrick ihop speciellt bra. Carrick och Scholes samt Anderson och Cleverley bör vara våra kombinationer vi roterar mellan.

   • SirRyanGiggs12

     Vad ser Fergie hos Cleverly som inte vi vanliga dödliga ser??
    Scholes på bänken är slöseri med en sån talang.
    Släpp fram ungdomen, Fergie
    In med nr 22 och nr 11 i startelvan nästa gång

    • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

     Cleverley var mycket bra mot Fulham, men han behöver en dynamisk spelare bredvid sig. T.ex Anderson eller Fletcher. Spelar han med Carrick eller Scholes så blir mittfältet lite för trögt samtidigt som Cleverley inte är den bäste i positionsspelet än.

  • Kerstin

   Äh, skit i det. Vi vann med 0-2 bort mot Liverpool och har inte släppt in ett enda mål. Den där lilla pojken kan……….

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Who needs Van Persie when we got Steve Bould!

 • http://twitter.com/nollbollkoll Eric Bergbom

  Både Van persie till United och Cazorla till Arsenal bör vara med på listan, men självklart respekterar jag dina åsikter;) Visst finns det frågetecken när man kollar åldern på RVP, men ändå

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Lite hårt att ha med RvP som sämsta värvning, han gör ju ändå mål även om han förstört United till ett one-man-team. ;)

   • ℬishopsℬlaize

    Vi har ju alltid varit ett one man team, förra säsongen så var det ju Rooney!

 • Kerstin

  Två veckor till nästa match, segt….

  • Vmagnus

   bedrövligt och minst två startspelare kommer hem på kryckor..

   • Kerstin

     Vi behöver inte oroa oss för RvP längre. Fast ja, det är såklart att han aldrig kommer skada sig igen nu när han har börjat lyssna på den där lilla pojken igen….

 • Gunnersaurus

  Inga insläppta mål på de 3 första matcherna och det ser inte ut som en hönsgård längre när de ställer om till försvar, snacka om att Bould gjort ett enormt jobb!  Stor credd till han.

  Mertesacker överaskar mig positivt, att han var lysande 1v1 visste man sen tidigare, men han har lyft sig i mina ögon.

  Smekmånaden är över för Giroud, jobbar bra, men det är mål han ska göra.

  • FilleP

    Det jag är mest nyfiken på är hur det kommer börja se ut om ni spelar Kos med Vermaelen igen.

   • Gunnersaurus

    Koscielny är kanske inte säkrare i positionsspelet än Mertesacker, För Merte är ändå säkerheten själv där. Men en bättre försvarare i det hela.

    Kan bara hålla med.

    • FilleP

      Nja, jag menar att jag tror Kos + TV är den sämsta mittbackskonstellationen.

     • Gunnersaurus

      Ja, det är därför jag håller med :)

      Skickat från min iPhone

      2 sep 2012 kl. 21:05 skrev ”Disqus” :

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Blir inte klok på om du menar det på ett positivt eller negativt sätt. ;)

    • FilleP

      Jag menar det på ett sätt som betyder att jag tror Mertesacker behövs som en av mittbackarna, oavsett vem han spelar med.

  • Kerstin

   Att vi har lyckats hålla nollan i tre matcher är det som imponerar på mig mest. Vågar man börja hoppas att vi har börjat få ordning på vårt försvar? 

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Sett till att detta är utan Sagna (som ju för övrigt melodimässigt fått ärva just Boulds ramsa) som vanligtvis är våran mest stabila bacman så ja. 

    Men håller med Fille, ska bli kul att se hur det bli när Kos är tillbaka på riktigt.

   • Gunnersaurus

    Vi kan nog börja tro :)  

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    en viktig sak är att ni inte har fått några skador och kunnat spela samma backlinje i tre raka matcher. Jämför det med United som har varit hönsgård hitills defensivt.

    • Kerstin

     Vi har ju försökt använda de ursäkten några gånger men den verkar inte okej…. Men det ligger såklart något i det du säger, fast det är mer är så. Jag tror Bould har en hel del med det här att göra.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Samtidigt har ju den i grunden förmodligen bästa backen Sagna varit skadad, och fjolårets bästa defensive spelare Koscielny likaså.

    • http://www.arsenal.se/ Pelle

     Nä, att bara ha borta vår högerback, målvakt och ena mittback e ju lyxproblem för oss. ;)

 • Peter Hyllman™

  Jag undrar om det är för sent att uppdatera den här bloggen… Bara en itty bitty pytteliten förändring…

  • Gunnersaurus

    Något specifikt du tänkte på? ;)

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Börjat ni tycka ni ändå gjorde en bra värvning av oss?
   Tänk att United e ett ome-man-team nu. :)

   • Peter Hyllman™

    Det har Man Utd varit ända sedan 1986.

 • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

  blev lite tveksam till ettan på denna listan nu. Angående alternativ- kostnader och så. #mittbackar

  • Peter Hyllman™

   Men de har ju värvat en japan!

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Men han är fostrad i Wengers gamla klubb så lär ju vara en boxtobox- CB :P

  • JohnnieWalkerBlue

   Lite så tänkte jag med men jag hade tydligen fel

   • Peter Hyllman™

    Inte många mittbackar du hade i din lilla uppräkning av alternativa spelare. :)

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Vi blev räddade nu, men de defensiva problemen finns kvar. Evans och Buttner borde få starta nästa match och möjligen Jones också.

 • ℬishopsℬlaize

  Oooh Robin Van Persie! Fantastiskt, avgör på Fergie time där vi har varit det sämre laget i Fergusons tusende match. You cant make this stuff up!

  • Kerstin

    Typ 999 gången av SAF 1000 matcher det händer, eller nått?

   • Peter Hyllman™

    Opta: ”85 – Man Utd won a PL game they were losing with five minutes remaining for the first time since April 1993 (vs Sheff Wed). Drama”

    • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

     Har inga knän kvar heller efter att ha glidit genom rummet i total glädje.

     • Peter Hyllman™

      Jag glider fortfarande. Jag är halvvägs till Hudiksvall vid det här laget. Titta, en älg!

    • Kerstin

     Möjligt. Men att vända underlägen till seger är uniteds grej, och om vi tar de sista 10 minuterna så är jag övertygad om att United är mästare på det.

    • http://www.facebook.com/the.viktorlindgren Viktor Lindgren

     Men om man tar oavgjorda som vunnits i Fergie time blir det väl ett heeelt annat resultat!? ;)

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   fantastiskt. Skönaste segern sedan vi slog Liverpool.

   • ℬishopsℬlaize

    Vilken match tänker du på, den med Berbas bissa eller Osheas late winner? :P

    • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

     Berbatovs hattrick match. Vändningen mot West Ham är ju mer däruppe  även om vi då vände tidigare. Rooney mot City matchen är med däruppe också. 

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Van Persie hundrade PL- mål för övrigt.

   • ℬishopsℬlaize

    Ja just det det med, helt otroligt.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Vet inte om det är så otroligt på åtta år, men värt ett omnämnande.

     • ℬishopsℬlaize

      Syftade mer på att allt hände samtidigt. :)

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  JAAAAA!!  Helt värdelöst spel fram tills Scholes kom in. Southampton var bättre, men som tur så hade vi Van Persie. Enbart Van Persie och Valencia får godkänt av de som startade idag. 

  • andret23

   Ett fungerade innermittfält och ett mer 4-4-2 med två riktiga yttermittfältare gjorde så vi fick möjlighet att vända de här

 • HenriqueHilario

  När något annat lag avgör sent så blir man förvånad men när Man United gör det så är det bara tråkigt. Dem har avgjort sent alldeles för många gånger!

 • Peter Hyllman™

  Fan va gött Nilenscity, nu är vi precis lika glada du och jag!!!! :)

  • Nilenscity105_3

    Kul att jag har dig som största fanboi=)

 • Fakta om Peter Hyllman

  Ålder: 37
  Bor: Sundsvall
  Gör: Producerar insikter och åsikter
  Bäste spelare just nu: Eric Cantona
  Bästa fotbolls-
  minne:
  Många bra minnen, men Uniteds FA-cupfinal mot Everton 1985 när Norman Whiteside avgör i förlängningen, med Kevin Moran utvisad, är ett av de första och starkaste.
  Laget i hjärtat: Man Utd
 • Senaste inläggen

 • Arkiv

Milan - Livorno
Lördag 19 april kl 14:55
Milan - Livorno
Lördag 19 april kl 14:55
Parma - Inter
Lördag 19 april kl 14:55
Udinese - Napoli
Lördag 19 april kl 14:55
Östersund - Husqvarna (webbexklusiv)
Lördag 19 april kl 14:55