Peter Hyllmans Englandsblogg

Premier Leagues 10 bästa värvningar inför säsongen

Det är väl något utav en stående tradition på Englandsbloggen att direkt i samband med transferfönstrets stängande rangordna sommarens värvningar utifrån vilka man tror kommer visa sig bli de bästa. Och även om jag gillar att försöka förnya, så tror jag också på att försöka behålla de traditioner som är i grund och botten goda.

Som vanligt när jag rangordnar värvningar på det här sättet så brukar jag fästa vikt vid tre huvudsakliga aspekter. För det första, och det som jag lägger störst vikt vid, är vilket nuvärde värvningen representerar för klubben, sett både till spelarens kvalitet och till spelartruppens styrkor och behov. För det andra, jag försöker också värdera värvningens framtida värde, vilket främst beaktar om det är en värvning på kort eller lång sikt. För det tredje, värvningens strategiska värde fokuserar på i vilken utsträckning den representerar en klok prioritering från klubbens sida, sett till resurstillgång och alternativkostnader.

Och som vanligt, vad den här typen av omdömen värderar är alltså värvningarna, inte spelarna.

:::

(10) Javi Garcia, Man City

Det är naturligtvis svårt att tala om några större behov i en spelartrupp så bred på spets som just Man Citys, men om det är något som laget haft problem med under senare säsonger så är det att hitta kreativa lösningar från djupare positioner på planen. Just det alternativet tillför potentiellt sett Javi Garcia, som i det avseendet är en bra värvning. Värdet av att förnya spelartruppen i ett titelvinnande lag ska heller inte underskattas.

(9) Jan Vertonghen, Tottenham

På sätt och vis är det naturligtvis omöjligt att ersätta en spelare som Ledley King, och därför är det kanske på sin plats att försöka hitta något helt annat. Att Andre Villas-Boas tagit över Tottenham innebär med all säkerhet ett något annat sätt att försvara sig än tidigare, och i en sådan ny taktik så passar Vertonghen väldigt bra in. Med utgångspunkt i hans förmåga så får Tottenham här också in en ledargestalt i mittförsvaret.

(8) Pablo Hernandez, Swansea

Michael Laudrup har värvat klokt och smart från sina gamla spanska jaktmarker, och i Hernandez så har han säkrat en av La Ligas främsta och mest tekniska yttermittfältare. Hernandez har gjort några strålande säsonger i Valencia, och kommer att passa väldigt väl in i ett offensivt och tekniskt spelande Swansea.

(7) Shinji Kagawa, Man Utd

En spelartyp som Man Utd varit i behov av under flera säsonger, den centrale offensive mittfältaren som ligger precis bakom anfallet. Kagawa är kvick i såväl fötter som tanke och är väldigt kompetent när det kommer till att fördela mål- och poänggivande passningar. Denna förmåga är betydelsefull i en liga där motståndarna ofta försvarar sig djupt med många backar, precis som Kagawas skicklighet i att behålla och fördela boll kommer väl till pass mot starkare och kontinentalt motstånd.

(6) Eden Hazard, Chelsea

Allas favoritvärvning på förhand och naturligtvis är det en utmärkt värvning för Chelsea, en spelare av högsta klass. Men där finns så klart också risken att alltför många går bananas på en väldigt bra inledning mot inte överdrivet tufft motstånd. Jag betvivlar inte att Hazard kommer vara bra, men inte heller att där kommer dalar. Därtill är jag osäker på framtiden, mitt intryck är att Hazard inte ser Chelsea som sin slutdestination här i livet.

(5) Charlie Adam, Stoke

Stoke har haft ett strategiskt problem under de senaste säsongerna, de har haft en funktionell spelidé som varit framgångsrik upp till en viss nivå, men som stagnerat och är i behov av ett kreativt tillskott för att ta laget vidare och framåt i dess utveckling. Adam är just en sådan typ av spelare. Utöver att han rent kynnesmässigt passar rätt bra in i Stokes lagmentalitet, så besitter han också ett passningsregister som kommer vara Stoke till stor nytta.

(4) Steven Fletcher, Sunderland

Anfallet har länge varit något utav en huvudvärk för Sunderland, utav en mängd olika och skiftande anledningar. Fletcher är en anfallare som passar som hand i handske in i Martin O’Neills gängse spelfilosofi och offensiva grundidéer, en i huvudsak enveten och målinriktad brunkare. Det som framför allt tilltalar mig med den här värvningen är dock att Fletcher känns som en väldigt hungrig spelare, och med helt rätt attityd för laget och uppgiften. Sådana spelare misslyckas väldigt sällan.

(3) Oscár, Chelsea

Oscár är en central del utav Chelseas pågående föryngringsprocess och är nog närmast att betrakta som Frank Lampards ersättare på sikt. Begåvad med en hög speluppfattning och ett väldigt väl utvecklat passningsspel så kan Oscár bli en viktig länk i Chelseas offensiva uppställning under en mycket lång tid framöver. I mina ögon den värvning som Chelseas supportrar borde vara mest nöjd med efter sommaren.

(2) Moussa Dembele, Tottenham

Spelare som Dembele kommer alltid att underskattas, eftersom de inte är lika stora namn som några av kontinentens mer populära spelare, oftast bäst kända från Football Manager snarare än verkligheten. Att värva kvalitetsspelare från mindre klubbar rynkas på näsan åt, men är oftast det bättre valet. Dembele växte i Fulham ut som lagets nyckelspelare på offensivt mittfält, och är i det avseendet en spelartyp som är både vad Tottenham behöver, sett till vilka spelare som lämnat, och som har möjlighet att utvecklas vidare i klubben. Därtill är Dembele avsevärt mer pålitlig som spelare och karaktär än vad inte minst Rafael van der Vaart är.

(1)    Gaston Ramirez, Southampton

Det är ju egentligen en smått fantastisk värvning. En spelare som borde vara måltavla för spanska, italienska och engelska toppklubbar norpas av nykomlingen Southampton. Ramirez passar väldigt väl in i Southamptons spelstil, och omgiven som han är av komplementerande spelare, inte minst i Rickie Lambert, så har han alla möjligheter i världen att bli skillnaden mellan liv och död för Southampton den här säsongen.

:::

Bubblare:

» Danny Guthrie, Reading
» Santi Cazorla, Arsenal
» Gylfi Sigurdsson, Tottenham
» Pavel Progrebnyak, Reading
» Alou Diarra, West Ham

:::

Vilka är då några av de jag bedömer som Premier Leagues sämsta värvningar den här säsongen? Jo, jag har ju så klart några huvudsakliga kandidater. Dessa är, i inte någon speciell ordning, Markus Rosenberg till West Brom, Rob Green till QPR, Jamie Ness till Stoke, Victor Moses till Chelsea, samt Ousamma Assaidi till Liverpool.

…………………………………………………

Söndagens matcher: Liverpool vs Arsenal (14:30), Newcastle vs Aston Villa (17:00, samt Southampton vs Man Utd (17:00).

Toppmatch på tidiga eftermiddagen mellan Liverpool och Arsenal, två Champions League-kandidater, samt naturligtvis ett rätt nostalgiskt möte för alla Tipsextra-älskare på St Mary’s mellan Southampton och Man Utd.

Arsenal och Liverpool ja. Som utomstående betraktare så upplever jag ju att det här är en av de mest infekterade rivaliteterna för dessa båda klubbar just nu, åtminstone om man räknar bort historiska rivaliteter som är rivaliteter mest bara för att de alltid har varit det. Där finns såväl småsinthet som ett högt antal tjuvnyp.

Åtminstone sett till svenska supportrar av dessa båda klubbar, och det är ju av helt naturliga skäl det jag kanske har mest och bäst koll på. Kanske är det så, att närhet i tabellen och konkurrerande ambitionsnivåer är det som först och främst styr rivalitet i praktiken inom dagens fotboll.

Toppmatch mellan två lag som ”inte kan” göra mål. Typ. Bara en av många saker med Premier League som man aldrig ser i La Liga.

:::

Be Champions!!

Peter Hyllman
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • http://twitter.com/johnter80000692 John Terry

  Tycker du borde byta plats med Oscar och Hazard.

  • Peter Hyllman™

   Nej, Oscar är bättre i mitten.

 • $26215946

  Kidding me? Varför inte Joe Allen?

  PS: Har du ens sett Oussama Assaidi spela?

  • Jonathan

   Om man tittar på listan ordentligt så tycker jag inte att det finns en plats där för Allen eller Assaidi. Med det sagt så behöver det väl inte betyda att de är dåliga värvningar.

   E: Hade missat stycket med de sämsta värvningarna.

  • Peter Hyllman™

   Där fanns i mina ögon åtminstone 15 bättre värvningar. Vilket inte betyder att Allen var en dålig värvning.

   • herzog99

    men har du sett Assaidi spela, förutom på Youtube? Värvningar under 5 mille kan väl inte anses vara floppar, framförallt inte om de har så låg lön som Assaidi?

    • Peter Hyllman™

     Jo, värvningar under £5m kan anses vara floppar. Och varför har jag redan motiverat.

 • PROE

  Hur kan inte Joe Allen komma med på listan!!? Nu när Lucas är skadad är han ovärderlig för LFC.

  • Kerstin

   Det här låter väldigt drygt men det är inte så jag menar det, försöker bara följa tankegången bakom motiveringen, och försöka förstå om jag förstått dig rätt – skulle det innebära att tex Giroud ska vara med på listan, nu när RvP är borta så blir ju han ovärderlig för Arsenal?

   • Peter Hyllman™

    Inget mot dig specifikt, men jag kommer aldrig i mitt liv förstå hur det skulle kunna vara drygt att på goda grunder ifrågasätta eller försöka följa en tankegång. När svensk konflikträdsla tillåts regera…

    • Kerstin

     Absolut sant. Och det är nog mycket en svensk grej….

    • FilleP

      Ibland kan internetgränsen för en genuin undran eller retorisk sarkasm vara hårfin.

     • Peter Hyllman™

      Olika för olika folk. Det kvittar hur många gånger jag läser Kerstins inlägg däruppe, jag kommer aldrig hitta ett spår av dryghet i det. Även om det skulle vara retoriskt, vilket jag till viss del också uppfattar det som. Dock ej sarkastiskt.

  • Jonathan

   Dock så köptes han väl inte för att vara den spelaren som täcker upp Lucas, och samt att det är inte i den positonen han kommer till som bäst?

   Dock så vet jag inte om Peter utgår ifrån vad det originella motivet med värvningen var, eller om han gör det utifrån vilken impact han tror spelaren kommer att ha för en klubb.

 • ChelseaBLUES

  Charlie Adam borde inte ens vara på listan, dels att göra en sådan här lista bara 2 veckor in på en säsong är helt meningslöst

  • Peter Hyllman™

   Läs bloggintrot.

   • ChelseaBLUES

    gjorde det, känns ändå meningslöst med listan

  • RickardT

    Varför borde inte Adam vara med på listan? Motivera!

   • ChelseaBLUES

    floppade rejält i liverpool, därmed visade att han inte håller för ett mittenlag i pl.
    det enda han är bra på är att slå hörnor.
    Därmed så är man ingen bra värvning

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Stoke är ju dock inte ett mittenlag

    • Peter Hyllman™

     Var en succé i Blackpool, visade därmed att han definitivt håller Premier League-klass.

 • Moffeltoy

  Ska bli riktigt kul att se Gaston Ramirez i Southampton! Riktigt bra värvning. Charlie Adam till Stoke är också en bra värvning, hans hörnor till Huth och Shawcross ska bli kul att se!

  • Peter Hyllman™

   Jag skulle betala £10m för att se de hörnorna.

   • DanTug

    Med tanke på hur dåliga hörnor han slog i Liverpool vet jag inte om de är värda 10M längre kanske inte ens 10£.

    • Peter Hyllman™

     Det är det där med förtroende du vet. Precis som med Carroll.

 • okejokej

  Jag har aldrig sett Assaidi spela och har egentligen ingen aning om vem det är så skulle du vilja förklara samt motivera varför han är en av de sämsta värvningarna?

  • Peter Hyllman™

   Tankegången är ungefär så här. Liverpool bedömde sig inte ha råd att värva Dempsey för £6m i slutet av fönstret, men drog iväg £3,5m på Assaidi, som jag starkt betvivlar kommer få så särskilt mycket speltid. Då torskar den värvningen i mina ögon på såväl nuvärde som strategiskt värde.

   Det kan naturligtvis bli så att han får jättemycket speltid, visar sig bli en succé och nyckelspelare för Liverpool, varmed jag i så fall hade helt fel. Hur sannolikt tror vi detta är?

   • okejokej

    Okej verkligen inte ens en tanke om hur  framgångsrik han kommer bli och hade inte tänkt i dem banorna innan, intressant. Måste ändå säga att jag är ganska lättad att det var just så du valde att motivera det snarare än att Assaidi var dålig. För jag var hela tiden emot ett köp av Dempsey.

    Edit: Emot är kanske fel ord men i alla fall att dem skulle ha försökt värva någon annan, har alltid haft känslan av att Dempsey är en sådan spealre som presterar i en mittenklubb och trots att han gjorde många mål förra säsongen har han ett sämre målsnitt än både suarez (och då räknar jag ändå inte med holland utan bara pl) och Assaidi från hans holländska facit.

    • JeJo1

     Dempsey är klasser bättre än Assaidi. Holländska ligan är pisdålig ärligt talat. Det visade Guidetti och det visar Toivonen.  

     • okejokej

      Jag sa i för sig aldrig att Assaidi är en bättre spelare än vad Dempsey är även om jag förstår att det såg ut som det. Har ärligt talat ingen aning om hur bra Assaidi är vilket dock gjorde väldigt klart. Sa bara att jag aldrig tyckte att Dempsey var en lösning till Liverpools väldigt snåla målproduktion.

      Edit – Nu kanske jag gjorde ett misstag som som antog att du menade att jag sa att Assaidi skulle vara bättre än Dempsey och gjorde i så fall exakt samma sak som jag hävdade att du gjorde. Haha, vad pinsamt isf 🙂

      • JeJo1

       Tänkte faktiskt lägga till ett ”inte för att du sa det men” men tänkte att det inte behövdes då poängen framförallt var att Dempsey är bättre än Oussama 🙂

 • FilleP

  Det största frågetecknet jag vill sätta för Adam-värvningen är hans arbetskapacitet, eller snarare bristen på den, och huruvida man kommer undan med det på ett Stoke-mittfält.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Dito. Fast vill byta ut arbetskapacitet mot snarare defensiv förmåga eller hur man ska säga. Särskilt om man som nu ska spela med riktiga yttrar.

 • Kerstin

  En tanke som slog mig nu – spelade Parker för Tottenham idag? Kan inte komma ihåg att jag såg honom…..

  • FilleP

    Nej, han är skadad och missar hela säsongsinledningen.

   • Kerstin

     ajdå. tack.

 • ChelseaLampard

  Varför är Victor Moses en sämre värvning? Jag är säker på att han kommer att spela på höger med Mata på mitten och Hazard på vänster.

  • Peter Hyllman™

   Därför att jag är långt ifrån lika säker på det.

   • RossTurnbull

    En bra lista, men kan du utveckla hela Victor Moses-”situationen”?

    • JeJo1

     Vad för slags vad har du förlorat med tanke på ditt namn och din bild? 🙂

     • Niklas Andersson

      Ett bra svar vore nu ”detsamma” 

      • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

       Hur vore det ett bra svar? Pat Rice är en legendar i klubben

     • RossTurnbull

      Vad? Nej nej. Som Chelsea-supporter måste man ju bara älska Ross Turnbull. Bättre än Cech imo.

  • JeJo1

   Svårt att se att Moses kommer att vara en startman.

  • HenriqueHilario

   Jag har svårt att se honom i startelvan när vi har Ramires på samma position. Han får nog nöja sig med inhopp.

 • http://twitter.com/klanten99 Victor Sundahl

  hur är det möjligt att Hazard inte är längre upp på denna lista

  • IlCapitanoZ

   Han motiverade det ganska tydligt, om du läste texten.

 • http://twitter.com/klanten99 Victor Sundahl

  öch var är borini

 • Victor

  Var är Michu? Han var fantastisk förra året och så har han ju inte börjat så pjåkigt nu heller, Cazorla skulle nog komma med på listan också i mina ögon. 

 • http://pulse.yahoo.com/_H52UCOMAXEHOAA3XZWYKCARTLI Tobias

  Om du nu inte bedömer spelarnas kvalitet utan vad man fått i relation till vad de kostat att värva (transfersumma+lön) så kan jag inte förstå hur Rosenberg skulle vara en av de sämsta värvningarna. Han kommer som free transfer och har knappast fått någon topplön ur ett PL-perspektiv. Jag tror heller inte han kommer göra någon succé i WBA men det spelar ingen roll, en värvning med så låg ekonomisk risk kan aldrig bli en av de 5 sämsta.

  • Peter Hyllman™

   En värvning som tillför noll värde är en dålig värvning.

   • http://pulse.yahoo.com/_H52UCOMAXEHOAA3XZWYKCARTLI Tobias

    Argumenterar inte emot att Rosenberg kan vara en dålig värvning, däremot mot att det skulle vara PL:s sämsta värvning när man kommer på free transfer och utan större lön. De sämsta värvningar är de som kostat mycket pengar men inte tillför mycket värde, som exempelvis en Veron, Shevchenko eller Alfonso Alvez. Att då lista 3 free transfers som de sämsta värvningarna är inte bara fegt utan också felaktigt. Det hade varit betydligt roligare om du vågat sticka ut hakan och nämna vem av alla prestigevärvningar som inte kommer leva upp till sin prislapp, exempelvis någon av RvP, Giroud, Hazard, Allen etc. Det är nämligen i den kategorin du kommer hitta den sämsta värvningen när vi summerar säsongen, och knappast bland back-up forwards eller andramålvakter som kommit på free transfer.

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Håller med om topp 2, men tycker nog Oscar är lite för högt upp med tanke på prislappen. Jag är som sagt inte heller helt säker på om Hazard kommer bli den superspelaren på lång sikt som Chelsea köpte även om han börjat strålande.
  Fletcher är också för högt upp tycker jag även om han ju började bra.

 • Fredrik Finnebråth

  Du kommer få ångra ditt val att lämna Cazorla utanför topp 10, tro mig. 😉

  • Peter Hyllman™

   Hur så, kommer den lille smurfen att lägga en öppnad burk surströmming i min brevlåda?

 • Andreas P. Sävland

  Jag tycker att Joe Allen kommer visa sig vara en djävulskt bra värvning och borde åtminstone varit en av dina ”bubblare”.

  Jag har lite svårt att förstå varför du tror Assaidi är en så dålig värvning? Bara för att ett lag värvar en okänd spelare så är han en usel värvning?

  Helt okej lista i övrigt Hyllman!

  • okejokej

   Gå ner i fältet så hittar du ett utförligt svar.

  • BlueBridge

   För att Assaidi inte är speciellt bra, överskattad.

   • Petter Dahl

    Har svårt o se att man kan vara överskattad när man kostar £2m, han är inte heller väntad att ta nån plats i startelvan om han inte gör succe. På vilket sätt är han överskattad? 

   • Niklas Andersson

    Låter som du sett honom spela mycket, följer du holländska ligan? Vet du vilket lag han kom ifrån och vad han faktiskt presterade? 🙂

    Skynda dig in på Wikipedia så du kan låtsas att du har koll ”Bluebridge” 

    • BlueBridge

     Följar alla ligor så mycket jag kan, och ja han är dålig, för dålig för Liverpool. Har vetat vem Assaidi är länge.

 • bigandy1

  Joe Allen hade näst intill högst passningsprocent i hela fotbollseuropa förra säsongen.Han vann tillbaka bollen 74 gånger under säsongen vilket var mer än alla Liverpoolspelare.Dessutom är han bara 22 år gammal och utvecklas således fortfarande.
  Hur han inte kan vara top15 värvningar kan jag inte förstå.

  • JeJo1

   Allen är duktig helt klart men långt ifrån världsklass och sämre än både Sahin och Lucas. Så det är väl inte så konstigt att han inte är med.

   Och vem skulle han gå före? Möjligtvis Guthrie men då skulle jag ta Mbia för Allen.

   • DanTug

    Lucas och Allen är inte samma spelartyp och det är inte tänkt att de ska sköta samma arbetsuppgifter.

    • JeJo1

     Antar att ni spelar ett 3-mannamittfält?

     • DanTug

      Det jag har invändning mot är jämförelsen de två emellan. Ja vi spelar 3 på mittfältet.

  • Peter Hyllman™

   Samtidigt som Liverpool är något tunna i backlinjen, och väldigt tunna i anfallet. Mittfältare har man i mängder, men bränner ändå iväg £15m på ännu en.

   Det är värvningarna som värderas, inte spelarna.

   • bigandy1

    Vi har, Allen, Gerrard, Lucas, Henderson, Sahin och Shelvey som slåss om 3 platser på mittfältet. En reserv per plats, så det är inte så att vi har mittfältare av överflöd. Men självklart är vi tunna både defensivt och offensivt, där håller jag såklart med.

 • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

  Vänta bara tills Jordan Bowery vinner skytteligan i PL! Där har vi en top, top, top värvning.

 • GoonerLegend

  Vad roligt det ändå vore om Giroud vann skytteligan igen, börjar med ett hattrick på anfield.

 • hannes94

  hazard e bättre värvning än oscar

  • HenriqueHilario

   Han skriver att han inte tror att Hazard ser Chelsea som sin slutdestination. Samtidigt så betraktar han Oscar som Lampards ersättare och säger att han kan bli en viktig länk i vår offensiv under en mycket lång tid framöver. Han rankar nog Oscar som en bättre värvning då han tror att det är större chans att Oscar blir lojal.

   • hannes94

    jag tror precis tvärtom idag kan man läsa på teamtalk om hur hazard loving life at chelsea. jag tror hazard blir kvar så länge chelsea är ett topplag medans jag tror oscar är för liten för att bli världsstjärna i PL. jag ser mceachran som lampards riktiga ersättare

    • Peter Hyllman™

     Hur många intervjuer tror du Cristiano Ronaldo gjorde under sin tid i Man Utd där han sa att han älskade klubben och livet där?!

     • hannes94

      han sa säkert det en hel del gånger. han säger fortfarande då o då att han saknar sir alex och vill tillbaka till united. men hazard tänker nog inte dra efter en säsong så fattar inte varför hazard rankas som en sämre värvning än oscar för att han inte tänker stanna i Chelsea hela livet. gaston ramirez som e rankad 1a tror du han ser southampton som sin slutdestination eller? hur många spelare stannar hela sina karriärer i samma klubb nuförtiden? det e inte många det. och dessutom tror jag att oscar försvinner före hazard från chelsea. jag tror oscar får svårt o passa in i PL.

  • Peter Hyllman™

   Han är säkert mer populär. Åtminstone för tillfället.

 • HenriqueHilario

  Det är riktigt starkt av en United supporter att våga erkänna att Hazard är en bättre värvning än Kagawa!

  • Peter Hyllman™

   Jag tänker inte på det sättet, kanske för att jag håller på Man Utd, kanske för att jag är 36 år gammal, och därför är det inte det minsta starkt.

 • FESTHOSMANGE

  Har någon värvat Heskey ännu? Årets värvning om någon lyckas få honom.

  • Slothsherren

   Man kan ju tycka att möjligheten att återförena Heskey och Owen borde få det att vattnas i munnen på klubbledarna. Agera Rodgers!

  • David Nylund

   Han har gått till Charlton om jag minns rätt.

   • David Nylund

    Nej det stämmer inte!

 • Anton Snibb

  Hur är det möjligt att inte Michu toppar denna listan? En spelare som gjort mål i varje match hittills och verkligen varit en sensation med tanke på prislappen och sett till hans prestationer.

  Helt oförståligt i mina ögon!

  • Peter Hyllman™

   Därför att jag inte gör bedömningen på vad spelare presterat under säsongens första två-tre matcher.

 • Steffe

  Jag tycker du har gjort än väldigt, väldigt bra lista. Top 10 listan håller jag med om nästan till fullo. Men frågan är om värvningen av Javi Garcia egentligen inte bara är pengar kastat i sjön…

  Det är förvisso en riktigt jävla bra spelare. Men 170 miljoner, och som en tänkt arbetsmyra i City… Hm känns lite som en chansning, att kasta pengar i sjön… De har förvisso pl matcher, cl matcher, ligacupmatcher och facupmatcher, men ändå…. På det centrala mittfältet har de redan Yaya Toure, Rodwell, Barry, Milner (som faktiskt är bättre där än som ytter). 4 riktigt bra innermittfältare som kamperar om 2 mittfältsplatser. Är inte det tillräckligt? Dessutom kan Kompany spela där om det krisar (var faktiskt innermittfältare i många matcher i det Hamburg han kom ifrån till city). Barry och Rodwell är förvisso skadebenägna (historik) men ändå! Bättre att släppa fram spelare från egna leden än att lägga ut ytterliggare mångmiljonbelopp på en förmodad backup….  Jag tycker inte att Garcia bör vara med på en top 10 lista….. Men men jag kan ha fel…

  Istället för Garcia så skulle jag på denna listan vilja se Michu i Swansea. Målfarlig mittfältare som var oerhört bra och nyttig för Vallecano förra säsongen. Han stod dessutom för 15 mål i La liga (de klarade sedan även kontraktet).. Hitills har han gjort 4 mål på 3 matcher för sin nya klubb Swansea, som dessutom har plockat 7 poäng på dessa 3 matcher… Behöver jag ens argumentera något mer?

  • Peter Hyllman™

   Närå, det finns goda argument för Michu. Jag hade inte med honom på den här listan, inte alls omöjligt att han kommer vara med på motsvarande lista efter säsongen.

 • gsten

   Santiago Cazorla, Pavel Progrebynak & Miguel Cuesta är ju alla toppklassvärvningar som borde MINST vara med på denna listan. Speciellt Miguel Cuesta aka Michu

 • Breime

  Om Marko Marin slår sig in i Chelsea på ett bra sätt så kommer han vara den bästa värvningen i PL sett till prislappen! 

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Fast det är han på tok för dålig för att göra om de andra presterar normalt

 • gst1141

  michu?

 • Petter Dahl

  Ärligt talat, otroligt dålig lista. Jag förstår till exempel inte varför Joe Allen inte finns med. Sedan undrar jag hur Oscar ses som en bättre värvning än Hazard. Och hur menar du när du skriver att Oussama Assaidi är en av PLs sämsta värvningar när han kostat £2m och inte spelat match än? 

  • JeJo1

   Dålig lista? Ska han fråga dig först innan han skriver vilka HAN tror blir PLs bästa värvningar?!

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Håller med om Assaidi. ”Skulle” kostat kring £10m om han inte haft utgående kontrakt, och det var en position Liverpool behövde stärka truppen på.

   • JeJo1

    Argumentet var ju dock att det gjorde att dem inte kunde köpa Dempsey, inte att han kommer att vara dålig.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Hehe, hade inte behövt svara mig själv om jag väntat några sekunder till!

    • Cpt_Fantastic

     Konstig motivering. 

     Speciellt när Liverpool fick £7 mille för Adam, men valde ändå bara att lägga £4 miljoner på Dempsey. 

     Visar väl att dom inte ville ha honom så bad som median får det att se ut som. 

     • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

      De fick fyra miljoner pund för Adam.

      • Cpt_Fantastic

       Svårt att förstå vart folk får den siffran ifrån. 

       Kollade på Stokes hemsida, där står det 7. 

       Finns väl ingen mer tillförlitlig sida när det är dom som köpte Adam? 

       • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

        Ok, jag har bara sett fyra.

        Inga undiclosed fees där inte!:)

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Såg inte svaret nedan. Även om jag tycker det var Allen de la för mycket pengar på i det fallet (sett till vad som redan fanns i truppen).

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Bättre långsiktigt värde på Oscar om man tänker sig att Hazard snart kommer vilja röra på sig igen

   • Petter Dahl

    Fast hur vet vi att Hazard inte kommer vilja röra på sig, kan lika väl vara så att Oscar är den som vill flytta. Man måste väl ändå gå efter pris och prestation och Oscar var inte direkt billig han heller. Hazard är ung och har gjort succe. Och om han säljs för det dubbla som han kom för räcker det för o kalla det för en lyckad värvning. 

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Vi vet inte heller hur någon av spelarna kommer prestera över tid.

     ”räcker det för o kalla det för en lyckad värvning”
     Sen när blev att ranka den som sommarens 6e bästa värvning att säga att den blir misslyckad?

    • Peter Hyllman™

     Tja, man kan ju ana det med Hazard med tanke på a) hur han betedde sig innan övergången till Chelsea blev klar, samt b) att han tydligt deklarerat att han vill spela i någon av de spanska toppklubbarna, och indirekt att han ser Chelsea som en klubb för utveckling.

     Samma mönster som med Cristiano Ronaldo med andra ord. När han blir tillräckligt bra, så kommer han att flytta. Blir han inte tillräckligt bra, ja då var han ändå inte längre en sådan fantastisk värvning.

   • RossTurnbull

    Det kanske är därför Cazorla inte kom med, eftersom man vet att om han spelar bra så blir det en flytt till City inom ett år eller så.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Grattis du vann tävlingen om dagens meningslösaste försök till provocering

     • FilleP

      Provokation eller ej, det finns ju en poäng faktiskt.

      • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

       Nja, alltså den poängen skulle ju innebära att det är kapitalt omöjligt för Arsenal att någonsin göra en bra värvning oavsett vilken spelare man köper. Hade han däremot sagt att just Cazorla är en som kan lämna så hade han haft mer att stå på

       • FilleP

        Nja, snarare att det vore kapitalt omöjligt för Arsenal att göra ligans bästa high-profile-värdning. Men jag är lite skeptisk til argumentet mot Hazard, just för att det känns vida applicerbart i så fall.

        • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

         Sättet han genomförde övergången och hans avb sig själv vida omtalade vilja att spela för nåt av de två stora lagen i Spanien gör argumentet mer än hållbart imo

 • Chronic

  moses, en dålig värvning? mja, nja, nej.

 • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

  Bra lista. Spontant känns väl Alou Diarra som mest verkar vara tänkt som backup i West Ham som en märklig bubblare dock.

  Att Arsenal och Liverpool har de gnälligaste svenska supportrarna verkar ju vara en allmän sanning, och om båda står vid diskussionernas frontlinje är det klart några bloddroppar kommer spillas dem emellan.

  Någon övrig/engelsk rivalitet? Not so much.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Arsenals göteborgska supporterskara ska tydligen ha flyttat in mitt emot oss så på söndag blir det huliganbråk 😉

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Haha, kul att de flyttar fram pjäserna! Deras tidigare ställe Plain Kitchen var svårhittad.

    • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

     Inte helt 100 på det dock, jo Plain Kitchen e lite svårt borta i Linne å allt. Vi var där före Arsenalarna ett tag under Woys tid.

 • EMC emc

  Progrebnyak är en fantastisk värvning, kommer ju bära hela Reading

 • Cpt_Fantastic

  Förstår inte varför Assaidi är med på värsta värvningarna… Skit billig och ska vara ganska bra? 

  Notera att jag skrev ”ska vara…” och inte ”ÄR”, för inte fan har jag sett honom spela än, tror inte du har gjort det heller. 
  Och Allen bör vara med på top 10. Missar ju förfan inte en pass. 😀

  • KingKennyLFC

   Vem skulle inte ha haft med Joe Allen i den här top 10 listan? Han tar med Charlie till Stoke ist,    skämms!!

  • Peter Hyllman™

   Jag har redan motiverat i kommentarsfältet varför jag anser Assaidi vara en dålig värvning. Alternativkostnaden.

 • JeJo1

  En fråga till er som vill ha in Allen:

  Han är utan tvekan bra, men går knappast före varken Sahin eller Lucas. Och en spelare som inte går in i startelvan har jag svårt att se att det är en så bra värvning. Dessutom är det ju ingen brist på spelare på den positionen. Så varför går ni banans över att inte han är med förrutom att ni sympatiserar med Liverpool?

  • DanTug

   För det första, går inte in i startelvan?! Sen han kom har han spelat 90 min i varje match.

   För det andra, harr du missat hur mycket centrala mittfältare vi har skeppat iväg det här fönstret?

   Med det sagt så tycker jag inte han ska in på listan.

   • JeJo1

    Vem i av Lucas, Sahin och Gerrard petar han?

    Nej, det har jag inte missat men det är fortfarande ingen brist på spelare.

    • DanTug

     Petar och petar, jag vet inte exakt hur BR har tänkt sig. Men en sak vet jag Allen köptes inte för 15M för en bänkplats, han köptes för startelvan och det har varit rätt solklart i säsongsupptakten att han är en av lagets viktigaste pjäser. Han har varit riktigt bra också ska tilläggas.

     • JeJo1

      Att han kommer att få massa speltid tror jag alldelles säkert men jag tycker att det finns 3 bättre spelare på mittfältet där han ska spela och därför tycker jag inte att det kan ses som en top-10 värvning. En bra värvning är det absolut, dock lite dyr kan jag tycka.

      • DanTug

       Ja men att du tycker att där finns 3 bättre spelare ändrar ju inte det faktum att BR bevisligen ser honom som en av de första han tar ut i sin startelva. Vilket gör att han absolut går in i startelvan.

       Han är värd varenda spänn, om 3 år kommer han dessutom dubblat sitt värde 🙂

       • JeJo1

        ”Bevisligenser honom som en startspelare”? Sahin har ju inte anlänt så det vet man ju inte. 

        Det är mycket möjligt. Fast vem vet, det kanske Hendersonockså varit om man satsat på honom istället?

        (säger inte att man inte kommer att göra det utan att det är en mycket stor risk att han inte får spela så mycket han behöver.)

        • KingKennyLFC

         Sahin har bådetränat med liverpool och kollat på deras 2 senaste matcher. BR säger att han mycket väll kan starta imorn mot Arsenal.  Hoppas på Allen, Sahin och Gerrard på mittfältetkommer att bli enormt spännande att se

        • DanTug

         Jag kan bara gå på vad BR har sagt och hur han agerat. Sen kommer det ju så klart roteras med. Men Allen är för mig en självklar startspelare i BR’s lagbygge.

      • KingKennyLFC

       Lucas är skadad. Sahin är helt oprövad för tillfället, hur kan du säga att Sahin är en bättre värvning än Allen? är det tack vare namnet? Ja allen kan vara lite dyr men som han spelar just nu skulle jag betala de pengarna utan tvekan för han

       • JeJo1

        Bättre värvning sa jag inte men en bättre fotbollspelare kan man omöjligt ifrågasätta.

       • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

        Framförallt är ju Sahin en väldigt mycket bättre spelare än Allen. Helt olika nivåer

  • KingKennyLFC

   Som sagt Joe Allen har spelat 90 minuter varje match sen han vart värvad och man kan redan se att den han har en enormt stor talang. Brist på spelare kan man ju spekulera mycket om vad du menar, ska man ha en cl plats så kanske inte spelare som shelvey eller spearing platsar än så länge… Sympatiserar..? Är du seriös?

   • JeJo1

    För att Sahin inte varit spelklar och kommer att fortsätta så för att Lucas är skadad. 

    Med att ni inte har brist på innermittfältare menar jag att ni inte har brist på innermittfältare.

    Vad är det för fel på Shelvey och Spearing? Med den attityden kommer ni ha fortsatta problem med att få upp spelare från de egna leden. Dessutom behöver Henderson mycket matcher för att utvecklas.

    • DanTug

     Spearing är på tok för dålig helt enkelt, Shelvey har varit bra och är ett alldeles utmärkt komplement. Han är ju kvar och del av BR’s planer framöver.

    • JustMilan98born93

     Han skrev ”än så länge” angående Shelvey och Spearing. Måste man förklara vad det menas.

     Shelvey är nog inte tillräckligt bra för att kunna spela regelbundet, men en del iaf.

     Spearing kommer nog bara bli en  hyfsad truppspelare, inget mer enligt mig.

     Shelvey är lite av en små favorit från att ha sett honom i Charlton och i FM med mitt Leeds lol

     • JeJo1

      Shelvey är bra nog att spela regelbundet. Det behöver han för att bli så bra som möjligt. Samma sak med Henderson, och Spearing vilket han nu får i och med utlåningen. 

      Kolla på hur mycket Cleverley, Wilshere, AOC och Ramsey spelar, så mycket speltid behöver även Shelvey. 

  • JustMilan98born93

   En spelare som inte går in i startelvan? Har du följt senaste matcherna?… jesus christ.

   Edit: ”… eller Lucas” varför skulle Lucas vara med i top tio värvningar denna säsong? För det är ju det, det handlar om.

   • JeJo1

    Sahin Lucas

    Gerrard. 
    Så tror jag att mittfältet kommer att se ut om alla är friska.

    Förstår inte Editen.

 • JustMilan98born93

  Du säger överskattad om varje spelare som du knappt har följt. Detta är tredje spelaren jag ser dig skriva ”överskattad” när jag tvivlar hårt på att du ens har följt dem särskilt mycket.

  Edit: Var svar till en person nedan som inte kan så mycket om fotboll tyvärr.

 • FESTHOSMANGE
 • Milanisto

  Du jämför Oscar med Lampard men de är inte riktigt samma spelartyper. Lampard har ju tagit ett kliv ner i banan och man skulle aldrig kunna spela defensiv mittfältare med Oscar’s fysik. Sen är ju Oscar framförallt en playmaker, medans Lampard är en djupledslöpande allround mittfältare och den bästa i sitt slag vill jag tillägga.

  Det är möjligt att Oscar spelar på samma position som Lampard brukade göra men där slutar likheterna.

  • JustMilan98born93

    Vart har han skrivit att han ser bägge spelarna lika i spelstilen?
   Besides, för några säsonger sedan vann Lampard assistligan med 14 eller 15 assist. Poängspelare är han också eller i sin prime var han det iaf.

   Förstår vad du försöker säga men Oscar är ändå rätt så lik i den beskrivningen du gav Lampard. ”djupledslöpande allround mittfältare” det är Oscar också på sätt och vis.

   Följde honom i Internacional och där spelade han ibland lite mer centralt och tillbakadraget.

   Följde du OS borde du ha lagt märke till det också.

  • Peter Hyllman™

   Jag jämför Oscar med den spelare som Frank Lampard under många år har varit. På samma sätt som Paul Scholes en gång i tiden var en helt annan spelare för Man Utd än vad han är nu för tiden.

 • Dani

  Att inte inkludera Nuri Sahin är väl snudd på tjänstefel. Utan att behöva tänka speciellt länge så kan man säga att han besitter en av PL’s bästa passningsfot.

  • ChristopherWH

   Nu tycker någon annan annorlunda, inget tjänstefel i det alls. Speciellt inte som han gått skadad en säsong utan att få spela mycket, plus att han bara är i Liverpool på lån.

  • Peter Hyllman™

   Det vet vi inte om han gör om ett år.

 • kjurwi

  För en Southamptonsupporter har Ramirezaffären varit en riktig plåga. Skvallrades om att man var ute efter Ramirez redan i början av Juli och sedan har man väntat och väntat.

  Det har skrivits att det spruckit och det har skrivits att han är klar. Det har förhandlats och bråkats och jag trodde faktiskt att det skulle spricka för några dagar sedan när jag läste om vilka problem man hade i förhandlingarna. Blev så SJUKT LYCKLIG igår när han till slut blev klar.

  Årets värvning.

  Vill bara tillägga att Herr Hyllman skriver en fruktansvärt bra blogg. Tack för läsupplevelsen.

 • katsomaliatjack

  fk övertalar mig mer och mer att säga upp tv4 abonnemanget och fixa viasat 🙂

 • IlCalcio

  Liverpool supportrarnas extrema hybris över ALLA värvningar laget gjort är sorgligt att se. Acceptera att en värvning som Assaidi inte är särskilt smart i efterhand, med tanke på de andra alternativen som faktiskt fanns!

  • JustMilan98born93

   ”med tanke på de andra alternativen som faktiskt fanns!”

   Om du syftar på topp tio värvningar just nu med den meningen så fattar jag inte vad det har med Liverpool fansens reaktion att göra.

   De förstår inte varför han kan vara med i sämsta värvningarna när han kom så pass billigt och var ändå bra i Holland och är fortfarande rätt så ung.

   Finns inga konkreta anledningar direkt att placera honom som en av de sämsta värvningar, iaf hittills…

   • JeJo1

    Jo, att värvningen av honom gjorde att man inte kunde köpa Dempsey.

    Vet inte om det är så, men det känns väldigt sannorlikt.

    • StevieG

     Det var inte så.  Liverpool har typ 8-9 Miljoner Pund att spendera på spelare (kvar).

     De ville ha dempsey men han som sköter transfer köpen Ian Ayre gjorde så att Liverpool misslyckades och kommer förmodligen få sparken inom snar framtiden då Liverpools ägare blev förbannade pga misslyckandet av dempsey.

     Dempsey gick till Tottenham för 5.5 Miljoner pund.

     Liverpool var endast villiga att betala 5 av någon konstig anledning (kanske Ian Ayre hade något att göra med.)

     • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

      Och hade han inte köpt Assaidi hade han kanske varit mer villig att lägga de där sista 2-3 miljonerna

     • Peter Hyllman™

      Liverpool tackade alltså nej till Clint Dempsey för att de inte ville pynta £6m för honom? Jo, det var ju begåvat, och Brendan Rodgers lät ju helt klart överlycklig.

 • liamdelima

  Håller verkligen med de flesta andra här. Michu borde definitivt se ut som toppvärvningen hittills. Angående din prognos för Hazard tror jag det snarare är tvärtom. Hazard lär stanna i Chelsea i många år framöver medan Oscar snarare lär bli flyttfågeln. Med tanke på hans kapacitet tror jag inte han kommer tycka det är speciellt kul att ”nöta” bänk i kalla England. Tror han kommer att flytta till Italien eller Spanien (Real, någon?) inom 1-2 säsonger. Cazorla känns dessutom som en väldigt spännande värvning för Arsenal. Dom har varit svaga inledningsvis men jag tror att Cazorla kan vara nyckeln till en CL-plats i år för Gunners.

 • liamdelima

  Håller verkligen med de flesta andra här. Michu borde definitivt se ut som toppvärvningen hittills. Angående din prognos för Hazard tror jag det snarare är tvärtom. Hazard lär stanna i Chelsea i många år framöver medan Oscar snarare lär bli flyttfågeln. Med tanke på hans kapacitet tror jag inte han kommer tycka det är speciellt kul att ”nöta” bänk i kalla England. Tror han kommer att flytta till Italien eller Spanien (Real, någon?) inom 1-2 säsonger. Cazorla känns dessutom som en väldigt spännande värvning för Arsenal. Dom har varit svaga inledningsvis men jag tror att Cazorla kan vara nyckeln till en CL-plats i år för Gunners.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Giroud kommer vara nyckeln, Cazorla har varit fantastisk hittills men det räcker inte när ingen sätter chanserna han skapar

  • Peter Hyllman™

   Fundera över Hazards beteende och uttalanden innan och i samband med att han gick över till Chelsea, inte precis något jag skulle bygga ett långsiktigt klubbprojekt runt.

 • jorasaatte

  Här har du Hyllman. Det finns andra stora tränare än Sir Alex!

  http://www.youtube.com/watch?v=8vvcMWlo5ss 

  • Peter Hyllman™

   Tack för den helt överflödiga upplysningen.

 • MessiBarcelona

  Top 10 värvningar Premier league!

  10. Steven Fletcher – Sunderland
  9. Joe Allen – Liverpool
  8. Pablo Hernandez – Swansea
  7. Shinji Kagawa – Manchester United
  6. Oscar – Chelsea
  5. Santi Cazorla – Arsenal
  4. Moussa Dembelé – Tottenham
  3. Gaston Ramirez . Southampton 
  2. Eden Hazard – Chelsea
  1. Michu – Swansea

  Bara min åsikt och om ni vill så kan jag ta upp MINA top 10 listor i de andra ligorna också!! 🙂

  • jorasaatte

   Såg bra ut! 🙂

   • MessiBarcelona

    Tackar! 🙂

  • JustMilan98born93

    No Shinji :O

   • MessiBarcelona

    Glömde honom, så redigerade och tog bort Verthongen! 🙂

 • StevieG

  Joe Allen borde finnas med på listan. Har redan  visat sig vara en nyckelspelare för Liverpool med hans säkra passningsspel.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Han slår ju väldigt få passningar om man jämför med andra spelare i liknande roller i andra lag. Tex. Arteta och Carrick, de slår mer än dubbelt så många passningar som Allen och håller liknande %. Allen har en bit kvar, slog mest väldigt säkra passningar senaste och missade så fort han försökte sig på nåt svårare.

   • okejokej

    Även fast jag håller med om att Allen har en bit kvar så är ”missade så fort han försökte sig på något svårare.” inte bara överdrivet utan även fel, faktiskt.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Den första passningen i senaste matchen som inte var en enkel sidledspass bommade han, och det var först i andra halvlek han gjorde det. Facht

     • okejokej

      Det är också fel, jag önskade att youtube inte tagit ner en film om Joe Allens match mot city för med den hade det varit enkelt att bevisa dig fel.

   • Jonathan

    Känns petigt att nämna det men han spelar en grymt fin passning i andra halvlek tycker jag, en lookaway mot andra kanten och sen insticket till Borini tror jag det var. Magiskt, fick med sig hela City’s lag på bara den finten.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Som sagt, han är ju inte dålig men han är en bit efter PL:s stora elefanter på den positionen

   • bigandy1

     I matchen mot Manchester City slog Joe Allen 46 passningar och lyckades med 43(93%). Av dessa var enbart 9 i sidled och 19 stycken slogs framåt. Att han bara slår enkla passningar stämmer inte.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Att en passning går framåt betyder inte att den var svår. 26 av de 46 passningarna var på egen planhalva

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Enligt opta var 52% av hans passningar i sidled och bara 13st gick framåt.

 • JustMilan98born93

  Till JeJo1: Du säger att Allen inte borde vara med i topp tio värvningar för att bland annat Lucas är bättre än Allen. Men vad spelar det för roll när Lucas har varit i England ett tag och därmed inte kan ses som ett nyförvärv & vara med på denna lista.

  Allen kan fortfarande ses som en bra värvning, oavsett om du tycker han är sämre än t.ex. Lucas eller inte.

  Gick inte att svara på dig.

  • Jonathan

   Kan nog att ha att göra med hans poäng även att vi la ut 15m för en spelare som inte kommer in i startelvan, och därav drog han upp att han inte var bättre än Lucas.

  • JeJo1

   Vad spelar det för roll att Lucas inte är ny? Jag ser inte att Allen tillför tillräckligt mycket för att ta sig in på listan och jag har skrivit att jag tycker att Allen är en bra värvning 100gånger nu.

 • JustMilan98born93

  ”Kolla på hur mycket Cleverley, Wilshere, AOC och Ramsey spelar, så mycket speltid behöver även Shelvey. ”

  Ännu en gång kan inte svara på din kommentar, konstigt. Iaf:

  Spelarna du nämner är en annan femma. United ligger bättre till och har råd att rotera o ge andra chansen. Wilshere är den bästa mittfältaren i Arsenal (enligt mig) och att han får spela är inget märkvärdigt.

  Håller med dig om att han måste få speltid, men att han ska spela regelbundet (alltså som en ordinarie).. hmm.. ser gärna att han startar rätt så många matcher men ahh.. en favorit iaf hos mig. Ändrar mig lite och säger att jag håller med dig 😛

  • JeJo1

   Att spela regelbundet behöver inte betyda att man är ordinarie.

 • Daniel David

  RVP => Man UTD. PLs bästa spelare förra säsongen å inte en jävel nämner honom, förvisso så e han inte en framtidsspelare men ack så e han en förbaskat bra värvning, om inte den största inom PL! eller har jag heeeelt fel?

  • Ragnar

   Vadå bra köp? Dom behöver han imprinsip inte när dom har rooney och wellbeck

  • Peter Hyllman™

   Kan bli en succévärvning, men Man Utd lider heller inte brist på anfallare.

 • hm 44 LFC JFT96

  Mon Arsenal fortsætter med at stjæle point med hjem fra Anfield…??? nej, det stopper idag…skal vi sige    3-0….?
  The first Match of the Day was broadcast on 20 August 1964. It featured highlights of a single game, Liverpool v Arsenal (3–2) from Anfield.

  http://www.youtube.com/watch?v=BrPevEWpeYg

  • jonasarsenalfan

   3 mål i samma match? Are you kidding me? 🙂

   • hm 44 LFC JFT96

    lyder mystisk ja, men tror den er god nok…

 • uberknipscher

  Hazard och Kagawa naturligtvis.2 spelare av världsklass.

 • Vmagnus

  Väldigt få verkar ha förstått att listan till stor del bygger på behov och kvalité. just behov känns som väldigt många har missat.

  Med det sagt, hur långt var giroud från listan? Extremt behov och bra kvalité.

  • Peter Hyllman™

   Hade han legat högre på kvalitet så hade han varit på listan. Men det är ju så klart bara min preliminära bedömning.

 • hm 44 LFC JFT96

  Er det ikke Fergusson`s kamp nr 1000 med Man U…?? ret fantastisk…og så på Bill Shankley`s fødselsdag…!!!!

  • okejokej

   Väldigt imponerande med Fergie, och det är bara i ligan…

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Tror Giroud kommer ge alla en rejäl näsknäppa. Håller fast vid mina 15+ mål. Det plus en prislapp under £10m och lagom ålder för att våra två supertalanger skall hinna mogna kommer göra honom till minst topp 3 på din lista efter säsongen

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Trodde aldrig jag skulle hålla med ‘Arry men att stanna i Arsenal är verkligen det bästa Theo kan göra för sin karriär.

 • jonasarsenalfan

  Med tanke på att United släpper in fler mål nuförtiden så måste RVP vara med på topp-10-listan tycker jag. Wellbeck är en favorit hos många Unitedfans,men ärligt talat är han inte på den nivån som RVP befinner sig på.

  • Peter Hyllman™

   Ingen som påstår att han är ”på den nivån” som RVP är. That’s missing the point by a country mile.

 • hm 44 LFC JFT96

  4 minutter 32 sekunder, Robbie Fowler 3 mål mod Arsenal….

 • SpionKop

  Rivalitet mellan Liverpool-Arsenal?, knappast, känns som de toppklubbar som har bäst relation och där fansen inte har några antipatier gentemot varandra, inga av mina LFC kompisar har agg mot Gunners, enbart respekt för sättet att försöka spela fotboll samt hela Wenger iden, dvs det vi saknat sedan 1998, lagbyggaren, än vårt franska experiment med långbollar och kulturdödande.

  Inga av mina Gunners kompisar hyser agg mot Liverpool.

  Inte ens efter maj 1989, (Michael Thomas 2-0 målet), hyser jag den antipati som man gör mot de vi har i nästa hemmamatch, skulle United vunnit mot oss på det sättet som hände -89 hade väl varenda Liverpool supporter fått nervsammanbrott.

 • okejokej

  Den största inom Liverpool hade fyllt 99 år idag. 

  http://www.youtube.com/watch?v=Uc_XSdOLFSU  

 • http://twitter.com/JohanHorn1 Johan Horn

  Michu? 

 • Vmagnus

  Märklig känsla, sitter och hoppas att arsenals bästa mittback inte startar idag. #märkligkänsla

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Gissar att han kommer lira högerback

 • Nilenscity105_3

  Forever Blow bubbles! lala lala lala

 • Nilenscity105_3

  När var det Liverpool vann PL senast? Har lite dålig koll på histora ngn varm själ som kan berätta=)?

  • $16897291

   De har aldrig vunnit PL i dess nuvarande form. De vann dåvarande högsta serien 1989 då Hysén var lagkapten

 • $16897291

  Ousamma Assiadi har du inte sett för att göra en rättvis bedömning. Han passar in perfekt in i BR lagbygge.

  Så Liverpool kan inte göra mål. De gjorde två mål förra veckan….

  Arsenal kan inte göra mål denna säsong än så länge.

  • Peter Hyllman™

   Jag har redan motiverat Assaidi, och det inte med de skäl som du bara antar.

   Observera citationstecknen runt ”inte kan”. Betyder att du inte ska ta det hela så väldigt bokstavligt.

   Arsenal kan nog också göra mål, ska du se. Egentligen.

   • $16897291

    ok med Assiadi. har missat det då. och med Arsenal sa jag än så länge, vilket betyder att de kommer göra mål. ta det inte bokstavligt. ;)=

    • Peter Hyllman™

     Var det inte precis bokstavligt jag skulle ta det, om jag skulle förstå det som du menade?

 • $16897291

  Jag vill ha Michu istället för Kagawa. Tycker inte Kagawa varit den dominerande som han var i Dortmund än så länge

  • Peter Hyllman™

   1990 var det nog allt.

   • $16897291

    ja, säsongen 1989/1990. De har inte vunnit PL i dess nuvarande form.

  • Peter Hyllman™

   Det har gått två matcher på Man Utds säsong, och i Man Utd ”dominerar” man nog inte på samma sätt som i Dortmund.

   • $16897291

    nej, det gör man inte. han spelar på en kant?

   • JohnnieWalkerBlue

    Har ju spelat ur position.

  • JeepBeat

   Vad har 2 matchers spel med den här listan att göra???

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  En liten sammanställning av vad de som tippade i årets tipps kom fram till.
  Sluttabell:

  Man City 17
  Man United 18
  Chelsea 30
  Arsenal 42
  ——————
  Tottenham 50
  ——————–
  Everton 64
  Liverpool 65
  Newcastle 83
  Swansea 102
  Fulham 104
  Sunderland 112
  Stoke 124
  West Bromwich 134
  Aston Villa 137
  West Ham 145
  Queens Park Rangers 161
  Wigan 168
  —————————————
  Southampton 175
  Reading 180
  Norwich 189

  De lag där åsikterna gick mest isär var Swansea, tippade mellan 6-15, QPR, tippade 12-20  och Villa, tippade 9-18. Vissa lag delade tipparna i två läger. Swansea har en grupp på ca hälften som tror på övre halvan och en grupp som tror på nedre halvan. Reading var också en vattendelare, några tror på mitten och alla andra har dem som 18-20.
  Samma sak med QPR, mitten eller botten. Jämnast rad hade Liverpool, alla utom en tippade mellan 6-8, Fulham, alla mellan 9-12, och Everton, alla tippade mellan 5-8. Vinner FA-cupen gör Arsenal eller Everton

  • Peter Hyllman™

    Redigera please!

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    Done!

  • FESTHOSMANGE

   Ahhh fansen. Folket tror inte vi håller oss kvar. Tusan

  • JeJo1

   Vinner FA-cupen?! Skulle man tippa på det också?

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    Ja

    • JeJo1

     Det är lugnt om jag skriver nu va? 🙂

     • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

      jaja

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   hur många har tippat? 10?

  • JohnnieWalkerBlue

   Vet att Hyllman inte har Southampton där nere iaf. 

 • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

  Dagens galnaste rykte: ”Liverpool are considering a move for free agent Michael Owen after failing to sign a striker on deadline day. [ESPN]”

  • Peter Hyllman™

   En värvning de borde ha gjort för tre år sedan.

   • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

    Verkligen inte

   • hm 44 LFC JFT96

    hans lønkrav var absurd højt, så det var aldrig realistisk…

    • Peter Hyllman™

     Mycket märkligt då att han gick till Man Utd på ett pay as you play-kontrakt, med en inte särskilt orimlig lönenivå sett till om han spelade regelbundet, det vill säga levererade.

     • hm 44 LFC JFT96

      pay as you play var aldrig på tale hos Benitez hvad angik Owen, og eftersom Torres var mål nr 1, med Gerrard som hængende angriber var der ikke rigtig plads til Owen…

    • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

     Han halverade ju sin lön när han gick till Man Utd

  • $16897291

   De har redan stängt dörren för honom…

 • http://twitter.com/SamuelSoderlund Samuel Söderlund

  Hazard på plats 6? Tänk efter ny Hyllman…

  • Peter Hyllman™

   Precis. Att jag inte tycker precis som du betyder så klart att jag inte tänkt efter. Teenage logic running wild.

   • GoonerLegend

    Haha, teenage? Du har inte sett många politiska debatter du, i synnerhet de brittiska.

 • JeepBeat

  Intresant och bra lista!

  Och intressant att så många som svarar här inte har läst om kriterierna för att få vara med på listan, utan bara läst placeringen och namnet.

  • Peter Hyllman™

   Japp, få läser kriterierna. Mer störande är dock att så få inte ens läser motiveringarna om varför jag placerar spelare där jag gör.

   ”Hur kan du placera Charlie Adam…?”

   Det är de där fem-sex raderna text under spelarens fetstilade namn. De är liksom inte där av prydnadsskäl. Grr.

 • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

  Tuff match sen, någonting säger mig att det lossnar för Arsenal idag. Reina får gärna göra en match utan misstag, att Agger är tillbaks är också mycket bra. Viktigast av allt: effektivitet.

  Troligt lag: Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Allen, Sahin, Gerrard, Sterling, Borini, Suarez

 • JustMilan98born93

  Wow vad många brainless chickens det finns här. ”Hur kan Hazard och Oscar vara” bla bla bla. Läs hans motiveringar och det all makes sense. Folk utgår ifrån de fåtal matcher mot svag motstånd, att Hazard kommer bli dunder succe. Jag tvivlar inte heller på det, men folk är alldeles för snabba ute med det.

  Mot City hade han svårt att styra spelet på samma sätt mot Wigan osv. Samma gäller mot ATM.

  Tror också för att Oscar är så pass jämn i sitt spel trots sin ålder, att han bli en succe. Tror det kommer dala lite för Eden i vissa matcher, men tror han kommer vara minst lika bra som Oscar i bägge tvås framtid.

  // Tror ni verkligen att han skulle read all of your minds, ordna fram en lista som satisfy alla er på ett ungefär och skriva den i sin blogg? Tänk efter lite.
  Har gillat Hazard väldigt länge, så don’t hate.

 • JustMilan98born93

  Kant? nej…

 • JustMilan98born93

  Förstår fortfarande inte hur du kan ta hjälp av Lucas för att göra en bedömning om Allen förtjänar vara med i listan. Inte relevant direkt. Allen kanske är långsiktigt mycket bättre, kanske är nära hans nivå just nu och på tal om just nu, så har spelat minst sagt imponerande.

  • Eternalize

   Grejen är att även Hazard var känd i Ligue 1 för att vara en jämn spelare. 

   Hazard kanske inte hade sina bästa matcher mot Atletico och City, men ingen spelare i Chelsea var ju särskilt bra.
   I efterhand när jag sett matchsekvenser så har jag ändå kunnat fastslå att Hazard var en av väldigt få som gjorde en ”Ok match”. 
   Han låg bakom dom få bra anfall som Chelsea fick till den matchen, och han visade i ett par situationer sin fina kreativitet.

   Det kanske är tidigt att peka på att Hazard är bland PLs bästa, men det är också felaktigt att peka på att han varit dålig i dessa matcher när hela laget sett trött ut.
   Det är ju inte Hazard som ensam ska leda Chelsea

   • JustMilan98born93

    Nej, självklart. Men jag tror överlag att Chelsea kan få problem mot större lag. Inte för att Eden är dålig utan att bla Torres och Ramires kommer let em down.

    Vill inte att folk ska misstolka mig, anser att han är deras bland deras bästa spelare och kommer nog vara den som försöker mest i motgång.

 • JustMilan98born93

  Kan fortfarande vara med i listan om han inte är bättre än Lucas idag. 

  Besides, ”för en spelare som inte kommer in i startelvan”.

  Kan ni börja följa matcherna. Jesus christ.

 • JustMilan98born93

  Nice nice.

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Santi Cazorla mot Stoke, 29 passningar i offensiv 3e del vara 27 hittade rätt. Mot Sunderland 36 av 40. Boss

  • hetsporre

   Det är ju jättebra att man hittar rätt med sina passningar men ännu bättre om de slulle resultera i ett mål.Det finns olika svårighetsgrader i passningar.

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    Knappast hans fel att anfallarna inte sätter sina lägen

    • JohnnieWalkerBlue

     Dom har inte haft så många

     • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

      Cazorla skapade 7 chanser bara mot Sunderland, fler än nån annan den helgen

 • Me4v

  granero? borde väl få en plats på listan tycker jag. Sen är ju cazorla en bättre värvning än de flesta på listan också

 • dime58

  Jag antar att du inte tar med låna-dealar i listan? För det finns några väldigt smarta lån som klubbar lyckats med. T.ex. Sahin till Liverpool (Bundesligas bästa spelare för två säsonger sedan) och Lukaku till West Brom. Sedan tycker jag inte du ska döma ut Moses och Assaidi så snabbt. Okej, Moses var kanske lite väl dyr, men han besitter absolut talang. Och med tanke på priset för Assaidi har han inga förväntningar på sig (kanske bara från dig med tanke på listan) från supportrarna. Får han ingen speltid, glömms han bort, får han speltid kan han istället visa sig bli ett fynd. Med sådana värvningar anser jag det i princip omöjligt att de ses som floppar. Ha det gött Hyllman.

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Arsenal: 
  Mannone, Jenks, Per, Vermaelen, Gibbs, Diaby, Arteta, Cazorla, Chamberlain, Podolski, Giroud

  Koscielny, Martinez, Santos, Ramsey, Coquelin, Gervinho, Walcott.

  Jämna elvor men klasskillnad på bänkarna

  • hm 44 LFC JFT96

   der er godt nok mange på twitter der har Theo med i startopstillingen og ingen Vermaelen…;)

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    Det är ett typo. Han som skrev originalet missade Vermaelen och fick med första bänkspelaren

 • hm 44 LFC JFT96

  Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Allen, Sahin, Gerrard, Sterling, Borini, Suarez.

  • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

   Stark uppställning, väldigt svag bänk..

   Subs: Jones, Carragher, Shelvey, Downing, Henderson, Kelly, Coates. 

   • hm 44 LFC JFT96

    defensiv bænk…

   • hetsporre

    Var är han den nye Assaidi (eller vad han nu heter) ?

  • hetsporre

   VA?
   Är Iprenmannen fortfarande kvar hos Liverpool?
   Blev inte han utlånad till Bolton?

   • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

    ?? Spearing gick till Bolton.

    • hetsporre

     OJ det blev lite fel.Förväxlade Spearing och Sterling.Det var ju inte bra.

  • okejokej

   Såja, helt klart det bästa laget vi kan ställa upp när inte Lucas är med.

 • hetsporre

  Vad blir det idag mellan Liverpool-Arsenal?
  0-0 ligger väl bra till

  • Gliidarn

   Pool gör mål. frågan är om arsenal gör det. kan mycket väl bli så. vårt försvar har varit darrigt hittills.

  • JustMilan98born93

   Den som vet kan gärna förutspå vilka som vinner CL också, while they’re on it.

  • HenriqueHilario

   Jag är inte synsk men jag tippar 2-2.

  • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

   1-0 Arsenal

  • MaxReboBand

   Jag drar till med 2-1 till Pool.

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   1-1

 • Nilenscity105_3

   liverpool vinner tror jag, vilket lag dem har! Arsenal känns svaga på mittfältet samt på högerbackplatsen

 • SpionKop

  Downing som enda offensiva spelare på bänken, Arrgh !

 • Kerstin

  1. Vi måste vinna.
  2. Vi måste göra mål.
  Vilket är perfekt då 2 krävs för att uppnå 1. Man måste få drömma. Det här kommer dock bli väldigt jobbigt och svårt, har inte stora förhoppningar om poäng.

 • HazardLuiz

  Liverpool vinner. Gjorde en väldigt bra match mot city. Dom har ett bättre lag på pappret också.

 • JeJo1

  Den som först gör mål för oss ska jag ha som bild 🙂

  • HazardLuiz

   Mannone 😉

   • JeJo1

    Blir väl självmål Suarez…

    • HazardLuiz

     Aaa eller hur haha 🙂

    • HazardLuiz

     Det blir ju podolski:)

 • SpionKop

  Billigt gult kort för Mertesacker på Suarez

 • Nilenscity105_3

  suarez filmningar består=)

 • SpionKop

  Skulle gärna vilja veta arbetsfördelningen på mittfältet(offensivt/defensivt), för mot bra lag borde den vara tydlig. Kan inte se att ngn av de tre har huvudansvar defensivt.

 • Nilenscity105_3

  suarez igen, råttan gör ju ingen glad=)

 • SpionKop

  Ett ”naturligt byte” eller förändring skulle vara Gerrard upp mot Borinis plats och Henderson tar Gerrards plats på mitten för mer renodlade eller lika roller på mittfältet. 

 • SpionKop

  Är djt nöjd över Agger-Skrtel och hoppas att de spelar över 30m ihop i år i ligan.

 • Nilenscity105_3

  Abou ”Messi” Diaby

  • JeJo1

   Han har varit ett monster. Denna Diaby är mycket bättre än Song.

   • HazardLuiz

    Nu tar du ju i lite grann. Han är bra men inte alls lika bra som Song. Song  är bland dom bästa i världen på sin position. 

    • JeJo1

     Var mycket bra som DM, men senaste två åren har han inte varit nå vidare defensivt.

 • SpionKop

  Detta gula kort var solklart men Mertesackers var ofattbart, hade inte ens gett Evra ett gult kort,:).

 • hetsporre

  Varför håller Arsenal på med att passa tillbaka till Mannone när man ser hur obekväm han är med bollen.

 • SpionKop

  0-1 Podolski

 • HazardLuiz

  0-1!

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Alla som kritiserade Diaby inför matchen. POW! Äger mittfältet

 • SpionKop

  Allen & Sterling håller på att bli nya favoriter

 • SpionKop

  Alla lagssupportar använder Terry & Suarez sången lite med eget material, ”Podolski scores when he wants”. 

  • Kerstin

    ‘Andre Santos he drives how he wants’

   • Nilenscity105_3

     haha.

  • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

   Unitedfansen som började med ”We’ll do what we want, we’re Man United, we’ll do what we want”

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    När var det?

    • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

     Jadu… slutet av 10/11 tror jag att det började.

     • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

      Efter en ligacupmatch mot Barnsley väl ?

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   He scores when he wants hade väl Arsenal tidigt till Van Persie ifjol?

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    Vi hade ju samma melodi redan med Ade 2008(?)

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Nej, det var inte samma melodi eller text. Samma melodi som rasist sången om honom.

     • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

      Jo det är samma melodi på dem som he scores when he want

 • SpionKop

  För mycket tråcklande för Liverpool, behövs mer resoluthet.

 • Kerstin

  Diaby – vilken match!!
  Mertesacker och Jenkinson – lär er att passa för skit!
  Deras misstag kan mycket väl komma kosta oss hela matchen.
  Otroligt skönt med första målet för säsongen.

  Återigen önskar jag en fotbollsmatch endast var 45+ minuter…

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Diaby… mja. Tycker det blir för mkt ytor framför backlinjen. Kanske Artetas fel, dock.

   Mittförsvaret briljant igen!

   • JeJo1

    Perra har varit mycket bra defensivt men katatrofala passningar likt Jenkinson.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Tur att både Jenkinson och Mertesacker varit bra utan boll. Merte måste vara bland de mittbackar i världen med bäst spelförståelse

  • HazardLuiz

   Sterling vinner duellen mellan jenkinson och sterling. Giroud har varit ett väldigt stort frågetecken hittils. Om det inte lossnar för han snart så kan det bli samma visa för Giroud som det blev för Chamakh

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Jenkinson varit bra.

    Chamakh var dock bra första månaderna i Arsenal, kanske blir tvärtom…

 • Nilenscity105_3

  Ser ut som steerling trampar på mertesacker i steget, och faller så jag dömer ej straff.

  • JeJo1

   Merte är ju på bollen så ingen straff.

   • Nilenscity105_3

     Precis Tv bilderna ljuger ju inte.

 • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

  Bojan bra i studion tbh.

 • SpionKop

  Trodde inte man skulle tänka eller skriva detta, men Gerrard eller Borini vore närmast att bli utbytta.

 • SpionKop

  Downing in, vem UT ???

  Enrique?

  • HazardLuiz

   Borini

   • // Saelen

    Borini gick ut

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Borini.

  • JeJo1

   Borini.

 • SpionKop

  Downing har helt klart ett problem nu, Rodgers måste gjort ett feltänk, han skulle lånat ut Downing istället för Caroll.

  Raheem Sterling är Plan A på vänsterkanten nu, 433 eller 442.

  • SpionKop

   Dock piggt inhopp av SD

   • JeJo1

    Japp samt av Shelvey.

 • SpionKop

  Football Jokes‏@Footy_Jokes BREAKING NEWS: Fergie just says that Howard Webb is inculed in the deal of RVP with Arsenal.

 • HazardLuiz

  Silken tabbe….

 • SpionKop

  0-2 Cazorla

 • SpionKop

  Reina gör bara tabb matcher mot Arsenal hemma

  • JeJo1

   E: Fattade nu, de va inget.

   • SpionKop

    Förra året släppte han första stolpen mot Persie, året före sjabblade han in 1-1 i sista minuten när han fick bollen i famnen från stolpen.

 • SpionKop

  Liverpool känns som 451 eller 4411 nu och vi har inget pulver framåt kvar.

  Tack Brendan Rodgers.

  Grattis Gunners till 3p, inga större rivalitet mellan Gunners och oss, ni är värda vinsten.

  Knappast någon hög risk match i England.

 • hetsporre

  Tänk vad bra det hade varit att kunna sätta in Carroll nu.FÖr de har ju kört fast anfallsmässigt

 • JohnnieWalkerBlue

  Solklart rött på Gerrard 

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   Ja, men det är ju Pool domaren Webb som dömmer. 🙂

   • HazardLuiz

    Du är united fan och säger att webb är en pool domare!? Webb är ju united dommare till 100% o.O

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Haha 🙂

 • SpionKop

  Sade i somras att om vi har taskigt med pengar att vi skulle kunna sälja Reina för att ta in pengar och ta in en annan målvakt och lägga mellanskillnaden på andra delar av laget.

  Voila, bevis nr femtioelva

 • HazardLuiz

  Tycker synd om pool ärligt talat. Dom är bättre idag men ligger under med 0–2 ändå. Dom var det bättre laget mot city där med. men får bara 1 poäng ändå tack vare 2 misstag.

  • AnfieldGlory

   Vilket en manager som analyserar ett lag han ska ha i minst 3 år lär tänka på.

   Dock ej fansen som börjar känna CL spel rinna iväg.

   Dock ej tabloiderna.

   Dock ej experterna.

   Nu får de leverera under press kommande månad. Det i sig, och inte spelet är det jobbigaste för klubben nu.

  • JeJo1

   Hehe tror vi alla märkt att du vill att Liverpool skulle vinna, men menar du att Liverpool idag var bättre?

   • HazardLuiz

    Jag tycker att pool var bättre laget.dom skulle haft en straff vid suarez situation. Det kunde mycket väl varit en straff där vid vermalen tog bollen på hand och Sterling som ramlar inne i boxen kunde varit straff är dock inte säker.

    • JeJo1

     Vilken av Suarez filmningar menar du? 

     Och Gerrard skulle åkt ut.

     • HazardLuiz

      Situation där mertesacker puttar han i ryggen är solklar straff.

     • Gliidarn

      När filmade Suarez? skilj gärna på när det filmas och när det förstärks. Antingen är du blind eller så erkänner du indirekt att alla i Arsenal filmar i princip varje match.

      • JeJo1

       Mertes första gula filmar han. Eller han kanske flyger framåt och uppåt när han får en hand på axeln.

       • Gliidarn

        han drar i tröjan. men om du tycker det är filmning var gång det blåses för tröjdragningså kommer vi ihåg det resten av säsongen vad du kommer skrika när en arsenalspelare blir dragen i tröjan.

    • Gliidarn

     bara 1 som skulle varit straff. inte resten. visst bra läge för 1-1. Tycker det var en jämn match. Kryss hade nog speglat matchen bättre.

  • hetsporre

   De skapade inte så mycket heta chanser och så har de svårt för att sätta dit bollen.

 • AnfieldGlory

  Kul med Joe Allen.

  Grattis annars Gunners, lite lite andrum skapat.

  Det kommer ta tid det här, vilket gör EL spel till en vettig grej innan vi lärt oss hantera nya spelsättet.

  • SpionKop

   Alla har varit bleka, Allen & Sterling var bra i första, sedan faller allt ned i mediokerhet.

  • Kerstin

    Och Liverpool måste komma ihåg just det – det tar tid! Ni har inte Chelseas pengar och kan bara lägga ner och köpa en massa och lösa det så en säsong i taget (även om jag tror det här kommer bita Chelsea i baken inom kort…). Börjar man redan nu ge upp så kommer de gå åt skogen.

   • JohnnieWalkerBlue

    Liverpool är ju på tredje plats bland dom klubbar som värvat mest. 

    • Kerstin

     Ja, men vilka är på plats 1 och 2? Det spelar ingen roll vilka lag som är därefter, övriga kan inte göra ”en chelsea/city”, måste tänka annorlunda hela tiden.

   • Viktor Lindgren

    Vi kunde ju ”investera” en miljard förra året. Var är det kapitalet nu? Jo, på bänken eller utlånat. Bra där.

    • Kerstin

     Fast ni har inte de resurs som krävs för att göra så om och om igen, felmarginalen för lag utom Chelsea och City är betydligt mindre.

     • Viktor Lindgren

      Det har du helt rätt i Kerstin. Men man tycker ju att folket som jobbar i organisationen borde kunna göra sitt jobb och inte säsong efter säsong göra truppen sämre.

      Kapital ut, kvalité ut är ett dåligt framgångsrecept.

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Rio är tillbaks. Strålande! Uniteds lag.

                Lindegard
  Rafael    Vidic     Ferdinand    Evra
  Valencia  Carrick  Cleverley    Welbeck
                      Kagawa
                    Van Persie
  Känner mig lite lungnare på defensiva fasta med detta laget. Ändå som inte känns helt 100 är Carrick och Cleverley centralt då de inte spelat mycket med varandra innan och när de gjorde det i Europa League så gick det inte så bra.

  • Kerstin

    **** ***** *** ******* ** * * **!!!!!

   • ℬishopsℬlaize

    ??

    • Kerstin

      RvP. Bara fula ord i mitt huvud när han nämns.

    • JeJo1

     Betyder, ”vilket jävla lag!!!” på kerstinska.

     • Kerstin

       eller spelare….

 • SpionKop

  Undrar om Strömberg har sett samma match som jag idag, Gerrard var utbyttningsbar idag.

  Först gången jag uttrycker det i tankar & skriftligen.

 • Kerstin

  Vilken härlig seger. Jätte bra match från laget idag, en laginsats. Diaby matchens bästa spelare, tänk om han kan spela sådär mer ofta. Viktigt att han håller sig hel.

  Tre matcher utan insläppt mål, jämför det med förra året vid samma tid. Skönt att se.

  4p ner till Liverpool, 3p ner till Tottenham väldigt viktigt i jakten på den där 4e platsen.

  Nu är jag glad. Härligt.

  Arsenal PL (2012/13): 5 points, 2 goals and 0 goals conceded.
  Arsenal PL (2011/12): 1 point, 2 goals and 10 goals conceded.
  Bättre start, kanske inte så svårt med tanke på hur vi startade förra säsongen.

  • michaelgooner5

   Har du gett upp 3e platsen?

   • Kerstin

     Haha, jag vågar knappt tro på 4e än. Ett steg i taget.

    • michaelgooner5

     Haha okej! :b

   • HazardLuiz

    Det borde alla gunners fans göra. Chelsea,city och united kommer vara topp 3. tottenham och arsenal kommer fajtas om 4e platsen.

    • JeJo1

     Så lät det förra året med.

     • HazardLuiz

      Förra året hade ni Van persie.

      • JeJo1

       Vi är bättre än förra året. Lite bättre på pappret, mycket bättre på planen.

       • HazardLuiz

        nu är du vädigt optimistisk.

        • JeJo1

         Kanske, mendu medsom tror att det blir enkelt att komma top 3

    • michaelgooner5

    • http://www.arsenal.se/ Pelle

     Med tanke på ert virriga försvar borde ni inte vara så optimistiska. Tror ni får svårt att klara CL i år, blir samma tre lag i toppen i år.

  • hetsporre

   Det verkar inte som varken Liverpool eller Tottenham kan hota,känns det som i dagsläget.Tottenhams spel går för sakta och Liverpool har svårt för att göra mål

   • FilleP

    Säsongen är 3 matcher gammal, kom igen.

    • hetsporre

     Är man negativ så blir man inte så missnöjd .Halländskt talesätt.

     • http://www.arsenal.se/ Pelle

      E man optimist blir man inte ens missnöjd, alltid något att glädjas åt. 🙂

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   tror nog Newcastle kan utmana mer än både Tottenham och Liverpool även om man inte ska räkna bort dem.

   • Kerstin

     Absolut. Dåligt av mig att glömma bor dem. Får se hur det går idag…

   • HazardLuiz

    Liverpool kommer sluta högre än newcastle i år kommer tror jag
    .

    • SpionKop

     Hoppas att vi klarar strecket,:)

   • hetsporre

    Vi får väl se, Newcastle har inte imonerat spelmässigt.

 • Nilenscity105_3

  Med mkt tur och skicklighet vinner Arsenal idag.

 • Up_the_Arse

  Skön seger mot en potentiell konkurrent även om jag håller med alla som skriver att det inte finns någon vidare rivalitet mellan oss och pool. Mina engelska vänner skulle inte sätta pool på topp 5 över lag dom ogillar.

  Tycker det var en riktigt bra match mellan två bra lag. Känns dock som att båda(pool ännu mer än oss) saknar en RvP-typ på topp.

  Sterling var riktigt kul att se.

  Diaby gör en så sjukt bra match för oss.

  Jenkinsson är ännu så länge helt enkelt för dålig, kommer aldrig funka med honom mot chelsea och city.

  • SpionKop

   Det är väl bara jag som skriver att det finns ingen rivalitet mellan LFC-AFC.

   Man har inga nr 2 lag i PL, men Arsenal är för mig det mest sympatiska laget efter LFC, United det mest osympatiska laget.

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Många som skrivit det.

    • SpionKop

     Skall räkna dem nedåt nu, ånyo det är bara jag som sågar bloggen angående rivaliteten!

     • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

      Nej… jag bland annat.

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Förstår inte kritiken mot Jenkinson. Tror det återingen har med ”häftigt namn”- faktorn som ni pratade om för några dar sedan. Man förväntar sig liksom att han ska vara dålig.

   Bortsett från några felpassningar i början var han bra idag. Högerbacksbackup är ingen glamorös position och Sagna är snart tillbaka.

   • JeJo1

    Håller med. Tyckte han gjorde det bra mot en mycket hal Sterling. I andra halvlek var han superb.

   • Up_the_Arse

    Jag tycker han kämpar bra och även är bra i defensiven när pool har bollen.

    Men han blir extremt stressad när vi ska spela upp och pool pressar. Det är nära flera ggr att han gör assist för pool med farliga passar in i mitten.

    Har inget emot honom alls(tvärt om), jag tycker bara att han inte räcker till mot bra motstånd än.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Ja, fast det blev ju även flera andra Arsenal- spelare (även om Jenkinson var främsta hotet). Men efter ett tag lärde sig ju både han och de andra hur de skulle hantera pressen. 

     Sen är det ju Sagna som som sagt är ordinarie, och Jenkinson bara 20 år trots allt.

     • Up_the_Arse

      Jag tycker det var så tydligt att just han hade stora problem i vår uppspelsfas. Inga höga odds på att Di Matteo och Mancini kommer ha koll på det och verkligen se till att sätta in press på honom om han spelar där.

      Det verkar som ni tror att jag tycker man borde köpt in en högerback? Det tycker jag absolut inte, däremot skulle jag föredra Le Coq eller Kos på högerbacken när vi möter lag som är bra nog för att pressa oss.

      • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

       We need Coq in the Ars!;)

       Kan iofs hålla med om att han gjorde det bra som högerback i våras. Samtidigt är ju Jenkinson naturlig högerback och Wenger kanske ser honom som ett större framtidsnamn på den positionen.

   • Kerstin

     Försvarsmässigt gjorde han det riktigt bra idag, och det är ju trots allt det han ska göra först och främst. I första slarva han för mycket med passen men växte enormt i andra.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Jenkinson var grym bakåt, hade stenkoll på Sterling 1-mot-1. Var först när Sterling letad sig in mot mittbackarna han skapade nåt

   • Up_the_Arse

    Håller med, men se nedan varför jag inte tycker han håller.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Mycket bättre med boll i andra halvlek

 • jorasaatte

  Dessutom var det klassskillnad. Liverpool har kommer komma efter Newcastle, kamp med Everton om vem som blir bäst i stan.

  • Gliidarn

   ser inte klasskillnaden förutom 2 inviduella misstag av liverpool-spelare som gjorde att Arsenal vann

   • Viktor Lindgren

    Men det är ju just det, det är alltid individuella misstag. Var två mot City som gjorde att vi tappade poäng med.

    Samtidigt som vi alltid gör individuella misstag så utnyttjar vi inte motståndarens, eller skapar tillräckligt med situationer där de kan göra misstag.

 • Vmagnus

  skön seger idag, kändes väldigt kontrollerat och Arteta och Diaby var riktiga giganter på mitten idag.

  jenkinsson var riktigt bra i der defensiva spelet idag och var efter en skakig kvart i spelet med boll mycket bra.

  Giroud kommer allt mer, kommer bli riktigt bra och nyttig!

  • Kerstin

   Jag glömde nämna Arteta tidigare, gör aldrig en dålig match, lite Sagna över honom. Riktigt bra idag.

   • ℬishopsℬlaize

    Arteta var min man of the match. Gjorde ett fantastiskt jobb.

    • Vmagnus

     Håller med! Det sjuka är att trots hans briljanta säsong ifjol så är han fortsatt underskattade, även jag själv underskattar honom som spelare av någon oklar anledning. klass ren klass

    • JeJo1

     Så länge ingen gör en sjuk match är han alltid MOTD i Arsenal.

 • Kerstin

  Jag borde väl vara tyst, vi pratar iaf om en Arsenalspelare som är långtidsskadad, men Wenger sa nu efter matchen att Wilshere borde vara tillbaka om en månad eller så.

 • Kerstin

  1-0 Southampton. Lambert.

 • Kerstin

  Jag kommer få spy en massa den här säsongen.
  RvP 1-1
  Han får iaf spela för klubben han drömt om sen han var en liten pojk….

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Han blev för övrigt utvisad senaste gången han var pa St. Marys. Arsenal förlorade och Ashley Cole gjorde ett mål som blev avblåst för offside i 96e minuten.#plötsligflashbackfråntyp0405

   • Kerstin

    Haha, den gamla goda tiden…

  • http://www.facebook.com/emanuelsson.marcus Marcus Emanuelsson

   Pinsamt..

 • allepool

  varför är assaidi en dålig värvning? han va billig och kan inte vara sämre än downing

  • Peter Hyllman™

   Downing hoppade in idag. Assaidi inte ens med i matchtruppen. Snared.

   Jag drar det en gång till. Alternativkostnaden. Liverpool pyntar ett par miljoner för en spelare de troligtvis inte kommer använda särskilt mycket alls, men anser sig därefter inte ha råd att pynta just några extra miljoner för en spelare de verkligen hade behövt.

   Kvaliteten på en värvning beror på spelarens kvalitet samt på spelartruppens allmänna styrkor och behov.

 • FESTHOSMANGE

  Come on Saints. 1-1 fortsätt kämpa

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Dålig första halvlek av United. Väldigt trögt anfallsspel. Nani behövs och borde komma in istället för Kagawa eller Welbeck. Anderson kan också kommer in för att ge mittfältet en bättre struktur då Clev och Carrick inte fungerar tillsammans.

  • FESTHOSMANGE

   Passa er för Lambert!

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    Ja Rio och Vidic är ur form och känns väldigt sårbara.

  • ℬishopsℬlaize

   Nani för Kagawa hade gjort spelet lite rakare vilket jag föredrar, han har ju ett riktigt bra skott med och kan säkert skapa flera chanser för sig själv.

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    om Kagawa ska vara kvar måste han åtminstonde byta skor. Han har halkat alldeles för mycket.

 • ℬishopsℬlaize

  Okej första, försvaret är inte bra dock och vi släpper fram Saints för lätt.

  Carrick har lyckats hitta RVP två gånger bakom backlinjen och vi kan nog se den kombinationen fler gånger under säsongen, Watch out!

  Lambert var en naturkraft när han satte sin nick, Rafael hade inte en chans där.

  RVP gjorde mål, igen! Precis som vi köpte honom för att göra.

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   He gets the ball, he takes the piss, he wears the shirt of Matt Le Tiss

 • FESTHOSMANGE

  Väldigt nöjd med Saints mittfält. Vi ger inte Kagawa en sekund att styra och ställa. Mycket bra!

 • FESTHOSMANGE

  2-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Schneiderlin.

 • HazardLuiz

  Han tar straffen!

 • Kerstin

  =)

  • FilleP

    Tänkte precis gå in och skriva: ”Nu njuter nog Kerstin.”

   • Kerstin

    haha, jag får ju passa på de få minuter jag får göra det. Vi vet nog alla hur det här ändå kommer sluta för RvP och United i det långa loppet.

  • FESTHOSMANGE

   Jag njuter lika mycket Kerstin.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   >:D

 • hm 44 LFC JFT96

  så nu har Hooiveld begået straffe mod city og united, og begge straffe er blevet brændt…

 • Nilenscity105_3

  In med Fabio nu så blir det vinst!

  • JohnnieWalkerBlue

   Han som är i QPR?

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  One man team!

  • Kerstin

   haha, tänkte om jag skulle skriva det igen men du tog ju hand om det.

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Utan RvPs mål hade United bara haft en enda poäng

  • Kerstin

    Va bekant allt det här låter……

   • hetsporre

    Hur kunde ni sälja RvP?
    Tänk vilket lag ni haft.

    • Kerstin

     Han ville ju inte stanna. Han lyssna på den där lilla pojken som sa åt honom att gå till united.

 • http://www.facebook.com/emanuelsson.marcus Marcus Emanuelsson

  Haha sjukt.

 • Kerstin

  Livet är inte rättvist.
  Som jag sa, vi visste alla hur det här skulle sluta.

 • JohnnieWalkerBlue

  Fan va tråkigt.

 • Kerstin

  Ska räkna hur många ”one man team” rubriker och snack vi hör nu….

  Stackars Southampton.

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Bara gooners som kommer säga så förstår du väl. 🙂

   • Kerstin

    Mm, ironiskt nog. Förra säsongen då det minsann den allmänna åsikten att Arsenal var ett one man team…

 • FESTHOSMANGE

  Hade han tänkt att kyssa klubbmärket också Rvp. Okey

  • Kerstin

   Den lilla pojken du vet, måste alltid lyssna på honom.

   • FESTHOSMANGE

    Ja vi gjorde i alla fall en bra match. Det kan vi ta med oss. Två starka prestationer mot båda Manchester lagen

    • Kerstin

      Jobbigt för oss med tanke på att vi möts härnäst.

     • FESTHOSMANGE

      Hoppas vi kan ta en pinne. Det borde vi haft idag då vi var bättre.

      Ett ganska tungt schema har vi fått. Aldrig kul att få möta City United och Arsenal i dem 4 första matcherna.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Harry Houdini ska ju stå redo om Adkins får sparken.. enligt Daily Star dock.

     • FESTHOSMANGE

      F#ck Houdini. Adkins har gjort ett fantastiskt jobb för oss.  City och United är matcher där ingen förväntar sig att vi ska ta poäng. En orättvis förlust men jag är dock ändå nöjd.

      Samma inställning som gäller mot Arsenal!

      • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

       Då är jag eventuellt där!

       • FESTHOSMANGE

        Får hoppas det blir en bra och underhållande match för din skull!

        • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

         Tackar!

         Inte fått biljetten än, lite oroväckande. Första gången jag åker med Arsenal Sweden också.

     • FilleP

       Fy f*n om det händer.

      • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

       He will save them, men lär ju bara komma när all hope is lost.

       • Peter Hyllman™

        Look to his coming, on the first light of the fight day, at dawn look to the east!

        • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

         The Horn
         of
         Harry Redknapp, shall sound in the deep, one last time

       • FilleP

         Tänkte mer på hans historia.

 • Peter Hyllman™

  Fan va gött Nilenscity, nu är vi precis lika glada du och jag!!!! 🙂

  • Nilenscity105_3

    Kul att jag har dig som största fanboi=)

 • HenriqueHilario

  När något annat lag avgör sent så blir man förvånad men när Man United gör det så är det bara tråkigt. Dem har avgjort sent alldeles för många gånger!

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  JAAAAA!!  Helt värdelöst spel fram tills Scholes kom in. Southampton var bättre, men som tur så hade vi Van Persie. Enbart Van Persie och Valencia får godkänt av de som startade idag. 
  Läxan för SAF bör bli att inte spela med Cleverley och Carrick tillsammans förutom om både Anderson och Scholes är skadade.

  • andret23

   Ett fungerade innermittfält och ett mer 4-4-2 med två riktiga yttermittfältare gjorde så vi fick möjlighet att vända de här

 • ℬishopsℬlaize

  Oooh Robin Van Persie! Fantastiskt, avgör på Fergie time där vi har varit det sämre laget i Fergusons tusende match. You cant make this stuff up!

  • Kerstin

    Typ 999 gången av SAF 1000 matcher det händer, eller nått?

   • Peter Hyllman™

    Opta: ”85 – Man Utd won a PL game they were losing with five minutes remaining for the first time since April 1993 (vs Sheff Wed). Drama”

    • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

     Har inga knän kvar heller efter att ha glidit genom rummet i total glädje.

     • Peter Hyllman™

      Jag glider fortfarande. Jag är halvvägs till Hudiksvall vid det här laget. Titta, en älg!

    • Kerstin

     Möjligt. Men att vända underlägen till seger är uniteds grej, och om vi tar de sista 10 minuterna så är jag övertygad om att United är mästare på det.

    • Viktor Lindgren

     Men om man tar oavgjorda som vunnits i Fergie time blir det väl ett heeelt annat resultat!? 😉

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   fantastiskt. Skönaste segern sedan vi slog Liverpool.

   • ℬishopsℬlaize

    Vilken match tänker du på, den med Berbas bissa eller Osheas late winner? 😛

    • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

     Berbatovs hattrick match. Vändningen mot West Ham är ju mer däruppe  även om vi då vände tidigare. Rooney mot City matchen är med däruppe också. 

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Van Persie hundrade PL- mål för övrigt.

   • ℬishopsℬlaize

    Ja just det det med, helt otroligt.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Vet inte om det är så otroligt på åtta år, men värt ett omnämnande.

     • ℬishopsℬlaize

      Syftade mer på att allt hände samtidigt. 🙂

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Vi blev räddade nu, men de defensiva problemen finns kvar. Evans och Buttner borde få starta nästa match och möjligen Jones också.

 • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

  blev lite tveksam till ettan på denna listan nu. Angående alternativ- kostnader och så. #mittbackar

  • Peter Hyllman™

   Men de har ju värvat en japan!

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Men han är fostrad i Wengers gamla klubb så lär ju vara en boxtobox- CB 😛

  • JohnnieWalkerBlue

   Lite så tänkte jag med men jag hade tydligen fel

   • Peter Hyllman™

    Inte många mittbackar du hade i din lilla uppräkning av alternativa spelare. 🙂

 • Peter Hyllman™

  Jag undrar om det är för sent att uppdatera den här bloggen… Bara en itty bitty pytteliten förändring…

  • Gunnersaurus Rex

    Något specifikt du tänkte på? 😉

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Börjat ni tycka ni ändå gjorde en bra värvning av oss?
   Tänk att United e ett ome-man-team nu. 🙂

   • Peter Hyllman™

    Det har Man Utd varit ända sedan 1986.

 • Gunnersaurus Rex

  Inga insläppta mål på de 3 första matcherna och det ser inte ut som en hönsgård längre när de ställer om till försvar, snacka om att Bould gjort ett enormt jobb!  Stor credd till han.

  Mertesacker överaskar mig positivt, att han var lysande 1v1 visste man sen tidigare, men han har lyft sig i mina ögon.

  Smekmånaden är över för Giroud, jobbar bra, men det är mål han ska göra.

  • FilleP

    Det jag är mest nyfiken på är hur det kommer börja se ut om ni spelar Kos med Vermaelen igen.

   • Gunnersaurus Rex

    Koscielny är kanske inte säkrare i positionsspelet än Mertesacker, För Merte är ändå säkerheten själv där. Men en bättre försvarare i det hela.

    Kan bara hålla med.

    • FilleP

      Nja, jag menar att jag tror Kos + TV är den sämsta mittbackskonstellationen.

     • Gunnersaurus Rex

      Ja, det är därför jag håller med 🙂

      Skickat från min iPhone

      2 sep 2012 kl. 21:05 skrev ”Disqus” :

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Blir inte klok på om du menar det på ett positivt eller negativt sätt. 😉

    • FilleP

      Jag menar det på ett sätt som betyder att jag tror Mertesacker behövs som en av mittbackarna, oavsett vem han spelar med.

  • Kerstin

   Att vi har lyckats hålla nollan i tre matcher är det som imponerar på mig mest. Vågar man börja hoppas att vi har börjat få ordning på vårt försvar? 

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Sett till att detta är utan Sagna (som ju för övrigt melodimässigt fått ärva just Boulds ramsa) som vanligtvis är våran mest stabila bacman så ja. 

    Men håller med Fille, ska bli kul att se hur det bli när Kos är tillbaka på riktigt.

   • Gunnersaurus Rex

    Vi kan nog börja tro 🙂 

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    en viktig sak är att ni inte har fått några skador och kunnat spela samma backlinje i tre raka matcher. Jämför det med United som har varit hönsgård hitills defensivt.

    • Kerstin

     Vi har ju försökt använda de ursäkten några gånger men den verkar inte okej…. Men det ligger såklart något i det du säger, fast det är mer är så. Jag tror Bould har en hel del med det här att göra.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Samtidigt har ju den i grunden förmodligen bästa backen Sagna varit skadad, och fjolårets bästa defensive spelare Koscielny likaså.

    • http://www.arsenal.se/ Pelle

     Nä, att bara ha borta vår högerback, målvakt och ena mittback e ju lyxproblem för oss. 😉

 • Kerstin

  Två veckor till nästa match, segt….

  • Vmagnus

   bedrövligt och minst två startspelare kommer hem på kryckor..

   • Kerstin

    Vi behöver inte oroa oss för RvP längre. Fast ja, det är såklart att han aldrig kommer skada sig igen nu när han har börjat lyssna på den där lilla pojken….

 • http://twitter.com/nollbollkoll Eric Bergbom

  Både Van persie till United och Cazorla till Arsenal bör vara med på listan, men självklart respekterar jag dina åsikter;) Visst finns det frågetecken när man kollar åldern på RVP, men ändå

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Lite hårt att ha med RvP som sämsta värvning, han gör ju ändå mål även om han förstört United till ett one-man-team. 😉

   • ℬishopsℬlaize

    Vi har ju alltid varit ett one man team, förra säsongen så var det ju Rooney!

 • SirRyanGiggs13

  Tack Robin van Persie för att du följde vad den där lille pojken inne i dej sa!!
  Men så dåliga vi va i dag…..
  herregud, jag slet mitt hår i förtvivlan hela tiden,
  jag skrek, jag skämdes, jag mådde kass….
  ända tills matchminut 87.
  sen mådde jag lite,lite bättre för att på Fergie time fullständigt gå i taket.
  Nu sitter jag med glas whiskey och bara försöker smälta in matchen.
  Men gud va dåliga vi var….
  Denis Law, så skönt att se dej i CL lottningen,
  ingenting slår  Best-Law-Charlton!!!
  Inte ens  Robin van Persie, men i vilken klubb hittade Fergie honom????
  Skål!!!
  P.S Cleverly….näe, hellre Scholes med ett ben!!!!

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   Som jag sa innan matchen fungerar inte Cleverley och Carrick ihop speciellt bra. Carrick och Scholes samt Anderson och Cleverley bör vara våra kombinationer vi roterar mellan.

   • SirRyanGiggs13

     Vad ser Fergie hos Cleverly som inte vi vanliga dödliga ser??
    Scholes på bänken är slöseri med en sån talang.
    Släpp fram ungdomen, Fergie
    In med nr 22 och nr 11 i startelvan nästa gång

    • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

     Cleverley var mycket bra mot Fulham, men han behöver en dynamisk spelare bredvid sig. T.ex Anderson eller Fletcher. Spelar han med Carrick eller Scholes så blir mittfältet lite för trögt samtidigt som Cleverley inte är den bäste i positionsspelet än.

  • Kerstin

   Äh, skit i det. Vi vann med 0-2 bort mot Liverpool och har inte släppt in ett enda mål. Den där lilla pojken kan……….

   • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

    Who needs Van Persie when we got Steve Bould!

 • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

  Ännu en match där vi spelar ganska bra, fram till sista tredjedelen. Suarez ska göra allting alldeles för svårt, Borini är helt borta på kanten. Ett platsbyte på de två skulle inte skada. Gerrard hade inte en bra match. Reina gör återigen ganska billiga misstag.

  Arsenal var mycket stabila bakåt och hade en härlig kontringsfotboll, mycket vanns på mittfältet där de var klart bättre.

  • Gunnersaurus Rex

   Syntes tydligt att en riktig målskytt är vad Liverpool desperat är i behov av.. Varken Suarez eller framförallt Borini är renodlade målskyttar.

   Michael Owen hade varit spännande (kanske inte framförallt av den fotbollsmässiga biten) 🙂

  • SpionKop

   Typiskt att Rodgers nu insett att utlåningen var fel.

   • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

    Sägs att han ska titta på free agents, Owen eller Heskey ska frälsa oss.

    • SpionKop

     Trodde först att det var en 1 års utlåning, men Rodgers har nu gått ut och sagt att det finns en klausul att Liverpool kan ta tillbaka Caroll i januari.

     Om inte Rodgers tar tillbaka Caroll oavsett allt är han körd.

 • HenriqueHilario

  Liverpool måste ju byta målvakt! Hur många tabbar har inte Reina stått för dem senaste åren?

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Framför allt mot Arsenal på Anfield. Nästan det nya Almunia vs WBA.

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Tycker ändå det e tufft att placera Robin bland sämsta värvningarna då han förstört Rooney. 😉

  Skitsajt, kan inte hantera inläggen rätt med iPad. Var svar till Hyllman längre ned..

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Hyllman, utan att lägga någon värdering i allt, anser du att vårt försvar satts på prov än?

  • Peter Hyllman™

  • Peter Hyllman™

    Definiera prov!

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Biljetten kommer, var lugn.
  Kan dock alltid vara lite strul första matcherna innan alla rutiner kommit igång.

  Du har fått klartecken att du fick biljett tilldelad?

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Okej, det låter ju bra. Jo, fått den tilldelad och kvitto via mejl. Han jag ska åka med har inte heller fått sin btw.

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Filmning betyder att försöka lura domaren.
  Om man får en tröjdragning i axeln förstår jag inte hur hans underliv kan åka framåt så.
  Kroppen borde väl åka bakåt?
  Hade inte Suarez förstärkt så många gånger hade domaren säkert blåst straff, kalla det Karma…

  • ℬishopsℬlaize

   Inte ifall Metezacker släpper när han trycker sig frammåt.

  • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

   Jag tycker att Suarez lägger sig(som vanligt) och att det inte är straff. Men om inte Mertesacker slutar dra i spelarna kommer det kosta så småningom.

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Inte solklar, men jag hade inte protesterat högljutt om det blåsts straff där.
  Men då Suarez så många gånger förstärkt o försökt få straff så var Webb osäker vilket är självklart. Kanske Suarez lärde sig något framöver?

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Då åker överkroppen framåt, nu var det underlivet som åkte framåt. 🙂

 • Kerstin

  Ytterligare en positiv sak är att vi på de tre första matcherna gjort bort två av de svåraste bortamatcherna. 4p mot Liverpool och Stoke borta kan jag leva med.

  Den där huvva Sunderlandmatchen….

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   blir ju bättre för varje match för er vilket är positivt.

  • hetsporre

   Det finns inga lätta matcher längre

   • Kerstin

    Så är det, men det finns lag och matcher som är svårare än andra för vissa lag. Stoke borta är en sån för Arsenal tex….

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Kerstin, Sunderland matchen spelade vi trots allt bra, även om inte målen kom.
  City rullar på men kommer få problem att fokusera både på ligan o CL som rimligtvis borde vara deras mål.
  United får inte sitt spel att stämma o försvaret håller inte.
  Chelsea har haft enkla straffar vilket inte kommer fortsätta hela säsongen. Deras försvar e riktigt instabilt vilket uppenbarades i fredags.

  Vi kan faktiskt utmana i år…

  • Kerstin

   Ne, det var lite typiskt arsenal, spela bra men kan inte få in bollen. Grämer mig fortfarande över den matchen.

   Jag tror inte (du är nog inte förvånad) vi kan utmana längst upp utan det blir City och United, men vi kan nog absolut klara av en CL-plats i år också om vi fortsätter såhär.

   United behöver inte ha något bra försvar, de har ju ”the one man team man”, vilket vi hade förra året då med ett sämre försvar än Uniteds och de hjälpte oss en del…
   (den mannen är *** * ***** ***!!!!!!)

   Chelsea väntar jag än med att säga så mycket om, vill se de mot något av de förväntade topplagen….

  • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

   Ert försvarsspel har varit bäst i ligan hitills. Kan ni få igång Giroud så har ni chansen. Ert problem kan nog vara bredden offensivt om inte Giroud riktigt fungerar. Sen så måste ni ju även ha en bättre skadsäsong än vanligt då ni inte har lika bra bänk som United,City och Chelsea.

  • hetsporre

   Utan RvP?

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Ja, så vitt jag vet kan vi inte räkna med någon hjälp från oss…