Peter Hyllmans Englandsblogg

Premier Leagues fem mest överskattade spelare

Listor brukar ju alltid vara effektiva om man på något sätt vill generera diskussion, och givet att diskussionen kanske har varit lite halvdöd de senaste dagarna så är det kanske klokt att försöka hitta ett listämne som också är lite mer kontroversiellt.

Det är ju ett inte alltför ovanligt samtalsämne vilka spelare som å ena sidan är underskattade, och å andra sidan vilka spelare som är överskattade. Där finns starka uppfattningar, även om de ibland har lite oklara grunder. I alla fall är detta ämnet för dagen, samt för en kommande blogg som tittar på underskattade spelare.

En spelare kan vara överskattad på flera sätt. Han kan vara överskattad av media. Han kan överskattad av sin manager som fortsätter att spela honom eller ge honom en större roll i laget än vad hans prestationer medger. Han kan vara överskattad av supportrarna som beskriver honom som världsklass eller väldigt bra, även om han kanske i själva verket är medelmåttig.

Spelarna i den här bloggen är överskattad på något eller flera av dessa sätt.

:::

(5) Anderson Luis de Abreu Oliveira, Man Utd

Definitionen av galenskap sägs vara att upprepa samma sak om och om igen och förvänta sig ett helt annat resultat än tidigare. När Anderson värvades 2007 för runt £15m så lyftes han fram som en av de mest lovande talangerna i Europa. Några förvånansvärt ihärdiga matcher under sin första säsong, som var väldigt framgångsrik för klubben, samtidigt som det så klart råkar finnas en bild av Anderson i ordboken bredvid ordet charmtroll, har gjort att mångas förväntningar på Anderson är väldigt höga.

Ända sedan dess har alla runt Man Utd väntat på att Anderson ska växa fram som klubbens nye store mittfältare. Och väntat, och väntat förgäves. Skador har begränsat hans utveckling, men en lika stor portion av slapphet på planen har lett till att han misslyckats med att påverka matchbilden i alltför hög utsträckning. Om samma slapphet finns på träningsplanen så kan det så klart också förklara skadorna. Även vid sidan av planen framstår han ibland som alltför obekymrad för sitt eget bästa. Där finns kapacitet, men frågan är om där finns karaktär.

(4) Steven Gerrard, Liverpool

Jag misstänker att den här kan vara lite kontroversiell. Men jag känner att vad han faktiskt nu för tiden är inte stämmer överens med bilden av honom, och den bilden fortsätter vara lite Roy of the Rovers, captain fantastic. Grejen är inte bara att det inte riktigt stämmer, utan att det också riskerar vara en kontraproduktiv uppfattning.

Det är tveksamt om han längre höjer laget, Liverpools poängsnitt förra säsongen var högre utan honom på planen än med honom. Inte heller gör han sina medspelare bättre. Exempelvis sjönk Charlie Adams passningskvot som en sten när Gerrard kom in i laget. Osäkerheten om var på planen Gerrard ska spela, möjligen tillsammans med var han själv vill spela, har vållat osäkerhet i flera år.

(3) Wojciech Szczesny, Arsenal

Det är ju inte omöjligt, det är nog till och med sannolikt, att Szczesny kommer att bli en väldigt bra målvakt längre fram i tiden. Men där är han inte riktigt ännu, och bilden av honom som en av Premier Leagues bästa målvakter, i vissa fall till och med bilden av honom som en målvakt i världsklass, håller inte riktigt vatten. Opta räknade exempelvis på målvakternas räddningsprocent under den gångna säsongen och av lagens förstamålvakter så hamnade Szczesny där näst sist.

Naturligtvis är det fortfarande en bra målvakt, och är det något jag är särskilt imponerad av så är det reflexsnabbheten. Men det blir ibland också för mycket handbollsmålvakt över det. Hans positionsspel är stundtals suspekt och han har en viss tendens att gå ut på fel bollar och hamna hängandes, kommunikationen med försvaret är stundtals inte vad den ska vara. Allt detta är dock sådant som kommer att förbättras med åren.

(2) Benoit Assou-Ekotto, Tottenham

På något sätt har Assou-Ekotto fått någon form utav kultvärde. Det är svårt att hitta någon annan anledning för det än att han till skillnad från en del andra spelare bara råkade vara ärlig med att fotboll för honom till stor del är ett yrke, snarare än ett livskall. Därtill var han säkert också behjälpt av att Harry Redknapp porträtterade honom som disträ och tankspridd, vilket av någon anledning för vissa är att anse som coolt.

Det finns också en hyfsat generell uppfattning att Assou-Ekotto är en av ligans bättre vänsterbackar. Själv betraktar jag honom närmast som en säkerhetsrisk, en spelare som alldeles för ofta befinner sig helt ur position och som till och med i vissa moment inte ens ser ut att vara koncentrerad på fotbollsplanen. Baksidan av det där coola. Det har fungerat någorlunda hittills ändå, men om Andre Villas-Boas vill spela samma typ av defensiv som han prövade på med Chelsea, då kommer också betydligt högre krav ställas på försvararna, och det är inte krav jag tror att Assou-Ekotto mäktar med.

(1) Cameron Jerome, Stoke

Billy Beane, mannen bakom Moneyballkonceptet, riktade främst kritik mot att managers valde spelare baserat på en föreställning om att spelaren ”ser ut” som en spelare, snarare än någon djupare förståelse om spelarens faktiska egenskaper. Ett annat klassiskt felsteg är att bedöma en spelare baserat på vad han presterat en gång i tiden, snarare än hans nutida kapacitet. Jerome, som Stoke betalade runt £4m för inför förra säsongen, passar väldigt bra in i båda dessa kategorier.

Det är svårt att tänka sig att Tony Pulis spelar Jerome, och dessutom spelar honom så pass mycket, av någon annan anledning än att han passar in i en mall om hur Pulis anser att en fotbollsspelare ska vara byggd. Det är åtminstone inte hans målskytte, vilket är lite anmärkningsvärt för en anfallare. Under sina sex år i Premier League har han i snitt spelat 34 matcher per säsong, men haft beklämmande svårt att nå upp till ens tio gjorda mål. De senaste två säsongerna har han svarat för tre respektive fyra ligamål. Stoke spelar på poolens djupa sida, Jerome hör hemma på den grunda.

:::

Bubblare:

»  Adel Taarabt, QPR
»  Aleksandr Kolarov, Man City
»  John Terry, Chelsea

…………………………………………………

Värvningar

Raphael Spiegel – West Ham, okänt. Spegel spegel på väggen där, säg mig vem den bäste målvakten i ligan är. Ja, inte är det Spiegel i alla fall, den 19-årige schweizaren kommer inte spela många matcher för West Ham den här säsongen. Godkänd (++)

…………………………………………………

Som utav en händelse så publicerade Premier League sina nya riktlinjer för spelare i deras användande av sociala medier som Twitter och Facebook på samma dag som FA vidtog disciplinära åtgärder mot Emmanuel Frimpong för att ha kallat en Tottenhamsupporter för ”scum yid”.

:::

Be Champions!!

Peter Hyllman
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • Chronic

  ditt hat mot terry är löjligt, hyllman. ”bubblare” på mest överskattade? skärp dig. han har varit en av världens absolut bästa mittbackar i nästan ett decennium och håller fortfarande toppklass.

  rio kanske hade passat bättre? på väg utför i rasande fart. inte en spelare man utd kan ha i startelvan om de ska ha någon chans på pl titeln, eller någon annan titel heller för den delen.

  och gerrard som den fjärde mest överskattade? knappast. ogillar honom starkt som person, antar att det är något liknande problem du har med terry, men kan ändå erkänna att han absolut inte tillhör de mest överskattade.

  • Peter Hyllman™

   Gerrard har jag motiverat i bloggen.

   Grejen med Terry är nog mest bara att han inte är ”en av världens absolut bästa mittbackar” längre, tvärtom så har han under de senaste säsongerna visat sig bli inte bara alltmer begränsad, utan också alltmer till en taktisk begränsning för Chelsea. Något som till sist inte minst blev Villas-Boas fall.

   Alltså överskattad, vilket alltså inte är detsamma som vare sig dålig eller bra, för övrigt.

   Ferdinand var i Man Utds startelva hela förra säsongen, och nog fanns där trots allt en rätt god chans på PL-titeln. Var befann sig Chelsea och John Terry då, kan man ju undra.

   • Chronic

    du har motiverat det, ja, men din motivering håller inte. åtminstone inte enligt mig. ”de senaste säsongerna”? snarare förra hösten. han har, tillsammans med vidic, och kompany de två senaste säsongerna, varit den klart bäste mittbacken i pl en väldigt lång tid. efter att di matteo tog över och den höga backlinjen slopades så var han ”sig själv” igen. överskattad? så fan heller.

    man märker att du avskyr terry när du skriver om honom, det har du väldigt svårt för att dölja, om du ens försöker dölja det. tycker bara det är fånigt.

    • DIO!

     jag tycker hyllman gjorde bra val när han tog ut sin lista, i varje fall verkar han har gjort det på ett objektivt sätt, till skillnad från dig som tydligt visar att du är ett ”chelsea-fan in i blodet” och skyddar honom direkt genom att skicka vidare ”titeln” som en av PL  :s mest överskattade spelare till storrivalen man utd.

     du borde försöka vara lite objektiv i varje fall och inte smutskasta en blogg-lista som är väl utförd med kriterier som beskrivs noga!

     • Chronic

      okej. jag tycker inte han gjorde bra val. eller ett par är jag med om, men definitivt inte att gerrard skulle vara den fjärde mest överskattade spelaren i ligan och att terry är en ”bubblare”. för mig är det bara korkat. förklaringarna håller liksom inte.

      • DIO!

       jaja, då hänger jag med. men eftersom det är en blogg så är det hans värderingar som lyfts fram så man får nog räkna med väldigt mycket kommentarer kring den 😉

    • Theresonly1AlanPardew

      John Terry, precis som alla engelska spelare från ”The golden generation” är överskattad.

     • Chronic

      nej.

    • Peter Hyllman™

     Tre säsonger i rad har vi nu diskuterat att Chelseas försvar stundtals läcker som ett såll, det handlar alltså inte bara om förra hösten.

     En av världens bästa mittbackar behöver inte ”bli sig själv igen” bara för att man byter tillbaka till en viss specifik försvarstaktik. Kan jag tycka.

     • Chronic

      det har, delvis, svajat pga övriga spelare. terry och ivanovic har, för det mesta, varit felfria.

      jag vet att du hatar honom, men jag vet inte varför. nästan varenda gång du skriver om terry så är det något negativt. han var, t ex, englands bäste spelare i em och jag har för mig att du inte gav honom någon cred alls för det?

      men, men, onödigt att diskutera vidare då vi inte kommer någon vart. jag vet att jag har rätt och jag vet att du har fel. du känner säkert likadant. (:

      • Peter Hyllman™

       ”jag vet att du hatar honom,…”

       Det finns många personer här i världen som påstår sig veta saker.

       Terry har så klart inte varit felfri, han har haft sitt beskärda ansvar för Chelseas försvar.

       • Chronic

        ja, men vad ska man tro när allt du skriver om en av världens bästa backar bara är negativt? tänk.

        • Peter Hyllman™

         Du ska tro att jag inte värderar honom på samma sätt som du. Vare sig mer eller mindre.

   • TheRedsNeverWalkAlone

    Jag tyckte att du var en bra och kunnig bloggare, nu har jag dock helt tappat respekten för ditt tyckande. Visserligen har Gerrard varit mindre bra de senaste åren, MEN han är en fantastisk spelare när han får vara skadefri och att nämna honom på den här listan är helt och hållet pinsamt.

    Att Terry dessutom är med som bubblare, herregud… Jag har ingen respekt alls för Terry som person, men som spelare, herrej*vlar! Mer hjärta och kämparglöd har inte alla andra fotbollsspelare i hela världen tillsammans, han är dessutom en av de bästa mittbackarna i världen. Och som svar på din sista mening, medan Ferdinand plockade hem en 2:a plats i ligan, då kämpade Terry fram Chelsea till en CL-final som de sedan vann. CL-vinst vs. PL 2a, jag tror att vi alla håller med om att en CL-vinst väger lite tyngre, eller ja, en hel del tyngre…

    • Peter Hyllman™

     Jag vet inte vad du anser att John Terry egentligen bidrog med i semifinalen och finalen av Champions League den gångna säsongen. Det var i alla fall inget positivt.

     ”Visserligen har Gerrard varit mindre bra de senaste åren, MEN han är en fantastisk spelare…”

     Jag tycker på sätt och vis det är rätt bra när ni själva så att säga lite grann illustrerar varför jag har med spelaren på listan.

     • Chronic

      terry var, i det första mötet, mot barcelona bäst på planen och dominerade defensiven fullkomligt. i den andra fick han, tyvärr, ett totalt hjärnsläpp och åkte helt riktigt ut.

      nu är det sent, godnatt.

      • Peter Hyllman™

       Ashley Cole var bäst i Chelsea den kvällen.

       Och tja, det var ju inte precis så att Barcelona inte kom fram till några chanser.

       • Chronic

        nej, det var han inte. matchen därefter var han däremot det. visst hade de chanser, men de gjorde inga mål. och att de inte gjorde några bidrog terry till väldigt mycket.

        nu är det, som sagt, sovdags. adios, muchacho.

        • Peter Hyllman™

         Märkligt många experter som kallade Cole man of the match efteråt.

     • TheRedsNeverWalkAlone

      Han stod för, så som jag minns det åtminstone ett uppoffrande och i alla fall till synes lyckat försvarsspel under den första semifinalen och sedan ett uppoffrande spel tills den mycket onödiga utvisningen. I finalen gjorde han inte särskilt mycket på planen eftersom han var avstängd. Men vad gjorde då Rio i gruppspelet? Inte mycket rätt i varje fall, inte mycket alls för att vara ärlig.

      Bara för att man presterar mindre bra så är man inte automatiskt en överskattad spelare? Du vet likväl som jag vad som har hänt runt Gerrard de senaste åren och att han enbart har spelat 21 respektive 18 matcher i ligan de två senaste säsongerna. Att han trots omständigheterna kliver fram och bland annat gör hattrick mot Everton visar hans kvalité.

      • Peter Hyllman™

       Jag förstår inte, är John Terry inte överskattad eftersom Rio Ferdinand var dålig  för Man Utd i gruppspelet? Har de någon form av kemisk koppling till varandra som jag inte förstår?

       Jag betvivlar inte att Gerrard har kvalitet. Men den kvaliteten får inte uttryck med jämna mellanrum, och allt mindre de senaste säsongerna.

       Ändå uppfattas han som om han kan gå på vatten. Det är liksom definitionen av att vara överskattad.

       • TheRedsNeverWalkAlone

        Det var inte jag som nämnde Terry gentemot Ferdinand först, jag tog helt enkelt bara vidare efter ditt svar till personen som skrev det och ditt argument mellan de båda var följande; ”Ferdinand var i Man Utds startelva hela förra säsongen, och nog fanns där trots allt en rätt god chans på PL-titeln. Var befann sig Chelsea och John Terry då, kan man ju undra.” 

        Du är alltså personen som startade denna koppling.

        • Peter Hyllman™

         Nej, rimligtvis var det då personen jag svarade på som startade kopplingen.

    • Robin_Csson

     Håller helt med dig angående Gerrard.

     Men tycker verkligen inte att man kan påstå att Terry hjälpte Chelsea till CL-titeln. Visst spelade han många matcher men han satte sitt lag totalt i skiten med ytterligare ett av sina patenterade, idiotiska ryck mot Barcelona och missade även finalen. Chelsea klarade sig hela vägen ändå men knappast tack vare Terry.

   • MU10

    Så bra skrivet Hyllman!

   • Milanisto

    Det stämmer att Terry blivit sämre. Ibland gör han grova misstag och sen slår det slint i skallen och han gör en onödig efterslängning. Kanske är det den här rasismaffären som spökat men det märks också att han blivit segare, vilket är helt naturligt i hans ålder.

  • DreekLFC

   Suarez fick Terry att se ut som PLs sämsta back, men säg något lag/person Suarez inte gör det med, han lyckades även att skämma uniteds backlinje.

   • JohnnieWalkerBlue

    Det var väl mest Evra han lyckades ”skämma” upp

 • mackanbaby

  Benoit Assou-Ekotto som andra mest överskattade spelaren i Premier Leauge???? Jag hoppas du skojar med mig…. Tror du han får sitt kultvärde och får spela ordinare pga att han ser fotboll som sitt yrke??Du kanske ska välja en del spelare i typ QPR som är typ 40 år gamla eller några andra halv dussin spelare….

 • Theresonly1AlanPardew

  Håller med om Gerrard. En spektakulär spelare när han får det att fungera, men en av världens bästa playmakers har han aldrig varit. Väldigt överhypad, precis som Lampard.

  Hans fantasikrossar är snygga när de går hem, men hans passningsprocent är ofta ganska dålig.
  Har inte ens nära samma lugn och teknik som Xavi eller Pirlo tex. Han kan avgöra matcher då och då med sina hästsparkar till skott, men kan fortfarande inte diktera tempot på en match på egen hand som de allra största gör vecka ut vecka in.

  • Peter Hyllman™

   När han hittar sin absoluta maxnivå så kan han onekligen dominera matchbilden och diktera tempot, men det är väl just det där med ”vecka ut och vecka in” som är grejen.

  • RickardT

    Tycker att en motivering har utelämnats. Med åren så har Gerrard tagit en allt större plats i laget och resultaten har gradvis blivit sämre från Liverpools sida. Man har gjort sig till en klubb som förlitar sig på att Gerrard fixar slanten.

 • http://twitter.com/JvsLFC Viktor Svensson

  Ja, när man bär hela Englands landslag på sina axlar, då är man tamejfan överskattad alltså. Gerrard är inte överskattad, dock skadebenägen. Men när han väl spelar så kan han ändra matchbilden på helt egen hand. T ex matchen mot NUFC. 

  • Peter Hyllman™

   Hur många exempel tycker du jag ska ge på matcher när han inte ”ändrade matchbilden på helt egen hand”?

   Bär hela Englands landslag på sina axlar? Jag vet inte om jag hade tagit med just det på mitt CV precis.

 • Steffe

  Att ta med Gerrard på en sån här lista är bara pinsamt, idiotiskt. Söker du uppmärksamt?

  • RickardT

    Varför är det pinsamt/idiotiskt? Vart är ditt argument?

 • Milanisto

  Du glömde Andy Carrol. Gör för lite mål och är för oteknisk för att bli någon stjärna. Lever enbart på sin fysik.

  Sen tycker jag inte att Gerrard är överskattad. Han var skadad länge och när han sedan kommer tillbaka kan man inte begära att han ska va på topp och höja laget med en gång. Liverpool hade flera nya spelare som inte känner Gerrard så bra på plan. Han har svagheter helt klart men han är målfarlig och har bra blick för spelet. Kanske borde spela som offensiv mitt med en spelfördelare bakom sig.

  • Peter Hyllman™

   ”Han har väl mattats av lite den senaste tiden…”

   Ja, men bilden av honom har inte mattats av.

   Jag tycker det finns tillräckligt många som tycker att Andy Carroll är en övervärderad sopa för att motivera honom på en lista av Premier Leagues mest underskattade spelare.

 • NoahBalotelli

  Tycker Anderson som inte gjort något vidare ifrån sig vad jag sett i United dom senaste säsongerna förtjänar en högre plats uppe på listan, medans Assou-Ekotto tillexempel inte borde va med lika högt upp då han känns ganska stabil tycker jag iaf.. Sen tycker jag du lika gärna kunde tagit in Kolarov på listan

 • victorkuismin

  Motiveringen för 4an: ”Liverpools poängsnitt förra säsongen var högre utan honom på planen än med honom. Inte heller gör han sina medspelare bättre. Exempelvis sjönk Charlie Adams passningskvot som en sten när Gerrard kom in i laget. Osäkerheten om var på planen Gerrard ska spela, möjligen tillsammans med var han själv vill spela, har vållat osäkerhet i flera år. ” Håller helt enkelt inte, det går att hitta negativ statistik för vilken spelare som helst, att du nu grävt upp något om Gerrard är ju föga förvånande då du är United-supporter. Adam’s passningsstatistik sjönk i botten när Lucas skadades, INTE för att Gerrard kom tillbaka. ”Andy Carroll är en övervärderad sopa”, jasså? Var det därför Liverpool hade hög vinstprocent med Carroll på planen? (Om man nu ska gå efter din patetiska statistik) Gerrard är en fantastisk kapten som kan föra fram laget när det går dåligt. Är det en tillfällighet att du tagit med de två spelare som varit lagkaptener för England de senaste mästerskapen? Det kanske gör ont att Ferdinand inte ens vart med till EM och därför ska du hugga på Terry. Lägg ner bloggen, helt värdelöst.

  • Peter Hyllman™

   Intressant retorik.

   Känner man till mitt sätt att tänka så vet man att det engelska landslaget och vilka som råkar vara kaptener där struntar jag fullständigt i.

   Det där påståendet om Andy Carroll har du fullständigt missförstått, min uppfattning råkar nämligen vara raka motsatsen. Vilket man bara behöver kunna läsa en hel mening för att förstå.

   ”Gerrard är en fantastisk kapten som kan föra fram laget när det går dåligt.” – Synd bara att han inte gjorde det lite oftare förra säsongen. Eller tyckte han möjligen inte att det gick dåligt för Liverpool då. Eller säsongen innan det.

   • victorkuismin

    Tycker vi ska fokusera på din motivering först och främst, du vet väl att du kan hitta ”dålig” statistik om de flesta spelare? Om du letar hårt nog? Gerrard har varit skadedrabbad de senaste 2 säsongerna. 12 starter, 5 mål och 2 assist från förra säsongen för Gerrard. Med tanke på Liverpools säsong är det så jävla överskattat? 2 assist i EM, nog fan finns det värre fall på överskattning i Premier League, det stinker Unitedfan av dig. Objektivitet var det. Och nej jag vet inte hur du tänker, första gången jag läser din blogg.

    • Peter Hyllman™

     Jag hängde inte riktigt med. Kan du förklara igen lite närmare exakt hur Gerrard lyfte eller förde fram laget förra säsongen när det gick dåligt?!

     Om man inte känner till hur jag tänker, gör man kanske bäst i att inte spekulera så mycket om det.

     Och tja, låt mig gissa, du håller på Nottingham Forest?

     • victorkuismin

      Vet inte om du såg Gerrards första inhopp förra säsongen mot Newcastle, det vart BETYDLIG skillnad på spelet och farten i spelet när han var på planen. Andy Carroll fick helt plötsligt dugliga bollar och han såg 5 gånger bättre ut än innan. Som sagt han var skadad större del av denna säsong och även förra säsongen men lyckades ändå göra tredje mest mål i Liverpool på 12 matcher. Jag går endast på din jäkla motivering i texten och den är helt klart bristfällig, det har inget att göra med vilka jag håller på. Det är bara att din statistiska ”analys” av Gerrard är patetisk.

      • Peter Hyllman™

       Okej, du grundar din uppfattning på en match.

       Och hur gick det i övriga matcher och hur gick det till sist för Liverpool i ligan?

       Jag frågar igen: Hur höjde han Liverpool när det gick dåligt? Hur gick det bättre för Liverpool med honom på planen än utan honom på planen?

       Well, du gör ju en större grej av statistiken än vad jag gjorde, det enda jag konstaterar är att statistiken i sig stämmer.

       Vad du tycker har inget att göra med det lag du håller på, men vad jag tycker måste ha det?

       • victorkuismin

        Det är för att din motivering av Gerrard saknar belägg och därför känns det som att dina sympatier för United spelar stor roll i valet. Nej jag tog den matchen som ett exempel, hur många matcher såg du med Liverpool förra året om jag får fråga? Statistik som säger att laget tog mer poäng när den spelaren var borta och liknande är HELT fullständigt VÄRDELÖS då det kan bero på mängder av orsaker, du glömde kanske att LUCAS vart skadad månaden före och det kan bero på tappet i poäng då han varit en nyckespelare för Liverpool de 2 senaste säsongerna? Jag måste göra en stor grej av statistiken då det är det ENDA du grundar din placering av Gerrard på.

        • Peter Hyllman™

         Den saknar verkligen inte belägg. Statistiken stämmer, även om du nu råkar inte gilla den.

         Nej, statistiken är inte värdelös. Den säger inte allt, men det gör den inte värdelös.

         Och nej, det är inte det enda jag grundar min placering av Gerrard på. Om du läser övriga 2/3 av min motivering så upptäcker du säkert det.

         Vi kan säga så här. Antalet matcher förra säsongen där Gerrard gjorde absolut ingen skillnad är betydligt fler än de matcher där han verkligen gjorde skillnad.

         Och tja, naturligtvis besvarar du inte min fråga, eftersom du inte kan.

 • RickardT

  Håller med om att Ekotto passar in bra på bemärkelsen överskattad. Men
  jag hade personligen byt ut honom mot Taarabt, maken på upphöjd spelare
  har jag knappt skådat.

  Vi pratar om en kille som skulle enligt många ”frälsa” QPR i BPL. Släng
  in lite press i världsklass och spelaren Taarabt faller ihop. 

  Det ironiska är att många QPR-fans fortfarande har en bild av honom som något alldeles extra.

  • Peter Hyllman™

   Jag kan hålla med. Samtidigt känner jag att rätt många innan säsongen undrade ifall han verkligen hade vad som krävdes för Premier League. Det mildrade det hela för mig.

  • Theresonly1AlanPardew

    Något extra är han. Väldigt ojämn, men när han är på humör kan han sänka vilket lag som helst i ligan på egen hand.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Snarare personen än spelaren som föll ihop. Fortfarande något extra helt klart, skulle behöva en flytt dock.

 • fotbollintepengar

  Gerrard på listan? Haha kul att du belastar honom när hela laget varit katastrof. 

  • Peter Hyllman™

   Vissa kan anse det naturligt att belasta kaptenen lite extra för lagets prestation.

 • Tompa94

  John Terry? -.- var försvarets kung, när Chelsea vann CL, eller ja. vägen mot finalen i alla fall. gjort det förbannat bra i många år. så förstår inte varför han skulle vara ”nästan” överskattad? 

  • Peter Hyllman™

   Eller ja, vägen mot semifinalen i alla fall.

 • gsten

  John Terry känns lite magstarkt att se som en av ligans mest uppskattade försvarare. Han är väldigt bra men å andra sidan vet folk att han har tappat så mycket i snabbhet att det finns en risk. Adel Taarabt håller jag helt klart med. Han skulle vara så ”grym” men det tog väll 15 matcher innan han nätade?

  Men att anse att Kolarov, som inte ens har ett bra rykte utan ses som en vanlig bra vänsterback med mycket speciell vänsterfot. Däremot tycker jag att Leighton Baines är överskattad om någon vänsterback i ligan.

  Håller dock med endast lite om Gerrard. Han är en ledare och en förebild, men får snarare känslan av att hans vinnarskalle skrämmer medspelarna.Att Jonny Evans & Wes Brown inte är med. Där finns det två stycken backar som har ett ”dugligt” rykte men skulle inte ens få starta i vilket bottenlag som helst. Finns bättre backar i Allsvenskan.

  • Peter Hyllman™

   Om inte Jonny Evans hade blivit skadad mot slutet av säsongen så hade Man Utd förmodligen vunnit Premier League. Skulle jag säga. De två sista meningarna kan jag inte ens ta på allvar.

   Kolarov tenderar väl göra lite för många misstag i defensiven, och har väl ett namn som är större än spelet om vi säger så. Mest för sitt skott skulle jag säga.

  • ℬishopsℬlaize

   Måste protestera mot din Evans bashing, så fort han fick chansen så styrde han upp hela försvaret och det såg mycket stabilare ut.

   Och tillsammans med Ferdinand så lärde han sig att ha mycket mer lugn i sitt spel, gör han en likadan säsong så skulle jag ranka han bland dom allra bästa i PL.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=570190747 Nils Bojesson

  Jag som united-supporter är lite förvånad att du skriver Andersson. Bara för att man har mycket förväntningar på sig och blir skadad betyder, enligt mig, inte att man är en överskattad spelare. Andersson levererar nästan ALLTID när han får spela, den energi och pondus han bidrar med är ett av uniteds framgångsrecept. Kolla förra året, United började lysande med Anderson i laget tillsammans med Cleverley på mittfältet, sen blev de båda skadade och det gick betydligt sämre. Jag kan säga såhär att om Anderson får vara frisk en hel säsong från skador så kommer killen att nå sin högstanivå, tyvärr blir det ofta så att en kille som har mycket förväntningar på sig och blir skadad blir ofta den som får skit och klassas därmed som överskattad, vilket jag personligen tycker är fel.

  • Peter Hyllman™

   I mina ögon så är det kanske framför allt energi och pondus som saknas i Andersons allmänna spel hittills. Jag anser inte att han alltid eller nästan alltid levererar, det är för mycket slarv och brist på noggrannhet.

  • Sajlens

   Håller med, Anderson får alltid in energi i laget när det går trögt, kämpar som en dåre.
   Hans svaga sida är passningspelet, där slarvar han en hel del.

 • http://www.mcfc.co.uk/ Ali Hassan88

  Jag gillar din lista.

  • tombub

   Hur kan Assou-Ekotto vara så högt upp på listan? Hur fan kan han ens vara med? Som supporter som ser varenda match tycker jag att han är en av de bättre. Blivit allt mer stabilare i försvaret samtidigt som han och Bale utgör ett magiskt hot på vänsterkanten. På vilket sätt är han överskattad? Ska du ha med nån från Tottenham är det väl Aaron Lennon eller Rafael VdV?

   • Peter Hyllman™

    Jag håller absolut med om att Assou-Ekotto utgör ett magiskt hot på vänsterkanten.

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=1540833171 Niklas Nilsson

    Ingen av Lennon, vdv eller Ekotto är överskattade.

 • victorkuismin

  Reply: Man kan ju spekulera i om statistiken för den nedåtgående kurvan har med Lucas skada att göra och inte att Gerrard kom tillbaka? På så sätt stämmer ju inte din statistik? Det känns rätt naturligt att laget fungerar sämre när en av lagets bästa spelare skadas, den blygsamma ersättaren i Spearing gjorde ju ingen glad heller.

  Ja, det var statistiken och sen ”ööhhhh man vet inte vart han ska spela någonstans, han vill spela där men passar inte där”. P-a-t-e-t-i-s-k ”motivering” till att kallas överskattad, milt sagt. Du tror inte TRÄNAREN först och främst bestämmer vart en spelare ska spela på den här nivån? Det är ju inte direkt så att Gerrard springer ut på planen och TAR platsen han vill vara på. Har du någonsin spelat fotboll själv eller har du sysslat med div.3 pingis hela ditt liv?

  Betydligt fler matcher där Gerrard haft en negativ påverkan på spelet? Du hämtar det ur tomma luften va? Kom ihåg att det är DU som satt han som överskattad och bör därför ha en KLAR anledning och motivering till varför han är det. Jag anser att din motivering inte håller och den åsikten har absolut inte förändrats efter dina svar, skulle hävda motsatsen.

  • Peter Hyllman™

   Poängen, som du fullständigt missar, är så klart att om nu Gerrard vore den där fantastiske spelaren som lyfter sitt lag så borde naturligtvis kurvan ha vänt åtminstone lite uppåt.

   Alternativt så är det kanske då snarare så att det är Lucas, inte Steven Gerrard, som är den där fantastiske spelaren som lyfter sitt lag i motgång.

   Nej, jag sa att det var betydligt fler matcher där Gerrard inte gjorde någon direkt skillnad än där var matcher där han gjorde en direkt skillnad. Det är inte hämtat ur luften, det är hämtat direkt från Premier Leagues sluttabell.

   Och du skriver väldigt många ord utan att komma ens i närheten av att besvara frågan på vilket sätt Gerrard lyfte Liverpool i motgång förra säsongen, grunden för varför du anser honom inte vara överskattad. Du besvarar inte frågan eftersom du inte kan.

   Fler än jag som anser att ett problem för Liverpool är att foga ihop Gerrard och lagets mittfältsspel, brother.

   • victorkuismin

    Lucas var en väldigt viktig pjäs på Liverpools mittfält som saknade naturlig ersättare och hade bevisligen förödande konsekvenser då formkurvan pekade ner mot botten. Sen att Suarez vart avstängd 8 matcher gör inte hela saken bättre för den statistik du grundar det på.

    Gerrard kommer till ett lag utan Lucas och Suarez och gör 5 mål och 2 assist på 12 startade matcher. Jag behöver inte svara på någon fråga, det är du som behöver förklara bättre till varför du tycker han förtjänar att bli kallad den fjärde mest överskattade spelaren i Premier League. Det var ingen GRUND heller till varför han INTE är överskattad, grunden var att din statistik är helt åt helvete. Gerrard spelade samtliga matcher på det centrala mittfältet förra året. Spearing bakom och Suarez liite släpande med Carroll längst upp.Liverpools placering kan inte endast skyllas på Gerrard som du hävdar, oavsett hur bra kapten han må vara (att man träffade ribba/stolpe över 30 gånger hjälper inte heller).

    • Peter Hyllman™

     Jo, det kanske till och med är så att Lucas i själva verket är en betydligt viktigare pjäs på Liverpools mittfält än vad Steven Gerrard är. Ändå är det Gerrard som alltid framställs som nyckeln.

     Slå nu upp ordboken och leta fram definitionen av överskattad.

     Om du hade kunnat svara på min fråga så hade du naturligtvis gjort det. Att du inte gör det beror på att du inte kan, eftersom du vet att Gerrard inte höjde Liverpool vare sig förra eller förrförra säsongen. Kurvan vände aldrig uppåt.

     Din retorik är som sagt intressant.  Du ”citerar” sådant som aldrig har sagts, samt säger att man hävdar sådant man aldrig hävdat. Jag har till exempel aldrig sagt att Liverpools placering endast kan skyllas på Gerrard.

     Är det medvetet, eller kan du bara inte bättre än så?

 • Xurre

  Hyfsad lista.

  Personligen hade jag haft både King (kanske inte räknas längre) och Rio före Terry på en lista över överskattade mittbackar dock.

 • TheRedsNeverWalkAlone

  Eftersom det inte längre går att skriva där nere så startar jag om här. Du skrev;

  Peter Hyllman™
  Nej, rimligtvis var det då personen jag svarade på som startade kopplingen.
  Mitt svar är ganska enkelt; Nej, han skrev att han ansåg att Ferdinand hade varit ett bättre val, ditt svar var då att jämföra vad spelarna och dess klubbar hade presterat föregående säsong. 

  Skulle dessutom vilja göra en liten jämförelse…

  Chronic skrev;
  ”rio kanske hade passat bättre? på väg utför i rasande fart. inte en spelare man utd kan ha i startelvan om de ska ha någon chans på pl titeln, eller någon annan titel heller för den delen.”

  Peter Hyllman™ svarade;
  ”Ferdinand var i Man Utds startelva hela förra säsongen, och nog fanns där trots allt en rätt god chans på PL-titeln. Var befann sig Chelsea och John Terry då, kan man ju undra.”

  Det ovan, jämfört med detta; 

  TheRedsNeverWalkAlone skrev;
  ”Han stod för, så som jag minns det åtminstone ett uppoffrande och i alla fall till synes lyckat försvarsspel under den första semifinalen och sedan ett uppoffrande spel tills den mycket onödiga utvisningen. I finalen gjorde han inte särskilt mycket på planen eftersom han var avstängd. Men vad gjorde då Rio i gruppspelet? Inte mycket rätt i varje fall, inte mycket alls för att vara ärlig.”

  Peter Hyllman™ svarade;
  ”Jag förstår inte, är John Terry inte överskattad eftersom Rio Ferdinand var dålig  för Man Utd i gruppspelet? Har de någon form av kemisk koppling till varandra som jag inte förstår?” 

  Så ur din synvinkel så anser du att Rio inte är överskattad eftersom att Terry och Chelsea inte var bra i PL? Kom igen nu, först frågar du vart Terry var i PL, när någon sedan tar upp var Ferdinand var i CL så ”förstår” du inte. Du har själv gjort exakt samma jämförelse enbart med motsatta spelare bara en kort stund innan.

  • Peter Hyllman™

   Nej, jag har endast besvarat hans påstående att Ferdinand inte platsar i ett lag som har någon chans på en titel. Vilket ju är ett rätt märkligt påstående minst sagt. Den koppling du tror dig ha hittat har du konstruerat ihop helt själv. Huruvida Ferdinand är överskattad eller underskattad har jag över huvud taget inte kommenterat.

 • Marchisio__Juve

  Anledningen till att Gerrard är med på denna lista är: 

  Folk anser att han är en av de bästa mittfältarna i världen, att kan avgöra matcher på egen hand och att han är den bäste engelska mittfältaren genom tiderna(har hört det sista från Liverpool fans). Ja, han kan avgöra matcher på egen hand men hur ofta händer det? Inte särskilt ofta nuförtiden. Om man ska tillhöra en av det bästa mittfältarna i världen måste man ha en hög medelnivå och prestera varje matchdag, som t.ex Xavi, Pirlo och Iniesta. Tyvär så presterar inte Gerrard varje match, kvaliten finns kvar men den syns inte varje match. 

  Gerrard sägs vara grym, men visar det 50% av matcherna, därför är han överskattad. Pirlo, Xavi och Iniesta dominerar kanske 85-95 % procent av deras matcher. Trångsynta Gerrard och Liverpool fans måste snart inse att han är på väg ner och helt slut om c.a 2-3 år.

  Jag gillar själv Gerrard väldigt mycket och är ett stort fan av hans hästsparkar.

 • Swingin_Dong_Fool

  Ingen tvekan om att Gerrard är en bra spelare, men tycker också som sagt att han varit bättre tidigare säsonger, men det handlar nog också om att Liverpool som lag varit bättre. Sedan är det klart att Gerrard höjs som spelare p.g.a. sin status i klubben som ikon och trotjänare vilket gör att han överskattas p.g.a. andra orsaker än prestationer på planen. Sedan förstår jag inte varför man alltid snackat om Gerrard gällande Liverpool. Om det är någon man bör snacka om är det Xabi Alonso som i princip aldrig gjorde en dålig match och vi har sett hur det gått sen han lämna klubben, klart en av klubben sämsta beslut att släppa Xabi Alonso.  För mig har alltid och har Xabi Alonso varit större som spelare än Gerrard, men Gerrard större som ikon i Liverpool. Sedanmåste ju tilläggas att en riktigt klass spelare ska synas ännu mer/sticka ut i ett sämre lag eller om laget är sämre, det är det för mig som gör en klass spelare. Så att Gerrard inte stuckit ut ännu mer som spelare som läget ser ut nu visar lite att han inte är lika bra som vissa menar att han är.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Tänk om någon skulle säga till dig att Alonso haft flera mindre bra säsonger, mkt på grund av skador men var under långa stunder petad 07/08 innan han gjorde en så fenomenal 08/09 säsong.

   Väletablerad revisionism allt om hur ingen kunde förstå att man skulle göra sig av med Alonso inför 08/09 trots att han varit helt ur slag iaf 2 säsonger.

 • Aleqxs

  Det roliga är att alla LFC supportrars raljerande bara förstärker bilden utav Gerrard som något utav en överskattad spelare. Så bra som alla vill få honom till här inne är han ju långt ifrån att vara.

  Bara för att han spelar i Liverpool och de har få saker att glädja sig åt de senaste åren så måste man hålla sig fast till det lilla man har kvar, vilket är Gerrard. Som även han, som vi nu konstaterat (alla utom LFC supportrarna), inte är vad han varit.

 • TrickyTree

  Jag kan inte riktigt hålla med om att BAE är så fruktansvärt överskattad. Visst, det pratas mycket gott om honom, men hela poängen med att han lyfts fram som en av de bästa vänsterbackarna är ju för att det inte finns särskilt många som är riktigt bra.

  Både Cashley och Evra har tappat väldigt mycket de senaste 1-2 åren. Cole är inte lika snabb som tidigare och Evra hamnar nästan lika lätt ur fokus. Och förutom dem, vilka finns det kvar? Vänsterbacken är förmodligen en av City’s mest frekvent roterade positioner och där tar du dessutom upp Kolarov som en bubblare. Sen har vi Enrique i Pool som även han har hyllats som en av de bättre i ligan, han är för mig mer överskattad än både BAE och Kolarov eftersom han presterar sämre i mina ögon. Även han har problem med positioneringen och kommunikationen i defensiven samtidigt som han inte är lika effektiv i offensiven eller lika bra med boll som BAE.
  Dessutom så har BAE tre offensiva spelare med fria roller i mittfältet framför sig, varav en är Bale (som har sin utgångspunkt på vänsterkanten). Bale är förmodligen den vänsterback som har haft det sämsta defensiva positionsspelet någonsin och han har ingen större lust att försvara, och honom ska BAE täcka upp för när han samtidigt har fått tydliga order om att vara med upp i anfallen.

  Nej, BAE är kanske överskattad, men knappast topp 5 och jag kan nog aldrig säga att en vänsterback är bland de mest överskattade inom sporten just pga bristen på bredd.
  Alla ”bra” vänsterbackar har ju samma problem. Abidal, MOlsson, Alba etc. De är bra offensivt men kanske inte hundra i positionsspel defensivt. För vissa syns det bara mer eftersom de har hårdare defensivt arbetande mittfältare som ger de understöd.

  • Peter Hyllman™

   Det jag stör mig mest på är framför allt koncentrationen skulle jag säga. De flesta ytterbackar hamnar ibland fel, men man kan i alla fall för det mesta lita på att de verkligen försöker.

 • JFH_CHELSEA

  Blir så trött på dem som säger att Gerrard är bättre än Lampard. På vilket sätt är han bättre? 
  Lampard är den målfarligaste mittfältaren i Premier Leagues historia och han har nåt 150 ligamål! När Gerrard vinner tre Premier League titlar och når 150 ligamål så kan vi snacka men med tanke på att grisar flyger innan det händer så ska man nog inte förvänta sig att han lyckas 🙂

  • SynysteerGates

    Sen har Lampard i nästan hela sin Chelsea karriär haft fullt med världsstjärnor runt sig medan Gerrard i princip burit laget själv under stora delar.

   Dock så förstår jag verkligen inte på sånna här k*kmätningstävlingar.

   • Hyperlite

    Liverpool har/är också varit stjärnspäckat.. Det hade varit skillnad om han spelat i Wigan eller Stoke hela sin karriär.

 • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

  Mycket möjligt att termen ”överskattad” sleeps with fishes och att det finns en omgång cement till ”underskattad” också.

  Håller med om listan. Tycker dock den nämnda statistiken kring Gerrard inte är särskild valid. Det låga poängsnittet berodde mer på våra cupruns och Adams passningsprocent på att han å Gerrard är en sämre fit än Gerrard å Lampard.

  • Peter Hyllman™

   Jag tror att betydelsen av den där statistiken för min motivering eller ståndpunkt har blivit något överskattad.

   • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

    Jag säger inte alls emot motiveringen eller ståndpunkten eller att den skulle bygga på statistiken. Även fast vissa helt klart verkar göra det. Tycker den är redundant och ”smutsar ner” en klart berättigad motivering/ståndpunkt.

    • Peter Hyllman™

     Finns ju en sanning i statistiken också, även om så klart ingen säger att den innehåller hela sanningen.

 • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

  Kan av någon anledning inte skriva längre än så från Iphonen men om man ska prata överskattade spelare så finns det en bunt passande namn.

  Man har t.e.x all sympati för lillebror Ferdinand i Terry-gate II men han förblir en bedrövlig mittback. En manager med half a brain hade hittat bättre försvarare några divisioner ner eller utomlands.

 • EinsteintheGenius

  Finns många överskattade spelare i PL. Bara att välja och vraka. Alldeles för stora namn i jämförelse med vad de presterar på planen. John Terry och Steven Gerrard är helt klart två av dem.

  • Peter Hyllman™

   Finns en hel del överskattade spelare i alla ligor, skulle jag säga.

 • Guest

  Vart fick du £15 miljoner i transfersumma för Anderson ifrån? Enligt de dokument som Porto släppte i samband med övergången handlade det om €30m.
  Rekomenderar: http://www.fcporto.pt/IncFCP/pdf/Investor_Relations/FactosRelevantes/VendaAnderson2junho07.pdf

  • Peter Hyllman™

   Transferleague, en av de klart bättre källorna för den typen av uppgifter.

   • Guest

    Så uppgifter som Porto lämnar till Lisabonbörsen skulle då ha lägre trovärdighet i sammanhanget?

    • Peter Hyllman™

     Beror helt och hållet på vad Porto räknar in, skulle jag säga, men det är ju inte specificerat i det där dokumentet. Plus en rätt rejäl valutadiff som i sig motsvarar halva mellanskillnaden.

     • Guest

      Efter omräkning med för tiden aktuella kurser hamnar vi på närmare £21,5m. Medans uppgifterna från ”transferleague” är mer specificerade? Jag skulle ändå våga sticka ut hakan och säga att uppgifter direkt från inblandade parter bör stå som gällande tills motsatsen kan bevisas eller starkt ifrågasättas.. En ospecificerad uppgift från någon reklamsida känns inte som ett tillräckligt starkt argument för att offeciella  siffror skall anses felaktiga.

      • Peter Hyllman™

       Reklamsida?

       Omräkningen du gör svarar alltså för mer än 60% av skillnaden.

       Och som sagt, oklart vad som räknas in i det du kallar för officiella siffror,

       Agentavgifter är t ex en klar möjlighet, med tanke på att det är Portugal det handlar om.

       Hur som helst har jag ingen aning vad det här egentligen har med bloggen att göra.

       • Lonnquist

        Dock intressant att han sänkte sig en hel del utan att ens be om ursäkt..

 • Azrael

  byt ut terry mot ferdinand som verkligen har rasat..

  • Peter Hyllman™

   Man måste undra, finns det någon annan anledning än det där rasismbråket som gör att varenda liten blåögd Chelseasupporter härinne väljer att göra kopplingen till just Ferdinand?

   • ChelseaBLUES

    saken är den att Rio är dimensioner mer överskattad än John

    • Peter Hyllman™

     Det är bara Rio som är det alltså?! Bra att veta att jag i så fall inte var särskilt far off med min bubblarlista.

   • FilleP

     Tycker det känns ganska naturligt i och med att Ferdinand och Terry var de stora mittbackarna ur the golden generation.

    • Peter Hyllman™

     Jag tror mer på min förklaring, plus att det var jag som skrev bloggen.

     Om någon frågar mig vad som faktiskt ligger bakom det hela.

     • FilleP

       Jag bara menar, Terry och Ferdinand är DE stora mittbackar under 2000-talet för England. Båda har tappat i kvalitet och blivit äldre, då tycker jag kanske inte det är så konstigt att man ställer de mot varandra i en sån här jämförelse.

      Möjligt att United-fans är mer defensiva i och med att er klubb var huvudrollsinnehavare i mycket av den där härvan till slut.

      • Peter Hyllman™

       Jag kan se kopplingen. Men jag tror inte det är vad som ligger bakom det hela just nu.

       Jag tycker ju det är de andra som är defensiva i och för sig. För mig är det högst oklart hur Man Utd blev huvudrollsinnehavare i ett bråk mellan Chelsea och QPR.

       • FilleP

         Angående Terry ja. Man U blev det ju när det började handla om Rio vs Terry i landslag och på twitter. Och då menar jag naturligtvis era fans, inte United som klubb representerat.

        • Peter Hyllman™

         Vet inte.

         För mig personligen stod ju i så fall striden snarare mot Hodgson.

 • swesorfswe

  LUKA MODRIC – målas upp som en världsstjärna, utan att ha bevisat någonting i något större sammanhang. Jag ser inte Tottenhams alla matcher, men såg kanske 15 i fjol. Av alla dessa 15 såg jag inte Modric dominera i någon av dom. Oerhört överskattad. Han är en riktigt dålig Pirlo i mina ögon.

 • Guest

  Jag kan tycka att det handlar lite om att vara serriös i  bloggen. Att välja en tredjepartsuppgift framför en från direkt berörd part känns oserriöst. Övergången av Anderson verkar vara minst sagt känsligt i många röda ögon när den gode Alex kapitalt misslyckats med  fingertoppskänslan.

  • Peter Hyllman™

   Eh nej, den är såvitt jag vet inte det minsta känslig i något rött öga. Och transferleague är en väldigt respekterad sida.

   Själv citerar du en siffra som sanning som du inte ens vet vad den betyder. Kanske inte läge att börja prata om att vara seriös då.

   • Guest

    Jag bedömer den inte som sanning men jag anser att den har högre trovärdighet än en tredjepartsuppgift fram tills dess att den som står bakom tredjepartsuppgiften kan motivera på ett bra sätt varför dennes uppgift skiljer sig från de offeciella. Som revisor känner jag mig ganska serriös när det kommer till att värdera finansiell information faktiskt, så där delar jag inte din uppfattning.

    • Peter Hyllman™

     Som revisor hoppas jag du kollar upp siffror du ”skriver under på” lite mer noggrannt än du gjorde här och nu. Du vet som sagt inte vad siffran innehåller.

     • Guest

      För mig räcker FC Portos årsredovisning för det aktuella årets som källa. Vad innehåller din siffra som du anser vara sanning då?
      http://www.fcporto.pt/IncFCP/PDF/Investor_Relations/Ingles/RCConsolidado20072008_INGLES.pdf

      • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

       Och i den står det att Anderson såldes för ca 76% av dryga €23m, då landar vi kring 17-18m och konvertera sedan det till pund…

       • Peter Hyllman™

        F-n, du upptäckte det, eller hann i alla fall skriva det, snabbare än mig. 😉

      • Peter Hyllman™

       Två saker är lite roliga med det.

       Källan medger alltså att de räknar in agentkostnader (p64).

       Och samma källa anger här kapitalvinsten på försäljningen av Anderson till €17,8m (p75).

       I övrigt blir den där årsredovisningen inte särskilt mer specifik än det dokument du redan länkat till.

       Transferleague baseras på en sammanvägning av ett antal av varandra oberoende källor, och man får säga att de har ett väldigt bra track record när det gäller att hålla koll på transfersummor.

      • Lonnquist

       Skäm inte ut mitt yrke är du snäll. Hoppas vi inte jobbar på samma firma..

 • Justified

  Det är onekligen så att de flesta här inne inte vet definitionen av ”överskattad”.

  Säg att jag har en bit metall. Ponera att jag gissar att det väger 14 kg. När jag sedan

  ställer den på vågen visar det sig att den endast väger 5 kg. I det ögonblicket har jag

  ”överskattat” vikten av metall biten. Inte därmed sagt att den inte ämnar sitt syfter eller

  inte fyller en funktion.

  Om vi nu tar min älskade Gerrard och sätter in det i ovan parametrerar kan man konstatera att

  han inte fyller de krav eller förväntningar som en ”världsklass mittfältare” väntas göra.

  Inte därmed sagt att han inte är en bra spelare eller att han inte har egenskaper som är

  unika för den position han spelar i. Om ser till de senaste två säsonger så håller jag med

  Hyllman fullt ut. Gerrard är inte längre vad han en gång var.

  Jag ser även kommentarer längre ner att han aldrig varit en världsklass mittfältare och alltid

  överskattat. Åt er säger jag bara: titta tillbaka till Champions League slutspelet 04/05 samt

  säsongen 08/09 och framför allt hela den våren. Även hösten 07/08 och våren 09/10 kan ni titta

  tillbaka till. Sedan kan ni kommentera igen. Det kallas att skaffa en empirisk bedömning.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Nej, nej helt fel. Att kalla en spelare ”Överskattad” är bara ett mer rumsrent sätt att säga att den spelaren sämst!

   • Justified

    Haha ja det finns ju den vinkeln med. Jag är alldeles för gammal för att dra ner diskussioner i sandlådan. Kan man inte försöka förstå vad den andre personen menar eller inse stt man har förlorat en diskussion med sämre argument på ett forum så har man mest troligt större problem än att se sin favorit spelare bli kritiserad.

   • Peter Hyllman™

    Linhem, cutting through the crap since 1994.

 • FilleP

  Jag kan inte hålla med om BAE riktigt, även om jag håller med om att han ibland brister i koncentrationen, så tycker jag inte att han skulle tillhöra ligans fem mest överskattade spelare.

  Hans roll i Tottenham är svår, och jag har svårt att se särskilt många andra ytterbackar i ligan göra det bättre. Dessutom är han fantastisk 1 mot 1, bra offensivt, väldigt bra på att erövra bollen från motståndarna (finns statistisk på det). Men som sagt, han kan absolut slarva i koncentrationen defensivt, men det är inte jätteofta det straffar sig, och framförallt har han egenskaper som väger upp det, och verkligen är toppklass. Och så mycket beröm får han väl inte?

  Tidigare var det mer tvärtom, att han glömdes bort och folk hade dålig koll på honom. Möjligt att det svängde över och gjort att den stora massan började övervärdera honom sen. Jag tycker hans bästa säsong var den 09/10, alltså innan någon ens pratade om honom.

  • Guest

   Hans roll är svår?! Han är vänsterback i en fyrbackslinje. Det skulle väl va målvakt som har en mindre komplicerad roll……

   • FilleP

     Det handlar väl bara om vad man förväntas bidra med i nämnda fyrbackslinje och med vilka man spelar ihop med?

    Jag uppfattar kraven på Tottenhams ytterbackar som att dom ska gå fram väldigt mycket och vara med och anfalla, samtidigt som de förväntas lösa många defensiva situationer på egen hand i ganska stor utsträckning, och därför måste vara ganska skickliga på det.

 • ℬishopsℬlaize

  Håller inte med om varken Ekotto eller Terry.

  Visst Ekotto har sina problem med försvarsspelet men det är inte heller där hans största styrka ligger, han är en offensiv ytterback som ska understödja anfallet, och det gör han väldigt bra.

  Det är inte heller många som målar upp han som en världsklass ytterback utan enbart som en duktigt sådan.

  Terry brukar hålla en väldigt hög nivå, det är bara snabbheten som har blivit problemet, vilket bara innebär att han inte är den ultimata försvararen  för ett högt liggande försvar.

  • Peter Hyllman™

   Och positionsspelet, och passningsspelet.

   Colour me crazy, men jag kommer alltid tycka att en backs första och främsta uppgift är det defensiva arbetet.

   • ℬishopsℬlaize

    Jo jag tycker också att det egentligen borde vara så, men nu utnyttjas dom ju mycket mera i offensiven en tidigare.

    Så jag tycker man borde också ändra sin bedömning efter det.

    • Peter Hyllman™

     Eller så ställer man högre krav på ytterbackarna.

 • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

  Bara 1 förbundskapten som sidosteppat Rio!!!!! Capello tog ju inte heller ut honom på slutet, och inte en helt okänd tränare som aldrig sidostepat honom. Han var ju petad tills er bästa mittback blev skadad.

  • Peter Hyllman™

   Dude, han var skadad. Kan ha haft något lite med saken att göra.

   • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

    nänä dude, har var petad insede istället. Du TROR som vanligt för det är väldigt lite fakta i många av sakerna som du skriver.

    • Peter Hyllman™

     My bad, han var så klart fullt frisk. Varför lita på Man Utds läkarteam när du vet bättre?!

     • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

      Det enda du vet, är ju att RIO är bäst i världen. En doping avstängd fuskare.

      • FilleP

        Apropå tro, och att sitta inne med fakta, som du nämner ovan.

      • FilleP

        Apropå tro, och att sitta inne med fakta, som du nämner ovan.

      • Peter Hyllman™

       Nej, han är inte bäst i världen. Inte längre i alla fall.

       Och tja, det sista bevisar ju vad du vet.

       • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

        d.

        • Peter Hyllman™

         Och så lär du dig skillnaden mellan att ha missat en dopningkontroll och att faktiskt vara dopad.

         Var ordet skadad ett för långt och besvärligt ord för dig att förstå?

  • http://twitter.com/Unitedghost Ghost

   Hans skadeproblem sista åren samt åldern har gjort Rio
   betydligt långsammare. Detta medför ju att han inte är lika bra nu som han har
   varit. Men med tanke på att han är den premier League back som har flest titlar
   borde han väll ändå ha vart en av de bästa. Sen om man tittar statistiskt så
   startade Rio 30 Matcher i ligan förra året och i de matcherna släppte United in
   23 påsar. Kompany har bättre siffror (möjligtvis Lescott också orkar inte kolla
   kanske även Evans) det inbär ju i min bok att han var 2-4 bästa mittback förra
   säsongen rent statiskit.  Men jag antar
   att du håller på ett lag som United har kört över sista 20 åren och att det är
   därför du känner behov såga spelare som tillhör Premier Leagues
   framgångsrikaste klubb!

 • ArryRodknapp

  Jag var en av de som trodde att Adel Taarabt skulle ta PL med storm, och ha lekstuga med lag under strecket. Sedan fick man väl se anledningen till att Tottenham släppte honom till QPR. Annars tycker jag det är en helt okej lista, hade som många andra helst velat se Rio Ferdinand på listan då jag tycker att han inte längre håller samma klass som förut utan helt klart är en bra mittback men inte mer än det. Lever på sin status mer nu tycker jag. John Terry har jag aldrig tyckt varit en bra mittback men har under denna säsongen faktiskt bevisat mig fel. Så för mig skulle han inte vara på listan.:) Men det är ju min egen åsikt. Bra blogg tycker om den.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Vänta nu, under sin klart sämsta säsong i karriären har han visat dig att du hade fel om att han inte var bra?

   • ArryRodknapp

    hahah vänta lite x)

 • GeVeZ

  Kolarov, enda gången han har varit överskattad var då han såldes.

  • Peter Hyllman™

   Till och med hans mamma underskattade honom.

   • GeVeZ

    Usch vad hemskt..

 • Grizzly

  En Gunner här.Håller med om Szczesny.Som du påpekar så har han ju tiden för sig,han är ju faktiskt fortfarande väldigt ung för en målvakt.

  Tycker även att du rör vid en viktig punkt,detta fenomen att jämföra nya unga spelare med gamla.
  Hur många gånger har vi inte fått se nya Zidane,nya Henry,nya Vieira,nya o.s.v
  Det är inte speciellt rättvist mot någon med sådana jämförelser,alla har sin stil, så vore skönt om alla bara fick vara sig själva.

  Sen är det ju väldigt svårt att säga vilka spelare som är överskattade generellt.Tränarna i lagen har ju en viss taktik som han tror på och kanske spelar dessa spelare in i just den taktiken(eller så har dom ingen bättre på den positionen).
  Fördelen tränarna har är ju den att dom ser sina spelare dagligen i träning,så dom ser väl förhoppningsvis något andra kanske inte ser.

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Hade nog petat in Terry på listan, behandlas som att han är lika bra som 05-08 när han i själva verket inte är i närheten av det idag. Vore det inte för hans ledaregenskaper skulle jag säga att han nästan är en belastning för Chelsea.

  Szczesny tycker jag själv inte är överskattad, men det har mer att göra med att jag inte håller med om den bild du beskriver finns av honom snarare än att jag inte håller med om din beskrivning av verkligheten. Ska man ha med en spelare från Arsenal på den här listan skulle jag snarare ta med Vermaelen faktiskt.

  Assou-Ekotto vet jag inte heller om jag tycker är klockren. RvdV däremot, hur mycket snack som helst, hypad i media men i både Tottenham och landslaget är hans prestationer minst sagt tveksamma. Lyckades ju med konststycket att göra EMs mest underpresterande lag ännu sämre när han kuppade till sig bindeln från van Bommel.

  Ang. Rio som diskuterats flitigt. Skulle säga att Rio och Terry är rätt jämna, men Terry hyllas till skyarna och bilden av Rio är mer sansad.

  Slänger ut några namn som poppar upp i övrigt: Lennon, Ashley Young, Lucas, Skrtel, Cech

  • http://twitter.com/CarlBolinder Carl Bolinder

   Lucas var LFCs bäste spelare förra säsongen innan han blev skadad. Skrtel var LFCs bästa spelare förra säsongen.

   • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

    Och om man är bäst i sitt lag är man automatiskt lika bra som sitt rykte menar du?

  • FilleP

   Angående VDV så gör han faktiskt relativt mycket poäng, och/eller avgörande mål, och känns lite som en matchvinnare. Det tror jag folk märker, och kommer ihåg, som kanske inte kollar så värst många matcher med Spurs.

   Jag tycker överlag ofta att över/underskattning handlar om hur mycket man sett en spelare och inte.

   För övrigt är VDV långt ifrån en favoritspelare hos mig, jag tycker inte om hans attityd. Dock har han en fantastisk talang, och han va fullkomligt genial.

  • JeJo1

   Tack för Cech.

 • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

  Spelade Bale för Spurs igår trots att han dragit sig ur OS med skada som anledning?

  • Peter Hyllman™

   Japp. Utesluter i och för sig inte att han faktiskt var skadad när han drog sig ur OS.

   • JohnnieWalkerBlue

    So was Sturridge, men han gjorde allt för att bli frisk till OS istället

    • Peter Hyllman™

     Jag försvarar inte pojken, jag framhäver bara att det inte nödvändigtvis är worst case scenario.

 • WULYF

  1. Wilshere. Skitkass.
  2. Rosicky. Dålig.
  3. Szczesny. Dålig.
  4. Koscielny. Enligt Arsenalfansen är han en av ligans bästa mittbackar, hahaha.
  5. David Seaman. Jävla gubbe.

  • Peter Hyllman™

   Jag måste säga att femman var oväntad.

   • FilleP

     Hahaha.

  • GoonerLegend

   Förvånad över att Walcott klarade sig ur listan med tanke på all den hat du hyser mot Arsenal.

   Du säger att Wilshere är skitkass men alla som såg honom senaste säsongen, han spelade, vet om att han är speciell, sällan man ser en 18 åring totallt dominera ett mittfält mot Barca.

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Eeeh, Wilshere spelade inte en enda minut förra säsongen då han skadade sig redan i försäsongen, så hur kunde då se honom spela förra säsongen???

    • GoonerLegend

     Läs vad jag skrev: ”senaste säsongen, han spelade,…”

 • // Saelen

  Skulle vara intressant att se en lista baserad på enbart hur överskattad spelaren är, snarare än en lista som Peter motiverar tidigt i texten:

  ”…givet att diskussionen kanske har varit lite halvdöd de senaste dagarna så är det kanske klokt att försöka hitta ett listämne som också är lite mer kontroversiellt.”

  Vad bättre sett än att ta ut överskattade spelare i en lista (inklusive bubblare) innehållande spelare som representerar de 6 största lagen plus 2 spelare från mindre lag för att ge listan trovärdighet

  Med det sagt, kan jag som Chelsea-fan konstatera att John Terrys inkludering sved

  • Peter Hyllman™

   Njä, se du den gubben går inte, jag råkar nog faktiskt tycka att de spelare jag räknat upp är överskattade, var och en på sitt sätt. Bara att leva med.

   • // Saelen

    Jag förstår att du tycker att alla på listan är överskattade, men är de de mest överskattade eller var det också ett smart move att få med spelare från de 6 största lagen i din lista?

    • Peter Hyllman™

     Jag skulle aldrig få för mig att skriva något som jag inte faktiskt tycker.

     Det är på sitt sätt naturligt att det i hög utsträckning är spelare från de största lagen med på en sådan här lista.

     Det är lagen med flest supportrar, därtill flest galna supportrar, och det går lättare inflation i uppfattningen om såväl lagen som spelarna.

     Inte tillräckligt många bryr sig om Wigan för att Victor Moses ska kunna bli alltför överskattad.

     • FilleP

      Apropå mindre lag tycker jag oftare att spelare slentrianhyllas där. Just för att många kanske har sämre koll, och då uppfattat att nån ska va bra, och sen för att vilja verka kunniga så slänger man fram att den och den är väldigt bra och hade gjort sig väl i en bättre klubb.

      • Peter Hyllman™

       Hm, låter som något man kan känna igen.

   • rille103

    Den ends som är överskattad är du som bloggare,spela WOW och drick din joltkola NÖRD

    • FilleP

      Vet att jag frågat förr, men aldrig fått svar. Vad är det egentligen du behöver få utlopp för som gör att du tycker det känns helt okej att komma in hit med påhopp?

     • rille103

      Puss

      • FilleP

        Jag beklagar.

    • Peter Hyllman™

     Aldrig spelat WOW och det var 15 år sedan jag drack en Jolt.

     Du verkar däremot väl bekant med både det ena och det andra.

     • rille103

      Tror att budskapet gick fram iallafall.

   • rille103

    Ska man prata överskattad,så är väl din karatesparkande hjälte en av de mest överskattade(av United fans)i premier leagues historia..I mina ögon är han inte värdig att rengöra Steven Gerrards skor.

    • Peter Hyllman™

     Är det möjligen Eric Cantona, mannen som med sin briljans och utstrålning kickstartade (tihi) engelsk fotbollshistorias mest långvariga och överlägsna storhetstid, du syftar på?

     • rille103

      Nej,jag menar den arrogante tönten med uppvikt krage

      • Peter Hyllman™

       Jaså, han med fem PL-titlar fler än Gerrard.

     • rille103

      Tihi!? I rest my case.

 • http://twitter.com/CarlBolinder Carl Bolinder

  Förstår inte att Henderson inte är med på listan. Han fick spela i stort sett alla matcher och var lika dålig i varje match i ligan förra säsongen och dessutom kom han med i Roys trupp till em. 16 milj. pund (vet ej exakt). Överpris som vanligt för engelska talanger om vi ska kalla Henderson talang.

  • Peter Hyllman™

   Nåja, jag kanske råkade tycka att tillräckligt många verkar vara av uppfattningen att han är dålig så att det av den anledningen blir svårt att kalla honom överskattad.

   • http://twitter.com/CarlBolinder Carl Bolinder

    Det har du rätt i. King Kenny var den ända som såg det bra i att ha honom på planen, vad det nu var…

   • jonasarsenalfan

    Det är väl samma uppfattning om Downing varför han inte platsade på listan?!

    • http://twitter.com/CarlBolinder Carl Bolinder

     jonasardenlfan. Downing hade några bra matcher men när han gjorde en bra match, t.e.x. Sverige-England blev han Englands bäste spelare, veckan efter fick han inte spela mot chelsea. Downing var petad fler ggr än Henderson fast han var bättre än Henderson.

     • jonasarsenalfan

      En ytter som gör noll mål och noll assist under en pl-säsong kan inte vara något annat än underkänd! Downing fick mycket speltid i Liverpool och att han blev uttagen i em-truppen är ju helt sanslöst.

      • http://twitter.com/CarlBolinder Carl Bolinder

       Ja, men du kan inte jämföra han med Henderson.

 • FilleP

  En sån som Evra? Eller har vågskålen tippat över och klagosången blivit normen?

  • Peter Hyllman™

   Jag tycker han har fått väldigt mycket kritik, en del av den till och med lite oförtjänt, men visst, inte har han varit särskilt fantastisk de senaste säsongerna.

   Men om den j-veln försöker rensa iväg ett inlägg eller en passning med en cykelspark en gång till så hamnar han överst på nästa lista av det här slaget.

   • FilleP

     Ja, jag har märkt många Unitedfans bli alltmer kritiska i alla fall, och många andra supportrar tycker ju mest illa om honom av andra anledningar, och lägger in det i bedömningen.

    Jag har ingen bra uppfattning om den mer neutrala massan har för uppfattning om honom, därför jag presenterade det mer som en fråga. För jag själv tycker han tappat enormt.

    • Vidic15

     Han var väl något bättre under vårkanten nu i år, än vad han varit sedan VM 2010. Men det jag tycker han tappat främst är krigarhjärtat. Innan kämpade han hårt i defensiven även när han var lite ur position, numera har han ofta lullat omkring när han borde ge järnet för att komma tillbaka och täcka luckorna på hans egna position.

     Med boll och i anfall är han fortfarande väldigt bra, vilket naturligtvis gör att han oftast klarar sig hyfsat även i när han är felplacerad eftersom United ofta har andra som täcker upp och har stor del av bollinehavet.

     Det han behöver är någon som utmanar ordentligt om platsen, vi har haft för mycket skador generellt i backlinjen och han har blivit självskriven. Tycker det är lite synd att inte SAF lirade Fabio något mer även när han inte var helt hundra i form och likadant att han inte vågade pröva Rafael där när det fanns möjlighet. Troligtvis för att för många andra ordinarie var borta och målvakterna(både De Gea och Lindegaard) gjorde sina första säsonger. Tror SAF ville ha viss trygghet och kontinutet i backlinjen, var främst Evra och Rio som stod för det.

     • FilleP

      Det är en bra poäng. Kan nog smyga sig in lite mättnad och bekvämlighet vare sig man vill eller inte när man känt sig ohotad så länge. Det ska också sägas att jag höll Evra VÄLDIGT högt för ca 2-3 år sen.

 • jorasaatte

  Drar mig så långt som att säga. 

  Ingen i golden generationen lever upp till uppfattningen om dem, förutom Gerrard när han var som bäst, Lampard under 1-2 s. Cole är dessvärre där också.  

  • FilleP

    Trots att dessa herrar, och deras klubbar, på många sätt dominerade klubbfotbollen under delar av 2000-talet?

   Det fanns en tid innan Barcelona när Europeisk fotboll dominerades av PL, och då var många av dessa spelare rejält framträdande. 

   • jorasaatte

    Engelska klubbar vann CL två gånger av 10 möjliga. Italien 3, Spanien 3. 

    Vad det nu har med något att göra överhuvudtaget.

    Antagligen beror det på att Engelsmännen likt alla andra överskattar sina egna spelare. Saken får dock en extra dimension när man är den mediamässigt dominerande ligan och på detta har en dominerande media. När folket, kommentatorerna överskattar spelare och vi under lång tid matas med detta överskattar vi snart också dom.

    • FilleP

      Det jag menar med det är att engelska lag under en period var väldigt slagkraftiga i Europa och många av dom var med på bred front. Engelska lag slog ju dessutom ofta ut engelska lag, just för att dom fick möta varandra eftersom dom var så många. Och att minnet är kort hos många, och bara för att Barcelona och Spanien dominerar nu, samtidigt som de gamla spelarna blivit äldre (och sämre), så har man glömt hur det såg ut innan.

     Jag kan hålla med om den bild du målar upp, men jag tycker det finns en motkraft som är minst lika stark/blind åt andra hållet.

     • jorasaatte

      Pojken min, jag har då inte glömt något. Jag älskade att se den frejdiga engelska fotbollen lira dubbla fyrbackslinjer och ha möten i semifinaler som slutade med fina 0-0 eller 1-0.

      Det ska dock sägas att Mourinho är en gud. Benitez är dessutom underskattad som tränare.

      • FilleP

        Tycker också Benitez är underskattad. Eller åtminstone får ofattbart mycket mer skit än han förtjänar.

 • jorasaatte

  PARKER?! En vattenbärare med den statusen. LMAO osv.

  • Peter Hyllman™

   Men alla vet ju att han är en vattenbärare och vatten bär han ju väldigt bra.

   • jorasaatte

    I relation till statusen är han trots sin pilotlook överskattad av episka mått. Aldrig varit med om maken, typ.

    • FilleP

      Varför? För att han är fel spelartyp? För att han spelar i fel lag?

     • jorasaatte

      Han är överskattad eftersom han, sina begränsningar till trots OCH det faktum att han hade flest interceptions förra året, åtnjuter en hype som stundtals är pervers.

     • Vidic15

      Ibland är lagtillhörighet fullt tillräcklig…

      Owen tex var löjligt överskattad tills han började lira för United sen var det inte längre någon som överskattade honom 😉

    • JohnnieWalkerBlue

     Han blev ju utnämnd till PLs bästa spelare i ett lag som åker ut, tyder ju på att iaf han gör sitt jobb

  • jonasarsenalfan

   Parker var en av PL:s bästa defensiva mittfältare förra säsongen, om inte den bäste. Jag kan kanske tycka att han kan slå mer avgörande passningar,men har antagligen fått order om att spela enkelt.

 • rille103

  Fyfan hyllman..ska du göra en sån om överskattade spelare så tänk igenom och kom med egna smarta genomtänkta! Adams passningsspel försämrades av Gerrard!? Adams är en medelmåtta utan spelförståelse som aldrig borde få ha dragit på sig Liverpool-tröjan!Tyckte du var en fotbollskunnig nörd förut,nu är du bara en NÖRD!

  • Peter Hyllman™

   Skojar du? Bara hans hörnor är värda £10m.

   • jorasaatte

    Humorn du visar just nu tyder på att du just fått ligga lite. +++

    • rille103

     Hyllman får bara ligga med sin samling av modern vetenskap litteratur

     • Peter Hyllman™

      Och din mamma.

      • jorasaatte

       Somebody got some booty!

 • FilleP

  Det är efterdyningarna av en sån här blogg som kan göra en lite orolig över vad som finns där ute.

  • ℬishopsℬlaize

   Lite tråkigt att gå in och läsa med, alla är ju så trevliga och fina i kanten…

   • FilleP

     Eller hur.. suck.

 • http://www.facebook.com/jan.matuszczyk Jan Matuszczyk

  Om man tycker att Szczesny är överskattad så har man inte sett honom spela i det polska landslaget där han verkligen får visa hur duktig han är då Polen får ta emot fler skott mot sig än Arsenal.

  • FilleP

    Att man tycker någon är överskattad behöver naturligtvis inte betyda att man inte tycker att någon är bra.

  • JohnnieWalkerBlue

   Fick inte han rött kort första matchen i EM?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001371460284 Safin Gillar Neymar

  Bror ingen där är överskattad? Du säger 3 ökända spelare som man aldrig hör tals om.. om de hade vart så överskattade skulle man iallafal höra talas om de? Och Gerrad är inte överskattad? Titta hans karriär och sen snacka…

  • Hammarby01

   Du verkar inte hänga med så mycket i fotbollsvärlden om du inte vet vilka alla där är. 

   Gerrard är sjukt överskattad. För ett par år sedan var han inte det, då var han grym. Nu på senaste tiden är han kass. Efter alla skador har han gått ner sig fruktansvärt. 

   • rille103

    Vad kan du om fotboll egentligen? Hammarby? Hahaha

    • Hammarby01

     Kan rätt så mycket faktiskt. Vad får dig att grunda kunskaperna efter laget man håller på? 🙂

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Tre ökända spelare du aldrig hört talas om, hur går det ihop?;)

 • Anton Brandberg

  Assou Ekotto och Anderson tycker jag inte är speciellt överskattade – eftersom att jag inte ser någon av dem som speciellt bra heller. Szczesny kommer växa men kan man inte säga samma sak om De Gea då? Jerome är jag beredd att hålla med på. Taarabt var ju bänkad stora delar utav säsongen så kan väl inte heller egentligen räknas som speciellt överskattad? Men Steven Gerrard..som en toffee kan jag ju säga att jag inte vart glad över att han kunde starta det sista derbyt i ligaspelet. Förlust med 3-0 och Steve hade gjort alla 3 målen. Det sättet han lyfter laget på, och med sitt otroliga passningsspel, kan man inte överskatta. Kolla bara i EM, hur mycket är inte hans krossar värda? Håller med om att han inte är lika bra som förut, men fortfarande en av ligans bästa mittfältare

  • Peter Hyllman™

   Jag tänker nog som så att Sebastian Larssons krossar har förmodligen varit betydligt mer värda de senaste säsongerna än vad Gerrards har varit.

   Lite grann det där som är grejen med Gerrard. Folk tittar på några få matcher där han var mycket bra, och låter det styra hela bilden eftersom det bekräftar en redan befintlig föreställning. Det där dryga tiotalet matcher som talar emot föreställningen räknar man inte med.

   De Gea har ju minst sagt delat lägren ända sedan innan han gjorde ens sin första match för Man Utd, och om vi återigen tittar på den där Opta-sammanställningen så befinner ju han sig i motsatt ände jämfört med Szczesny.

   • jorasaatte

    Han var också sämst på att ta långskott i La liga sista året. #Statistikärkul

    • Peter Hyllman™

     Räddningsprocent lär rimligtvis inkludera förmåga att ta långskott.

   • KingKennynr1

    Kan förstå lite att du väljer Gerrard fast jag inte håller med så är dina argument bra och har har inte varit sig själv under senaste säsongen. Hoppas bara att han kommer igen under Rodgers och bevisar dig fel och bär laget på sina axlar som han brukade göra, 🙂

    • Peter Hyllman™

     Tro det eller ej, men det hoppas faktiskt jag också.

  • Olle Reberg

   De Gea har högst räddningsprocent i premier league.Men det enda du ser är väl de få tabbar han gjorde i början…

   • JustMilan98born93

    få?

   • JohnnieWalkerBlue

    Han fick oxå flest skott på/mot sig då måste ju United ha ligans sämsta försvar? 

 • Kanalplan

  Lika modigt som korrekt av dig Hyllman att peka ut såväl Gerrard som Terry.

  Engelska landslagsmän är kroniskt överskattade. 

  Tycker det är lika pinsamt som oinsatt varje gång enskilda spelare eller landslaget haussas upp som en av värdens bästa spelare/landslag. Engelska ligan är (för tillfället) världens bästa liga, och det är tack vare alla magiska utländska spelare. Rooney är väl den enda engelsmannen som kan göra anspråk på att vara en av dom allra bästa.

  • Peter Hyllman™

   Premier League är världens bästa liga eftersom den i genomsnitt innehåller världens bästa spelare, oavsett nationaliteter.

   • Kanalplan

    Instämmer. Naturligtvis är det så att är man bäst är man det oavsett nationalitet. 

    Men genom åren/decennierna har man fått se och höra hur massvis med utländska spelare underskattas och inhemska överskattas. Det råder ingen tvekan om att engelsmännen (och allt för ofta även svenska anglofiler) har en skev bild vad gäller kvalitén på engelska spelare och landslag.

 • kuytman

  Du är ju fan dum i huvudet om du tycker att Gerrard är överskattad

  • Vidic15

   Bra och konstruktivt inlägg. Visar kanske att det fanns viss substans i påståendet eftersom det uppenbarligen träffade en så känslig nerv.

  • MeGustaf

   Tjena mr. p12!

 • henke870120

  Att Jerome toppar listan har väl enbart att göra med att Pulis överskattar honom antar jag?

  För det kan väl knappast vara fansen som gör det.

  Han är en av de få anfallarna i Premier League där man känner att det finns spelare i allsvenskan som hade kunnat ställa till mer oreda för försvaret.

  John Terry som bubblare? Håller helt enkelt inte med där. Första halvan av säsongen var Terry en katastrof, men ju längre säsongen gick desto bättre blev han. Sättet han höll ihop försvaret på i första mötet med Barcelona visade att han fortfarande håller hög klass.

  Motargumentet är väl att Chelsea lyckades försvara sig lika bra även efter att Terry blev utvisad i returmatchen på Camp Nou, men tycker ändå att han fortfarande är en stor och viktig ledargestalt i Chelseas försvar.

  • Peter Hyllman™

   Ja, i Jeromes fall är det framför allt managern, det vill säga Pulis, som överskattar honom.

   Säger inte emot att John Terry är en bra mittback. Men inte minst semifinalerna mot Barcelona visar ju också på en viss förmåga på senare tid att varva bra insatser med dåliga.

   • henke870120

    Jo, men var han verkligen så ojämn när Chelsea väl lyckades få ordning på sitt försvar igen?

    Var det inte mest under första halvan av säsongen som han blandade och gav. Under den andra halvan tyckte jag att jämnheten i hans spel var tillbaka. Men jag kanske minns fel.

    • Peter Hyllman™

     Andra halvan blev bättre, något annat vore svårt, men fortfarande lite upp och ner.

 • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

  Szczesny överskattas såklart av problemen som var innan på Arsenals målvaktsposition. Hade han tagit över 2003 eller 2007 hade han troligen bara setts som en talang. Fast jag gillar Szczesny, och tycker absolut han håller som Arsenals nummer ett.

  Förvånad över att inte Song är med 😉

  • Peter Hyllman™

   Håller helt och hållet med. Arsenals målvaktstrauma lever fortfarande till viss del kvar, i sådan utsträckning att det till och med spiller över på Man Utds målvakter. 🙂

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Skulle nog ta med
  1. Vermaelen, därär en back som nästan alla gooner anser hålla världsklass och bör bli ny kapten, men knappt ens borde vara ordinarie då jag anser Kos o Märta stabilare defensivt.
  2. Ramsey, här överskattade Wenger honom genom att låta han starta match efter match utan att han presterade
  3. Song, ännu en alla gooners anser vara världsklass men knappt gjorde en enda bra första halvlek på hela säsongen och orsakade flera baklängesmål. Räddades dock av flera fina poänggivande assist så han får nog enbart vara bubblare

  Håller med om att pole-in-gole inte gjorde en felfri säsong men att använda räddningsprocenten emot honom när det även inverkar på hela lagets försvar är inte rättvist i min bok, och sååå hypad e han inte. Däremot gillas han mycket av gooners för att han e bättre än Almunia så skall det då räknas som överskattad? *S*

  • Peter Hyllman™

   Räddningsprocenten är en indikator, inte mycket mer än så. Jag tycker nog han har hypats en väldans massa. Men jag är fullt medveten om att han inte är det av alla.

  • zuzuzu

   Angående Ramsey har jag för mig att Rosicky var skadad rätt länge och att man inte hade andra alternativ än att spela honom.

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Ros hade sin första hela säsong på flera år och var därmed även ovanligt bra…

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Alltid lika fascinerad över hur alla dömer ut Ramsey för 3 dåliga månader på våren när han levererade hela hösten

   • Peter Hyllman™

    Man måste ha tålamod med pojken.

    • jonasarsenalfan

     Blommar inte Ramsey ut denna säsongen så är det nog bättre att satsa på oxen på den positionen,men Ramsey är en stor talang som fick ett avbrott i sin utveckling tack vare en viss Stoke-back.

     • jorasaatte

      Zz. För oss som såg hela året var det ju rätt tydligt att Ramsey på slutet var helt slutkörd. Truppen var för tunn, Ramsey fick lida. Ser ut som en kompetent mittfältare nu och i framtiden.

      Arsenalklass? Kanske.

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Då har vi inte sett samma matcher, för Ramsey levererae inte i höstas, då var han neutral, och mindre lyckad under våren.

    Sen skrev jag heller inte att jag dömde ut honom, läs om och läs rätt, jag skrev att WENGER överskattade honom och gav honom uppgifter han inte mäktade med…

  • jonasarsenalfan

   Vermaelen visade innan sin allvarliga skada att han är riktigt bra,men han behöver spela matcher för att komma upp på samma nivå. Arsenal har bara en världsklassback och det är Sagna,men både Kos och Vermaelen kan bli det,vilket är en annan femma. Song var riktigt bra innan förra säsongen,men jag tror inte det är många som håller honom lika högt efter förra säsongens debacle.

  • JeJo1

   Merte före Vermaelen? Nej Nein No. Vermaelen gjorde inte fler målgivande misstag än Mertesacker och Kos. Bara för att man är van att se Vermaelen på en högre nivå defensivt än han var i år så betyder det inte att han är dålig. Dessutom PLs målfarligaste mittback, vann extremt många poäng åt oss föra säsongen. Möjligt att han är överskattad men defentivt förstaval med Kos.

   Och Ramsey överskattad? Vår absolut mest kritiserade spelare förra året som några på något absurt sätt tycker vi ska sälja? Var inte redo förra säsongen men det är Wengers fel.

   Song är överkattad, ja.

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Jag skrev väl ändå att Wenger överskattade Ramsey och inget annat, eller hur?

    Ang Vermaelen så anser jag sju dagar i veckan att det viktigaste för en back är att ta hand om defensiven, inte att vara den målfarligaste mittbacken.

    • JeJo1

     Ger Vermaelen oss fler avgörande mål än avgörande misstag så är det bättre än att inte göra något misstag och något mål. Och det är det han gör.

     Och när du skrev skulle nog ta med: så antog jag att det var dem 3 du nämnde.

 • JustMilan98born93

  Bra lista.

 • Gliidarn

  Kul lista. Tycker själv den borde vara svår att få ihop med bara 5 spelare. 10 st utan inbördes ordning hade varit lättare. Sett till senaste året hade nog Henderson tagit en plats på min lista.

  • Peter Hyllman™

   Genom att hålla listan nere till fem spelare så kunde jag begränsa Liverpools bidrag till 20%. 🙂

   • Gliidarn

    men en 10 lista med 2 Liverpoolnamn blir hur många % ? 🙂

    Jaja ok nu fattade jag ditt skämt som helhet… 🙂 för varmt för att tänka snabbt på kontoret idag.

 • FESTHOSMANGE

  Ser fram emot dagen då någon sätter Frimpong på plats. Otroligt stor i käften för att vara en snorvalp.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Han är inte den skarpaste kniven i lådan nej

  • Peter Hyllman™

   Var är Roy Keane när han behövs som bäst?

   • jonasarsenalfan

    Roy Keane lyckades med sitt uppsåt vad gäller Alf-Inge Håland och skäms inte över vad han gjort heller. Riktigt trevlig kille…

    • Peter Hyllman™

     Huruvida han skäms eller ej vet vare sig du eller jag. Jag ser det mer som att han i alla fall har balls att stå för vad han gjort.

     • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

      Var det inte andra knäet som gjorde att han fick sluta?

      • Peter Hyllman™

       Jo. Men teoretiskt kan det ju ha varit en följdskada så klart. Mer belastning på det andra knäet. Or so goes the general argument.

   • FESTHOSMANGE

    haha, han är och skrämmer slag på journalister istället.

 • kubanerna

  jävla pajjas som säger att Gerrard är en översskattad spelare? fan det dummaste jag hört… blir så jävla trött!

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   What a compelling argument

 • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

  Såg att Evra diskuterades nedan, hans andra halva på senaste säsongen var ju faktiskt riktigt bra. Bara att hoppas att han lyckas hålla i det en hel säsong nu. Jag tror att han missuppfattas ofta också, han har numer en annan roll vad det verkar. Extremt offensiv på offensiv planhalva, men missuppfattas främst på defensiv planhalva. Han agerar knappt ens som vänsterback längre, han flyttar in och ställer sig ofta jämte den vänstra mittbacken, samtidigt som vänstermittfältaren flyttar ner och agerar vänsterback. Samt att han ofta går upp och pressar centralt när motståndarnas innermittfältare kommer för nära. 

  Detta hände mer eller mindre varje match förra säsongen, och då måste ju det vara ett taktiskt drag av Fergie snarare än dåligt positionsspel från Evras sida som många påstod.

  • Peter Hyllman™

   Jag gillar det Lindahl sa. Jag tror också han och hela laget skulle må bra av lite faktisk konkurrens på vänsterbacken.

   • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

    Idag? Måste jag ha missat när jag skrollade.

 • Marcus Lars Helgstrand

  Där kom äntligen Jerome 1a på en lista! Vet inte hur många matcher jag satt på viaplay och slog i bordet förra säsongen för den här liraren, eller liraren nu tog jag i, speedkula utan mål. Intressant också att någon har ett öga på Stoke som måste vara den övre halvans absolut mest oskrivna lag, troligen för den tråkiga men effektiva spelstilen, keep it up!

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Lite kul att kalla ett lag som aldrig kommit topp 10 för ett lag på övre halvan. Men hey, låt inte fakta komma i vägen nu

  • Peter Hyllman™

   Öga för öga, Stoke för Stoke. Jerome borde skickas åter avsändaren.

 • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

  En lista som skulle vara rolig skulle vara bästa och sämsta frisyrer i Premier League. På bästa bör ju Fellaini, BAE och Parker hamna högt upp.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Parker är given etta, osar klass om den

   • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

    Jag har sagt det förut, men han ser ut som en frontman i ett indiepop-band. Typ The Smiths eller The Libertines.

    • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

     När jag var i London i februari förresten såg vår servitör en dag ut som Scott Parker, jag kunde inte sluta tänka på det så jag frågade till slut om han visste vem Scott Parker var. Det gjorde han inte, men han blev glad när jag sa att alla älskar honom och speciellt hans hår.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Jag hade kanske föreslagit ett indieband men mer stilren stil än de två, men ja det eller en karaktär i Mad Men

     • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

      Jag ser honom som nån som hoppar och studsar runt på scen och slänger sexigt med håret. Typ som Fun’s sångare: 
      http://www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts

      • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

       Fun är ju mer stilrena också 😉

  • ℬishopsℬlaize

   Cattermole’s är också riktigt grym, eller hela hans stil. Ser så old school ut.

   • FESTHOSMANGE

    köttare på hög nivå.

  • Gliidarn

   Carlos Valderama vinner trots att han inte spelar längre. Tidlös 1:a på min lista.

   • antonionocerinomilan

    Taribo West!

    • JeJo1

     Brrrr….

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Annars, bästa listan; Arteta
   Sämsta listan: Chamakh

  • MrStretford

   Lifetime achievement award till David James?

  • JohnnieWalkerBlue

   Och Luiz på bästa

  • Vidic15

   Gillar Andos nya också, han kan behöva ligga på lite listor

  • JeJo1

   En lista om bästa och sämsta frisyrer skulle vara en arsenalblogg 😛

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Håller inte riktigt med om Jerome och Ekotto. Känns inte som att speciellt många ser de som några storspelare direkt. Ekotto kan möjligen överskattas av de egna fansen, men jag håller nog ändå honom som topp 5 vänsterbackar i ligan.
  Jerome har inte direkt presterat, men han är ju inte speciellt överskattad enligt mig. Han ses nog bara av de flesta som en hyfsad truppspelare för Stoke.

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Jerome är överskattad av Pulis

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    fast han är ju mest på bänken bakom Crouch och Walters. Möjligen stor övergångssumma, men om man går på det så är Torres 1.

    • Peter Hyllman™

     Ej mest på bänken, han spelar en fasligt massa matcher.

     • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

      7+16

 • MrStretford

  Roligt ämne där listorna egentligen kan göras i hur många olika tappningar som helst, utan att det blir fel?

  Don`t believe the hype lista.

  Bale
  Dempsey
  Demba Ba
  Chicharito
  Carroll

  Bubblare..

  Modric ( om Realflytten blir av)
  Rafael

 • jonas bertilsson

  Bra lista men jag saknar Lampard (av samma anledning som Gerrard är med), Richard Dunne och Ryan Giggs…

  • jonasarsenalfan

   Lampard var bra den andra halvan av säsongen där han gjorde många avgörande insatser för laget. 

 • http://twitter.com/Inzatoure Inza Toure

  Parker, där har vi en överskattad spelare i dagsläget. 10 landskamper, kaptensbindeln i våras för landslaget och allmän överskattning av hans kvalitéer. Han är en okej fotbollsspelare, men absolut inte på den nivån som vissa, nästan alla,  vill göra gällande.

  Gerrard är inte lika bra som han var för några år sen, men överskattad? Englands bäste spelare i EM och spelaren som efter sin skada höjde Carroll.

  Överskattad vettetusan, vill acceptera det men kan ändå inte hålla med. ”Överskattad”, men ändå en av Englands bästa centrala mittfältare (om inte den bästa).

  • Peter Hyllman™

   Alltså det här med Englands bäste spelare i EM, folk säger det som att det vore något att hänga i julgranen.

   • jorasaatte

    Fast det han skrev nu var ju sant. Summerade det hela på ett fördelaktigt sätt dessutom. Gracias amigo.

    • Peter Hyllman™

     Det han skrev var ungefär lika sant som det jag skrev.

 • JohnnieWalkerBlue

  Oj här var det livat

  • MrStretford

   FK lobbade för bloggen i en av de sex små bildrutorna på starsidan.
   Fin bild på PHy förvisso, men det lockar tills sig, ja du ser ju själv…

 • Chronic

  blah.

 • Chronic

  blah x 2

 • Chronic

  usch. blah x 3. du skriver, vanligtvis, riktigt bra, men som jag sa inatt då vi diskuterade terry, och diverse annat, så är ditt hat emot honom uppenbart.

  nästa gång, lär hända inom en snar framtid, terry gör en jättematch får du gärna hylla honom så som du hyllar andra spelare.

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

   Nämn det icke- Chelsea fan som inte hatar Terry 😛

   • ℬishopsℬlaize

    *Raises hand*

   • Chronic

    finns ganska så många, faktiskt. i tyskland är han, t ex, väldigt uppskattad. polare, arsenal, pool, newcastle och man utd supportrar, har inga som helst problem med honom.

    • ℬishopsℬlaize

     Den där ” 😛 ” tyder ju dock på att han var lite skämtsam 😉

     • Chronic

      hehe, jo, misstänkte det. (: skrev så som jag gjorde ändå.

    • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

     Tyskland har jag ingen koll på, men han är ju sannerligen inte uppskattad av majoriteten av fans till de andra engelska klubbarna.

     • Chronic

      det är ju faktiskt just det han är. (: kanske inte av spurs, arsenal, manure, city eller pool fans.. men resten, de gillar terry. för honom, och för de flesta, så är han fortfarande kaptenen.

      • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™

       Nja, hörde du inte läktarna runt Bridge- affären?;) Han är dock säkert populär av folk från lägre divisioner, tack vare landslaget.

   • FilleP

     Jag hatar inte Terry 😛

  • Peter Hyllman™

   Eller nästa gång han står åtalad för diverse otäckheter så kan jag ju till exempel välja att lyfta fram och göra en poäng av det.

   • Chronic

    han blev inte fälld, oskyldig. han är självklart ingen rasist, men visst kan han vara ett svin. att han ”satte” wayne bridge’s ex-fru tycker jag inte var så farligt, det var trots allt ett ex.

    kolla på giggs, t ex, han är ett minst lika stort svin med otrohet gånger flera under en lång tid och rooney som gick till prostituerade. det har jag nog aldrig sett dig skriva om.

    men visst, nästa gång terry beter sig så hemskt så kan du väl försöka trolla ihop något av det, men jag förväntar mig också att du hyllar honom så som du hyllar andra spelare. om han förtjänar det, vill säga.

    • Peter Hyllman™

     Han blev inte fälld, bevisningen räckte inte till. Det var ju stor humor att läsa domslutet.

     Jag tror min poäng kanske snarare var nyansera din lite enkelriktade bild av att jag tar alla chanser att hacka på Terry.

     Uppenbarligen gör jag inte det.

     • Chronic

      jag tycker att du gör det, och går till överdrift när du väl gör det också.

      men, men, nu är det ut i solen som gäller. värme, bad och en kall eller två! adios, muchacho.

      • Peter Hyllman™

       Jag har precis gett dig ett väldigt konkret exempel på att jag inte gör det.

       Och nu talar vi liksom heller inte vilken liten skitgrej som helst.

       Ändå så ”tycker” du att jag gör det.

       Varför får jag känslan av att verkligheten har rätt lite med din uppfattning att göra?!

       • http://www.facebook.com/tommy.svensson.7 Tommy Svensson

        I vissa fall Peter i tex Terry affären där han blev friad, så tycker du att domen är skrattretande bara för att det inte fanns bevis på vad han sa men du tycker iallafall att han är en rasist ,när han blivit friad av domstol, i fallet Ferdinand som du försvarat så anser du att domen var felaktig pga att det inte fanns bevis men han blev DÖMD och Terry friad ta av dig din röda tröja när du skriver här annars är du inte trovärdig

        • Peter Hyllman™

         Men lille vän:

         Jag anser att domen mot Ferdinand var fullständigt korrekt.

         Jag anser också att domen mot Terry var rätt, för övrigt.

         Så, two strikes and out.

       • Chronic

        för att du helt enkelt har fel. det är inte svårt, vilken idiot som helst skulle märka det, att du avskyr terry och tar varje chans att sparka på honom när han ligger ned, så att säga.

    • hetsporre

     Jag tror inte heller att Terry är en rasist.Vem har inte sagt något olämpligt till någon annan i stridens hetta, bara för att såra någon annan?
     Det har nog hänt de flesta vid något tillfälle.

     • FESTHOSMANGE

      Många saker har jag sagt till folk för att såra dem, men dock inte rasistiska grejer. det är en annan femma de.

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Uniteds lag

          Lindegard
  Veseli Carrick  Ferdinand Brady
  Valencia Anderson Powell  Petrucci
             Kagawa  Macheda

  Intressant med Carrick som mittback. Med tanke på våra skador i backlinjen finns möjligheten att han startar där när säsongen börjar om inte Vidic och Jones kan spela.

  • Peter Hyllman™

   Carrick som mittback, ett enormt slöseri på mittfältskompetens.

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    Ja, men om vi har 4 mittbackar skadade och alla mittfältare är friska är det en möjlighet. Fungerade ju dock inte alls mot Blackburn så jag hoppas verkligen att Vidic och Jones inte åker på någon ny skada. 

 • jorasaatte

  En sista då.

  Jag har aldrig träffat en människa som rankar Anderson så pass högt att han skulle kunna gå in under kategorin överskattad. Terry är överskattad, Parker också. Anderson? Who is that guy? 

 • Vidic15

  Ojojoj ser att vi har väldigt goda chanser till en ny titel idag. The Chevrolet China Cup är up for grabs. Tydligen straffar direkt om det är oavgjort vid full tid.

  Can’t win anything with kids.

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Då e ni snart ikapp oss i antal titlar denna säsong alltså? 😉

   • Vidic15

    Vi gör vad vi kan… Hoppas fortfarande på en chans i Emirates Cup nästa sommar 😉

 • Skywalker94

  Reina, Dzeko, Gervinho, Oxlade-Chamberlain och till viss del även van Persie, bör i mina ögon nämnas i kategorin. 

  • Oijennus

    Inte The Ox!

   • Skywalker94

    Jag är den första att kalla The Ox för en supertalang som om några år lär vara en av PL:s bästa engelsmän á la Rooney/Gerrard/Lampard.

    Men jag ser också sjukt många Arsenalfans (ofta i just detta forumet) som sätter Ox i sin förstaelva, istället för spelare som Podolski, Walcott, Gervinho, Arshavin och Miyaichi.

    Jag tror att de flesta baserar den uppfattningen på Milan-matchen på Emirates, där Ox var bäst på plan, utan att ta hänsyn till vad han uträttat i övrigt.

    Ox har inte visat att han är en världsklasspelare, utan att han kommer att bli en världsklasspelare! 

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Oxen är klart före Miyaichi och även före Arshavin som han spelade ifjol

     • Skywalker94

      Arshavin har i mina ögon gott från överskattad till underskattad.

      Miyaichi är en personlig favorit, men visst du har nog rätt.

      Vad jag menar är att Ox inte är redo för den ordinarie startelvan än.

  • JeJo1

   GERVINHO ÖVERSKATTAD!?!?!? Får ju skit hela tiden trots en helt klart godkänd första säsong…

   • okejokej

    Så sant, Gervinho visade extrem potential i början av säsongen sen efter Afrikanska mästerskapen var det som om Wenger hade gett upp om honom

 • ℬishopsℬlaize

  Brady gör fortfarande inte mycket för att övertyga mig att han ska spela ytterback.

  Och för laget generellt ser det väldigt slarvigt ut, den enda fröjden för ögat är 7:an på Valencias rygg.

  • Vidic15

   Kanske inte men jag gillar hans attityd och hans vänsterfot. Ge honom lite tid att ”lära sig” defensiven.

   • ℬishopsℬlaize

    Jo tid ger jag han, påpekade bara att han inte är riktigt där ännu. Men han gjorde ett par brytningar och sådant idag som visade bra självfötroende.

 • Cfc11

  Att du tar med Terry är bara ett skämt, om man ska skriva en blogg så måste man ju kunna vara relativt kunnig om fotboll. J.T har gjort många skumma saker men att döma en person för att sätta på en brud är sjukt, kollar du in hans presta tioner på planen så är han absolut utan minsta tvivel en av världens bästa backar. Och Giggs gick bakom ryggen på sin egen bror i 10 år är fan så mycket värre. Om Terry skulle vara rasist då hatar man riktigt, varför ha projekt i Afrika med bla Drogba sånt gör man ej som rasist.

  • Peter Hyllman™

   Jag har i samband med den här bloggen över huvud taget inte reflekterat över vad Terry pysslat med utanför planen eller, i frågan om det där rasismåtalet, för den delen vissa saker han pysslar med på planen.

   Men som svar på din sista retoriska fråga om varför man har projekt i Afrika. Därför att det ser bra ut.

 • JeJo1

  5. Gerrard
  4. Rodwell
  3. Szczy
  2. Cech
  1. Jerome

  Bubblare: Parker, Terry, Ba, Walker, Walcott, Giggs

  Underskattade

  5. Ivanovic
  4. Evans
  3. Arteta
  2. Gibbs
  1. Heskey (jag är seriös)

  Bubblare: Henderson, de Gea, Scholes, Ramires, Baines, Allen

  Hmmm http://sv.wikipedia.org/wiki/Santi_Cazorla

  • Gliidarn

   Bra lista. tycker att fellaini är underskattad av många som inte är evertonians. Henderson ser jag inte storheten i. Tror själv mer på Shelvey i framtiden. Väldigt lik Gerrard i unga dar. grym men lite oslipad och dumma tacklingar ibland.

   • ℬishopsℬlaize

    Shelvey? undrar vem av oss det är som antingen överskattar eller underskattar han. Sist jag såg han så tog han otroligt mycket felbeslut och spelade sig i knipan hela tiden.

    Visst bra fysik och teknik men väldigt omogen spelmässigt.

   • JeJo1

    Hade Hendo varit egen produkt hade han inte alls varit samma ”sopa” som folk har bilden av honom nu. Hade nog mått bra av att varit billigare.

   • Vidic15

    Helt ärligt tror jag faktiskt att Henderson kommer få ett lyft nu under Rodgers. Han användes helt fel både positionsmässigt och taktiskt av Kenny. Som ju dessvärre(för Pool) är en bättre spelare, legend och Liverpoolälskare än taktiker.

  • Oijennus

   Ivanovic har jag alltid sett som rättvist hyllad bland de bästa backarna i ligan. Aldrig hört någon protestera heller.

   • Chelseafanet

    Nja, många av de inte fullt så insatta, vilket ändå får sägas är majoriteten av världens fotbollsälskare, tycker fortfarande att vi behöver värva in en ny högerback för att Ivanovic håller (andra vill ha en ny högerback av andra, bättre anledningar).

   • JeJo1

    När man talar om bästa högerbacken i ligan brukar han glömmas bort, tycker han och Sagna är på samma nivå ungefär. Men Baca är så klart lite bättre 😉

    • JohnnieWalkerBlue

     Inte på hörnor 🙂

   • Vidic15

    Saken med Ivanovic är ju att han egentligen är ännu bättre som mittback, eller åtminstone var. En riktigt bra, och härligt felxibel försvarare, som helt klart spelar i fel lag 😉

    E: Ajdå kom ett snäpp för högt upp, var egentligen svar till Jejo1s kommentar här under

  • FESTHOSMANGE

   Zabaleta hade jag gärna velat se på listan om underskattade men det finns ju bara 5 platser så han får hamna på 6:e 🙂

   • JeJo1

    Helt klart en bubblare.

    • FESTHOSMANGE

     Absolut, gillar dock din lista.

  • okejokej

   Henderson som underskattad? Henderson har nog inte genererat en enda rörelse i käken som inte resulterat i svordommar…

  • michaelgooner5

   Skulle snarare ta Sagna som bubblare ist för Baines!

 • http://aktivdemokrati.se/ BoringCity

  Lite överraskad att Balotelli inte finns med på listan, med tanke på att ljuset är tänt, men ingen är hemma vad gäller honom.

  • Peter Hyllman™

   Lite för mycket faktiskt geni för att kunna vara överskattad.

   • http://aktivdemokrati.se/ BoringCity

    Fair enough.

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Svag första halvlek och problemen med målskyttet fortsätter. Får ju hoppas att Rooney och Welbeck kommer tillbaks med bra målkänsla. Powell har haft en tuff start. Får hoppas att han kan komma igång även om jag tror att han kommer bli utlånad senast i Januari. Macheda har precis som Hernandez inte imponerat. Hoppas få in Bebe tidigt i andra för han kan mycket väll agera 3-4 anfallare om han kan komma igång.

  • ℬishopsℬlaize

   Ingen har direkt imponerat denna första. Såg väldigt tråkigt ut, press spelet ser inte så bra ut heller i mitt tycke, visst vi pressar intensivt men finns mycket mellanrum mellan positionerna.

   Powell och Ando gjorde det okej på mitten, men inte mer än så. Ja det hade varit kul och se Bebe!

 • Peter Hyllman™

  Haha, vilken skamlös trailer till Brendan Rodgersk Liverpoolpropaganda jag precis såg på Fox Sports.

  • rille103

   Lite konstigt att du ger dig på Brendan.Han har fortfarande inte värvat någon från Swansea och han har inte lett laget i någon tävlingsmatch.Du raljerar över att folk drar paraleller till spelare som inte är relevanta,var konsekvent i ditt resonemang själv då.

 • http://www.arsenal.se/ Pelle

  Vill bara diskret påpeka att nu när bloggen ”blir känd” kommer det in troll även för Liverpool och Chelsea och skriver mer eller framförallt mindre genomtänkta inlägg.
  Det är inte enbart gooners som beter sig…

  • ℬishopsℬlaize

   Nej, gooners och pool fans. Vi andra är perfekta 😉

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Nu tar jag på mig fyskäms mössan, menade ju inte er utan Chelsea, har ändrat i mitt inlägg.
    Tack för att du påpekade…

    • ℬishopsℬlaize

     Haha, you are welcome! 

  • Peter Hyllman™

   Redan twittrat: ”So far I would say level of abuse related to Terry (50%), Gerrard (40%), Anderson (5%) and Szczesny (5%). Debunking Arsenal hypothesis.”

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Jag har varken tid eller lust att fnittra/twittra, men svårt att undvika annat..

 • ℬishopsℬlaize

  Kul med alla ”vuxna” människor som inte gör annat en att spy galla över hela bloggen. Att man ens beter sig på det sättet, har dom tråkigt eller är bara deprimerade?

  • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

   Speciellt eftersom vilka peter listar inte spelar någon som helst roll för något

  • MrStretford

   Blev ärligt helt paff när jag såg att ”Lappalainen” är i 50års åldern..
    

   • ℬishopsℬlaize

    Är han så gammal!

    • MrStretford

     Nu bytte han ut sitt största foto på facebook av någon anledning?
     Men, det ser han ut att vara..

  • Alexis 17

    Det är sådana kommentarer man ser på aftonbladet och andra liknande sidor alltid.

   Här brukar vi slippa det som tur är…

 • Vidic15

  Inser nu att jag hade fel som önskade mer aktivitet på bloggens kommentarer. två-tre inlägg om Leeds eller Nottingham är inte alls så illa.

 • ℬishopsℬlaize

  Andra halvlek såg bättre ut, mera rörelse och mer skärpa. Lingard borde fått minst 45 tycker jag, han bidrar något enormt till spelet med sin rörelse och passningsspel.

 • http://www.facebook.com/tommy.svensson.7 Tommy Svensson

  Efter ha läst inläggen så verkar det som om du inte har alla hästar hemma Peter eller är det bara så att du är så fruktansvärt okunnig om fotboll. respekterar att du håller på MU men att vara så okunnig och få skriva i en så stor blogg som den här. Skamligt kolla upp all fakta innan du skriver något och du om någon som ofentlig person borde sluta med person angrepp sluta med det om du vill ha några läsare eller jobb kvar det är ett råd.

  • FilleP

    När brister faktan menar du, och vad är din egentliga invändning mot inlägget?

   • http://www.facebook.com/tommy.svensson.7 Tommy Svensson

    Jag har kollat alla inlägg på sidan och han har INTE besvarat frågan om vem det var som petade Rio för det gjorde Capello. Sista landskampen han gjorde var i Juni 2011 och det betyder väl att det var Capello som petade Rio, och den frågan har han inte besvarat till Lars som han påstår. Ska man kasta skit på varandra här inne så gör det men håll er till fakta först och kasta skit sen.

    • Peter Hyllman™

     Jag har svarat. Liten ledtråd, jag utgår inte från grundpremissen att han blev petad.

    • http://twitter.com/swegoon SweGoon®

     Oh the irony! Du svarade ju inte på Filles fråga

    • FESTHOSMANGE

     Härlig bild Tommy, mycket brudar som nappar eller?

     • ℬishopsℬlaize

      Haha! 🙂

    • Vmagnus

     Du är ett år efter. Efter säsongen 2010-2011 så var Rio överskattad i de flesta kretsar. Efter säsongen 2011-2012 så är han underskattad i nästan alla de kretsarna, fantastiskt fenom =)

  • Peter Hyllman™

   Tack Tommy Svensson för dina kloka och naturligtvis insiktsfulla råd om hur jag ska göra för att ha mina läsare och mitt jobb kvar. Det är ju nämligen två problem jag verkligen har.

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Bättre andra halvlek. Bebe imponerade stort. Kul att Scholes kommer in och dominerar. Fortfarande problem med målskyttet, men nu kanske det kan släppa för Kagawa i sista tredjedelen. Han har spelmässigt sett väldigt bra ut.

 • Elias Ljungberg

  Tyvärr min gode man, du skriver en mycket bra blogg men här har du ruskigt, ruskigt fel. Att Assou-Ekotto skulle var överskattad? Snarare underskattad. Hans passningsspel är som kniven genom smör, fruktansvärt säker, gör svåra saker mycket enkelt och ställer inte alls ofta till det. En av de absolut bästa i Tottenham och faktiskt underskattad! /En som följer Tottenham varje match

  • FilleP

   Ser också alla matcher med Spurs, och håller definitivt med om hans passningsspel, och om att han gör svåra saker mycket enkelt, ofta defensivt. Vilket man ibland kan hålla emot honom dock, kan jag tycka, men man förlåter honom för han lyckas mer eller mindre alltid.

   Jag tycker Hyllman har en poäng om dålig koncentration, däremot delar jag inte hans syn på konsekvenserna av det.

   Men jag tycker inte man hör honom hyllas så där överdrivet mycket, och tidigare tycker jag han var väldigt förbisedd av de flesta som inte följde Spurs noga.

  • CFCwater

   Haller med dig helt klart! / en CFC supporter

  • Peter Hyllman™

   Vet du vad? Jag håller inte med dig i det stora hela, av skäl som jag redan nämnt i bloggen, men jag respekterar att du i alla fall, till skillnad från vissa, väljer att argumentera för spelarens kvalitet, istället för att attackera en helt annan orelaterad spelares kvalitet. Det är både mer konstruktivt och to the point.

  • BlueBridge

   Du har faktiskt helt fel, Assou-Ekotto är väldigt överskattad, och hans passningsspel? Det är det sämsta i PL herregud, han gör alltid likadant, han tar emot bollen, låtsas sikta på en spelare och drar iväg en cross som inte går fram, hans passningsspel är väldigt dåligt!

   • ℬishopsℬlaize

    Nu tror jag du snackar om hans inläggsspel.

 • Chelseafanet

  Angående Terrys utvisning mot Barcelona så var Barcelona vidare innan den och vi vidare (och senare segrare i hela turnering) efter den. Jag tror faktiskt aldrig vi hade gått vidare annars. Varför det nu blev så lär vi aldrig veta.

  • Peter Hyllman™

   Det stod 1-0 till Barcelona när Terry blev utvisad, i det läget var det alltså oavgjort. Kort därefter blev det 2-0 till Barcelona, och de var alltså vidare.

   Sedan, utan Terry på planen, så hände något märkligt och mäktigt.

   • Chelseafanet

    Måste hålla bättre koll på faktan…

   • JohnnieWalkerBlue

    Vilken ledare tar ett rött med flit för att inspirera trupperna vilken man!

 • JFH_CHELSEA

  Tycker att Reina ska vara med. Han var grym för några år sedan. Kommer ihåg när han blev stor hjälte 2006 när han räddade flera straffar i FA-Cup finalen och 2007 när han räddade flera straffar i CL-semin. Men nu är han ju bara pinsam. Han gör för många tabbar för att stå i Liverpool och jag kan bara komma på två anledningar till att han fortfarande kan vara första målis:
  1: Han lever på gamla meriter
  2: Vem ska annars stå? Doni?
  Ny målvakt skulle vara något för Liverpool!

  • Skywalker94

   Håller med på alla punkter!

  • Peter Hyllman™

   Håller med om att han är något misstagsbenägen, och att han kanske gått ner sig något. Men det är ju fortfarande en bra målvakt.

  • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

   Det har ryktats lite om en ny målvakt idag, nämligen: Dorus De Vries från Wolverhampton!

   Om han värvas ersätter han så klart inte Reina utan Doni och Jones.

 • jorasaatte

  Walcott kommer in som bubblare, lika värd att vara på listan som Assou-Ekotto. zoom zoom!

  • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

   Upprepade gånger under varje säsong hör man om hur överskattad Walcott är, men det är extremt sällan man ser någon hylla honom, så jag undrar, exakt vem överskattar honom? Lätt att säga Wenger, men har han haft bättre alternativ?

   Grejen med Walcott är ju annars att han är dålig på att öppna upp stängda försvar, men väldigt bra på att utnyttja öppna försvar. Vilket förklarar att han ofta presterar i stormatcher (motståndarna backar inte bara hem).

   • Vmagnus

    Vill i princip kopiera ditt inlägg. Bortsett från Ramsey så finns det ingen Arsenal spelare som florerar flitigt i startelvan som får så mycket skit som Walcott.

    Walcott är dock ganska begränsad i sitt spel, vilket innebär att mot rätt typ av motstånd (läs högtstående backlinje) så håller han riktigt hög klass. Medan mot annan typ av motstånd så får han problem. Ja efter vissa matcher kan man nästan se honom som överskattad då han väldigt sällan håller den höga nivån, men. Detta är stort men, vem som håller Walcotts klass får så ,ycket skit som han?

  • Gunnersaurus Rex

    Kan du gärna motivera det där.

 • FESTHOSMANGE

  Sägs att Saints ska lägga bud på Martin Olsson. 

 • FESTHOSMANGE

  Nyss hemkommen ifrån stranden. Ett fantastiskt väder Sverige har bjudit på idag. Otroligt mycket kommentarer i dagens inlägg, framför allt väldigt mycket abuse från lite supportrar. Många av dem idiotiska. Kommer det en top 5 underskattade lista Peter?

  Värt att nämna är att Oscar är helt klar för Chelsea nu.

  http://www.goal.com/en/news/9/england/2012/07/25/3265135/breaking-news-chelsea-complete-oscar-signing

  • Peter Hyllman™

   Ja, det kommer en underskattade-blogg.

   • FESTHOSMANGE

    Bra bra!

 • MPS09

  Vill först säga att jag skäms som Liverpoolsupporter när jag läser många av kommentarerna som är direkt ogenomtänkta och fruktansvärt omogna.
  Man måste kunna se nyktert på sitt lag och spelarnna, Gerrard är inte den spelaren han en gång var (tyvärr).
  Han håller en bra PL-nivå men hans bäst före dagar är förbi. Många LFC fans blundar gärna för det!

  • Peter Hyllman™

   Nåja. Liverpoolsupportrarna hade i alla fall genomgående vett att i alla fall lyfta fram Gerrards förtjänster, snarare än att lite slumpmässigt börja attackera typ Ryan Giggs.

 • HangLoocifer

  Nu är vi här med Terry igen. Men jag får väl vara nöjd med att han trots allt bara var bubblare 😉

  Tycker att själva fenomenet kring att någon kan rankas som överskattad är diffust.  Man betygsätter egentligen den allmänna uppfattningen som överdriven kontra underdriven.

  Assou-Ekotto kan räknas som underskattad då man frågar Tottenham fans. Eller som överskattad om man frågar någon utomstående som har stört sig på Tottenham-fansens överdrivna tycke för spelaren.

  T.om. Messi och Ronaldo kan ibland kallas överskattad. Vilket gör att man borde förstå hur flyktigt och intetsägande begreppet egentligen är.

  • Peter Hyllman™

   Naturligtvis är det diffust. De två storheter man egentligen jämför med varandra är å ena sidan min uppfattning om hur bra spelaren är med å andra sidan min uppfattning om den generella uppfattningen om hur bra spelaren är.

  • Gunnersaurus Rex

   Avståndet mellan underskattad kontra överskattad är mindre än man tror.

 • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

  Alla som tar upp Rio undrar jag hur många matcher de såg honom spela under säsongen. Helt klart en av Uniteds bättre spelare, och en av hans bästa säsonger på ett tag.

  • Peter Hyllman™

   Tyst, han var petad. Och inte platsar han i ett lag som ska ha någon chans på titeln heller! 🙂

   • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

    10 år för honom nu förresten, vilket betyder att han kommer att få en testimonial när han slutar.

  • FilleP

   Fast förra säsongen drog han ju på sig frisparkar.

   (Refererar till hans smått osannolika streak med att inte dra på sig en enda frispark)

   • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

    Dels att göra med att Vidic var borta, var tvungen att kliva upp och pressa mer ibland iom det. Evans är aggressiv, men inte lika aggressiv som Vidic.

    När Vida och Rio spelade tillsammans, spelade det ingen roll vart bollen kom (Rio’s eller Vida’s sida), Vida klev alltid upp och pressade, försökte vinna boll aggressivt, medan Rio droppade ned bakom och säkrade upp.

    Inte samma grej nu.

   • Vidic15

    Jo, till och med ett par gula, men det finns ju ett par aspekter av det.
    Något lite långsammare och i princip helt utan Vidic tuffa närkampsspel vid sin sida. Fick ta större ansvar med Evans/Smalling/Jones vid sin sida, visa vägen helt enkelt.

 • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

  Fick reda på av en vän att jag skrev massa konstigheter här!! Det var inte jag och jag vet vem som kapat mitt FB konto och skrivit massa skit här Sorry alla som blivit drabbade. YNWA

  • Peter Hyllman™

   Well, I did not see that coming.

   • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

    Det var tydligen dig han chatta med. Ber så hemskt mycket om ursäkt.

  • http://twitter.com/#!/JohanOtbaG OtbaG™
   • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

    Fast den här kaparen var tydligen inte lika rolig

 • papercut33

  Jag tror jag föredrar när du skriver lite smalare än listor som folk tydligen inte kan hantera eller bemöta.
  keep up the good work!

 • Gunnersaurus Rex

  Tänkte skriva det innan, men läst en bit ner o förstår att ni redan märkt av det sedan tidigare…
  Ämnen som dessa drar alltid till sig mindre lämpliga personer i diskussionerna(dvs de som inte kan hålla sig till ämnet) då det är något alla kan diskutera, ett lätt ämne att göra avtryck i.

  Men för det ska man givetvis inte strunta i att ta upp det.

  Oscar klar för Chelsea, officiellt.  Gillar inte alls det här, . Håller Marin, Hazard och denne Oscar.(Som man är mest osäker kring) Klarar denne acklimatisera sig till Premier får de mitt utgångstips till titeln hittills dags.

 • Kerstin

  450 kommentarer under sommaruppehållet, och utan att egentligen arsenalsupportrar har flippat… något står inte rätt till då vi är de enda som kan bidra med sånt här kommentarsregn på låg nivå. Arsenalsupportrar som låtsas vara andra lags supportrar är den enda logiska förklaringen till detta.

  Gerrard har jag tänkt länge är överskattad men inte vågat säga det rakt ut här. Modigt.

  Szczesny tror jag jag påpekade i slutet av förra säsongen att han inte alls har så bra statistik som man har inbillat sig. Tvärtom var hans statistik rätt dålig rentav. Det kan komma att bita oss i baken men tror det är kombination av honom och vårt brist på försvar….

  Jag hade haft med Terry. (vågar man säga det igen..?)

  Angående Walcott så håller jag med någon som påpeka att det är svårt att överskatta en spelare som hela tiden blir kritiserad för att inte vara bra nog.

 • Kerstin

  Hjälp vad Chelsea värvar, både dyrt och bra… lite rum för misslyckande med tanke på summorna man spenderar, men går de vägen så blir det återigen något stort.

 • Oijennus

  Saxat från Manutd.com
  ”The new signing from Crewe Alexandra was shaken by a bone-jarring
  challenge involving Shouting Wang but continued before being withdrawn
  at the interval.”

  • GeVeZ

   Shouting Wang… *fniss*

   • Oijennus

     Det bara måste vara påhittat! Eller föräldrar med bra humor.

 • okejokej

  Som liverpoolsupporter kan jag såklart inte hålla med angående Gerrard men ja, enögd som man är ser man väl bara de saker Gerrard gör bra och blundar för det han gör dåligt.

  Men måste säga att jag tycker att det faktum att Adams passningskvot gick ner så extremt är tecken på att han är dålig snarare än att Gerrard tar för stor plats.

 • Kerstin

  Damerna snart i OS!!

 • Oijennus

  I don’t even…

 • http://twitter.com/custovicharis Haris Custovic

  Terry har de senaste sasongerna och under alla sina ar i CFC varit en fantastisk spelare, men mest en gigantisk ledare. Finns ingen i PL som besitter samma kvalite. Att han ar en bubblare ar pinsamt, utan honom i forsvaret ar det helt annorlunda. Har foljt CFC i 10 ar och har ALDRIG tyckt det, och det handlar inte om att jag ar partisk. All statistik, ta bara detta EM far att fa frasch fakta sa hade JT mest rensningar, interceptions osv i hela turneringen.  Att han sedan hallit ihop varat forsvar i alla ar ar bara en sjuk bedrift det med. Tank over valen lite! Spelare som hade platsat skulle varit; Rio, Rooney, Evra, Reina…

  • Oijennus

    Rooney? Rooney? Rooney!?!

   • http://twitter.com/custovicharis Haris Custovic

    Tycker inte han tillfor tillrackligt. Bra forwards for mig ar Aguero, Drogba, Villa, Tevez, Zlatan, Messi, Ronaldo och   Gomez. 

    • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

     Vad exakt är det du tycker att han ska tillföra mer med än vad han redan gör?

    • tost89

     To be fair…Rooney gör många mål, slår bra frisparkar, bra passningar, duktig på hemjobb, osvosv…finns inte många toppanfallare som är lika kompletta i vad de ”tillför” sitt lag.

     Rooneys svaghet är att han lätt hamnar i långa formsvackor där han är värdelös, och lätt tappar huvudet/står för dumheter.

  • Peter Hyllman™

   Du säger det nog bäst själv, ”men mest en gigantisk ledare”.

 • http://twitter.com/custovicharis Haris Custovic

  Haha, du ar ett skamt. Belastning? Han haller ihop ALLT.    Fragan ar om du ens tittar pa vara matcher. 

 • https://twitter.com/erkjonsson ℰrkie ℐerkie ♥

  ”Swansea can confirm that Liverpool have expressed an interest in Joe Allen, despite a written agreement with Liverpool not to approach any players within the 12-month period of former manager Brendan Rodgers leaving for Anfield.”
  Hur tänker Liverpool ens?

  • Kerstin

    http://www.swanseacity.net/news/article/joe-allen-statement-268264.aspx

   Mycket vill ha mer…

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Likt Steven Seagal är vi above the law.

  • http://www.youtube.com/watch?v=XYYo3T6nCw8&feature=related Pipp0

   Man vinner inga sympatier efter detta iaf, och Rodgers och Pool lär bli ganska avskydda efter det här.

   Dansken har dock en stark vilja, tror inte de släpper honom, fast klart, många unga centrala spanjorer som värvats…

 • JFH_CHELSEA

  Mest överskattad är Downing! 36 ligamatcher, 0 mål och 0 assist. Sen blir han uttagen till landslaget!? Att han spelar 36 ligamatcher (även om alla inte är från start) är ett bevis på att Daglish överskattar honom och att han blir uttagen i landslaget är ett bevis på att Hodgson överskattar honom. Därför är han det. 
  Jag har tidigare skrivit om Gerrard och Reina så jag måste be om ursäkt till Pool-fansen för att jag hackar så mycket på dem 🙂

 • KTBFFH_T

  Wow.. Efter att ha läst dagens kommentarer så skäms man som Chelsea supporter. Har läst den här bloggen i flera år, men kommenterar sällan, utan njuter mer utav bloggens innehåll och inläggen av dem kunniga läsarna som håller hög nivå och (oftast) utan sandlådenivå. Men dagens kommentarer av dem så kallade Chelsea supportrarna är pinsamma och man skäms!

  Hyllman satte Terry som bubblare och detta får vissa att se rött. Inse att vår kapten inte är samma spelare som förr, han gjorde flera misstag under säsongen, tappade fotfästet mot Arsenal hemma, även ett liknande mål mot Liverpool och visat klart och tydligt att han inte hänger med när det går för snabbt (perioden med AVB och den höga backlinjen) som några exempel. Sedan ska vi inte nämna all skit som han lyckas sätta sig i, Ferdinand-gate, Bridge-gate och hjärnsläppet  mot Barca i en CL semifinal!! Varför han ens är med i Chelseas elva är inte pga. av att han är en av världens bästa mittbackar, för nej, det är han inte längre, utan pga. sina ledaregenskaper och för att han är en stor ikon för Chelsea. När Rio och Giggs används som argument, då är det nog bara att inse att diskussionen är över för längesen..

  För övrigt vill jag bara säga att arvet efter M. Christenson har du förvaltat väl! Var rejält skeptisk till att bloggen skulle hålla lika hög nivå, och jag hade rätt. Du har istället höjt bloggen flera nivåer, och tiden man spenderar på att läsa här har fått flickvännen att börja muttra..

  • Peter Hyllman™

   Oj, tack!

   • http://www.arsenal.se/ Pelle

    Man tackar inte för välförtjänt. Se vad jag skrev som svar…

  • Chronic

   delvis rätt, delvis fel. terry är fortfarande en av världens bästa mittbackar och det kommer du antagligen få se kommande säsong.

   stort att få et tack av hyllman ang någit som har med john terry att göra, förresten. tack. oj, tack!

  • rille103

   Även om jag inte håller med Hyllman om vissa saker så är han GRYMT mycket bättre än Christensson

  • http://www.arsenal.se/ Pelle

   Måste skriva under om att Phy förvaltat MC arvet över all förmodan, stor eloge till dig Peter…

 • http://www.youtube.com/watch?v=XYYo3T6nCw8&feature=related Pipp0

  Man är glad att man jobbat hela dagen så man sluppit dagens kommentarer, faktiskt enda gången som jag känner så.

  Man rör tydligen inte vid Gerrard eller Terry verkar det som…

 • Guest

  Som Liverpool-fan kan jag bara skämmas när jag läser några av kommentarerna här, inte konstigt att Liverpool är så illa omtyckt av andra supportrar.

  Du har helt rätt. Gerrard är överskattad av (nästan) alla fans. De flesta tror att han fortfarande är den som bär Liverpool, driver upp tempot och på egen hand avgör  matcher. Så är det inte, bortsett från Everton matchen så har Gerrard, tyvärr, varit högst medioker denna säsong. Kan man inte se det så har man en oerhört snedvriden syn på sina egna spelare.

  Måste ge dig cred för ditt mod att skriva om ett så känsligt ämne, du har verkligen rört upp känslor 

 • JFH_CHELSEA

  Jag vet att John Terry är våran gud. Han är helig och snackar man skit om våran gud så går vi till attack. Men även om jag nästan mår dåligt av att säga det så måste jag erkänna att Terry har varit lite på nedgång. Som några har nämnt så är det ju helt idiotiskt att dra på sig en sån jävla skitutvisning när hans lag slåss om en plats i Champions League finalen. Sen halkar han mot Arsenal och det resulterar i förlust så visst den här säsongen var ett steg i fel riktning. Men förhoppningsvis så var det bara en tillfällig motgång. Om det nu inte var tillfälligt så är det ju tur att vi har två mittbackar i världsklass i Cahill och Luiz. Två riktiga klassvärvningar. Kommer ihåg när Cahill först kom till Chelsea och folk sa att han var överskattad och skulle bli en flopp men oj så fel dem hade! Luiz kan bli världens bästa mittback men hans problem är att han ibland blir lite för offensiv och glömmer bort att han ska försvara också 🙂 Förhoppningsvis så blir 2012/2013 en bra säsong för oss och vem vet kanske blir vi det första laget att försvara en Champions League titel!

  KTBFFH

  • Kerstin

   Det där med att man går till attack om någon säger något negativt om personer inom ”sin” klubb som är älskade är något alla supportrar har gemensamt. Ett ont ord om Henry och jag skulle nog börja flippa likt den sanna arsenalsupporten jag är…

  • Lonnquist

   Det jag tycker visar mest på överskattning är att ni lyckas vinna en CL-final utan er captain, legend, leader, som ni dessutom gått till trots honom, och att han därmed inte är så viktig som man kan tro, iaf inte i enstaka matcher, men hans röst behövs säkert i omklädningsrummet.

   • Chronic

    bla, bla, bla.. kapten, ledare och legend är precis vad john terry är. i det första mötet mot barcelona i semin var han, t ex, fantastisk och antagligen bäst på planen.

    • Lonnquist

     Lite svårt att ta argument på allvar när de läggs fram som om det är en tioåring som gör det.

     • Chronic

      det var inget argument, det var ett påstående. att han var bäst på planen i det första mötet mot barcelona, alltså.

      vi hade vunnit finalen med terry med, men som tur var så gjorde cahill och luiz både två fantastikt bra matcher.

  • rille103

   Cahill är ej,och kommer aldrig bli världsklass

  • haajk

   Att en mittback (Luiz) glömmer bort att försvara anser jag vara en ganska så stor svaghet 😉 Tycker för övrigt att den killen är väldigt skön som spelare men även extremt överskattad.

 • Lonnquist

  Nu när det har lugnat sig lite. Hade hållt med dig om Anderson för ett år sedan, men mht hans skadefacit de senaste två åren så känns det inte som att många av mina närmaste unitedkompisar har ngra större förväntningar på hans prestationer varken nu eller i framtiden, mer att han är en ny Hargo. Istället tycker jag fortf att Nani är överskattad, trots hans ass/mål facit då an fortf tar för mkt felbeslut och tappar mkt boll.

  • http://www.youtube.com/watch?v=XYYo3T6nCw8&feature=related Pipp0

   Obegripligt för mig hur man kan tycka Nani är överskattad, hans assist och mål talar för sig självt.

   Han är ju en spelare likt Ronaldo som måste få misslyckas hela tiden för att han spelar på ett så svårt sätt, tycker han är en fantastiskt spelare och för mig är han vår bästa offensiva spelare, bättre än både Rooney och Valencia.

   • Lonnquist

    Jag hade valt Valencia 8/10 framför Nani, då han är väsentligt mer jämn. Nani är fruktansvärt ojämn.

    • http://www.youtube.com/watch?v=XYYo3T6nCw8&feature=related Pipp0

     Nja, beror på om man prioriterar det defensiva framför det offensiva, Valencia kan köra fast han med, som mot Barca exempelvis, Nani skulle startar, han kan göra det oväntade.

 • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

  00:30 möts Liverpool och Roma på Fenway Park för de som är intresserade.

  Utan Gerrard för övrigt 😉

  Gulacsi; McLaughlin Skrtel Carra Enrique; Spearing Shelvey Aquilani; Cole Sterling Eccleston

  Subs: Jones, Agger, Flanagan, Adam, Suso, Morgan, Pacheco, Sama, Wilson, Lucas, Adorjan, Ward, Smith, Wisdom, Ibe

  • Alexis 17

   Borini inte spelklar än?

   Bara nyförvärv och ungdomar som är kul att kolla på under träningsmatcher.

   • https://twitter.com/#!/rohlsson93 ohlssonlfc

    Borini är spelklar, men han och alla emspelare från England anslöt till truppen för två dagar sen och anses inte vara redo än.

    • Alexis 17

     Glömde det, är ju samma med Arsenal.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Gulacsi; McLaughlin, Skrtel, Carragher, Enrique; Spearing, Shelvey, Aquilani; Cole, Eccleston, Sterling.
   Subs: Jones, Agger, Flanagan, Adam, Suso, Morgan, Pacheco, Sama, Wilson, Lucas, Adorjan, Ward, Smith, Wisdom, Ibe.
   Oväntat att få se McLaughlin. Intressant att se, ja, alla. Särskilt Sterling.
    Robinson den enda som inte är med från förra matchen men Smith också en intressant vänsterback så d e lugnt. Om man byter hela laget i halvtid blire la nedan till 2a
   Jones; Flanagan, Sama/Wisdom, Agger, Wilson; Lucas, Adam, Suso; Ibe, Morgan, Pacheco.

   • DanTug

    Shelvey och Cole imponerade mest på mig i första. Sterling gjorde en magisk nertagning. Men spelet är inte speciellt bra alls tyvärr. 

  • antonionocerinomilan

   Kul match! Då är jag väl uppe ett tag till då. Tachtsidis mot Aquaman kan bli skoj. 

   Över 500 comments på en vardag mitt i sommaren, mycket ovanligt:) 

  • Alexis 17

   L. Castan som startar för Roma spelade i HIF 07-09 och var riktigt dålig. Fick bara spela 5 matcher.

   Nu startar han alltså för Roma som köpte honom för 50 miljoner. Sjukt.

   • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

    Otroligt helt klart. Var överjävligt bra i Corinthians när de vann Copa Libertadores nyss.

 • GeVeZ

  Egentligen är väl Tom Cleverley PL’s mest överskattade spelare.

  • Lonnquist

   Lite argument också kanske? Iaf med hänsyn till att han spelade på den nivån folk förväntade sig fram till sin skada. Det var ingen som hävdade att han skulle kastas in som nyckelspelare efter skadorna utan han skulle slussas in lugnt.

   • GeVeZ

    Tycker aldrig han spelat på den nivå som han hypats upp till (” the new Zidane etc etc”) en bra spelare helt klart men knappast en world-beater.

    • Peter Hyllman™

     Nu kanske inte referenspunkten ska vara enbart de mest hysteriska av Man Utd-fansen.

 • Crille1

  Märkligt att BAE är med här, jag tycker han har utvecklats enormt sista två åren och knappt gjort nåt misstag. Cameron Jerome överskattad? Tycker snarare han är underskattad, gör ett bra jobb utan boll man kan inte bara se mål hos en anfallare.

  Här är mina namn: Cleverley(kommentar överflödig), Vermaelen (tycker han är svag i positionsspelet grym offensivt), Young (hypad men tycker inte har fått ut mkt), Van der Vaart (känns mer som han stoppar upp spelet för Spurs), Hernandez (Hyfsad första säsong, men får inte ut mkt trots ett bra lag bakom)

  • Lonnquist

   Young är tredjevalet som kantspelare bland unitedfansen. Är man överskattad då? Vad gäller cleverley är mina argument nedan. Personligen tycker kag att Nani är mest överskattad i United.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000903580163 Jonatan Larsson

  Ensam om att tycka att Suarez är överskattad?

  • rille103

   Ja

  • http://twitter.com/johnter80000692 John Terry

   nej,han är riktigt bra.

 • rille103

  Var är Torres? Är inte han överskattad men Gerrard är det?

  • Gutihernandez

   har du hört någon säga att torres är bra senaste året i premier league menar du? har ju tagit mest skit i historien..

 • http://twitter.com/CarlBolinder Carl Bolinder

  Äre någon som vet varför LFC ska signa Allen.
  Vi har redan Gerrard,Aquaman,Shelvey,Adam,Henderson,Coady (lär inte spela något denna säsong).Vill inte ha en britt till!

 • Gutihernandez

  välidgt bra lista men tycker att evra borde varit med på denna.. varit kass hela säsongen.. tycker också vermaelen är lite överskattad för brister stundtals rejält i positionsspelet..

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000538496566 Viktor Thenewkaka Alexandersso

  är denna kille dum iskallen elr anderson styrde mitttfältet i utd när allting gick fel då city började komma ikapp gerrard har varit bättre men i em så var han i hög klass för sin ålder schhcchhchchceny har sina dalar de e rätt men assou ekoito är grym iöverlappningar och backup för bale (när bale spelade vb) resten e ok

 • http://www.facebook.com/people/Sven-Svensson/100002617267212 Sven Svensson

  Märklig lista. Trotts att jag är Gunner så kan jag säga att Assou-Ekotto är riktigt riktigt bra. För mig är han ligans 4-5 bästa vänsterback. Han hade gått rakt in i Arsenal bla. Frågan är om jag inte håller honom högre än Evra också med tanke på fransosens senaste säsong. Baines är bäst i ligan, Cole är bättre och horan till vänster i City är bättre men sen har jag svårt att se vem som skulle kunna slå BAE på fingrarna. 
  Enrique är för mig mer överskattad.