Peter Hyllmans Englandsblogg

Premier Leagues fem mest överskattade spelare

25 juli 2012 00.58, Peter Hyllman

Listor brukar ju alltid vara effektiva om man på något sätt vill generera diskussion, och givet att diskussionen kanske har varit lite halvdöd de senaste dagarna så är det kanske klokt att försöka hitta ett listämne som också är lite mer kontroversiellt.

Det är ju ett inte alltför ovanligt samtalsämne vilka spelare som å ena sidan är underskattade, och å andra sidan vilka spelare som är överskattade. Där finns starka uppfattningar, även om de ibland har lite oklara grunder. I alla fall är detta ämnet för dagen, samt för en kommande blogg som tittar på underskattade spelare.

En spelare kan vara överskattad på flera sätt. Han kan vara överskattad av media. Han kan överskattad av sin manager som fortsätter att spela honom eller ge honom en större roll i laget än vad hans prestationer medger. Han kan vara överskattad av supportrarna som beskriver honom som världsklass eller väldigt bra, även om han kanske i själva verket är medelmåttig.

Spelarna i den här bloggen är överskattad på något eller flera av dessa sätt.

:::

(5) Anderson Luis de Abreu Oliveira, Man Utd

Definitionen av galenskap sägs vara att upprepa samma sak om och om igen och förvänta sig ett helt annat resultat än tidigare. När Anderson värvades 2007 för runt £15m så lyftes han fram som en av de mest lovande talangerna i Europa. Några förvånansvärt ihärdiga matcher under sin första säsong, som var väldigt framgångsrik för klubben, samtidigt som det så klart råkar finnas en bild av Anderson i ordboken bredvid ordet charmtroll, har gjort att mångas förväntningar på Anderson är väldigt höga.

Ända sedan dess har alla runt Man Utd väntat på att Anderson ska växa fram som klubbens nye store mittfältare. Och väntat, och väntat förgäves. Skador har begränsat hans utveckling, men en lika stor portion av slapphet på planen har lett till att han misslyckats med att påverka matchbilden i alltför hög utsträckning. Om samma slapphet finns på träningsplanen så kan det så klart också förklara skadorna. Även vid sidan av planen framstår han ibland som alltför obekymrad för sitt eget bästa. Där finns kapacitet, men frågan är om där finns karaktär.

(4) Steven Gerrard, Liverpool

Jag misstänker att den här kan vara lite kontroversiell. Men jag känner att vad han faktiskt nu för tiden är inte stämmer överens med bilden av honom, och den bilden fortsätter vara lite Roy of the Rovers, captain fantastic. Grejen är inte bara att det inte riktigt stämmer, utan att det också riskerar vara en kontraproduktiv uppfattning.

Det är tveksamt om han längre höjer laget, Liverpools poängsnitt förra säsongen var högre utan honom på planen än med honom. Inte heller gör han sina medspelare bättre. Exempelvis sjönk Charlie Adams passningskvot som en sten när Gerrard kom in i laget. Osäkerheten om var på planen Gerrard ska spela, möjligen tillsammans med var han själv vill spela, har vållat osäkerhet i flera år.

(3) Wojciech Szczesny, Arsenal

Det är ju inte omöjligt, det är nog till och med sannolikt, att Szczesny kommer att bli en väldigt bra målvakt längre fram i tiden. Men där är han inte riktigt ännu, och bilden av honom som en av Premier Leagues bästa målvakter, i vissa fall till och med bilden av honom som en målvakt i världsklass, håller inte riktigt vatten. Opta räknade exempelvis på målvakternas räddningsprocent under den gångna säsongen och av lagens förstamålvakter så hamnade Szczesny där näst sist.

Naturligtvis är det fortfarande en bra målvakt, och är det något jag är särskilt imponerad av så är det reflexsnabbheten. Men det blir ibland också för mycket handbollsmålvakt över det. Hans positionsspel är stundtals suspekt och han har en viss tendens att gå ut på fel bollar och hamna hängandes, kommunikationen med försvaret är stundtals inte vad den ska vara. Allt detta är dock sådant som kommer att förbättras med åren.

(2) Benoit Assou-Ekotto, Tottenham

På något sätt har Assou-Ekotto fått någon form utav kultvärde. Det är svårt att hitta någon annan anledning för det än att han till skillnad från en del andra spelare bara råkade vara ärlig med att fotboll för honom till stor del är ett yrke, snarare än ett livskall. Därtill var han säkert också behjälpt av att Harry Redknapp porträtterade honom som disträ och tankspridd, vilket av någon anledning för vissa är att anse som coolt.

Det finns också en hyfsat generell uppfattning att Assou-Ekotto är en av ligans bättre vänsterbackar. Själv betraktar jag honom närmast som en säkerhetsrisk, en spelare som alldeles för ofta befinner sig helt ur position och som till och med i vissa moment inte ens ser ut att vara koncentrerad på fotbollsplanen. Baksidan av det där coola. Det har fungerat någorlunda hittills ändå, men om Andre Villas-Boas vill spela samma typ av defensiv som han prövade på med Chelsea, då kommer också betydligt högre krav ställas på försvararna, och det är inte krav jag tror att Assou-Ekotto mäktar med.

(1) Cameron Jerome, Stoke

Billy Beane, mannen bakom Moneyballkonceptet, riktade främst kritik mot att managers valde spelare baserat på en föreställning om att spelaren ”ser ut” som en spelare, snarare än någon djupare förståelse om spelarens faktiska egenskaper. Ett annat klassiskt felsteg är att bedöma en spelare baserat på vad han presterat en gång i tiden, snarare än hans nutida kapacitet. Jerome, som Stoke betalade runt £4m för inför förra säsongen, passar väldigt bra in i båda dessa kategorier.

Det är svårt att tänka sig att Tony Pulis spelar Jerome, och dessutom spelar honom så pass mycket, av någon annan anledning än att han passar in i en mall om hur Pulis anser att en fotbollsspelare ska vara byggd. Det är åtminstone inte hans målskytte, vilket är lite anmärkningsvärt för en anfallare. Under sina sex år i Premier League har han i snitt spelat 34 matcher per säsong, men haft beklämmande svårt att nå upp till ens tio gjorda mål. De senaste två säsongerna har han svarat för tre respektive fyra ligamål. Stoke spelar på poolens djupa sida, Jerome hör hemma på den grunda.

:::

Bubblare:

»  Adel Taarabt, QPR
»  Aleksandr Kolarov, Man City
»  John Terry, Chelsea

…………………………………………………

Värvningar

Raphael Spiegel – West Ham, okänt. Spegel spegel på väggen där, säg mig vem den bäste målvakten i ligan är. Ja, inte är det Spiegel i alla fall, den 19-årige schweizaren kommer inte spela många matcher för West Ham den här säsongen. Godkänd (++)

…………………………………………………

Som utav en händelse så publicerade Premier League sina nya riktlinjer för spelare i deras användande av sociala medier som Twitter och Facebook på samma dag som FA vidtog disciplinära åtgärder mot Emmanuel Frimpong för att ha kallat en Tottenhamsupporter för ”scum yid”.

:::

Be Champions!!

Tillbaka till bloggen

 • Chronic

  ditt hat mot terry är löjligt, hyllman. ”bubblare” på mest överskattade? skärp dig. han har varit en av världens absolut bästa mittbackar i nästan ett decennium och håller fortfarande toppklass.

  rio kanske hade passat bättre? på väg utför i rasande fart. inte en spelare man utd kan ha i startelvan om de ska ha någon chans på pl titeln, eller någon annan titel heller för den delen.

  och gerrard som den fjärde mest överskattade? knappast. ogillar honom starkt som person, antar att det är något liknande problem du har med terry, men kan ändå erkänna att han absolut inte tillhör de mest överskattade.

  • Peter Hyllman™

   Gerrard har jag motiverat i bloggen.

   Grejen med Terry är nog mest bara att han inte är ”en av världens absolut bästa mittbackar” längre, tvärtom så har han under de senaste säsongerna visat sig bli inte bara alltmer begränsad, utan också alltmer till en taktisk begränsning för Chelsea. Något som till sist inte minst blev Villas-Boas fall.

   Alltså överskattad, vilket alltså inte är detsamma som vare sig dålig eller bra, för övrigt.

   Ferdinand var i Man Utds startelva hela förra säsongen, och nog fanns där trots allt en rätt god chans på PL-titeln. Var befann sig Chelsea och John Terry då, kan man ju undra.

   • Chronic

    du har motiverat det, ja, men din motivering håller inte. åtminstone inte enligt mig. ”de senaste säsongerna”? snarare förra hösten. han har, tillsammans med vidic, och kompany de två senaste säsongerna, varit den klart bäste mittbacken i pl en väldigt lång tid. efter att di matteo tog över och den höga backlinjen slopades så var han ”sig själv” igen. överskattad? så fan heller.

    man märker att du avskyr terry när du skriver om honom, det har du väldigt svårt för att dölja, om du ens försöker dölja det. tycker bara det är fånigt.

    • DIO!

     jag tycker hyllman gjorde bra val när han tog ut sin lista, i varje fall verkar han har gjort det på ett objektivt sätt, till skillnad från dig som tydligt visar att du är ett ”chelsea-fan in i blodet” och skyddar honom direkt genom att skicka vidare ”titeln” som en av PL  :s mest överskattade spelare till storrivalen man utd.

     du borde försöka vara lite objektiv i varje fall och inte smutskasta en blogg-lista som är väl utförd med kriterier som beskrivs noga!

     • Chronic

      okej. jag tycker inte han gjorde bra val. eller ett par är jag med om, men definitivt inte att gerrard skulle vara den fjärde mest överskattade spelaren i ligan och att terry är en ”bubblare”. för mig är det bara korkat. förklaringarna håller liksom inte.

    • Theresonly1AlanPardew

      John Terry, precis som alla engelska spelare från ”The golden generation” är överskattad.

     • Chronic

      nej.

    • Peter Hyllman™

     Tre säsonger i rad har vi nu diskuterat att Chelseas försvar stundtals läcker som ett såll, det handlar alltså inte bara om förra hösten.

     En av världens bästa mittbackar behöver inte ”bli sig själv igen” bara för att man byter tillbaka till en viss specifik försvarstaktik. Kan jag tycka.

     • Chronic

      det har, delvis, svajat pga övriga spelare. terry och ivanovic har, för det mesta, varit felfria.

      jag vet att du hatar honom, men jag vet inte varför. nästan varenda gång du skriver om terry så är det något negativt. han var, t ex, englands bäste spelare i em och jag har för mig att du inte gav honom någon cred alls för det?

      men, men, onödigt att diskutera vidare då vi inte kommer någon vart. jag vet att jag har rätt och jag vet att du har fel. du känner säkert likadant. (:

     • Peter Hyllman™

      ”jag vet att du hatar honom,…”

      Det finns många personer här i världen som påstår sig veta saker.

      Terry har så klart inte varit felfri, han har haft sitt beskärda ansvar för Chelseas försvar.

     • Chronic

      ja, men vad ska man tro när allt du skriver om en av världens bästa backar bara är negativt? tänk.

     • Peter Hyllman™

      Du ska tro att jag inte värderar honom på samma sätt som du. Vare sig mer eller mindre.

   • TheRedsNeverWalkAlone

    Jag tyckte att du var en bra och kunnig bloggare, nu har jag dock helt tappat respekten för ditt tyckande. Visserligen har Gerrard varit mindre bra de senaste åren, MEN han är en fantastisk spelare när han får vara skadefri och att nämna honom på den här listan är helt och hållet pinsamt.

    Att Terry dessutom är med som bubblare, herregud… Jag har ingen respekt alls för Terry som person, men som spelare, herrej*vlar! Mer hjärta och kämparglöd har inte alla andra fotbollsspelare i hela världen tillsammans, han är dessutom en av de bästa mittbackarna i världen. Och som svar på din sista mening, medan Ferdinand plockade hem en 2:a plats i ligan, då kämpade Terry fram Chelsea till en CL-final som de sedan vann. CL-vinst vs. PL 2a, jag tror att vi alla håller med om att en CL-vinst väger lite tyngre, eller ja, en hel del tyngre…

    • Peter Hyllman™

     Jag vet inte vad du anser att John Terry egentligen bidrog med i semifinalen och finalen av Champions League den gångna säsongen. Det var i alla fall inget positivt.

     ”Visserligen har Gerrard varit mindre bra de senaste åren, MEN han är en fantastisk spelare…”

     Jag tycker på sätt och vis det är rätt bra när ni själva så att säga lite grann illustrerar varför jag har med spelaren på listan.

     • Chronic

      terry var, i det första mötet, mot barcelona bäst på planen och dominerade defensiven fullkomligt. i den andra fick han, tyvärr, ett totalt hjärnsläpp och åkte helt riktigt ut.

      nu är det sent, godnatt.

     • Peter Hyllman™

      Ashley Cole var bäst i Chelsea den kvällen.

      Och tja, det var ju inte precis så att Barcelona inte kom fram till några chanser.

     • Chronic

      nej, det var han inte. matchen därefter var han däremot det. visst hade de chanser, men de gjorde inga mål. och att de inte gjorde några bidrog terry till väldigt mycket.

      nu är det, som sagt, sovdags. adios, muchacho.

     • Peter Hyllman™

      Märkligt många experter som kallade Cole man of the match efteråt.

     • TheRedsNeverWalkAlone

      Han stod för, så som jag minns det åtminstone ett uppoffrande och i alla fall till synes lyckat försvarsspel under den första semifinalen och sedan ett uppoffrande spel tills den mycket onödiga utvisningen. I finalen gjorde han inte särskilt mycket på planen eftersom han var avstängd. Men vad gjorde då Rio i gruppspelet? Inte mycket rätt i varje fall, inte mycket alls för att vara ärlig.

      Bara för att man presterar mindre bra så är man inte automatiskt en överskattad spelare? Du vet likväl som jag vad som har hänt runt Gerrard de senaste åren och att han enbart har spelat 21 respektive 18 matcher i ligan de två senaste säsongerna. Att han trots omständigheterna kliver fram och bland annat gör hattrick mot Everton visar hans kvalité.

     • Peter Hyllman™

      Jag förstår inte, är John Terry inte överskattad eftersom Rio Ferdinand var dålig  för Man Utd i gruppspelet? Har de någon form av kemisk koppling till varandra som jag inte förstår?

      Jag betvivlar inte att Gerrard har kvalitet. Men den kvaliteten får inte uttryck med jämna mellanrum, och allt mindre de senaste säsongerna.

      Ändå uppfattas han som om han kan gå på vatten. Det är liksom definitionen av att vara överskattad.

     • TheRedsNeverWalkAlone

      Det var inte jag som nämnde Terry gentemot Ferdinand först, jag tog helt enkelt bara vidare efter ditt svar till personen som skrev det och ditt argument mellan de båda var följande; ”Ferdinand var i Man Utds startelva hela förra säsongen, och nog fanns där trots allt en rätt god chans på PL-titeln. Var befann sig Chelsea och John Terry då, kan man ju undra.” 

      Du är alltså personen som startade denna koppling.

     • Peter Hyllman™

      Nej, rimligtvis var det då personen jag svarade på som startade kopplingen.

    • Robin_Csson

     Håller helt med dig angående Gerrard.

     Men tycker verkligen inte att man kan påstå att Terry hjälpte Chelsea till CL-titeln. Visst spelade han många matcher men han satte sitt lag totalt i skiten med ytterligare ett av sina patenterade, idiotiska ryck mot Barcelona och missade även finalen. Chelsea klarade sig hela vägen ändå men knappast tack vare Terry.

   • MU10

    Så bra skrivet Hyllman!

   • Milanisto

    Det stämmer att Terry blivit sämre. Ibland gör han grova misstag och sen slår det slint i skallen och han gör en onödig efterslängning. Kanske är det den här rasismaffären som spökat men det märks också att han blivit segare, vilket är helt naturligt i hans ålder.

  • DreekLFC

   Suarez fick Terry att se ut som PLs sämsta back, men säg något lag/person Suarez inte gör det med, han lyckades även att skämma uniteds backlinje.

 • mackanbaby

  Benoit Assou-Ekotto som andra mest överskattade spelaren i Premier Leauge???? Jag hoppas du skojar med mig…. Tror du han får sitt kultvärde och får spela ordinare pga att han ser fotboll som sitt yrke??Du kanske ska välja en del spelare i typ QPR som är typ 40 år gamla eller några andra halv dussin spelare….

 • Theresonly1AlanPardew

  Håller med om Gerrard. En spektakulär spelare när han får det att fungera, men en av världens bästa playmakers har han aldrig varit. Väldigt överhypad, precis som Lampard.

  Hans fantasikrossar är snygga när de går hem, men hans passningsprocent är ofta ganska dålig.
  Har inte ens nära samma lugn och teknik som Xavi eller Pirlo tex. Han kan avgöra matcher då och då med sina hästsparkar till skott, men kan fortfarande inte diktera tempot på en match på egen hand som de allra största gör vecka ut vecka in.

  • Peter Hyllman™

   När han hittar sin absoluta maxnivå så kan han onekligen dominera matchbilden och diktera tempot, men det är väl just det där med ”vecka ut och vecka in” som är grejen.

  • RickardT

    Tycker att en motivering har utelämnats. Med åren så har Gerrard tagit en allt större plats i laget och resultaten har gradvis blivit sämre från Liverpools sida. Man har gjort sig till en klubb som förlitar sig på att Gerrard fixar slanten.

 • http://twitter.com/JvsLFC Viktor Svensson

  Ja, när man bär hela Englands landslag på sina axlar, då är man tamejfan överskattad alltså. Gerrard är inte överskattad, dock skadebenägen. Men när han väl spelar så kan han ändra matchbilden på helt egen hand. T ex matchen mot NUFC. 

  • Peter Hyllman™

   Hur många exempel tycker du jag ska ge på matcher när han inte ”ändrade matchbilden på helt egen hand”?

   Bär hela Englands landslag på sina axlar? Jag vet inte om jag hade tagit med just det på mitt CV precis.

 • Steffe

  Att ta med Gerrard på en sån här lista är bara pinsamt, idiotiskt. Söker du uppmärksamt?

  • RickardT

    Varför är det pinsamt/idiotiskt? Vart är ditt argument?

 • Milanisto

  Du glömde Andy Carrol. Gör för lite mål och är för oteknisk för att bli någon stjärna. Lever enbart på sin fysik.

  Sen tycker jag inte att Gerrard är överskattad. Han var skadad länge och när han sedan kommer tillbaka kan man inte begära att han ska va på topp och höja laget med en gång. Liverpool hade flera nya spelare som inte känner Gerrard så bra på plan. Han har svagheter helt klart men han är målfarlig och har bra blick för spelet. Kanske borde spela som offensiv mitt med en spelfördelare bakom sig.

  • Peter Hyllman™

   ”Han har väl mattats av lite den senaste tiden…”

   Ja, men bilden av honom har inte mattats av.

   Jag tycker det finns tillräckligt många som tycker att Andy Carroll är en övervärderad sopa för att motivera honom på en lista av Premier Leagues mest underskattade spelare.

 • NoahBalotelli

  Tycker Anderson som inte gjort något vidare ifrån sig vad jag sett i United dom senaste säsongerna förtjänar en högre plats uppe på listan, medans Assou-Ekotto tillexempel inte borde va med lika högt upp då han känns ganska stabil tycker jag iaf.. Sen tycker jag du lika gärna kunde tagit in Kolarov på listan

 • victorkuismin

  Motiveringen för 4an: ”Liverpools poängsnitt förra säsongen var högre utan honom på planen än med honom. Inte heller gör han sina medspelare bättre. Exempelvis sjönk Charlie Adams passningskvot som en sten när Gerrard kom in i laget. Osäkerheten om var på planen Gerrard ska spela, möjligen tillsammans med var han själv vill spela, har vållat osäkerhet i flera år. ” Håller helt enkelt inte, det går att hitta negativ statistik för vilken spelare som helst, att du nu grävt upp något om Gerrard är ju föga förvånande då du är United-supporter. Adam’s passningsstatistik sjönk i botten när Lucas skadades, INTE för att Gerrard kom tillbaka. ”Andy Carroll är en övervärderad sopa”, jasså? Var det därför Liverpool hade hög vinstprocent med Carroll på planen? (Om man nu ska gå efter din patetiska statistik) Gerrard är en fantastisk kapten som kan föra fram laget när det går dåligt. Är det en tillfällighet att du tagit med de två spelare som varit lagkaptener för England de senaste mästerskapen? Det kanske gör ont att Ferdinand inte ens vart med till EM och därför ska du hugga på Terry. Lägg ner bloggen, helt värdelöst.

  • Peter Hyllman™

   Intressant retorik.

   Känner man till mitt sätt att tänka så vet man att det engelska landslaget och vilka som råkar vara kaptener där struntar jag fullständigt i.

   Det där påståendet om Andy Carroll har du fullständigt missförstått, min uppfattning råkar nämligen vara raka motsatsen. Vilket man bara behöver kunna läsa en hel mening för att förstå.

   ”Gerrard är en fantastisk kapten som kan föra fram laget när det går dåligt.” – Synd bara att han inte gjorde det lite oftare förra säsongen. Eller tyckte han möjligen inte att det gick dåligt för Liverpool då. Eller säsongen innan det.

   • victorkuismin

    Tycker vi ska fokusera på din motivering först och främst, du vet väl att du kan hitta ”dålig” statistik om de flesta spelare? Om du letar hårt nog? Gerrard har varit skadedrabbad de senaste 2 säsongerna. 12 starter, 5 mål och 2 assist från förra säsongen för Gerrard. Med tanke på Liverpools säsong är det så jävla överskattat? 2 assist i EM, nog fan finns det värre fall på överskattning i Premier League, det stinker Unitedfan av dig. Objektivitet var det. Och nej jag vet inte hur du tänker, första gången jag läser din blogg.

    • Peter Hyllman™

     Jag hängde inte riktigt med. Kan du förklara igen lite närmare exakt hur Gerrard lyfte eller förde fram laget förra säsongen när det gick dåligt?!

     Om man inte känner till hur jag tänker, gör man kanske bäst i att inte spekulera så mycket om det.

     Och tja, låt mig gissa, du håller på Nottingham Forest?

     • victorkuismin

      Vet inte om du såg Gerrards första inhopp förra säsongen mot Newcastle, det vart BETYDLIG skillnad på spelet och farten i spelet när han var på planen. Andy Carroll fick helt plötsligt dugliga bollar och han såg 5 gånger bättre ut än innan. Som sagt han var skadad större del av denna säsong och även förra säsongen men lyckades ändå göra tredje mest mål i Liverpool på 12 matcher. Jag går endast på din jäkla motivering i texten och den är helt klart bristfällig, det har inget att göra med vilka jag håller på. Det är bara att din statistiska ”analys” av Gerrard är patetisk.

     • Peter Hyllman™

      Okej, du grundar din uppfattning på en match.

      Och hur gick det i övriga matcher och hur gick det till sist för Liverpool i ligan?

      Jag frågar igen: Hur höjde han Liverpool när det gick dåligt? Hur gick det bättre för Liverpool med honom på planen än utan honom på planen?

      Well, du gör ju en större grej av statistiken än vad jag gjorde, det enda jag konstaterar är att statistiken i sig stämmer.

      Vad du tycker har inget att göra med det lag du håller på, men vad jag tycker måste ha det?

     • victorkuismin

      Det är för att din motivering av Gerrard saknar belägg och därför känns det som att dina sympatier för United spelar stor roll i valet. Nej jag tog den matchen som ett exempel, hur många matcher såg du med Liverpool förra året om jag får fråga? Statistik som säger att laget tog mer poäng när den spelaren var borta och liknande är HELT fullständigt VÄRDELÖS då det kan bero på mängder av orsaker, du glömde kanske att LUCAS vart skadad månaden före och det kan bero på tappet i poäng då han varit en nyckespelare för Liverpool de 2 senaste säsongerna? Jag måste göra en stor grej av statistiken då det är det ENDA du grundar din placering av Gerrard på.

     • Peter Hyllman™

      Den saknar verkligen inte belägg. Statistiken stämmer, även om du nu råkar inte gilla den.

      Nej, statistiken är inte värdelös. Den säger inte allt, men det gör den inte värdelös.

      Och nej, det är inte det enda jag grundar min placering av Gerrard på. Om du läser övriga 2/3 av min motivering så upptäcker du säkert det.

      Vi kan säga så här. Antalet matcher förra säsongen där Gerrard gjorde absolut ingen skillnad är betydligt fler än de matcher där han verkligen gjorde skillnad.

      Och tja, naturligtvis besvarar du inte min fråga, eftersom du inte kan.

 • RickardT

  Håller med om att Ekotto passar in bra på bemärkelsen överskattad. Men
  jag hade personligen byt ut honom mot Taarabt, maken på upphöjd spelare
  har jag knappt skådat.

  Vi pratar om en kille som skulle enligt många ”frälsa” QPR i BPL. Släng
  in lite press i världsklass och spelaren Taarabt faller ihop. 

  Det ironiska är att många QPR-fans fortfarande har en bild av honom som något alldeles extra.

  • Peter Hyllman™

   Jag kan hålla med. Samtidigt känner jag att rätt många innan säsongen undrade ifall han verkligen hade vad som krävdes för Premier League. Det mildrade det hela för mig.

  • Theresonly1AlanPardew

    Något extra är han. Väldigt ojämn, men när han är på humör kan han sänka vilket lag som helst i ligan på egen hand.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Snarare personen än spelaren som föll ihop. Fortfarande något extra helt klart, skulle behöva en flytt dock.

 • fotbollintepengar

  Gerrard på listan? Haha kul att du belastar honom när hela laget varit katastrof. 

  • Peter Hyllman™

   Vissa kan anse det naturligt att belasta kaptenen lite extra för lagets prestation.

 • Tompa94

  John Terry? -.- var försvarets kung, när Chelsea vann CL, eller ja. vägen mot finalen i alla fall. gjort det förbannat bra i många år. så förstår inte varför han skulle vara ”nästan” överskattad? 

  • Peter Hyllman™

   Eller ja, vägen mot semifinalen i alla fall.

 • gsten

  John Terry känns lite magstarkt att se som en av ligans mest uppskattade försvarare. Han är väldigt bra men å andra sidan vet folk att han har tappat så mycket i snabbhet att det finns en risk. Adel Taarabt håller jag helt klart med. Han skulle vara så ”grym” men det tog väll 15 matcher innan han nätade?

  Men att anse att Kolarov, som inte ens har ett bra rykte utan ses som en vanlig bra vänsterback med mycket speciell vänsterfot. Däremot tycker jag att Leighton Baines är överskattad om någon vänsterback i ligan.

  Håller dock med endast lite om Gerrard. Han är en ledare och en förebild, men får snarare känslan av att hans vinnarskalle skrämmer medspelarna.Att Jonny Evans & Wes Brown inte är med. Där finns det två stycken backar som har ett ”dugligt” rykte men skulle inte ens få starta i vilket bottenlag som helst. Finns bättre backar i Allsvenskan.

  • Peter Hyllman™

   Om inte Jonny Evans hade blivit skadad mot slutet av säsongen så hade Man Utd förmodligen vunnit Premier League. Skulle jag säga. De två sista meningarna kan jag inte ens ta på allvar.

   Kolarov tenderar väl göra lite för många misstag i defensiven, och har väl ett namn som är större än spelet om vi säger så. Mest för sitt skott skulle jag säga.

  • ℬishopsℬlaize

   Måste protestera mot din Evans bashing, så fort han fick chansen så styrde han upp hela försvaret och det såg mycket stabilare ut.

   Och tillsammans med Ferdinand så lärde han sig att ha mycket mer lugn i sitt spel, gör han en likadan säsong så skulle jag ranka han bland dom allra bästa i PL.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=570190747 Nils Bojesson

  Jag som united-supporter är lite förvånad att du skriver Andersson. Bara för att man har mycket förväntningar på sig och blir skadad betyder, enligt mig, inte att man är en överskattad spelare. Andersson levererar nästan ALLTID när han får spela, den energi och pondus han bidrar med är ett av uniteds framgångsrecept. Kolla förra året, United började lysande med Anderson i laget tillsammans med Cleverley på mittfältet, sen blev de båda skadade och det gick betydligt sämre. Jag kan säga såhär att om Anderson får vara frisk en hel säsong från skador så kommer killen att nå sin högstanivå, tyvärr blir det ofta så att en kille som har mycket förväntningar på sig och blir skadad blir ofta den som får skit och klassas därmed som överskattad, vilket jag personligen tycker är fel.

  • Peter Hyllman™

   I mina ögon så är det kanske framför allt energi och pondus som saknas i Andersons allmänna spel hittills. Jag anser inte att han alltid eller nästan alltid levererar, det är för mycket slarv och brist på noggrannhet.

  • Sajlens

   Håller med, Anderson får alltid in energi i laget när det går trögt, kämpar som en dåre.
   Hans svaga sida är passningspelet, där slarvar han en hel del.

 • http://www.mcfc.co.uk/ Ali Hassan88

  Jag gillar din lista.

  • tombub

   Hur kan Assou-Ekotto vara så högt upp på listan? Hur fan kan han ens vara med? Som supporter som ser varenda match tycker jag att han är en av de bättre. Blivit allt mer stabilare i försvaret samtidigt som han och Bale utgör ett magiskt hot på vänsterkanten. På vilket sätt är han överskattad? Ska du ha med nån från Tottenham är det väl Aaron Lennon eller Rafael VdV?

   • Peter Hyllman™

    Jag håller absolut med om att Assou-Ekotto utgör ett magiskt hot på vänsterkanten.

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=1540833171 Niklas Nilsson

    Ingen av Lennon, vdv eller Ekotto är överskattade.

 • victorkuismin

  Reply: Man kan ju spekulera i om statistiken för den nedåtgående kurvan har med Lucas skada att göra och inte att Gerrard kom tillbaka? På så sätt stämmer ju inte din statistik? Det känns rätt naturligt att laget fungerar sämre när en av lagets bästa spelare skadas, den blygsamma ersättaren i Spearing gjorde ju ingen glad heller.

  Ja, det var statistiken och sen ”ööhhhh man vet inte vart han ska spela någonstans, han vill spela där men passar inte där”. P-a-t-e-t-i-s-k ”motivering” till att kallas överskattad, milt sagt. Du tror inte TRÄNAREN först och främst bestämmer vart en spelare ska spela på den här nivån? Det är ju inte direkt så att Gerrard springer ut på planen och TAR platsen han vill vara på. Har du någonsin spelat fotboll själv eller har du sysslat med div.3 pingis hela ditt liv?

  Betydligt fler matcher där Gerrard haft en negativ påverkan på spelet? Du hämtar det ur tomma luften va? Kom ihåg att det är DU som satt han som överskattad och bör därför ha en KLAR anledning och motivering till varför han är det. Jag anser att din motivering inte håller och den åsikten har absolut inte förändrats efter dina svar, skulle hävda motsatsen.

  • Peter Hyllman™

   Poängen, som du fullständigt missar, är så klart att om nu Gerrard vore den där fantastiske spelaren som lyfter sitt lag så borde naturligtvis kurvan ha vänt åtminstone lite uppåt.

   Alternativt så är det kanske då snarare så att det är Lucas, inte Steven Gerrard, som är den där fantastiske spelaren som lyfter sitt lag i motgång.

   Nej, jag sa att det var betydligt fler matcher där Gerrard inte gjorde någon direkt skillnad än där var matcher där han gjorde en direkt skillnad. Det är inte hämtat ur luften, det är hämtat direkt från Premier Leagues sluttabell.

   Och du skriver väldigt många ord utan att komma ens i närheten av att besvara frågan på vilket sätt Gerrard lyfte Liverpool i motgång förra säsongen, grunden för varför du anser honom inte vara överskattad. Du besvarar inte frågan eftersom du inte kan.

   Fler än jag som anser att ett problem för Liverpool är att foga ihop Gerrard och lagets mittfältsspel, brother.

   • victorkuismin

    Lucas var en väldigt viktig pjäs på Liverpools mittfält som saknade naturlig ersättare och hade bevisligen förödande konsekvenser då formkurvan pekade ner mot botten. Sen att Suarez vart avstängd 8 matcher gör inte hela saken bättre för den statistik du grundar det på.

    Gerrard kommer till ett lag utan Lucas och Suarez och gör 5 mål och 2 assist på 12 startade matcher. Jag behöver inte svara på någon fråga, det är du som behöver förklara bättre till varför du tycker han förtjänar att bli kallad den fjärde mest överskattade spelaren i Premier League. Det var ingen GRUND heller till varför han INTE är överskattad, grunden var att din statistik är helt åt helvete. Gerrard spelade samtliga matcher på det centrala mittfältet förra året. Spearing bakom och Suarez liite släpande med Carroll längst upp.Liverpools placering kan inte endast skyllas på Gerrard som du hävdar, oavsett hur bra kapten han må vara (att man träffade ribba/stolpe över 30 gånger hjälper inte heller).

    • Peter Hyllman™

     Jo, det kanske till och med är så att Lucas i själva verket är en betydligt viktigare pjäs på Liverpools mittfält än vad Steven Gerrard är. Ändå är det Gerrard som alltid framställs som nyckeln.

     Slå nu upp ordboken och leta fram definitionen av överskattad.

     Om du hade kunnat svara på min fråga så hade du naturligtvis gjort det. Att du inte gör det beror på att du inte kan, eftersom du vet att Gerrard inte höjde Liverpool vare sig förra eller förrförra säsongen. Kurvan vände aldrig uppåt.

     Din retorik är som sagt intressant.  Du ”citerar” sådant som aldrig har sagts, samt säger att man hävdar sådant man aldrig hävdat. Jag har till exempel aldrig sagt att Liverpools placering endast kan skyllas på Gerrard.

     Är det medvetet, eller kan du bara inte bättre än så?

 • Xurre

  Hyfsad lista.

  Personligen hade jag haft både King (kanske inte räknas längre) och Rio före Terry på en lista över överskattade mittbackar dock.

 • TheRedsNeverWalkAlone

  Eftersom det inte längre går att skriva där nere så startar jag om här. Du skrev;

  Peter Hyllman™
  Nej, rimligtvis var det då personen jag svarade på som startade kopplingen.
  Mitt svar är ganska enkelt; Nej, han skrev att han ansåg att Ferdinand hade varit ett bättre val, ditt svar var då att jämföra vad spelarna och dess klubbar hade presterat föregående säsong. 

  Skulle dessutom vilja göra en liten jämförelse…

  Chronic skrev;
  ”rio kanske hade passat bättre? på väg utför i rasande fart. inte en spelare man utd kan ha i startelvan om de ska ha någon chans på pl titeln, eller någon annan titel heller för den delen.”

  Peter Hyllman™ svarade;
  ”Ferdinand var i Man Utds startelva hela förra säsongen, och nog fanns där trots allt en rätt god chans på PL-titeln. Var befann sig Chelsea och John Terry då, kan man ju undra.”

  Det ovan, jämfört med detta; 

  TheRedsNeverWalkAlone skrev;
  ”Han stod för, så som jag minns det åtminstone ett uppoffrande och i alla fall till synes lyckat försvarsspel under den första semifinalen och sedan ett uppoffrande spel tills den mycket onödiga utvisningen. I finalen gjorde han inte särskilt mycket på planen eftersom han var avstängd. Men vad gjorde då Rio i gruppspelet? Inte mycket rätt i varje fall, inte mycket alls för att vara ärlig.”

  Peter Hyllman™ svarade;
  ”Jag förstår inte, är John Terry inte överskattad eftersom Rio Ferdinand var dålig  för Man Utd i gruppspelet? Har de någon form av kemisk koppling till varandra som jag inte förstår?” 

  Så ur din synvinkel så anser du att Rio inte är överskattad eftersom att Terry och Chelsea inte var bra i PL? Kom igen nu, först frågar du vart Terry var i PL, när någon sedan tar upp var Ferdinand var i CL så ”förstår” du inte. Du har själv gjort exakt samma jämförelse enbart med motsatta spelare bara en kort stund innan.

  • Peter Hyllman™

   Nej, jag har endast besvarat hans påstående att Ferdinand inte platsar i ett lag som har någon chans på en titel. Vilket ju är ett rätt märkligt påstående minst sagt. Den koppling du tror dig ha hittat har du konstruerat ihop helt själv. Huruvida Ferdinand är överskattad eller underskattad har jag över huvud taget inte kommenterat.

 • Marchisio__Juve

  Anledningen till att Gerrard är med på denna lista är: 

  Folk anser att han är en av de bästa mittfältarna i världen, att kan avgöra matcher på egen hand och att han är den bäste engelska mittfältaren genom tiderna(har hört det sista från Liverpool fans). Ja, han kan avgöra matcher på egen hand men hur ofta händer det? Inte särskilt ofta nuförtiden. Om man ska tillhöra en av det bästa mittfältarna i världen måste man ha en hög medelnivå och prestera varje matchdag, som t.ex Xavi, Pirlo och Iniesta. Tyvär så presterar inte Gerrard varje match, kvaliten finns kvar men den syns inte varje match. 

  Gerrard sägs vara grym, men visar det 50% av matcherna, därför är han överskattad. Pirlo, Xavi och Iniesta dominerar kanske 85-95 % procent av deras matcher. Trångsynta Gerrard och Liverpool fans måste snart inse att han är på väg ner och helt slut om c.a 2-3 år.

  Jag gillar själv Gerrard väldigt mycket och är ett stort fan av hans hästsparkar.

 • Swingin_Dong_Fool

  Ingen tvekan om att Gerrard är en bra spelare, men tycker också som sagt att han varit bättre tidigare säsonger, men det handlar nog också om att Liverpool som lag varit bättre. Sedan är det klart att Gerrard höjs som spelare p.g.a. sin status i klubben som ikon och trotjänare vilket gör att han överskattas p.g.a. andra orsaker än prestationer på planen. Sedan förstår jag inte varför man alltid snackat om Gerrard gällande Liverpool. Om det är någon man bör snacka om är det Xabi Alonso som i princip aldrig gjorde en dålig match och vi har sett hur det gått sen han lämna klubben, klart en av klubben sämsta beslut att släppa Xabi Alonso.  För mig har alltid och har Xabi Alonso varit större som spelare än Gerrard, men Gerrard större som ikon i Liverpool. Sedanmåste ju tilläggas att en riktigt klass spelare ska synas ännu mer/sticka ut i ett sämre lag eller om laget är sämre, det är det för mig som gör en klass spelare. Så att Gerrard inte stuckit ut ännu mer som spelare som läget ser ut nu visar lite att han inte är lika bra som vissa menar att han är.

  • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

   Tänk om någon skulle säga till dig att Alonso haft flera mindre bra säsonger, mkt på grund av skador men var under långa stunder petad 07/08 innan han gjorde en så fenomenal 08/09 säsong.

   Väletablerad revisionism allt om hur ingen kunde förstå att man skulle göra sig av med Alonso inför 08/09 trots att han varit helt ur slag iaf 2 säsonger.

 • Aleqxs

  Det roliga är att alla LFC supportrars raljerande bara förstärker bilden utav Gerrard som något utav en överskattad spelare. Så bra som alla vill få honom till här inne är han ju långt ifrån att vara.

  Bara för att han spelar i Liverpool och de har få saker att glädja sig åt de senaste åren så måste man hålla sig fast till det lilla man har kvar, vilket är Gerrard. Som även han, som vi nu konstaterat (alla utom LFC supportrarna), inte är vad han varit.

 • TrickyTree

  Jag kan inte riktigt hålla med om att BAE är så fruktansvärt överskattad. Visst, det pratas mycket gott om honom, men hela poängen med att han lyfts fram som en av de bästa vänsterbackarna är ju för att det inte finns särskilt många som är riktigt bra.

  Både Cashley och Evra har tappat väldigt mycket de senaste 1-2 åren. Cole är inte lika snabb som tidigare och Evra hamnar nästan lika lätt ur fokus. Och förutom dem, vilka finns det kvar? Vänsterbacken är förmodligen en av City’s mest frekvent roterade positioner och där tar du dessutom upp Kolarov som en bubblare. Sen har vi Enrique i Pool som även han har hyllats som en av de bättre i ligan, han är för mig mer överskattad än både BAE och Kolarov eftersom han presterar sämre i mina ögon. Även han har problem med positioneringen och kommunikationen i defensiven samtidigt som han inte är lika effektiv i offensiven eller lika bra med boll som BAE.
  Dessutom så har BAE tre offensiva spelare med fria roller i mittfältet framför sig, varav en är Bale (som har sin utgångspunkt på vänsterkanten). Bale är förmodligen den vänsterback som har haft det sämsta defensiva positionsspelet någonsin och han har ingen större lust att försvara, och honom ska BAE täcka upp för när han samtidigt har fått tydliga order om att vara med upp i anfallen.

  Nej, BAE är kanske överskattad, men knappast topp 5 och jag kan nog aldrig säga att en vänsterback är bland de mest överskattade inom sporten just pga bristen på bredd.
  Alla ”bra” vänsterbackar har ju samma problem. Abidal, MOlsson, Alba etc. De är bra offensivt men kanske inte hundra i positionsspel defensivt. För vissa syns det bara mer eftersom de har hårdare defensivt arbetande mittfältare som ger de understöd.

  • Peter Hyllman™

   Det jag stör mig mest på är framför allt koncentrationen skulle jag säga. De flesta ytterbackar hamnar ibland fel, men man kan i alla fall för det mesta lita på att de verkligen försöker.

 • JFH_CHELSEA

  Blir så trött på dem som säger att Gerrard är bättre än Lampard. På vilket sätt är han bättre? 
  Lampard är den målfarligaste mittfältaren i Premier Leagues historia och han har nåt 150 ligamål! När Gerrard vinner tre Premier League titlar och når 150 ligamål så kan vi snacka men med tanke på att grisar flyger innan det händer så ska man nog inte förvänta sig att han lyckas :)

  • SynysteerGates

    Sen har Lampard i nästan hela sin Chelsea karriär haft fullt med världsstjärnor runt sig medan Gerrard i princip burit laget själv under stora delar.

   Dock så förstår jag verkligen inte på sånna här k*kmätningstävlingar.

   • Hyperlite

    Liverpool har/är också varit stjärnspäckat.. Det hade varit skillnad om han spelat i Wigan eller Stoke hela sin karriär.

 • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

  Mycket möjligt att termen ”överskattad” sleeps with fishes och att det finns en omgång cement till ”underskattad” också.

  Håller med om listan. Tycker dock den nämnda statistiken kring Gerrard inte är särskild valid. Det låga poängsnittet berodde mer på våra cupruns och Adams passningsprocent på att han å Gerrard är en sämre fit än Gerrard å Lampard.

  • Peter Hyllman™

   Jag tror att betydelsen av den där statistiken för min motivering eller ståndpunkt har blivit något överskattad.

   • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

    Jag säger inte alls emot motiveringen eller ståndpunkten eller att den skulle bygga på statistiken. Även fast vissa helt klart verkar göra det. Tycker den är redundant och ”smutsar ner” en klart berättigad motivering/ståndpunkt.

    • Peter Hyllman™

     Finns ju en sanning i statistiken också, även om så klart ingen säger att den innehåller hela sanningen.

 • http://linhem.fotbollskanalen.se/ Linhem!

  Kan av någon anledning inte skriva längre än så från Iphonen men om man ska prata överskattade spelare så finns det en bunt passande namn.

  Man har t.e.x all sympati för lillebror Ferdinand i Terry-gate II men han förblir en bedrövlig mittback. En manager med half a brain hade hittat bättre försvarare några divisioner ner eller utomlands.

 • EinsteintheGenius

  Finns många överskattade spelare i PL. Bara att välja och vraka. Alldeles för stora namn i jämförelse med vad de presterar på planen. John Terry och Steven Gerrard är helt klart två av dem.

  • Peter Hyllman™

   Finns en hel del överskattade spelare i alla ligor, skulle jag säga.

 • Guest

  Vart fick du £15 miljoner i transfersumma för Anderson ifrån? Enligt de dokument som Porto släppte i samband med övergången handlade det om €30m.
  Rekomenderar: http://www.fcporto.pt/IncFCP/pdf/Investor_Relations/FactosRelevantes/VendaAnderson2junho07.pdf

  • Peter Hyllman™

   Transferleague, en av de klart bättre källorna för den typen av uppgifter.

   • Guest

    Så uppgifter som Porto lämnar till Lisabonbörsen skulle då ha lägre trovärdighet i sammanhanget?

    • Peter Hyllman™

     Beror helt och hållet på vad Porto räknar in, skulle jag säga, men det är ju inte specificerat i det där dokumentet. Plus en rätt rejäl valutadiff som i sig motsvarar halva mellanskillnaden.

     • Guest

      Efter omräkning med för tiden aktuella kurser hamnar vi på närmare £21,5m. Medans uppgifterna från ”transferleague” är mer specificerade? Jag skulle ändå våga sticka ut hakan och säga att uppgifter direkt från inblandade parter bör stå som gällande tills motsatsen kan bevisas eller starkt ifrågasättas.. En ospecificerad uppgift från någon reklamsida känns inte som ett tillräckligt starkt argument för att offeciella  siffror skall anses felaktiga.

     • Peter Hyllman™

      Reklamsida?

      Omräkningen du gör svarar alltså för mer än 60% av skillnaden.

      Och som sagt, oklart vad som räknas in i det du kallar för officiella siffror,

      Agentavgifter är t ex en klar möjlighet, med tanke på att det är Portugal det handlar om.

      Hur som helst har jag ingen aning vad det här egentligen har med bloggen att göra.

 • Azrael

  byt ut terry mot ferdinand som verkligen har rasat..

  • Peter Hyllman™

   Man måste undra, finns det någon annan anledning än det där rasismbråket som gör att varenda liten blåögd Chelseasupporter härinne väljer att göra kopplingen till just Ferdinand?

   • ChelseaBLUES

    saken är den att Rio är dimensioner mer överskattad än John

    • Peter Hyllman™

     Det är bara Rio som är det alltså?! Bra att veta att jag i så fall inte var särskilt far off med min bubblarlista.

 • swesorfswe

  LUKA MODRIC – målas upp som en världsstjärna, utan att ha bevisat någonting i något större sammanhang. Jag ser inte Tottenhams alla matcher, men såg kanske 15 i fjol. Av alla dessa 15 såg jag inte Modric dominera i någon av dom. Oerhört överskattad. Han är en riktigt dålig Pirlo i mina ögon.

 • Guest

  Jag kan tycka att det handlar lite om att vara serriös i  bloggen. Att välja en tredjepartsuppgift framför en från direkt berörd part känns oserriöst. Övergången av Anderson verkar vara minst sagt känsligt i många röda ögon när den gode Alex kapitalt misslyckats med  fingertoppskänslan.

  • Peter Hyllman™

   Eh nej, den är såvitt jag vet inte det minsta känslig i något rött öga. Och transferleague är en väldigt respekterad sida.

   Själv citerar du en siffra som sanning som du inte ens vet vad den betyder. Kanske inte läge att börja prata om att vara seriös då.

 • Justified

  Det är onekligen så att de flesta här inne inte vet definitionen av ”överskattad”.

  Säg att jag har en bit metall. Ponera att jag gissar att det väger 14 kg. När jag sedan

  ställer den på vågen visar det sig att den endast väger 5 kg. I det ögonblicket har jag

  ”överskattat” vikten av metall biten. Inte därmed sagt att den inte ämnar sitt syfter eller

  inte fyller en funktion.

  Om vi nu tar min älskade Gerrard och sätter in det i ovan parametrerar kan man konstatera att

  han inte fyller de krav eller förväntningar som en ”världsklass mittfältare” väntas göra.

  Inte därmed sagt att han inte är en bra spelare eller att han inte har egenskaper som är

  unika för den position han spelar i. Om ser till de senaste två säsonger så håller jag med

  Hyllman fullt ut. Gerrard är inte längre vad han en gång var.

  Jag ser även kommentarer längre ner att han aldrig varit en världsklass mittfältare och alltid

  överskattat. Åt er säger jag bara: titta tillbaka till Champions League slutspelet 04/05 samt

  säsongen 08/09 och framför allt hela den våren. Även hösten 07/08 och våren 09/10 kan ni titta

  tillbaka till. Sedan kan ni kommentera igen. Det kallas att skaffa en empirisk bedömning.

 • FilleP

  Jag kan inte hålla med om BAE riktigt, även om jag håller med om att han ibland brister i koncentrationen, så tycker jag inte att han skulle tillhöra ligans fem mest överskattade spelare.

  Hans roll i Tottenham är svår, och jag har svårt att se särskilt många andra ytterbackar i ligan göra det bättre. Dessutom är han fantastisk 1 mot 1, bra offensivt, väldigt bra på att erövra bollen från motståndarna (finns statistisk på det). Men som sagt, han kan absolut slarva i koncentrationen defensivt, men det är inte jätteofta det straffar sig, och framförallt har han egenskaper som väger upp det, och verkligen är toppklass. Och så mycket beröm får han väl inte?

  Tidigare var det mer tvärtom, att han glömdes bort och folk hade dålig koll på honom. Möjligt att det svängde över och gjort att den stora massan började övervärdera honom sen. Jag tycker hans bästa säsong var den 09/10, alltså innan någon ens pratade om honom.

  • Guest

   Hans roll är svår?! Han är vänsterback i en fyrbackslinje. Det skulle väl va målvakt som har en mindre komplicerad roll……

   • FilleP

     Det handlar väl bara om vad man förväntas bidra med i nämnda fyrbackslinje och med vilka man spelar ihop med?

    Jag uppfattar kraven på Tottenhams ytterbackar som att dom ska gå fram väldigt mycket och vara med och anfalla, samtidigt som de förväntas lösa många defensiva situationer på egen hand i ganska stor utsträckning, och därför måste vara ganska skickliga på det.

 • ℬishopsℬlaize

  Håller inte med om varken Ekotto eller Terry.

  Visst Ekotto har sina problem med försvarsspelet men det är inte heller där hans största styrka ligger, han är en offensiv ytterback som ska understödja anfallet, och det gör han väldigt bra.

  Det är inte heller många som målar upp han som en världsklass ytterback utan enbart som en duktigt sådan.

  Terry brukar hålla en väldigt hög nivå, det är bara snabbheten som har blivit problemet, vilket bara innebär att han inte är den ultimata försvararen  för ett högt liggande försvar.

  • Peter Hyllman™

   Och positionsspelet, och passningsspelet.

   Colour me crazy, men jag kommer alltid tycka att en backs första och främsta uppgift är det defensiva arbetet.

 • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

  Bara 1 förbundskapten som sidosteppat Rio!!!!! Capello tog ju inte heller ut honom på slutet, och inte en helt okänd tränare som aldrig sidostepat honom. Han var ju petad tills er bästa mittback blev skadad.

  • Peter Hyllman™

   Dude, han var skadad. Kan ha haft något lite med saken att göra.

 • Peter Hyllman™

  Ett skäl skulle kunna vara att den generella uppfattningen om Rio Ferdinand inte är lika hög som den är om John Terry. Orättvist så klart, Rio är en bättre mittback än Terry.

 • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

  hahaha, Rio`s bästa dagar var för 3 -4 år sen. Han är långt ifrån den spelare han varit dit han kom med hjälp av fusk.

 • Peter Hyllman™

  Absolut, rätt precis samtidigt som Terrys bästa dagar var för övrigt.

 • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

  Att du är så inbiten Manuare, att du över huvud taget får jobba med det här är en gåta för mig. Terry var kapten i landslaget innan anklagelsen om rasism kom Rio har väl inte gjort en landskamp på några år eller!!!!

 • Peter Hyllman™

  Kapten för landslaget, där har vi en kvalitetsstämpel.

  So good they fired him twice!

 • http://www.facebook.com/lasselapp Lars Lappalainen

  1.

 • Peter Hyllman™

  Såvitt jag vet är det väl bara Hodgson som ”sidosteppat” honom.

  Sedan finns det ju en inte helt okänd manager som aldrig gjort det.

  Dags att lära sig stava kanske.

 • Fakta om Peter Hyllman

  Ålder: 37
  Bor: Sundsvall
  Gör: Producerar insikter och åsikter
  Bäste spelare just nu: Eric Cantona
  Bästa fotbolls-
  minne:
  Många bra minnen, men Uniteds FA-cupfinal mot Everton 1985 när Norman Whiteside avgör i förlängningen, med Kevin Moran utvisad, är ett av de första och starkaste.
  Laget i hjärtat: Man Utd
 • Senaste inläggen

 • Arkiv