hussfelt

Stressen

I ett numera rejält bonat och mysigt sovrum, utan fönster och långt från stadens hets ligger jag i min säng och skriver nattblogg igen. Faktum är att alla måsten under 2011 gjorde mig till en sämre människa. Jag brydde mig inte om min onda nacke, min korsrygg, synen försämrades, jag tvingade mig själv att göra saker som jag kunde låtit andra göra, jag kämpade med blogguppdateringar, jag fick ondare, jag blev frustrerad på insidan och jag hittade ingen väg ut. Tills sommaren kom. Pang! Jag gjorde knappt ett knop på ett par månader.

Det var dock först i januari i år jag tvingade mig själv till stora förändringar. Att inte låta mig bli frustrerad i onödan, att faktiskt kunna säga nej, att gå till kiropraktorn, att öppna mitt hjärta lite mer, allt för att kunna bli en bättre medmänniska för alla jag träffar, allra mest mina närmaste.

Nu börjar mitt fina hem bli färdigbonat, jag har en bra bas i min garderob, jag fyller mitt liv med härliga medmänniskor och jag kommer att hitta tiden för att slappna av och bara vara. I maj måste jag satsa ännu mer på sol, bra mat och träning. Jag tappade det under en period då jag varit sjuk på sistone. Bara att komma igång igen, och jag känner mig taggad!

*****

Jag gillar ju Liverpool, men jag minns den där dagen när ‘King Kenny’ skulle återta det där jobbet på Anfield. I FK Europa sa jag jag tyckte han kändes lika modern som Dr Bombay ungefär (ni minns väl Callecallecutta-cutta-cutta-waaaayooowaaayooo?). Jag menade att fotbollen gått mer framåt på de sista två decennierna än på de första 100 åren. På de två decennierna har Kenny inte tränat lag på den här nivån. Men Liverpool valde att gå på Kenny för att han var en av ‘modern fotbolls’ mest framgångsrika managers. Samma amerikaner som fått för sig att fotboll går att göra investeringsmässigt på samma sätt som baseball enligt Maneyball-modellen. Hjälp! En av världens framgångsrikaste klubbar är i händerna på amerikaner som tror sig veta mer om sporten än fotbollsanalytiker som följt den i många decennier!

Baseball är ju en rumphuggen sport med uppstyckade spelmoment där inte så många spelare behöver påverkas av varandra. Det är pitchern mot slagmannen. Koncentrerade spelmoment. Fotboll är ju något helt annat! Varför var det ingen som stoppade dem?

Ok, till att börja med är ju försäljningarna av Mascherano och Xabi Alonso katastrofala ur ett sportsligt perspektiv. Sen kostade ju spelare som Coates och Charlie Adam (som för övrigt ser lite lönnfet ut) lika mycket pengar som exempelvis Vincent Kompany, spelare för spelare. Stewart Downing och Jordan Henderson kostade mer än 40 miljoner euros tillsammans. Andy Carroll kostade lika mycket till, bara han.

Det är nu faktiskt hela tre år sedan Liverpool blev tvåa i ligan, med bara två ligaförluster på hela säsongen. Sedan dess har ju såklart Torres försvunnit, men Steven Gerrard är kvar, Dirk Kuyt är kvar, Glen Johnson är kvar, målvakten och mittbackarna är i princip kvar, Luis Suarez har kommit in men ändå har laget rasat ihop.

Det var lätt att se redan på förhand. Att Kenny skulle satsa brittsikt som om det fortfarande är 80-talet var inte svårt att förstå, och att det skulle bli dyrt och ineffektivt var lika lätt att inse på förhand. När ska någon styra om kosan? Liverpool är värd en sportslig satsning som är i toppklass.

*****

Jag sover inte så mycket om nätterna. Två timmar här, tre timmar där, någon timme på planet. Valencia hit, Milano dit, Bukarest nästa. Uppstigning 04:20 för avresa till just Bukarest. Final i Europa League på kvällen. Nu gäller det att se till så att TV4 Sport Extra blir en succé.

Hoppas att vi hörs under osndagskvällen!

Jesper Hussfelt
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Det går ej att lämna en kommentar.