Fotbollskanalen Headlines – det hetaste från tidningarna

Efter Uniteds kapning – det kokar i Chelsea

Headlines är tillbaka i början av augusti. Ha en skön sommar till dess!

 

ENGLAND

The Sun beskriver gårdagens mest dramatiska transferbesked i lättsam ton, ”Luking good”. Romelo Lukaku är på gång till Man United för 75 miljoner euro och kommer att läkarundersökas i USA, inför klubbens försäsongsturné.

The Times kan tyckas byta roll med sin systertidning. För det är i The Times man tar i med ”Unitedaffär med Lukaku för 100 miljoner pund”. Tidningen räknar då på övergångssumma på 75 miljoner pund, plus ytterligare 15 milj pund i bonusar, men också ett värde på Wayne Rooney på tio miljoner pund. Samtidigt lägger tidningen till att ”källor i Chelsea hävdade i går kväll att klubben fortfarande är med i matchen om Lukaku”, även om inget bud har lagts.

The Independent bygger sin rubrik på sportettan på en motattack från London. ”Everton förväntar sig att Chelsea kapar Lukakuaffären”, även om tidningen i underrubriken skriver att United är favorit.

Daily Mirror skriver däremot, som flera andra tidningar, om ”Conte rasande, framtiden i fara efter Chelseas Lukakumiss och uteblivna sommarvärvningar”. På tidningens sportetta är fokus på affären ett annat. ”Pog får Rom att se rött”. Att det var ”semester med bästa polaren Paul som ordnade Unitedflytten”.

Daily Telegraph ringar in en annan profil som motor bakom dealen. ”Agenten Mino Raiola nyckeln till att Man United kapade Romelu Lukakus flytt”. Raiola förstärker i och med flytten ytterligare sin koppling till Old Trafford, efter att förra sommaren ha legat bakom övergångarna för Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Henrich Mchitarjan. Tidningen menar också att Chelsea ”riskerar en anfallskris”. För det är ju inte bara missen med Lukaku som skaver. ”Diego Costa har sagt hej då till lagkamraterna”, uppger Telegraph. Det är tveksamt om spanjoren dyker upp till försäsongsträningen på måndag. Allt är ändå inte Lukaku, Man United och Chelsea. Telegraph har också ”Marseille allt säkrare på att värva Giroud från Arsenal”. Därmed skulle den franska klubben bräda Everton, West Ham och Lyon. Ett avtal värt 28 miljoner, plus bonusar, nämns.

Daily Mail menar att Nemanja Matic ”är medveten om att hans flytt till Mancehster United kan vara i fara eller åtminstone bli försenad” som en reaktion från Chelsea på Lukakuaffären.

Evening Standard kommer med lite tröst till Chelseafans. Eller kanske inte. ”Chelsea med nytt försök att värva Fernando Llorente”. Intresse fanns redan i januari, och Conte uppges fortfarande se den 32-årige Swanseaanfallaren som ett intressant tillskott. Annars är det Morata, Belotti eller möjligen Sánchez som i de flesta tidningar nämns som Chelseas egentliga alternativ som tung anfallsförstärkning.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport pustar ut med ”Äntligen Gigio”. Tidningen menar att nu är alla parter äntligen överens; Milan, Raiola och familjen Donnarumma. Det nya kontraktet för målvakten gäller till 2021, men utköpsklausulen uppges nu fastställd till 75-80 miljoner euro, och inte kopplad till CL-spel. För grannklubben på San Siro har GdS ”Borja anländer – försök med Sánchez”. Arsenalanfallaren beskrivs visserligen som ”En vacker dröm”, men tidningen menar att Inter är beredd ”om en öppning visar sig”. Det kan bli fler italienska affärer med Arsenal. Gazzettan har nämligen ”Arsenal siktar in sig på Cuadrado – PSG: 70 miljoner euro för Alex Sandro”. Chelsea får alltså konkurrens om brasilianaren, som Juve inte har några planer på att släppa.

Corriere dello Sport lutar sig mot en intervju med Napolis president Aurelio de Laurentiis. ”Vi är starkare än förra året”, menar han. Liksom Gazzettan påpekar CdS att Donnarummas nya kontrakt är klart, och understryker att utköpsklausulen satts till 75 miljoner euro.

Tuttosport lägger fram två spelarnamn och två Turinklubbar. ”Belotti” följs av att anfallaren allt mer ser ut att bli kvar i Torino, och inleder försäsongen med klubben på måndag. ”Det sista hotet är Chelsea”, menar Tuttosport. ”Mbappé” följs av att ”Även Juve är med i bilden”. Tidningen hänvisar till uppgifter från Frankrike.

Ansa plockar ner ryktena om Juventus och Zlatan på jorden. ”Uppgifterna om att Zlatan Ibrahimovic och Mino Raiola var i Turin utlöste fantasier hos Juvefans, med uppgifter utan bekräftelse. Fram till att sportchefen Beppe Marotta dementerade”, inleder den italienska nyhetsbyrån sin text. Den avslutar med ”Fantasierna hos mercatofolket parade även ihop svenskens namn med Torino: att värva Ibrahimovic finns inte på programmet för klubbpresident Urbano Cairo”.

 

SPANIEN

Marca frågar sig ”Vad tusan händer, Morata?”, sedan Man United plötsligt uppges ha nobbat anfallaren för att värva Lukaku i stället. Real Madrid ska trots det stå fast vid sin prislapp på 80 miljoner euro. Chelsea (förstås) påstås visa intresse. Tidningen levererar också ett annat spår kring Morataffären. ”Konfidentiellt: Real Madrid vänder sig till Mbappé när man sålt Morata”.

AS har mer Mbappé, men inget nytt. Tidningen bygger ännu en gång förstasidan på nyheter som fanns i utländska tidningar dagen innan, utan att tillföra något särskilt. Som om läsare ännu inte hade tillgång till internet. Att PSG och ”Al-Khelaïfi matchar bud som Real Madrid och Arsenal lägger på bordet”, är hämtat från gårdagens Le Parisien, vilket AS också skriver. ”Diego Costa vill inte inställa sig till måndagens träning hos Chelsea – han har redan tagit farväl av lagkamraterna”, är en annan rubrik som bottnar i utländska uppgifter (se Daily Telegraph under ”England”).

Sport upplåter i stort sett hela förstasidan åt en intervju med Barcelonas president Josep Maria Bartomeu. ”Världen avundas Barça”, lyder den…hmm…blygsamma citatrubriken. Barthomeu sätter bland annat ord på situationen kring ett potentiellt nyförvärv. ”Vi vill köpa Verratti och han vill hit, men PSG säger att man inte säljer honom till oss”, är ganska rakt på sak.

Mundo Deportivo upplåter i stort sett hela förstasidan åt en intervju med Barcelonas president Josep Maria Bartomeu. Nej, Headlines har inte hakat upp sig. Det är bara så att även MD har samma intervjuobjekt. Citatrubriken är dock en annan, ”Messi sa till mig: Jag vill stanna, jag ska prata med min pappa”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ställer bossarna Vadim Vasiljev och Nasser al-Khelaïfi mot varandra. ”Monaco-PSG: Nervkriget”, skriver tidningen, och placerar ut bilder på Kylian Mbappé och Fabinho – spelarna som al-Khelaïfi vill ha till sitt PSG, och Vasiljev inte vill sälja. ”Relationerna mellan Monaco och PSG har aldrig varit så spända som nu”, skriver L’Equipe. Tidningen uppger vidare att Monaco lovat Mbappé att bygga laget kring honom, om han förlänger, och behålla spelarna man har. Det i sin tur har enligt L’Equipe inte tagits emot väl av en del Monacospelare, som hellre ser sin framtid på annat håll. Möjligen är en av dem Thomas Lemar. I alla fall återfinns rubriken ”Arsenal försöker med Lemar igen”.Wenger vill para ihop Lemar med sitt rekordförvärv Alexandre Lacazette. Londonlaget ska ha lagt ett andra bud, på 45 miljoner euro. Det första var på 40 milj euro. Monaco väntas på nytt nobba. Marco Verratti är tillbaka i träning med PSG, men vill fortfarande flytta till Barça, skriver L’Equipe. Han får under tiden trösta sig med ett nytt skoavtal. Enligt uppgift får han närmare 30 miljoner euro för tio år. Ett märkesavtal som skjuter upp honom i det absoluta toppskiktet bland fotbollsspelare. På tal om pengar. Marseilles nyförvärv Luiz Gustavos lön reser ögonbryn: 3,3 miljoner euro efter skatt, enligt L’Equipe.

Le 10 Sport anser sig veta vad PSG, och andra klubbar, behöver betala för Monacos 18-åriga superstjärna. ”Exklusivt: Monaco har satt en galen prislapp på Mbappé!”. Den uppges vara på…180 miljoner euro. Le 10 Sport har tidigare hävdat att PSG är beredd att betala 160 miljoner euro för Mbappé.

 

TYSKLAND

Bild har en övergångsaffär med ännu en vändning. ”Modeste till Kina i alla fall”, letar sig hela vägen fram till nyhetsettan (notis längst till höger). Kölnanfallaren var till och med i Kina för att skriva på för Tianjin Quanjian när affären kollapsade och han reste tillbaka till Tyskland. Men nu har parterna enligt Bild kommit överens. Övergångssumman uppges vara 37,5 miljoner euro. Anfallaren kan lämna Köln redan i morgon. Fler Bundesligaspelare kan göra flytten från Tyskland till Kina. Bejing Guan kommer i helgen att diskutera en övergång för Kevin Kampl med Bayer Leverkusen. Övergångssumman 30 miljoner euro nämns. Bejing Guan tränas av förre Leverkusentränaren Roger Schmidt. Även Milan har visat intresse för den 26-årige anfallaren. Det kinesiska transferfönstret stänger den 14 juli.

Kicker uppmärksammar att RB Leipzig inte tycks röra sig en millimeter kring försäljningar. ”Keita, Forsberg & Co – Rangnick talar maktspråk”, lyder rubriken till en notis. ”Vi kommer definitivt inte att låta någon nyckelspelare lämna. Vi har ingen smärttröskel”, säger lagets tränare. Kicker konstaterar belåtet att ”Liverpool, nyligen blivit den starkaste kandidaten att plocka Naby Keita, och Milan, som haft Emil Forsberg på listan, kan nu lägga ner sina försök”.

Spox slänger fram ”Exklusivt: Arsenal jagar Frankfurttalang”. Enligt sajten har Londonklubben lagt ett bud på den tyska U19-alndslagsspelaren Aymen Barkok. Frankfurt ska ha nobbat det, men intresset kvarstår.

fredericpavlidis
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER