Fotbollskanalen Headlines – det hetaste från tidningarna

Raiola: ”Zlatan har erbjudande från USA, men inte bara”

ENGLAND

Sky Sports uppger att Cristiano Ronaldo till Manchester United. Tevekanalen hänvisar till en källa nära spelaren. Som ofta förr när Sky Sports kommer med ”egna” uppgifter finns det någon annan som haft likannde före den brittiska kanalen. I det här fallet mercatogurun Di Marzio (se Sky Sport Italia nedan).

Daily Mirror drar på ekvationen ”De Gea + 175 miljoner pund = Cristiano Ronaldo”. Det är alltså det rekordbud tidningen hävdar att United planerar.

Daily Mail har samma tema, men annan ekvation. ”United kommer erbjuda De Gea plus 183 miljoner pund för Real Madrids duo Cristiano Ronaldo och Álvaro Morata”.

The Guardian tar sig an Cristiano Ronaldo mer filosofiskt på sportettan, ”Kommer han att stanna eller lämna?”. Annars har tidningen andra transferuppgifter. ”Chelsea kommer att öka trycket för att värva Sandro och Bakayoko”. Londonklubben uppges denna vecka lägga ett bud på 55 miljoner pund till Juventus för Alex Sandro och 40 milj pund till Monaco för Tiemoué Bakayoko.

The Times har bara en lite fotbollsnotis på sportettan, ”U21-landslaget riskerar att åka ur EM”, av Henry Winter. Inne på sportsidorna skriver Times att ”Barcelona köper tillbaka Deulofeu för 10,5 miljoner pund”. Den spanska klubben har med andra ord aktiverat den återköpsklausul klubben har på mittfältaren. Tidningen menar också att ”Rooney har andra möjligheter än kinesiska rikedomar”. Fem kinesiska klubbar uppges intresserade, bland dem Tianjin Quanjian och Jiangsu Suning. Men Times påpekar också att ”det har även förekommit lockrop från andra klubbar i Premier League, från andra klubbar i Europa – två av de tre stora klubbarna i Turkiet, liksom klubbar i Italien och Spanien – samt även USA. Utsikterna att han blir kvar i United måste också beaktas”, skriver Times i sin helgardering.

Chronicle menar att ”Sunderland får svårt att hålla kvar Joel Asore – europeiska storklubbar intresserade”. Den svenska U21-landslagsspelaren uppges ute efter speltid i klubbens a-lag. ”Kan inte den nya tränaren garantera honom det kan han välja att flytta”, menar tidningen. Lokaltidningen radar sedan upp klubbar som skulle kunna vara intresserade, till synes lite random: ”båda Manchesterklubbarna, båda Milanoklubbarna, Chelsea, PSG, Bayern München och många fler”. Arsenals påstådda bud på tre miljoner pund betecknar Chronicle sett mot den bakgrunden och potentialen hos Asore som ”oerhört lågt”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter på nytt Donnarumma dominera hela förstasidan. Först som ”Dollarummma”, efter sedlarna som kastades mot honom under italienska U21-matchen (2-0 mot Danmark). Sedan ställer tidningen hans agent Raiola mot Milans sportchef Fassone. ”Han (Donnarumma) ville stanna men så sa de skriv på eller så får du sitta på läktaren…”, menar Raiola. Fassone å sin sida påpekar att ”Milan har armarna öppna om han tänker om”. Tidningen har intervjuat både  Raiola och Fassone, och Raiola uttalar sig inte bara om Donnarumma. Han får också frågan om var Zlatan tar vägen. ”Det är bra med honom, han har många erbjudanden. Från USA men inte bara. Italien? Definitivt inte till Napoli. Milan har inte frågat mig om honom, men hade Galliani varit kvar hade han redan varit här”. Gazzettan har på förstasidan också ”PSG-plan: Belotti en present till Verratti”. Med det menar tidningen att den franska klubben också ser en värvning av Torinospelaren som ett sätt att övertyga Verratti att stanna i klubben.

Corriere dello Sport låter inte Donnarummaaffären överskugga U21-triumfen. ”Grabbar, vilket Italien!”, utropar tidningen. Det har mest snackats om spelar Inter ska köpa. CdS har också ”Inter, från Carrizo till Gabigol, ett helt lag till salu”.

Tuttosport ser en ”Revolution på kanterna” i Juventus. Sedan klämmer tidningen in att ”Dani Alves lämnar, Lichtsteiner och Cuadrado på väg bort. Nytt kontrakt till Alex Sandro, som frestas av Chelsea. De Sciglio på gång, jakt på ytterligare högerback: Bellerín i pole position. Avgörande för Douglas Costa nära förestående”.

Sky Sport Italia hävdar via Gianluca di Marzio att Paris SG är beredd att betala vad som krävs för att få Cristiano Ronaldo, men portugisen vill till Man United.

Tuttomercatoweb slänger fram att ”Exklusivt: Betis funderar på Hiljemark”. TMW skriver vidare att svensken kan vara på väg bort från Genoa, men ger inte ytterligare substans till Betisuppgifterna. Däremot är spanska Estadio Deportivo inte avvisande till dem. Den Sevillabaserade tidningen uppger, med hänvisning till TMW, att Betis gjort en förfrågan och påpekar att den spanska klubben letar just innermittfältare.

Il Tennis Italiano gör garanterat debut i den här bloggen. Men så är det också för att sajten var först ut med att Milanlegendaren Paolo Maldini kvalat in till en proffsturnering i tennis. Maldini, 49, ska spela dubbel i ATP Challenger Tour i Milano. ”Då Maldini startade tenniskarriären så sent, för fem-sex år sedan, så har han en del att jobba på med tekniken”, säger hans coach Stefano Landonio, ”men tack vare sitt förflutna (på fotbollsplanen) har han oerhörda fysiska och mentala egenskaper”.

 

SPANIEN

Marca pryder förstasidan med Kylian Mbappé och rubriken ”Jag vill bara spela i Real Madrid”. Det följs av ”Mbappé har redan gjort det klart för Monaco”. Marca menar att den unga fransmannen bara tvekar om tidpunkt, samtidigt som tidningen påpekar att ”de senaste händelserna kan accelerera operationen”, vilket syftar på om Cristiano Ronaldo lämnar. I förbigående nämns också att ”Florentino vann utan motstånd”. Pérez stannar nu fyra år till som klubbpresident, till 2021.

AS har i stället blickarna fästa på Polen och U21-landslagets succéanfallare från Real Madrid, Asensio. ”Han kommer att bli en världsstjärna”, är det omdöme som AS vill förmedla från hans lagkamrater.

Cadena Cope uppger att Cristiano Ronaldo i det i går omskrivna telefonsamtalet med tränare Zinedine Zidane (Marca) upprepade att han vill lämna Real Madrid. Orsaken uppges åter vara portugisens ilska över att ”Spanien behandlar honom som en brottsling, i synnerhet medierna”. Nya samtal väntar efter Confederations Cup.

Cadena Ser menar att ”Cristiano Ronaldo förväntade sig en annan reaktion från Real Madrids ledning”, inte bara ett telefonsamtal från Zidane. Cadena Ser hänvisar till källor nära Cristiano Ronaldo som bekräftar att spelaren ”känner sig desillusionerad. Han känner att han ger allt för klubben, men att Real inte försvarar honom som klubben borde göra”.

Sport repeterar bara vad Gazzetta dello Sport skrev i går, men vad gör det när de uppgifterna spär på teorin att Verratti längtar efter Barcelona? För budskapet var att han inte vill tillbaka till PSG. Och när man på förstasidan kan kombinera det med splittring i Real, ”Cristiano känner sig illa behandlad”, ja, då är det katalanska sporttidningsdrömmen närmast fulländad.

Mundo Deportivo har också Verratti och ”Jag vill inte till Paris”, från gårdagens Gazzettan, som dragplåster. Däremot lägger MD i liten stil till ”Pjanic (Juventus) ett annat alternativ att förstärka mittfältet med”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe toppar med ”Verratti utmanar PSG”. Eller som tidningen också uttrycker det med tanke på italienarens smeknamn, ”Den lilla ugglan visar klorna”. Tidningen lutar sig främst mot gårdagens uppgifter i Gazzetta dello Sport om att Verratti sagt till klubben att han vill till Barça, och frågar sig om mittfältaren dyker upp till försäsongsstarten med PSG den 4 juli.

Le Parisien tar på något vis det där uppstartsdatumet vidare. PSG är faktiskt sist av Ligue 1-klubbarna. Det framgår av tidningens sammanställning. Sammanställningen kommer sig av att Nice som första  L1-klubben i dag inleder sin försäsongsträning. På annan plats frågar sig tidningen, ”Gapar Donnarumma över för mycket?”. Enligt tidningens källor är PSG intresserad av målvakten men hans löneanspråk får klubben att rygga tillbaka.

 

TYSKLAND

Bild menar att ”Milan är efter landslagsmålvakten Leno” och att ”Kontakt är redan tagen”. Prislappen beräknar tidningen till cirka 25 miljoner euro och Leverkusenmålvakten uppges villig att flytta. Leno skulle då bli Donnarummas ersättare, om han flyttar. Bild synar också de italienska ryktena om att Bayern München skulle vara intresserad av Cristinao Ronaldo. Den kommer fram till att det är ”väldigt osannolikt”, dels med tanke på det höga pris och dels med tanke på den höga lön.

Kicker kommer med ”Messi är bäst” mot ”CR7 är bäst”. Jodå, det är den sanslöst utnötta jämförelsen mellan de båda spelarna som görs i ord och siffror. ”Messias mot Monstret”, som tidningen sedan kallar den. Från transfermarknaden rapporterar Kicker att Juventus och Bayern München nu är överens om priset för Douglas Costa: 40 miljoner euro.

 

 

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) skriver att ”För Feyenoord väntar lång transfersommar”. Samtal ska ha inletts med Jean-Paul Boëtius (FC Basel), och tidningen ringar in fyra andra potentiella nyförvärv. En av dem är Sam Larsson. Prislappen som hängs runt Heerenveensvensken hals är fem miljoner euro.

SDNA (Grekland) refererar till källor i Förenade Arabemiraten om att en transfer för Marcus Berg till Al Ain rycker allt närmare. Panathinaikos har tidigare uppgett att det inte finns några bud. Inte heller Berg uppges enligt Sport24 ha sagt sig känna till intresse. Berg har en utköpsklausul på tio miljoner euro. Al-Ain är enligt tidigare uppgifter från Förenade Arabemiraten endast villig att betala max halva den summan.

Record (Portugal) har inte oväntat Cristiano Ronaldo på förstasidan. Men det har inte med Real Madrid att göra. Det har knappt med Portugals match i Confederation Cup i går att göra. Han och landslaget får bara symbolisera att ”Det handlar bara om en match” jämfört med de många liv som omfattande skogsbränder i Portugal skördat.

fredericpavlidis
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER