Fotbollskanalen Headlines – det hetaste från tidningarna

”Wenger ska ha lång avstängning”

ENGLAND

1Daily Mirror går i dessa tider av ”fake news” och ”alternative truth” all in med ”Hull-stjärna kämpar för sitt liv” på sportettan. Uppgiften toppar även nyhetsettan. Men det har inte funnits några rapporter från medicinskt håll om tillståndet skulle vara livshotande för Ryan Mason. I stället lät Hull sent i går kväll meddela att backen drabbats av en skallfraktur efter kollisionen med Gary Cahill, men att läget är stabilt.

The Sun har just ”Otäckt med Mason” som rubrik på matchrapporten Chelseas seger (2-0 mot Hull), men efterspelet av en annan Londonmatch dominerar: ”Jag är ledsen”, lyder rubriken, som följs av ”Arg Wenger ångrar att han puttade domare i samband med Arsenals seger (2-1 mot Burnley). En annan tränare som också hamnat i hetluften är Claudio Ranieri, ”Exklusivt: ’Självisk lögnare’”. Det finns nog få ord man associerar mindre med Leicestertränaren, men det är så anfallaren Leonardo Ulloas agent Horacio Rossi stämplar Ranieri, då italienaren inte tillåter Ulloa att lämna klubben.

Daily Mail gör också fetast rubrik på Wengers knuffande, och inne i tidningen följs ämnet upp av en krönika av ex-domaren Graham Poll med rubriken ”Wenger bör straffas med lång avstängning”.

Daily Star är en av flera tidningar som gör svåröversatta ordvitsen ”Roo can take China road, says José”. Uniteds tränare gjorde i går klart att han inte tänker stå i vägen om (och det är ett stort ”om”) anfallaren skulle välja en lukrativ flytt österut.

The Times fotbollsbilaga The Game har ”Jag borde hållit tyst” och en viss gänglig fransk tränare i fokus, men kryddas också med en annan ursäkt. ”Villas 12 miljonerpundsspelare tillsagd att ’vara en riktig karl’ efter sin ursäkt om grindar som inte fungerade”. Bakgrunden är att anfallaren Ross McCormack skyllde sin senaste sena ankomst till träning på att grinden fastnat, varför han blev sen. Enligt uppgift ska tränare Steve Bruce ilsken åkt till McCormacks hem, plåtat grinden och ifrågasatt varför anfallaren i så fall inte klättrat över och tagit en taxi. Och Aston Villa-ägaren Tony Xias reaktion, som också gav dagens rubrik, finns nedan.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Liverpools titelhopp tog ett svandyk”

Läs även Albin Sheqiris taktikblogg, ”Analys: Duellen mellan Guardiola och Pochettino”

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport imponeras av serieledaren ”Max(i) Juve”, och ser gårdagens seger (2-0 mot Lazio) som att ”Femstjärnig gammal dam för Europa född”. Det där med direktöversättningar kan bli väldigt konstigt ibland… Nåväl, poängen Gazzettan gör är taktisk, ”Tränaren har med Higuaín, Cuadrado, Dybala, Mandzukic och Pjanic i ett 4-2-3-1-system. Det var rätt var efter Florens”, förlusten mot Fiorentina. ”Dzekos mål räcker för Roma”, summerar serietvåans seger (1-0 mot Cagliari). Större rubrik får ”Inter, 6 för Champions League”. Och det tål kanske att understrykas att det just är siffran sex, inget annat. Sjätte raka segern (1-0 mot Palermo) och Milanoklubben ligger nu femma. Quaison, som enligt Gazzettan varit lagets bästa spelare de två senaste matcherna, får den här gången nöja sig med 5,5 av tio i betyg, vilket också var lagets snitt. Crotones Marcus Rohdén får också 5,5 (2-2 mot Genoa). Roligare för Emil Krafth i Bologna. Både seger (2-0 mot Torino) och hyfsade 6,5 i betyg.

Corriere dello Sport dras också med i jublet över serieledarens taktiska förändring. ”Allegris lektion”, menar CdS, och fortsätter drömskt med ”Ett Juve med FYRA anfallare chockade Lazio och öppnade upp nya horisonter”. Sedan får man hoppas att Frank De Boer inte läser tidningen. ”Tänk om Pioli varit med från början” är rubriken till Inters seger. Tidningen uppger för övrigt i den evinnerliga följetongen Hiljemark, att det går trögt med förhandlingarna med Dynamo Kiev, och att även Chievo anslutit till Torino och Atalanta som potentiell ny adress i Italien.

Tuttosport tar till latin med ”Habemus Dybala”. När en ny påve utses brukar uttrycket ”Habemus Papam” användas, och Tuttosport anser visst att Juve har sin egen andlige ledare. Även Turintidningen lägger annars stor vikt vid att ”Allegri lanserar ett 4-2-3-1 som kör över Lazio: det är en taktisk vändpunkt för ett lag som även kan vinna Champions League”. En annan rubrik är ”Inget Belotti, inget Torino”. Klubben var utan sin stora anfallsstjärna i förlusten mot Bologna.

 

SPANIEN

3 Marca synar skadeläget i Marca under rubriken ”Ännu svårare”. I texten under påpekar tidningen att ”Marcelo och Modric blir borta en månad”, och har även en listning av situationen inför veckans retur mot Celta Vigo i cupen. ”Skadade: Marcelo, Modric, Carvajal, Pepe, Bale. Frågetecken: Cristiano, James, Danilo”.

AS gör i stället en (meningslös) poäng av att ”Zidane är den virtuella ligans mästare”. Det syftar på att ”Sedan debuten den 9 januari förra året har han tagit nio poäng mer är Barça, 17 poäng mer än Atlético och 31 poäng mer än Sevilla”. AS uppmärksammar under samma rubrik att Zidanes ”Real Madrid har gjort 111 mål, i snitt 2,92 mål per match. Bara Pellegrinis Real kan matcha det”. Atlético får också en rubrik. ”Griezmann räddar en poäng” (2-2 mot Athletic). Det är inte bara fransmannen mål som uppmärksammas, utan även hans utspel efter detsamma. Han ska på franska två gånger ha skrikit ”Mitt hem är här!”, vilket från spanskt håll gärna tolkas som ett svar på ryktena om en Man United-flytt. Tidningen ger för övrigt Guidetti en tvåa på en skala från noll till tre, för sitt knappt 20 minuter långa inhopp (0-1 mot Real Sociedad). Bara tre andra spelare i Celta fick lika högt.

Sport ser en ”Bomb som briserade” när Barça tog en utklassningsseger (4-0 mot Eibar). Tidningen tolkar det som ”ett formbesked som bekräftar att laget kan vinna La Liga”. I spelarbetygen hyllas, inte för första gången, Messi. Nio av tio får argentinaren. Tidningen retar sig också på domaren som inte ens blåste för en frispark när Busquets blev skadad. Två veckor väntas mittfältaren bli borta.

Estadio Deportivo har all anledning att fira. ”Bäst genom tiderna”, handlar om att Sevillas, efter gårdagens seger (4-3 mot Osasuna), gjort sin bästa första halva av säsongen någonsin.

Cadena Cope uppmärksammar i stället inte lika muntra röster från motståndarlägret. ”Osasuna måste behandlas med samma respekt som andra lag”, säger anfallaren Oriol Riera i kritik mot domarna. Ännu ett inlägg i den spanska favoritgrenen ”vi-behandlas-sämre-än-andra”.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Har vi precis upplevt Valencias stora vändning?”

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe påpekar att ”Lyon knockar OM”, och att ”OL tittar nu åter mot toppen av tabellen efter odiskutabel seger” (3-1 mot Marseille). Omskrivna nyförvärvet Memphis Depay fick debutera med ett inhopp fem minuter från slutet. Inga svenskar finns med i Veckans lag, men Karl-Johan Johnsson (Guingamp) behåller efter en stabil insats i helgen sin tredjeplats i betygssnitt bland Ligue 1-målvakterna.

Le Parisien klämmer in ”Vresig och briljant – Den riktige Verratti är tillbaka”. På sporten finns också ännu ett namn i slåss om Patrice Evras kontraktssignatur. L’Equipe uppgav häromdagen att Lyon gett sig in i kampen med Crystal Palace. Nu skriver Le Parisien att även Marseille vill ha 35-åringen. Valencia och Schalke är andra klubbar som nämnts. Tidningen uppger även att Marseille är nära en överenskommelse med West Ham för Payet, efter den franska klubbens bud på 30 miljoner euro i slutet av förra veckan.

 

 

TYSKLAND

5 Bild låter Alexander Isak inte bara ta sig in på sportsidorna, utan ända upp på tidningens förstasida, ”Dortmund plockar anfallsjuvel”. På sporten finns sedan rubriken ”Så fixade Dortmund den unge stjärnan”. Fast den säger inte mycket mer än att Dortmund använde pengar från försäljningen av Adrian Ramos till Chongqing Lifan för elva miljoner euro. För Isak betalade kubben sedan nio milj euro, uppgifter som redan förekommit i svenska medier. Bild lanserar också Hoffenheims unga tränare Julian Nagelsmann som en seriös kandidat till jobbet som Bayern-tränare efter Carlo Ancelotti. En läsaromröstning visar att 52 procent tycker det vore ett bra val.

Kicker kommer med ”Mål, sparkar och turbulens” som summering av första Bundesliga-omgången efter vinteruppehållet. HSV och nye ordföranden Bruchhagen får däremot en rubrik om ”Lugnet efter stormen”. Bayern synas under ”Mindre rotation, större risker” och Bremens FCK-värvning Thomas Delaney porträtteras under ”Den nye ledaren”.

Lyssna även på Olof Lundhs podd: Ekdal om att Isak inte får tro på hajpen: ”Har långt kvar om han ska bli en världsstjärna”

 

ÖVRIGT

JBOLA_15730_23/01 : Nacional : Jornal Lisboa 48 paginas : Chapa A Bola (Portugal) tycks göra ”Hatten av” för Benfica (4-0 mot Tondela). Victor Nilsson-Lindelöf var tillbaka i startelvan. Hans namn drogs efteråt som så många gånger förr in i transferdiskussioner, men den här gången var han inte i fokus för dem. I stället var det på en fråga på Benfica-intresse för Sebastian Coates, som lagets tränare Rui Vitoria inte bara viftade bort påståendet utan underströk, ”Våra mittbackar är Luisão, Jardel, Lisandro och Lindelöf. Och för framtiden finns Kalaica, Rúben Dias…”. Så sent som i går hade Daily Star ”exklusiva” uppgiften att Man United skulle bestämma sig denna vecka om Lindelöf. I lördags morse skrev däremot A Bola att Lindelöf förlänger med Benfica.

SDNA (Grekland) noterar att Marcus ”Berg är bland Panathinaikos tio bästa målgörare någonsin”. Han är efter gårdagens fullträff (1-1 mot Korfu) nu uppe i totalt 57 mål i den gröna tröjan. Men även en annan svensk anfallares möjligheter att dra på sig den gröna tröjan får uppmärksamhet. Liksom flera andra medier citerar SDNA Goal på uppgifter om att Panathinaikos hoppas göra klart med Mikael Ishak. Ett besked om den 25-årige Randersanfallaren kan komma inom det närmaste dygnet, uppger Goal.

De Telegraaf (Holland) har trots Heerenveens förlust (3-4 mot PSV) med Sam Larsson i Veckan lag. Han får sju av tio i betyg för sin insats. Algemeen Dagblad ger bland sina spelarbetyg högst blågula notering till Samuel Armenteros, sju av tio. Han fick också högst betyg av Heraclesspelarna efter lördagens förlustmatch (0-1 mot FC Twente). Sam Larsson får nöja sig med 6,5, och lagkamraten Zeneli med 5,5. Simon Tibbling i FC Groningen får också 6,5 (1-1 mot Vitesse). I andra ändan av skalan märks Jordan Larsson. Den unge anfallaren fick lägst betyg av NEC-spelarna, 5,5 (2-0 mot Roda).

Jyllandsposten (Danmark) har tung kritik från två landslagsspelare: ”William Kvist och Simon Kjaer: Det känns som om någon inom DBU inte vill att vi ska ta oss till Ryssland”, alltså till VM. Ingressen till artikeln är lika hård, ”Två av landets största fotbollsprofiler avslöjar att förhållandet till förbundet präglas av ’misstroende’ och ’frustration’”.

fredericpavlidis
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER