Fotbollskanalen Headlines – det hetaste från tidningarna

Zlatan: ”Vi slåss om fyra titlar, har redan vunnit den femte”

ENGLAND

Daily Telegraph fångar upp dagens två stora engelska fotbollssnackisar: Zlatans Unitedhattrick (3-0 mot Saint-Etienne) och Wengers framtid. ”Super Zlatan” får störst bild, ”Arsenal ökar takten i jakten på Wengers efterträdare” får fetast rubrik i Telegraph.

The Times påpekar att ”Wenger bestämmer sitt eget öde”. Times har också plockat med ett uttalande för tyska ZDF där Wenger på frågan om när ett beslut om hans framtid kan väntas, svarade ”Mars, april, troligen”.

Daily Mirror är den tidning som är mest övertygad om att en epok är över i Arsenal. Exklusivstämplade ”He’s a goner” (med dubbelmening i att Arsenalfan kallas ”gooner”) täcker större delen av sportettan. Det baseras dock bara på att tidningen hävdar att ”personer i ledningen är allt mer övertygade” om att Wenger lämnar. Mirror är sedan inte ensam om att passa på att använda en ny omformulering av namnet på Uniteds skyttekung, ”Zlat-trick”.

Daily Mail har också med ”Det är ett Zlat-trick!” med bild på svensken. Men annars är största rubrik ”Wenger redo att lämna”, vilken också inkluderar ”Exklusivt: Bråk i omklädningsrummet efter överkörningen i München”. Det sträcker sig till att ”Sportsmail kan berätta att förlusten orsakade en het granskning av insatsen i omklädningsrummet, som leddes av några av de mer rutinerade spelarna”.

Daily Express ser till den större bilden av Wengers framtid i Arsenal. ”Arsène ute i kylan” följs av ”Han kommer inte att bli erbjuden någon roll i ledningen”.

Manchester Evening News tar sin vana trogen inte till några överord om Zlatan. ”Svarade för frisparken som gav Uniteds första mål. Borde ha satt en till när han sköt över från nära håll, men gjorde inte samma misstag med Uniteds andra mål eller med en sen straff”. Sällan har väl ett hattrick tonats ned mer. Zlatan får sju av tio i betyg. Martial får åtta. Tidningen plockar även med en BT Sport-intervju med svensken efter matchen. ”Varje gång jag spelat mot dem (Saint-Etienne) så har det med lite tur och bra insats blivit några mål”, sa Zlatan, innan han blickade mot blänkande pokaler. ”Om man ser på Premier League, av de fyra första lag som ligger på Champions League-plats, så kommer ett att bli mästare, de andra kommer kanske inte att vinna någon pokal. Vi är fortfarande med i kampen om alla fyra, och har redan vunnit den femte, Community Shield, så vinner vi inte Premier League så vinner vi några andra pokaler”. Bästa citatet sparade han dock till Uefa (se nedan)

The Sun levererar en Liverpoolvärvning från Chelsea under rubriken ”I’m Jur man”. Den engelska U21-landslagsanfallaren Dominic Solanke har inte kommit överens om ett kontrakt med Londonklubben och planerar, enligt The Sun, att göra Jürgen Klopp sällskap norrut när hans kontrakt går ut i sommar.

Se Zlatans tre mål mot Saint-Etienne HÄR.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport-krönikören och förre stortränaren Arrigo Sacchi breder ut sig på förstasidan under rubriken ”Sacchis tre heta ämnen”. Det första är ”Rör inte Sarri”, följt av ”Han förtjänar respekt. De Laurentiis? Måste vara försiktig”. Det andra är ”Kung Messi står naken”, följt av ”Han har problem eftersom Barcelona inte fungerar”. Och det tredje är ”Europa-Juve – vilken möjlighet!”, följt av ”Nu är de favorit tillsammans med Real Madrid”. Från gårdagens Europa League-spel finns ”En Emerson att uppmärksamma, tre mål av Dzeko, Roma glänste” (4-0 mot Villarreal) samt ”Magisk frispark av Bernadeschi, Fiorentina flyger” (1-0 mot Mönchengladbach).

Corriere dello Sport drar på en intervju med Napolistjärnan Insigne som ger rubriken ”Vi ska slå dem”, andemeningen inför returen mot Real Madrid. Det fylls på med citat, ”Vi kan göra det. Real är starka men de är inga monster. San Paolo kan bli avgörande”. Störst rubrik från Europa League-spelet är ”Kung Dezko” och störst  rubrik från Serie A är ”Ja, Zeman börjar i Pescara igen”.

Tuttosport ser fram emot kvällens Juve-Palermo med ”Higuaín är hungrig på mål – Seriemålgörare”. Tidningen passar också på att driva med Napolis president med en teckning till rubriken, ”Napoli, alla emot De Laurentiis”, och tillägget ”Laget är enat runt Sarri efter presidentens skopa”.

 

SPANIEN

Marca gör ett Benzema-tema av förstasida med ”Benzemas sju liv”, om hur han överkommit alla hinder. Här finns också ”Godkänt för nya Bernabéu”, om klartecken för ombyggnation.

AS utropar muntert ”Och nu, Bale”, som följs av ”kan bli kallad till matchen mot Espanyol”. Tidningen kan inte låta bli att sparka lite på Barcelona också. ”Barça ner till nionde plats hos vadslagningsbyråer”, som CL-vinnare. ”Innan matchen i Paris var man tvåa. Bayern och Real favoriter”.

Diario Sport har slickat sår efter fiaskot i Paris, och försöker nu trumma upp framåtanda med ”De heliga kornas tid”. Det betyder förstås inte att Messi, Iniesta eller någon av de andra stjärnorna på bild ska petas, i stället påpekar tidningen bara högtravande att ”De sju pelarna i laget måste ta ett steg framåt för att räta ut vägen framåt”. Pelare, steg framåt, räta ut väg…svårt att frammana den bilden. Men budskapet går väl fram ändå, och Sport trycker sedan dit ”Deras motto: fokusering, ledarskap och sammanhållning under de 19 dagarna som återstår till returen mot PSG”. Under rubriken ”Mascherano ber om kontraktsförlängning för Messi” finns också citat från backen som menar att Messi är den enda som är större än klubben, ”Jag tror det är ett stort misstag att tro att klubben lider när du lämnar. Nej, klubben är alltid större än vilken spelare som helst, utom Leo”.

Mundo Deportivo sätter också gärna Messi på piedestal men i dag främst som ledarfigur till en comeback. ”Leo har inte glömt nederlaget i Paris och är supermotiverad”, lyder en överrurbrik som får sin fortsättning i ”Messi är redo”. Tidningen menar att han är revanschsugen efter Paris (det får man hoppas) och pekar sedan på andra storsegrar i CL som Barça tagit: 7-0 mot Celtic, 4-0 mot Man City, 4-0 mot Mönchengladbach.

La Voz de Galicia noterar en tung hemmaförlust för Celta Vigo (0-1 mot Sjachtar Donetsk). Jonny klarar sig undan bäst med sju av tio i betyg, andra får betydligt lägre, en till och med bara en trea: John Guidetti.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter ett för fransk publik välbekant svensk ansikte smyga sig in på förstasidan till rubriken ”Zlatan straffar Saint-Etienne igen”. L’Equipe skriver om matchen på Old Trafford att ”Drömmarnas teater blev den värsta av mardrömmar för Saint-Etienne. Orsaken var att Ibra, nu med 17 mål på 14 möten, inte hade glömt dem”. Tillsammans med Martial får Zlatan högst betyg av spelarna, sju av tio. Saint-Etiennes tränare Christophe Galtier tyckte både frisparken och straffen, som ledde fram till mål, var feldömda. ”Jag är arg och jag är besviken å spelarnas vägnar”, sa han efter matchen.

Le Parisien får också med att ”Ibra korsfäster Saint-Etienne” på sin förstasida. Inne i tidningen finns rubriken ”Ibra zlatanerade De Grön”. Inga citationstecken om ”zlatanera”, det är ett fullt brukligt verb.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) jublar över Schalkes ”Seger i Saloniki” (3-0 mot Paok), och har bland övriga nyheter med Wolfsburgs sportchef Olaf Rebbe, som tonar ner uppgifterna om att Man City och Tottenham är ute efter honom. ”Det är inget jag tänker på nu”, säger han, fast medger: ”Jag har också hört rykten. Men jag tog mig an en stor utmaning här för knappt två månader sedan. Jag är dedikerad den uppgiften till 100 procent”.

Ekstra Bladet (Danmark) klämmer på förstasidan in ett ”Det klarar FCK hemma på fortet”, efter gårdagens bortaseger (2-1 mot Ludogorets). Svensktrion som spelade – Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson – får alla fyra av sex i betyg.

Dagbladet (Norge) har snackat med nya förbundskaptenen Lars Lagerbäck, men tar avstamp i förra sommaren. ”Lagerbäck om Ronaldos slakt: En ganska fin komplimang”. Det var i samband med EM som den portugisiske fixstjärnan beklagade sig över Isalnds defensiva spel. ”Vad han sa får han stå för, mig bekymrar det inte. Jag tror han sa det i besvikelse. Jag tycker det var en ganska fin komplimang. Då hade vi i alla fall irriterat honom som motståndare”. I intervjun berättar Lagerbäck vidare om sitt nya jobb att det i alla fall inte blir någon landsman som höger hand. ”Jag kommer att ha en assisterande som är norsk”, beättar Lagerbäck, och säger att fyra-fem namn diskuteras.

fredericpavlidis
0 kommentarer

Usla betyg – och Barças spelare överger Luis Enrique

ENGLAND

Daily Mirror framför budskapet ”Vi ska bryta vår Bayern-förbannelse”. Det är andemeningen i uttalande från Arsenals tränare Wenger, och det följs av ”Vi fruktar ingenting och är i bästa form att göra slut på tyska jinxen”. Knappast ett ordagrant citat det heller. Liksom de flesta engelska sportettor i dag finns här också bild på Jesus som inte går på vatten men väl på kryckor efter beskedet om två månaders skadefrånvaro.

The Sun tar till bibliska uttrycket ”Jesus wept” om Man Citys stjärnskott, och har också Wengers uppmaning ”Skriv om historian”, men med knorren ”…eller så är jag historia” i en pratbubbla till Arsenaltränaren. Inne i tidningen finns också ”Exklusivt: Diego Costa överens om nytt kontrakt värt 220 000 pund i veckan efter att ha nobbat Kina”. Det gäller ett femårskontrakt med Chelsea till ett värde av 57 miljoner pund. En annan rubrik är ”Exklusivt: Mourinho ska föra samtal med Ibrahimovic om hans United-framtid denna vecka”. The Sun menar att United vill försäkra sig om svenskens intentioner, och pekar på intresse för honom från Kina och MLS. ”José och Zlatan förväntas ha ett möte de närmaste dagarna för att känna efter var de står någonstans”, säger en källa till tidningen. ”José är mycket säker på att han kommer att stanna ett år till, men ledningen är oroad över intresse från utlandet. Budget planeras redan och man vill veta vilka pengar som ska placeras var. De vill göra klart allt och han vet att det finns tillräckligt med respekt mellan José och spelaren att lägga korten på bordet”.

Daily Mail fokuserar på målvaktsrockaden i Arsenal. Att Ospina står i stället för Cech ger dagens fetast rubrik, ”Wengers största chansning”.

The Times smyger in bibliska referensen ”Jesus blickar mot påsk för Citycomeback”, och har sedan fokus på Arsenals CL-match. Dels med Wengers optimism, men också med ”Arsenals stil passar oss”. Det är vad The Times menar är ”Bayern-skryt inför matchen”. Egentligen är det en analys av målvakten Neuer. ”Det är inte alltid så enkelt, som mot exempelvis Ingolstadt i helgen, men Arsenal är ett lag som vill spela. Vi kommer att få mer ytor. Vi är ett lag som gillar att spela runt bollen och ta till vara på ytor. Därför tror jag att det blir underhållande för fansen att titta på”, säger han.

Daily Telegraph tycker varken Jesus skada eller Arsenals CL-äventyr hör hemma på sportettan. Men där finns CL-fotboll, ”Alla Hjärtans Dag-massakern”, för PSG:s storseger mot Barcelona, och framför allt stor bild på Englands förbundskapten Gareth Southgate till rubriken ”Vi är 13:e i världen och det duger inte”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bokstavligen ramar in Napoli med spelare, ledare, Maradona och fans. Till tavlan hänger tidningen också upp rubriken ”Klasskrig” och tillägget ”Sarri och en hel stad tar sig an världens mäktigaste klubb”. Storslaget så det förslår. Men så är det också Real Madrid som väntar i kväll, med förmodade 10 000 italienska fans på plats i Madrid. Dagens näst största rubrik tillägnas gårdagens CL-spel. ”Barça finns inte längre” och ”Lektion av PSG: 4-0”. Tidningen delar ut en sällsynt nio (av tio) i betyg till tränare Emery och till PSG:s insats. Angel Di Maria är bästa spelare med 8,5. Barcelona får fyra och alla andra Barçaspelare mellan fyra och sex. I Benficas match (1-0 mot Dortmund) får Nilsson Lindelöf sex i betyg, ett medelbetyg i laget. Tidningen uppmärksammar även att ”Rizzoli var okej”. Den efter Derby d’Italia ack så omdiskuterade domaren får också en sexa.

Corriere dello Sport ser Real Madrid-Napoli inte så mycket som ett konstverk för väggen som en film. ”En Oscarsafton”, skriver CdS i stora bokstäver, och använder sig även av filmrutor i presentationen. Därefter samlar tidningen en rad beskrivningar. ”De Laurentiis: ’Vilket tillfälle för oss’. Sarri: Vi kommer att spela utan rädsla’ – och han bjuder in Maradona att tala inför spelarna”. Från Serie A finns bland annat ”Inter köper två till”, det handlar om ytterbackarna Rodriguez och Henrichs, som förväntas värvas i sommar. ”Avtal klart för Roma, raka vägen för ny arena” handlar om gårdagens positiva besked.

Tuttosport tar visserligen notis om PSG:s storseger och Napolis stundande stormatch, men huvudrubriken lämnar inte Turin. Den får spanskklingande ”Juve maravilla” för att ”Alexis Sanchez är de vitsvartas prioritet nummer ett”. Ytterligare förklaring kommer i ”4-2-3-1-systemet kan ändra transferstrategi. Prioriteten är nu en rejäl mittfältare (Tolisso) och en elektrisk anfallare: chilenaren är i pole position”. Det finns också lite Juve-CL med ”Aj, Chiellini – Portomatchen i fara”.

 

SPANIEN

AS låter, trot Real Madridmatch på programmet, som Madridtidningen Barcelonas nederlag (0-4 mot Paris SG) ta över helt. ”Förkrossande förlust”, skriver AS i stora bokstäver. I rapporterna från matchen uppmärksammar AS också den rasande tränaren Luis Enrique. Barça-tränaren ilsknade till på TV3-journalisten Jordi Grau, och enligt en annan välkänd spansk journalist, Susana Guash, fick Luis Enrique hållas tillbaka av tre personer efter intervjun. ”Resultatet säger allt, låt oss se om frågorna är desamma när vi vinner…”, ska Luis Enrique bland annat ha snäst, och han vägrade sedan enligt Guash att ställa upp på en avtalad intervju med Antena 3. Real Madrid får i alla fall ett hörn på förstasidan, med en uppdatering av truppläget. ”Inför Napoli: Med alla utom Bale”.

Diario Sport tror inte sina ögon. ”Det här är inte Barça”, lyser de stora bokstäverna mot svart bakgrund, och en bild på Ter Stegen och Messi som sitter på planen. Sport skriver sedan om en ”historisk förödmjukelse” och att ”bara Ter Stegen och Neymar klara sig undan med hedern i behåll i ett själlöst och oigenkännligt framträdande”. Neymar får betyget sju av tio, Ter Stegen sex. Messi och Iniesta får liksom flera andra spelare bara två. Snittet på 3,4 måste vara historiskt lågt. En krönika av Ernest Folch tycks hitta en syndabock med rubriken ”Ett skeppsbrott av ett Barça utan tränare”. Han går så långt att han jämför Luis Enrique med José Mourinho i den aggressiva stilen mot journalister, och påpekar att ”Laget spelade utan tränare i Paris, han var väldigt aktiv framför mikrofonerna men försvann när det blev match”.

Mundo Deportivo orkar bara sätta ett enda rubrikord på matchen: ”Katastrof”. MD summerar sedan match och situation med ”ett Barça utan själ och spel föll ihop i Paris, och är med en och halv fot utanför Champions League”. Tidningen samlar också lite citat. ”Luis Enrique: En katastrofal match” och ”Iniesta: De var bättre i allt”.

Cadena Cope uppger att Luis Enrique tappat omklädningsrummet. Och det har inte bara med gårdagens debacle att göra. Enligt radiokanalens uppgifter ”tror inte spelarna att han har förmågan att lyfta laget, tror inte på honom och tror att han kommer att försvinna när säsongen är slut”. Cope uppger att nyckelspelare är desillusionerade.

 

FRANKRIKE

L’Equipe utropar ”Oerhört” i jättelika bokstäver som kommentar till PSG:s triumf (4-0 mot Barcelona). Tidningen konstaterar att PSG efter en ”extraordinär” insats ”reser till Barcelona den 8 mars, nästan klara för kvartsfinal”. Tränare Emery låter sig inte bäras iväg på framgångens vindar. ”Min tillfredställelse är flyktig. Man måste förbli i känslomässig balans”. Säg det till Luis Enrique. L’Equipe drar i alla fall inte i bromsen när det handlar om spelarbetyg. Emery, Di Maria och Rabiot får alla nio av tio, ett av tidningen sällan använt betyg, ännu mer sällsynt är att tre personer i samma match tilldelas det. Lika uppseendeväckande är nästan Barcelonas betyg. Emerys tränarkollega Luis Enrique får två av tio, liksom fem av hans spelare; Messi, Iniesta, Suárez, Gomes och Alba. Snittbetyget för PSG: 7,7. Snittbetyget för Barça: 2,9. På tal om spelarbetyg. I Benficas seger (1-0 mot Dortmund) får Victor Nilsson Lindelöf en fin sjua. Även i den matchen delas superlåga två ut i betyg och även här till en storstjärna: Aubameyang.

Le Parisien utbrister i ett ”Magiskt!”, och tar till målande beskrivningar om en ”torpederad armada från Barcelona” och att ”portarna till Champions Leagues kvartsfinalspel står på vid gavel”. Även här får Di Maria och Rabiot högst betyg, nio av tio. En analys av Raynald Denoueix, fd tränare i Nantes och Real Sociedad, bär rubriken ”PSG var det verkliga Barça”. Han är inte heller förvånad över PSG:s seger. ”Inte alls. Om man ser på Barcelona från början av säsongen så ser man att det är ett lag som ofta försatt sig i svårigheter”.

RMC Sport låter en välbekant fransman tona ner flyttrykten, ”Griezmann om sin framtid: Många tvivel om England”. I intervjun säger Atléticostjärnan, som starkt kopplats ihop med en flytt till Man United, att ”Jag ställer mig frågan var jag skulle flytta? I Spanien finns Barcelona och Real Madrid. Barça har sin anfallstrio, Real Madrid är omöjligt med tanke på min klubb. Jag tror det finns ett samförstånd mellan klubbarna. Tyska ligan tilltalar mig inte så mycket. Frankrike inte för tillfället. England har jag många tvivel sett till privatlivet. Regnet, dåligt väder…jag har ett behov av att vara lycklig utanför planen”. Däremot säger sig Griezmann tilltalas av Premier League. ”Jag älskar lag som spelar med sådan intensitet som i England. Ja, jag tittar på engelsk fotboll. Domarna låter spelet flyta, arenorna är alltid fullsatta och attackerna avlöser varandra. Men måste jag välja en liga så väljer jag den spanska, för den passar mitt spel bäst”.

 

TYSKLAND

Bild hittar en syndabock i Dortmunds förlust (0-1 mot Benfica). ”Aubameyang missar allt”, skriver tidningen, och ger honom lägsta möjliga betyg, en sexa i den omvända skalan från ett till sex, där alltså ett är bäst.

WAZ är inte på bättre humör och ger också Aubameyang superlåga sex i betyg. De övriga spelarna får mellan 2,5 och fyra. Samtidigt finns en artikel med rubriken ”Hitzfeld kritiserar Tuchel för bytet av Aubameyang”. Anfallaren plockades av efter en dryg timmes spel, något den förre Dortmund och Bayern München-tränaren ogillade. ”Min inställning var annorlunda. Jag höll alltid fast vid mina toppanfallare, särskilt om de missat en straff, för de kunde fortfarande göra ett mål i 90 minuten”, sa Hitzfeld i Sky Sport-studio, skriver WAZ.

SportBild har i veckans nummer en chilenare med mordisk blick på förstasidan. ”Vidal: Vi måste vara Bayernkrigare” baseras på Bayernspelarens uttalande om att ”Vi måste vara elva krigare mot Arsenal”. Till rubriken lägger tidningen till ”Nytt slagfält för trippeldrömmar”. På tal om Bayern. För tidningen bekräftar tidigare ekonomichefen Jan-Christian Dreesen att klubben fick ett bud på drygt 100 miljoner euro för Thomas Müller från Manchester United. ”Det hände faktiskt. Det kom ett fax från England. Men vi diskuterade ens aldrig någon försäljning av Thomas Müller”. När budet skulle ha inkommit framgår inte.

fredericpavlidis
0 kommentarer

Uniteds frågetecken: Först Zlatan, sen Martial och Rashford

ENGLAND

 Daily Mirror beskriver Man Citys seger (2-0 mot Bournemouth) som både ”Extas och ångest”, sedan stjärnskottet Gabriel Jesus blivit skadad. Krönikören Stan Collymore beskriver framtiden på Arsenals tränarstol med att Wenger måste lämna och Collymore har också ersättaren klar. ”Jag har länge sagt Diego Simeone och jag står fast vid det”. Och så har Mirror ”Exklusivt: Spurs erbjuder Martial en flyktväg”. Tottenham vill alltså locka till sig den spelsugne Man United-anfallaren.

The Times har mer. För om det inte var nog med de tvivel som medierna uppfattade i Zlatan besked om framtiden i går, så finns alltså i dag Martial-ryktet i Mirror och här ”Exklusivt: Frustrerad Rashford dröjer med Unitedkontrakt”. Snart är det bara Rooney kvar. Fast hans skulle visst till Kina. Sun har i alla fall goda nyheter för Leicesters tränare. ”Ranieri får uppskov till säsongen är slut”. Han har efter ett möte med ledningen blivit lovad att få vara kvar säsongen ut. Dilly Ding, Dilly Dong.

Daily Telegraph bjuder på Man City-jubel på sportettan, men också på en intervju med tränarens hos Man Uniteds kommande EL-motståndare, Saint-Etiennes Christophe Galltier. Han öser lovord över Zlatan. ”Han är en ’good guy’. Precis som José Mourinho är han annorlunda än bilden som skapats av honom. Han har en stor, stor, stor, stor personlighet. Men alltid när jag träffat honom har det varit ömsesidig respekt. Vi har spelat mycket mot PSG, och till en början vann vi men efter Ibras ankomst så var det bla, bla, bla – mål, mål mål”, säger Galltier, och fortsätter ”När jag ser Ibra tänker jag på Eric Cantona. Stor personlighet. Han kan bli vansinnig på en sekund, säger starka saker, och sen, ’Okej, jag sa det’. Men framför allt är han en otrolig spelare”. Galltier ser hans betydelse för United även utanför planen. ”Han är ett enastående proffs. Han föregår med gott exempel. Jag tror det var därför de tog honom till Manchester. Som med Cantona. Jag har en del vänner i Paris och de sa alltid till mig att ’Om man spelar bollen till ett ställe framför ett annat, så dödar han dig’. Men det är viktigt för yngre spelare. Även efter träningen stannade han på gymmet ytterligare en timme, och de yngre spelarna ser det och tar efter. Han är sådan vid 35 års ålder därför att han alltid varit sån”.

The Sun låter inte chansen till en ny ordvits passera. ”Å, herre Jesus”, blir rubriken efter Man City-spelarens skada. Tidningen vill också locka till läsning med ”Exklusivt: Guardiola planerar 40 miljonerpundsräd på Atléticobröderna Lucas och Theo Hernández”.

Daily Mail bidrar till rykteskarusellen med en domare. ”Exklusivt: Oron ökar för att Clattenburg lämnar England för MLS, Kina eller Mellanöstern”. Ett erbjudande från USA påstås locka Clattenburg, och det finns intresse från Kina och Mellanöstern.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport menar att ”Gigi & Suso räddar Milan”, som fick lyckades få med sig en poäng från Rom (1-1 mot Lazio). Tidningen menar att ”På Olimpico spelade Milan bättre, men Donnarumma räddade också allt”. Sedan är det förstås ”Napoli – Real Madridfeber”. Gazzettan skriver att ”Det kommer att bli en utmaning om vem attackerar mest”. Och så får en brasiliansk legendar pumpa upp förhoppningarna, ”Zico: Jo, Sarri kan klara av det…”.

Corriere dello Sport har också Suso med händerna bakom öronen på förstasidan. Här med rubriken ”Djävulen Suso”. En matchkrönika har rubriken ”Tunga poäng i jakten på en Europaplats”. Napolieuforin trissas upp med citatrubrik från Maradona, ”Napoli vinner” (se även AS, under Spanien).

Tuttosport struntar i omvärlden och vältar sig i självbelåtenhet. ”Turin – fenomenens huvudstad” bildsätts med Juves anfallare Higuaín och Torinos anfallare Belotti. I texten under skriver Tuttosport ”Higuaíns och Belottis mål, Buffons och Harts räddningar: Juve och Torino njuter av sina ess, som firas överallt. Skönheten finns här”.

 

SPANIEN

 AS noterar med till synes viss oro Napoliinvasionen till Madrid, ”Det kommer 10 000 plus Maradona”. En fråga till argentinaren om resultat mellan Real Madrid-Napoli ger tydligen helt annat svar än i Corriere dello Sport, ”Jag är ingen siare”. Från hemmalägret noterar AS att ”Zidane får tillbaka sitt mittfält: Modric, Casemiro, Kroos”.

Marca uppger att Under Armour förhandlar med Real Madrid om att bli ny tröjsponsor.

Cadena Ser har intervjuat Napolis spanska målvakt Pepe Reina som inte väljer att ringa in Cristiano Ronaldo eller Benzema. ”Jag har stor respekt för Lucas Vázquez. Jag tycker han är den spelare som ger Real Madrid den balans de kanske saknade förut”. Om matchen säger Reina, ”Planen är att ta ett resultat med oss tillbaka som ger oss möjligheter på San Paolo”.

Diario Sport ser PSG-Barça som ”Prinsarnas match” (anspelning på PSG:s arena Parc des Princes), och menar att ”Barça tar sig an sanningens ögonblick i Champions League med en anfallstrio som skrämmer PSG”. Och så påpekar tidningen att ”Luis Enrique pressar på för en förstärkning på kanten”, efter Aleix Vidals skada.

Mundo Deportivo tar steget full ut med ”Prinsarnas Park” och bild på bara Barcelonaspelare. ”Ett stjärnspäckat Barça attackerar på parisisk mark på Alla hjärtans dag”, skriver MD. Tidningen noterar också gårdagens besked att efter sedvanlig palaver är cupfinalarena den 27 maj slutligen bestämd. Det blir, precis som väntat, Atléticos Vicente Calderón.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe beskriver PSG-Barça med ”Den stora aftonen”, och bygger upp matchen som ”det första stora testet” för PSG och att ”det kan definiera resten av säsongen”. Belgiens dansante landslagstränare och katalan Roberto Martinez intervjuas, och hans ord om MSN ger citatrubriken ”De söker hellre en avgörande passning än mål”. Vilket är en komplimang.

Le Parisien ser också PSG-Barça som ett ”Sanningens ögonblick”. Ronaldinho, med en fot i båda läger, har en liten egen kolumn med den upplysande rubriken ”Allt kan hända”. Där ser man.

France Football kommer dagen till ära med ”Messi, Suárez, Neymar – Hemligheter från omklädningsrummet”, och spekulationen ”Är de tre sydamerikanerna verkligen kompisar?”. Den som gnuggar händer åt avslöjande om schismer lär bli besviken. Det hela mynnar ut i flera citat om värmen, och påstående om att Neymar inspirerat Messi till sina tatueringar, vilket för en utomstående kanske inte nödvändigtvis känns som ett plus. Det hela avslutas med citat från Sevillas tränare Sampaoli nyligen: ”Fifa måste rycka in! Vänskapen mellan Leo, Neymar och Suárez är det värsta som hänt fotbollen. Messi kan vinna en match på egen hand. Om man sedan lägger till Neymar och Suárez är det outhärdligt. Fifa borde förbjuda det”. I sektionen ”Avslöjar” finns att West Ham i slutet av januarifönstret la två bud på Saint-Etiennes Kévin Malcuit. Det första på åtta miljoner euro, det andra på tio milj euro. Den franska klubben nobbade.

Le 10 Sport, Frankrikes motsvarighet till The Sun när det kommer till transferrykten, uppger att Blaise Matuidi satt ett pris på sina tjänster för kinesiska intressenter: 20 miljoner euro om året efter skatt. Tidningen hänvisar till källor nära spelaren, som också indikerar att PSG-spelaren vill flytta i juni.

 

TYSKLAND

 Bild lyfter fram ”Oro för Alonso” till nyhetsettan. Mittfältaren fick bryta träningen med en knäskada. ”Bayern-chock inför Champions League-mötet”, menar Bild. Dortmunds match mot Benfica försöker Bild dramatisera med ”Vidare eller väck? – Ödesspel för Tuchel”. En intervju med Hamburgs sportchef Jens Todt ger rubriken ”Vi vill förlänga med Gisdol”.

Sport1 tonar ned Xabi Alonsos skada. ”Enligt Sport1:s information kommer spanjoren att träna redan på tisdag”, skrev kanalen i går kväll. Han kan därmed spela matchen mot Arsenal på onsdag.

 

 

 

ÖVRIGT

 Goal (Grekland) har feta rubriken ”Kapten Marcus”. SDNA skriver att enligt tidningen ser tränare Marinos Ouzounidis den svenske anfallaren som lagets ledare, och planerar också att ge lagkaptensbindeln till honom nästa säsong.

The Seattle Times (USA) pratar med ett svenskt nyförärv och fastnar för att ”Sounders nyförvärv Gustav Svensson ser fram emot ’fysiskt’ MLS-spel”. Den forne Blåvitt-spelaren förklarar: ”Jag hörde att det var fysiskt här, och det är det. Ganska mycket mer så än i andra ligor jag har spelat i. Jag gillar att det är fysiskt. Jag gillar att tacklas”, konstaterar han.

fredericpavlidis
0 kommentarer

Zlatans ”frukostklubb” hjälpte Martial

ENGLAND

 Daily Telegraph kommer med Kaspar Schmeichels ansikte begravt i sina målvaktshandskar och rekommendationen ”Titta inte nu”. Nedflyttningshotade mästarlaget Leicester inkasserade ytterligare en förlust (0-2 mot Swansea). Till Champions League-spelet i veckan uppger tidningen att ”Wenger överväger att peta Özil inför matchen mot Bayern München”.

The Times fotbollsbilaga har samma bild på Schmeichel men en smärre justering på budskapet, ”Titta inte ner”. I tidningen uttalar sig också ex-domare Howard Webb också om Arsenals omdiskuterade första mål mot Hull. ”Clattenburg gjorde rätt som godkände Sánchez mål”, som föregicks av en hands, en ofrivillig sådan, påpekar Webb.

Daily Mirror väljer att fokusera på Ranieris ilska. ”Ni svek mig” fångar mer andemeningen än Leicestertränarens ord om laget. Den milde italienaren står redo med yxan för mästarspelarna. ”Jag kanske är det (för lojal). Det är svårt när man uppnått något så fint. Då vill man ge dem en chans, två chanser, tre chanser. Kanske att det är för många nu”.

Daily Mail lutar sig mot samma citat, men med en annan rubrik, ”Ni stinker”, och en bild på Ranieri som håller sig för näsan. Liksom ett par andra tidningar har även Mail med att ”Pep medger att Agüero kan lämna i sommar”. Inne i tidningen presenterar experten Jamie Redknapp sitt Veckan lag. Där finns en svensk med. Det är inte Zlatan Ibrahimovic, det är Martin Olsson, målskytt för Swansea mot Leicester.

Manchester Evening News ger i alla fall Zlatan lite uppmärksamhet. Dessutom på tidningens förstasida. ”Zlatans salut till Martial”. En rubrik om ”Zlatans frukostklubb räddar Martial” hade kanske funkat annars. ”När vi äter frukost sitter han (Martial) bredvid mig och vi snackar”, berättar Zlatan, ”Det är en bra stämning, spelarna är mycket proffsiga. Positiv stämning”. Svensken behandlar sedan på lättsamt vis frågan om det är en klausul som triggar en kontraktsförlängning för honom i United. ”Något åt det hållet. Jag behöver göra 100 mål!”, säger Zlatan och lägger sedan till, ”Villkoren är redan lösta, men inget är klart. Från min sida? Vi får vänta och se vad som händer”.

BBC Sport-experten Garth Crooks gör som Jamie Redknapp: placerar Martin Olsson i Veckans Lag, men med lite placeringsjustering. ”Jag tycker inte om när spelare lirar i annan position, men ibland gör omständigheterna det nödvändigt. Martin Olssons framträdande mot Leicester var ett sådant. Jag såg Olsson för Norwich under Chris Hughton och gillade hans insatser. Han verkade mer än bekväm i Premier League, så jag är inte det minsta förvånad att han återvänt dit med Swansea”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter två rubriker, två matcher och två målskyttar, spela mot varandra. Den ena: ”Higuaíns muller”, för Juves seger (2-0 mot Cagliari). Den andra: ”Eders åska”, för Inters seger (2-0 mot Empoli). På tal om just dessa lag. Domarförbundets ordförande kommenterar efterspelet av Derby d’Italia förra helgen med bland annat ”Jag har förtroende för Rizzolli, men mot Juve skulle Inter haft en straff”. Förstasidan bjuder på tre andra matchrubriker som också spelar mot varandra, ”Ninja-Roma” (2-0 mot Crotone), ”Europa-Atalanta” (3-1 mot Palermo) och ”Super-Torino” (5-3 mot Pescara”). I den sistnämnda matchen Serie A-debuterade Samuel Gustafson. Han får sex av tio i betyg, och omdömet ”Väsentlig, och utan att göra några större misstag”.

Corriere dello Sport låter också Juves anfallsstjärna pryda förstasidan, till rubriken ”Higuaín styr”. Tidningen lägger till: ”Två mål av Pipita: Håller kvar Juve i sju poängs ledning och är tillbaka som skyttekung med Dzeko”. CdS radar upp små korta sammanfattningar från en antal av de andra Serie A-matcherna, ”Roma okej i Crotone”, ”Piolis Inter är fyra” och ”Kaos i Pescara, farväl Oddo”.

Tuttosport hyllar ”sin” anfallare med att låta hans namn smälta samman med klubbens till ”Juguain”, och uppföljningen ”välsignad vare den som har honom”. Torinos seger firas med ”Mycket tupp”, men med tillägget ”…och lite kyckling”, för sättet laget tappade 5-0 till 5-3.

 

SPANIEN

AS släpper fram en spelsugen Gareth Bale efter långtidsskada, ”Jag kan knappt bära mig till att spela igen”. Walesaren var tillbaka i gruppträning i går och kan enligt AS bli aktuell redan för truppen mot Napoli i Champions League. Tidningen ger också uppmärksamhet till gästernas speciella gäst, ”Maradona: sover med spelarna och äter med ledningen”. Gårdagens La Liga-spel ger bland annat ”Heroisk upphämtning” för Atlético (3-2 mot Celta), i en match där Guidetti gav gästerna ledningen så sent som i 78:e minuten.

Diario Sport ser fram emot ”Spektakulär duell mellan skyttekungar”, Luis Suárez mot Edinson Cavani, i stundande Barcelona mot Paris SG. ”Födda i samma stad i Uruguay och rivaler om Guldskon”. Tidningen har även ”Avslöjar: Möte kring Aleix Vidal”, som handlar om att tränare Luis Enrique och sportchef Roberto träffats för att diskutera en eventuell ersättare till den långtidsskadade kantspelaren.

Mundo Deportivo stoltserar med en intervju med PSG:s lagkapten Thiago Silva till citatrubriken ”Mot ’MSN’ måste man be en bön”. Tidningen upplåter plats till fler lovord från brasilianaren om sina motståndare: ”Jag skulle beskriva Messi som mästaren, Luis Suárez som matador och Neymar som fantastisk”. Liksom Sport skriver även MD om Vidal, om ett ”Stundande möte om kantspelaren”, att ”Luis Enrique får bestämma sig om han vill ha en förstärkning om en förstärkning eller förlitar sig på akademin för att täcka upp för Aleix”. Tidningen spekulerar i möjlig akutförstärkning av spelare utan kontrakt, som Martín Cáceres, Maicon eller José Bosingwa, alternativt Antonio Rukavina från Villarreal. De spanska reglerna tillåter dessa alternativ.

Super Deporte, Valenciatidningen, tar till Edvard Munch klassiska verk ”Skriket” men sätter rubriken ”Panik!”. Det syftar dels på att ”Ligaplaceringen: Sportings seger gör att Valencia är fyra poäng från nedflyttning” och dels på ”Kalendern: fem matcher på femton dagar – Athletic, Real Madrid, Alavés, Leganés och Atlético”.

Faro de Vigo lyfter ”Mycket orättvist”, tränare Berizzos omdöme om Atléticoresultatet, till en rubrik. Guidetti berövades inte bara rollen som matchhjälte när Atlético vände efter hans mål, svensken berövades också spel i nästa match. Guidetti drog på sig ett gult kort mot Atlético, det femte för säsongen, och är nu avstängd mot Osasuna.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ger fotbollen en plats i skuggan av rugbyns Six Nations och skidskyttets VM på förstasidan. Men ”Nantes plockar OM” (3-2) får i alla fall plats. Bland matchens sämsta placerar L’Equipe Marseilles nyförvärv Payet med fyra av tio i betyg. Kacaniklic? Inte ens på bänken för Nantes. En som inte heller spelade i går var Balotelli för Nice. Enligt klubben på grund av sjukdom. Det blev oavgjort för Nice (2-2 mot Rennes), men lagkamraten Valentin Eysserics uttalande om Balotelli till BeIN Sports inför matchen tar också plats i L’Equipe. ”Det är synd att han (Balotelli) är lite sån, hänger med huvudet. Han hade varit oss till stor hjälp i en sådan här match. Tränaren kräver att man ger allt, och acceptera inte att någon slappnar av, och det har man sett lite med Mario”.

Le Parisien har inför PSG-Barça en intervju med gästernas Lucas Digne. Under rubriken ”Jag har inget att bevisa” tar han sig besöket hos sin förra klubb. På frågan om vad hans skulle ge sitt första halvår i Barça för betyg svarar han: ”Jag tittar främst på siffror över vunna dueller, tekniska saker. Betyg lämnar jag till journalister (skratt). Spanska tidningar gav mig sju (av tio) efter första halvan av säsongen. Det är okej med mig”. Digne berättar också om träningarna i Barcelona. ”När det kommer till snabbhet i utförande, den tekniska briljansen, så är Barças träningar unika. Defensiva spelare som Busquets och Pique är tekniskt på en häpnadsväckande nivå”.

 

TYSKLAND

 Bild spinner vidare på inre problem i Dortmund med ”Tuchel provocerar BVB-bossar” redan på nyhetsettan. Tidningen menar att tränaren är kritisk till vad han ser som ledningens höga förväntningar, att det kan skönjas i hans uttalanden efter debaclet i Darmstadt. När sedan exempel radas upp på att ledning och tränare inte drar jämt, finns den sena informationen till Tuchel om Alexander Isak-värvningen där igen. Viktig seger för nedflyttningshotade Wolfsburg i går (2-1 mot Hoffenheim), ändå har Bild dåliga nyheter. ”Volkswagen tar bort 20 miljoner euro” handlar om den minskade summa som biljätten efter sina stora förluster planerar för fotbollsklubben.

WAZ kommenterar Dortmundtränarens påstående om för höga förväntningar med ”Därför har Tuchel fel”. Tidningen skriver bland annat att vd Watzke redan skrivit ner förväntningarna till en tredjeplats, samt att som tränare för Tysklands näst största klubb får man räkna med förväntningarna. WAZ lägger till att ”Med tanke på den trupp han fått så kommer man till slutsatsen: även om busschauffören spelat mot Darmstadt så borde man vunnit. 1-2 var inte ett olycksfall i arbetet utan brist på vinnarmentalitet”.

Kicker erbjuder lite lindring för Dortmundfans med huvudvärk med ”Ousmane Dembélé – Dortmunds ’underbarn’”. Någon huvudvärk tycks inte Kevin Trapp ha över att bara få chansen då och då i PSG:s mål. ”Jag känner inte att jag är under skyddstillsyn på planen. Absolut inte”, säger Trapp i en intervju med tidningen, och blir lite poetisk med, ”Det är inte så att jag ständigt ser Damokles svärd hängande över mig och säger till mig själv, ’Du måste spela bra nu annars kan det gå illa för dig’”.

Hamburger Morgenpost hade en uppgift i helgen som verkar ha flugit under radarn. Grasshopper vände sig till Hamburg för ett lån av Nabil Bahoui. Men Kim Källströms förra klubb gick bet: Bahoui uppges ha nobbat klubben. Transferfönstret i Schweiz stänger på onsdag.

 

ÖVRIGT

 Algemeen Dagblad (Holland) ger som de flesta holländska tidningar stort utrymme åt forne landslagsstjärnan Piet Keizers bortgång. Sedan presenterar tidningen också helgens spelarbetyg. Bland de svenska sticker Armenteros ut efter sina två mål för Heracles (2-2 mot Roda). ”Vad vore Heracles utan Samuel Armentero?”, frågar sig AD, ger anfallaren 6,5 i betyg och utmärkelsen Matchens lirare. Samma betyg, 6,5, får en annan svensk målskytt AZ:s Tankovic (2-1 mot Heerenveen). Mattias Jonsson får i samma match sex, medan Heerenveens Zeneli får 5,5. Även Groningens Simon Tibbling får 5,5 (0-2 mot Feyenoord). Jordan Larssons problem fortsätter. Blott fem i betyg när NEC föll (0-2 mot PEC Zwolle). Lagkamraten Mikael Dyrestam klarade sig lite bättre, sex.

SDNA (Grekland) hyllar inte oväntat Marcus Berg som stjärnan i Panathinaikos seger (4-0 mot Panetolikos). Svensken svarade för tre mål och tog därmed också klivet upp på åttonde plats i Panathinaikos skytteliga genom tiderna, med sammanlagt 61 mål. Även Niklas Hult får beröm. ”Han var bäst i fyrbackslinjen”, skriver SDNA.

Tipsbladet (Danmark) har en notis om att Nyköbing FC i danska division två har värvat svensken Linus Olsson. 25-åringen kommer närmast från Oklahoma City Energy. Kontraktet gäller till i sommar.

 

fredericpavlidis
0 kommentarer

De pekas ut som Wengers ersättare

ENGLAND

England

Daily Mirror utser ”Den nye tränaren” i Arsenal. Enligt tidningen är det Dortmunds Thomas Tuchel som toppar önskelistan om Arsène Wenger lämnar klubben. Max Allegri (Juventus), Roger Schmidt (Leverkusen) och Leonardo Jardim (Monaco) är de andra namnen på listan.

Daily Telegraph påpekar också att ”Arsenal fruktar att Wenger kommer att lämna klubben i sommar”. Enligt källor nära tränaren var han redo att förlänga med två år, ”men efter förlusterna mot Watford och Chelsea så har tonen förändrats radikalt”. Telegraph har som möjlig ersättare med tre av namnen som Mirror också nämnde: Tuchel, Allegri och Jardim. Liksom Mirror uppger Telegraph också att det i helgen är aktuellt med ett målvaktsbyte i Liverpools mål igen: Karius i stället för Mignolet. Ett mer permanent byte finns i uppgiften ”Liverpool är ute efter Leicesters anfallare Demarai Gray”.

Daily Star slänger fram en annan potentiell övergång med fet rubrik. ”Exklusivt: José planerar nytt försök med Willian”. Chelseaspelaren har berättat att Man United försökte värva honom förra sommaren.

The Sun tycker det är värt att sätta en exklusiv-stämpel på ”Ants ultimatum: Griezmann kommer att nobba United – om Josés lag inte tar en Champions League-plats”. Det har ryktats om stora förändringar i Citys trupp tidigare, men The Sun går längst hittills. ”Exklusivt: Pep Guardiola planerar köp för 200 miljoner pund samtidigt som elva spelare i a-laget kan tvingas lämna”.

Daily Express toppar med ”Våra fans behöver vara mer som Spurs”, som bygger på gårdagens kittlande uttalande från Wenger.

Daily Mail har ”Exklusivt: 13 spelare positiva i dopningstester”, med tillägget ”Men förbundet döljer deras identiteter för att hjälpa dem med deras rehab”.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport placerar efterspelet av Derby d’Italia i händelsernas centrum ännu en gång. I dag med ”Elkanns pik: Inter vet inte hur man förlorar, trots att de blivit besegrade”. Uttalandet från Juventusbasen följer tätt på ett liknande uttalande från sportchefen Moratta, som svar på Inters upprördhet över domare Rizzollis insats i lagens möte i helgen. Svaret på Elkanns utspel kom snabbt. ”Inters reaktion: Vi talade om domare, inte om Juventus”, är Gazzettans rubrik från det officiella uttalandet. För Milanos andra stora klubb finns en mindre rubrik på förstasidan, ”Deulofeu, en framtida ’falsk nummer 9’”. Napolis tränare Sarri har varit på krigsstigen kring snack om Juventus-tränarstol. Snacket om nästa veckas CL-motståndare tilltalar inte heller. ”Nämn inte Real Madrid… Sarri tänker bara på Genoa”, kvällens motståndare.

Corriere dello Sport uppmärksammar att Juventus dras in i ett annat ordkrig. I alla fall en känslostorm. ”Juventus får alltid hjälp”, är Romamittfältaren Nainggolans åsikt. Det är i en video som CdS kommit över som belgaren uttrycker starka åsikter om Turinklubben. ”Jag hatar Juventus”, säger Nainggolan, ”De får alltid en straff eller frispark med sig”, och ”Jag är i Roma för att klå dem”. Bråket efter Juve-Inter beskriver CdS som ”Ett Derby d’Italia utan slut”. Tidningen har också en intervju med Bayerns tränare Ancelotti, där rubriken vrids till ”Ancelotti tror på Napoli” i mötet med Real Madrid. Det baseras till synes på citatet ”Det kommer att bli mycket tufft för Real, det är inte en så på förhand given utgång”.

Tuttosport är förvånansvärt lugn om stormen kring ”sitt” Juventus. I stället viker tidningen störst plats åt en intervju med Caldara, ”Drömmar om Juve, mellan Chiellini och…Federer”. De två profilerna är idoler för den 22-årige Atalantabacken, som ansluter till Juventus först nästa år.

 

SPANIEN

Spanien

AS ger evinnerliga cupfinalarenadebatten nästan all sin uppmärksamhet. ”Det går inte på vår arena för där pågår arbete”, det var det (väntade) svaret från Real Madrids president Florentino Pérez i går, och är också den stora rubriken på AS i dag. Tidningen trycker i alla fall in ett par andra uppgifter. ”Real Madrid vill förlänga med Benzema till 2021” och ”Två matchers avstängning för Luis Suárez” (cupfinalen plus första matchen i cupen nästa säsong). Dessutom uppmärksammar tidningen att ”Simeone hittar inte straffskytt”, med uppföljningen ”Åtta straffar, fem straffskyttar och fem missar (tre av Griezmann). Torres och Saúl har inte missat”.

Diario Sport har förstås med Pérez uttalande men omformulerar det till ”På Bernabéu? Inte en chans!”. På det följer syrliga kommentarer om Real Madrid-presidentens bortviftande av Barça-Alavés på Reals hemmaarena, samt en krönikerubrik: ”Bästa platsen är Camp Nou”.

Mundo Deportivo håller med. ”Camp Nou är bästa alternativ”, är dagens huvudrubrik. Som nämndes i Headlines webb-tv i går är Alavés önskan om San Mamés nästan utesluten som alternativ. En konsert med Guns n’Roses den 30 maj kräver sju-åtta dagar av förberedelser, poängterar MD. Cupfinalen är planerad till den 27 maj, och även om cupfinalen tidigarelades till måndag 22:a eller tisdag 23:e, så skulle den krocka med den avslutande ligaomgången, 20-21 maj.

Cadena Ser har identiska uppgifter om San Mamés, men ger hopp inför framtiden om att slippa den årliga debatten/grälet om cupfinalarena. Enligt radiokanalen förs diskussioner mellan förbundet och Atlético om att göra klubbens nya arena Wanda Metropolitan till ”Spaniens Wembley”, en permanent plats för cupfinalen. Cadena Ser har också en intervju med Man Uniteds Juan Mata, som på diplomatiskt vis påpekar att De Gea ”är mycket lugn” och fokuserad på säsongen, trots nya rykten om Real Madrid. Mata klämmer också in att ”Ibrahimovic är en fotbollslegendar, han gör väldigt bra ifrån sig, med 20 mål”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe varnar PSG, ”Se upp för blundrar”. Med det menas att ”Fyra dagar före stormatchen mot Barcelona i Champions League har PSG match i ligan (Bordeaux) och har inte råda att tappa mark. Dessutom måste laget undvika skador och välkänd skrämselhicka som mot Lille”. Rubriken ”Tolisso klarade sig bra” syftar på att Lyonspelaren i slutändan bara fick två matchers avstängning för den uppmärksammade tacklingen på Lemoine. En intervju med Chelseas back Kurt Zouma bär på citatrubriken ”Vid min ålder måste man får spela”. Mittbacken har varit långtidsskadad och när han kommit tillbaka har befintliga backar blockerat vägen med strålande spel. Den 22-årige fransmannen understryker gång på gång att man måste ha tålamod, och att han har en bra dialog med tränare Conte, men svarar också på frågan hur länge han kan vänta på sin chans: ”I alla fall till sommaren. Vi får se då. Jag får i alla spela i cupen…”.

Le Parisien har på sporten PSG-rubriken ”Fötterna i Bordeaux, i huvudet Barcelona”. Tidningen spekulerar bland annat i att inte riskera spelare som Thiago Silva och Edinson Cavani i ligamatchen, för att ha dem hundraprocentiga till CL-mötet.

 

TYSKLAND

Bild har en sportrubrik på förstasidan, ”Fredsmöte efter skandalmatchen”. Enligt tidningen tog Dortmunds vd Watzke och president Rauball ett privatplan till Berlin under torsdagen för ett möte med Leipzigs sportchef Rangnick och styrelsemedlemmen Mintzlaff på ett hotell. Därefter kom ett uttalande, där Dortmund framförde sina ursäkter för de omskrivna upploppen, som drabbade främst Leipzigfans. Ett tiotal fick uppsöka sjukhus. Tidningen har också en intervju med Emil Forsberg, där frågan ställs om det nya kontraktet innebär ett definitivt nej till andra klubbar. ”Jag förlängde trots allt inte kontraktet med RB Leipzig för att jag ville byta till en annan klubb. Jag trivs jättebra här. Klubbens tydlig filosofi och stora potential passar mig perfekt”, svarar Forsberg, som lämnat avstängningen för tacklingen på Müller bakom sig…med en aningen tunnare plånbok. På frågan om han fick böter av Leipzig för utvisningen, säger Forsberg, ”Självfallet, men inte till klubben, jag har betalt till lagkassan”. Bild, som även tidigare intresserat sig för både Emil och hans hustru Shanga, avslutar också med en fråga om han kollar på hennes matcher med Leipzigs lag i fjärdedivisionen. ”Ja, hon har sin nästa på fredag (läs: i dag), jag är alltid där. Hon ger mig tuff kritik när jag spelar dåligt – men hon får från mig också (skratt)!”.

Allgemeine Zeitung uppger att Robin Quaison inte kommer att finnas med i startelvan för Mainz mot Augsburg i dag. Headlines webb-tv kunde i går berätta att Mainz blivit överraskade av att höra att svensken inte kunde debutera i helgen mot Hoffenheim, på grund av en avstängning för gula kort han tog med sig från Palermo. Den är borta nu, men Quaison har enligt tidningen haft en mindre skadekänning i veckan, även om han var tillbaka i träning i går.

fredericpavlidis
0 kommentarer

Tv-experten: ”Arsenalfans, ni är ryggradslösa”

ENGLAND

C4Lanw2WAAAGDcHThe Times använder sig av dagens mest populära ordvits, ”yes, indeed” blir ”Yes, Ndidi”, för nyförvärvet som hjälpte Leicester vidare i FA-cupen (3-1 mot Derby County). På sporten finns också en rubrik för Atlético-presidenten Cerezos svar på ryktena om lagets franska stjärna, ”Griezmann ’kommer inte att välja ett litet lag som United’”.

Daily Telegraph ser Leicesters cupseger som ”Lättnad för Ranieri”. Annars är det mycket Arsenal. ”Wenger avstår utskällning av Arsenalspelare, men frustrationen med Özils roll växer”, är en artikel som noterar att tränaren inte hade några hårda ord till sitt lag trots den svaga insats mot Chelsea och som spekulerar i att ”det finns en ökad misstanke om att Özil behåller sin plats i laget oavsett form, och framför spelare som förtjänar en chans, som Welbeck och Giroud”. Expertkommentatorn Craig Burley spekulerar inte, han tycker. Och han tycker det förekommer för lite engagemang i att får bort Wenger. ”Arsenalfans, ni är ryggradslösa. Ni är en spegelbild av ert lag: svaga, mentalt svaga”, menar Burley. Fler ex-spelare som tycker till om Arsenal. ”Özil måste lämna Arsenal för att vinna titlar, säger Ballack”, den forne Chelsea- och Bayern Münchenspelaren.

Daily Mirror kontrar med ex-spelare som ger sig på Liverpool. ”Mammas pojkar” är rubriker för Jason McAteers åsikt om att hans forna lag Liverpool ”inte är ’hemska’ nog och behöver hitta nya ledare som ersättare till Gerrard och Carragher”, som Mirror uttrycker det.

The Sun hävdar att ”Handskarna är kastade” och att det är ”Courtois v De Gea”. För båda påstås vilja till Real Madrid, ”enligt källor i Spanien”. Jamenvisst. En annan artikel med ”exklusivt” framför sig är att Man United och Mourinho efter säsongen ska diskutera en ettårig förlängning av tränarens treårskontrakt.

 

ITALIEN

C4LkXgoXUAALqw8La Gazzetta dello Sport har siffror som röd tråd. ”Juve +7”, syftar på gapet ner till tvåan efter gårdagens seger (2-0 mot Crotone) och ”Mandzukic burköppnare” på att anfallaren efter en dryg timmes spel lyckades få hål på hemmalaget. ”Milan +9” förklaras inte av tabellsituation utan av ”Två röda kort, men Deulofeu tvättar bort krisstämpeln” (1-0 mot Bologna). Emil Krafth får fem av tio i betyg. Av hemmaspelarna får bara Mattia Destro lägre (4,5). Den något mystiska vinjetten ”Video och gift” på förstasidan har tjafset efter Derby d’Italia i fokus. Dagens inspel: Juve sportchef ”Marotta svarar: Inter, ni måste lära er att acceptera en förlust”.

Corriere dello Sport sätter också ”+7” som symbol för Juventus seger, med tillägget ”Bra, snyggt jobbat”, ungefär, och ”Uppdrag i Crotone utfört, Juve sticker i väg”. I går hade tidningen en krönika om att det blir en spännande titelkamp mellan tre lag, och vill inte vika från den linjen. ”Stort försprång, men cupspelet blir avgörande”, försöker CdS i krönikeform i dag. Någon som är övertygad?

Tuttosport har kaxiga ”De andra bla, bla – Juve boom, boom”. Det sätter ihop gårdagens seger som ”bästa svaret på kontroverserna och giftet de senaste dagarna”, alltså Inters upprörda känslor. Tidningen bjuder också på en rejäl sågning av Torinos president från en ex-spelare. ”Cairo tänker på pengar, Torino kommer först efter det”, är en citatrubriken från Júnior, som inte håller igen. ”Jag behövde bara träffa honom en gång för att förstå vem han var” och ”Det finns ingen klubb; spelarna kommer och går, laget bara anpassas: han bryr sig inte om fansen”. En mindre rubrik på förstasidan är ”Gnoukouri tvingas till uppehåll på grund av hjärtat”. Udinesestjärnan får inte spela på tre månader på grund av hjärtproblem.

 

SPANIEN

C4LqCF3WcAAhtpUDiario Sport täcker förstasidan med Real Madrids arena. Men det finns god anledning. ”Barça vill ha Bernabéu” som finalarena för matchen mot nu klara motståndaren Alavés (1-0 mot Celta Vigo). ”Barça föreslår Alavés att be om Real Madrids arena för finalen”, lyder fortsättningen. Vidare skriver Sport att ”Mascherano blir borta två veckor, missar första matchen mot PSG”.

Mundo Deportivo lägger sig på ”min-pappa-är-större-än-din”-nivå med ”Barça dubbelt så mycket som Real Madrid”. Tidningen pekar på att Barça har 23 finaler mot Reals 12, samt skriver att ”Sedan 2009 är Barcelona det lag i Europa som spelat flest cupfinaler, de vita är bara på sjunde plats”.

AS menar angående finalarena att ”Barça kommer att tvinga Real Madrid att nobba dem igen”, för huvudstadslaget anses inte ha några planer på att upplåta arenan för ärkerivalen. Annars är dagens stora dragplåster en intervju med tidigare Real Madridspelaren, José Callejón, numera i Napoli, Madridlagets motståndare i Champions League nästa vecka. ”Maradona lovade att komma och heja på oss på Bernabéu”, är den dominerande citatrubriken. Ett par andra: ”Det är för tidigt att säga om vi kan chocka Real Madrid” och ”Cristiano arbetar oerhört hårt – alltid den förste som kommer, och den siste som lämnar”.

 

FRANKRIKE

une09022017_hdL’Equipe ler med Marseilles återvändare och målskytt. ”Payet hittar tillbaka till gamla goda tider” (2-0 mot Guingamp), med tillägget, ”Första starten och första målet sedan återkomsten i OM”. Samtliga spelare i Guingamp får fyra eller fem (av tio) i betyg, målvakten Karl-Johan Johnsson tillhör de senare. ”Till hälften förlåtna”, är en rubrik på förstasidan för Lyon. Gårdagens storseger (4-0 mot Nancy) är inte tillräckligt för att dämpa missnöjet bland många fans efter senaste debaclet, förlusten mot ärkerivalen Saint-Etienne. Banderoller riktade mot spelare och ledning syntes på arenan.

RMC Sport har pratat med den mest uppmärksammade spelaren efter Lyons derbymatch, Corentin Tolisso. Efter sin vansinnestackling på Saint-Etiennes Fabien Lemoine är han nu ångerfull. ”Det är oförlåtligt”, konstaterar Tolisso. ”Jag tappade det helt i slutet av matchen. Jag vet inte vad som hände, jag gjorde något väldigt fult”. Och Tolisso skickar en hälsning till Lemoine, som var skakad efter matchen. ”Jag vill be honom om ursäkt för vad jag gjorde. Jag förstår att det var otäckt. Jag kom med fart. Det här kommer aldrig att upprepas”.

Le Parisien har på sporten ”Areola, rädslan hänger i luften”. Den analysen bygger på PSG-målvaktens grova miss mot Lille, och bekymmersamma facit. En tillhörande faktaruta har rubriken ”Tre gånger fler insläppa mål”. Men den är skev. Den jämför Areolas statistik den här säsongen med Trapp (21 insläppta mål mot 7), men av statistiken också att Areola spelat dubbelt så mycket.

 

TYSKLAND

19487_7_pv3hvtvxrdg_qsyxyxjrdm9izb8a__Bild toppar sporten med ”Dortmund jublar efter Herthas straffmissar”. För det var så klubben tog sig vidare i cupen. I kvartsfinal väntar nu lilla Lotte. Övriga kvartsfinalmatcher: Bayern München-Schalke, Hamburg-Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld. Bild skriver också om Bahouis mindre bilolycka i tisdags. I den artikeln har tidningen också lyft frågan om HSV-svenskens svar att han är beredd att spela med andralaget i division fyra för att få matchspel (se Bild i går). ”Det är en möjlighet. Vi har redan diskuterat detta med Nabil och hans rådgivare”, bekräftar nu HSV:s sportchef Jens Todt för Bild. Större ämne i tidningen är ”Hur ska Bayern klara sig nu?”, utan nyckelpersonen Lahm. Som högerback ser Bild Kimmich, nyförvärvet Rudy eller ett köp av Heinricks från Leverkusen. Som lagkapten Neuer eller Müller. Som sportchef Mönchengladbachs Max Eberl.

Kicker bjuder i veckans sista nummer på ”Slutet. Förbittringen. Sanningen”, tillsammans med en symbolisk bild på Lahms uttåg ur Bayern München. Karlheinz Wild har också inne i tidningen en krönika under rubriken ”Lahm och Kahn måste spela huvudroller”. Kicker uppmärksammar även att temporär ”Stängning av Südtribune” hotar, efter Dortmundfansens uppträdande mot RB Leipzig.

fredericpavlidis
0 kommentarer

United kan jubla – åt tröjförsäljningen

ENGLAND

england2Daily Mirror förmedlar en munter Ranieri på bild till rubriken ”Kris? Skämtar ni?”. Leicestertränaren tog i går lätt på uppgifterna om att han riskerar sparken, och fick stöd av klubbledningen. Tidningen har också en intervju med en annan munter herre, Kurt Zouma. Att hans pappa gav Chelseabacken mellannamn Happy från en film med Van Damme är känt, och Zouma understryker att namnet är passande. ”Jag är en glad personlighet. Jag skrattar hela tiden, för ingenting. Om du säger ”abc” så skrattar jag. Hysteriskt. Jag vet inte varför. Det är bara sån jag är”.

The Guardian har en slagkraftig rubrik citatrubrik med en vanligen mer bister herre, ”Kevin Prince Boateng: Mandela sa till mig: ’Gift dig med min dotter’”. Annars dominerar även Leicestertränaren morgontidningens sportetta, ”Ranieri sätter hoppet till sina ’krigare’”. I dag väntar Derby County i FA-cupen.

Daily Telegraph har varken fått en pratstund med lyckliga Zouma eller en bad-boy-Boateng, men med en aningen anonym och klubbtrogen svensk: ”Exklusivt: Sunderlands överlevnadsinstinkter lär skrämma nedflyttningsrivaler, säger Seb Larsson”.

The Sun vill med ”Jur mine, not Pep’s” få läsarna att tro att Liverpools tränare Jürgen Klopp vill snuva Man Citys tränare Pep Guardiola på Dortmunds anfallare Pierre-Emerick Aubameyang. Tidningen fångar också upp ett citat från Ranieri, som ständigt har en metafor i bakfickan att slänga fram. ”Det finns många hajar där ute, men jag står på en windsurfingbräda”.

Yahoo anlitar journalisten Duncan Castles, som även skriver för bland andra Sunday Times och är (ö)känd för att ha starka band till superagenten Jorge Mendes. Castles levererar i dag ”Exklusivt: Chelsea planerar sommarvärvningar av Romelu Lukaku och João Cancelo”, Evertons anfallare och Valencias högerback.

Manchester Evening News drar nöjt uppmärksamheten till en färsk sammanställning över sålda replikatröjor under 2016. Man United toppar statistiken med 2 850 000, en siffra som fått en boost av värvningarna av Zlatan och Pogba. Närmast efter följer Real Madrid med 2 290 000 och Barça med 1 980 000. På fjärde plats kommer närmaste engelska lag, Chelsea, med 1 650 000. Ärkerivalen Liverpool är åtta med 705 000. MEN understryker glatt att ”Man United sålde fler än två miljoner tröjor mer än Liverpool”. Rub it in.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger på nytt plats åt efterspelet av Juventus-Inter, eller snarare Rizzolli-Inter. Rubriken ”Videoattack” följs av ”Inter använder tidigare inte visade bilditaliener som anklagelse mot Rizzolli”, matchens domare. Inter har fått både Perisic och Icardi avstängda i efterhand. Tidningen har också en sportchefsintervju, ”Percassi: Mitt Atalanta med Gasperini är en verklig saga”. Nya ligatvåan Romas storseger (4-0 mot Fiorentina) skildras framåtblickande med ”Romas fest, i dag är det upp till Juve”, som möter Crotone borta. Inne i tidningen finns även rubriken ”De ungas Torino – dags för Lukic och Gustafson”. Gustafson är Samuel Gustafson, och enligt Gazzettan väntas han få chansen mot Pescara i helgen,”i alla fall ett inhopp”. Det innebär i så fall Serie A-debut för den 22-årige mittfältaren (han har spelat en cupmatch tidigare).

Corriere dello Sport har liknande perspektiv i rubriksättningen som Gazzettan, ”Romas fest, men i dag kan Juve rycka till plus sju poäng”. En intilliggande krönika försöker ändå blåsa liv i titelstriden med ”Inget är avgjort, dramatiskt upplopp för tre”. Tidningen blickar också bortanför landets gränser, till spanska cupen, med ”Ett drömmarnas Barcelona”, och ”Galen prestation nära, 30 pokaler sedan 2000”.

Tuttosport blandar begreppen med ”Aperitiftid med uppskjuten Crotonematchen”, som leder fram till huvudrubriken ”Juve: Happy hour med Pjaca”. Kroaten spelar från start i dag. Tidningen tar också notis om att det är ”Mer problem för Inter: Brozovic skadad”, en bruten tå.

 

SPANIEN

spanienAS grämer sig över att Atlético missade en cupfinalplats (1-1 mot Barcelona) med bild på bollen som seglar över ribban efter Gameiros straff och rubriken ”Där var den”, bollen som skulle tagit laget till final. ”Och Griezmanns blev felaktigt av med ett mål”, lägger AS till. Till detta läggs citatet ”Turen var med oss”, från Barças tränare Luis Enrique.

Diario Sport jublar med ”Ännu en final!”. Inne i tidningen finns också rubriken”Så vackert lidandet är!”. Målskytten Luis Suárez delar också med sig av några bitska ord. Han blev utvisad och missar finalen. ”Jag skrattar åt min utvisning. Det är saker som saknar förklaring, men jag är van vid det”, sa han efter matchen, men ville att klubben skulle överklaga utvisningen. Högst betyg i Barça-laget ger Sport till målvakten Cillessen, nio av tio. Sergi Roberto och Denis Suárez får bara fyror, och Messi tilldelas en fullt mänsklig sexa.

Mundo Deportivo tar till engelskans ”Final four!”, som vanligen syftar på semifinal, men som MD här använder för att markera fjärde raka finalen i spanska cupen för Barcelona.

Cadena Ser påpekar att Atléticos tränare Diego Simeone sa att han var ”nöjd” och ”stolt” trots cupförlusten. Men citatrubriken skvallrar också om missnöjet med domarinsatsen, ”Det är tydligt varför vi har större chans i Champions League än i ligan eller cupen”.

Faro de Vigo frågar sig i en rubrik inför Celtas cupsemi mot Alavés i dag: ”Marcelo Díaz eller Guidetti?”. Det är i artikeln upp till läsarna att plocka ut sitt lag för i kväll, men det är också det frågetecken som anses finnas inför kvällens match: om Guidetti börjar på bänken igen eller tar en startplats (Wass tar i så fall steget tillbaka till mittfältet och Marcelo Díaz bänkas).

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”Paris klarade sig bra” efter ett segermål i slutsekunderna ”som borde ha blåsts av för offside” (2-1 mot Lille). ”Jag såg i Lucas ögon att han själv var förvånadFrankrike att målet godkändes”, säger Lilles Julian Palmieri, ”Det var inte en halv meter offside, det var en och en halv meter. Och det värsta var att domaren kom och bad om ursäkt efter slutsignalen”. L’Equipe har en längre intervju med Thierry Henry, som bland annat tillbakavisar att han kritiserat Giroud i Arsenal, utan menar att det handlar om att han inte kan vara ensam. Han drar en parallell till sig själv. ”Jag var med och vann ligan tack vare att Kanu, Wiltord och Ljungberg gjorde mål i slutet av säsongen”.

Le Parisien beskriver det som en ”Galen afton för PSG och Monaco”. Ligaledaren Monaco vann också efter vissa besvär (2-1 mot Montpellier). Vidare skriver Le Parisien att skadade Verratti meddelat närstående att han räknar med att vara i spel  när PSG möter Barcelona på onsdag om en vecka.

 

TYSKLAND

tysklandBild plockar in ”Bayern-Wolfsburg 1-0” på förstasidan, men gör det för att i större röda bokstäver skriva ”Lahm lämnar”, gårdagens stora besked efter matchen (se även Sport Bild). Lika stora rubriker får knappast Nabil Bahoui, men tidningen har i alla fall en intervju med HSV-svensken. Som vanligt fick Bahoui se sitt lag spela utan att delta (2-0 mot Köln). ”Det är klart att det är en tuff situation för mig, det är självklart”, säger Bahoui, ”Det känns som ingen här vet hur pass bra jag är”. Några transferfönster är fortfarande öppna, bland annat Sveriges, men han har inga planer på att röra sig nu. ”Absolut inte. Jag vill stanna här i Hamburg och slåss för min chans”, säger Bahoui, som säger sig beredd att spela för andralaget i division fyra. ”Självklart, varför inte? Då kan jag också visa vad jag kan”.

Sport-Bild levererade redan i går kväll avslöjandet att ”Lahm avslutar med Bayern”, att han inte bara slutar som spelare utan också tills vidare tackar nej till en fortsättning i klubben som sportchef. Ett besked som spelaren själv sedan bekräftade. Tidningen kommer också med uppmaningen ”Stoppa detta hat” efter upploppen i samband med Dortmund-Leipzig.

Ruhr Nachrichten är en av många tidningar som uppmärksammar att förbundskapten ”Joachim Löw kritiserar Dortmunds ledning starkt”, som en följd av attacken på Leipzig-fans. ”Inför en sådan här match kan man vara mer försiktig med vad man säger. Jag nämner ingen vid namn, men att kalla någon för ’burkklubb’ bidrar inte till att minska spänningen, utan tvärtom”, säger Löw, med en till synes tydlig passning till Dortmunds vd Watzke som bland mycket annat sagt om RB Leipzig att ”De spelar fotboll för att sälja burkar”.

 

ÖVRIGT

Politiken (Danmark) har den iögonfallande rubriken ”Qatar spenderar 500 miljoner om dagen på fotbolls-VM”. Den är framräknad från citat som landets finansminister Ali Shareef Al-Emadi gav till bland annat nyhetsbyrån AFP, och som danska nyhetsbyrån Ritzau plockat upp. ”Vi spenderar nästan 500 miljoner dollar i veckan på stora projekt”, säger Al-Emadi. Han lägger till, ”Det kommer att fortsätta på liknande vis de nästkommande tre till fyra åren, om vi ska uppnå vår målsättning om att få landet klart väl förberett till 2022. Förutom arenor bygger Qatar bland annat vägar, en flygplats och sjukhus i förbindelse till arrangemanget.

Gazzetta (Grekland) vidareförmedlar den officiella uppgiften att Kennedy Igbonanike skrivit på för Veria, jumbo i förstadivisionen. Den nigerianske anfallaren tränade med AIK i januari och har ett förflutet i Djurgården. Nova uppger att ett slutgiltigt besked om Guillermo Molins övergång till Panathinaikos väntas i dag. Så här långt finns inga problem med läkarundersökningen, men Atenklubben inväntar ytterligare några resultat.

fredericpavlidis
0 kommentarer

”Pastarevolt” mot Ranieri

ENGLAND

England

Daily Mirror gör sig lustiga på Ranieris bekostnad med ”It’s PASTA a joke now, Tinkerman” över hela sportettan. Enligt tidningens exklusivstämplade upgifter råder ”myteristämning i krisklubben Leicester”. Orsak? Ranieri har den här säsongen bytt bort populära kycklingburgare mot pasta efter matcher. ”Det är en indikation på den italienska tränarens mixtrande som alarmerat och frustrerat mästarspelarna”, hävdar Mirror. Förändringar i spel och uppställning som orsak till det dåliga humöret bland spelarna nämns i texten mer i förbigående.

The Times har fler dåliga nyheter för  kycklingburgdyrkarna i mellersta England. ”Exklusivt: Leicesterspelare riskerar upp till 40 procents lönesänkning”, om det blir nedflyttning. En klausul om lönesänkningar finns i de nya kontrakt som skrivits med Schmeichel, Vardy, Mahrez, Drinkwater, Morgan och Simpson. Det gäller även nyförvärven Slimani och Ndidi. Tidningen uppger vidare att ”PSG planerar köp av Agüero, men City vill ha 80 miljoner pund”.

The Guardian spekulerar i just att ”Planerar Guardiola för att sälja Agüero?”, även om klubb och spelare dementerat att ett uppbrott är aktuellt. ”Guardiolas hänsynslösa förflutna visar att en Agüero-försäljning inte är omöjlig”, skriver krönikören Daniel Taylor.

The Sun fyller på med ”Exklusivt: City kommer att värva Aubameyang om Sergio lämnar”. Men tidningen ger ännu större utrymme för en annan potentiell övergång. ”Överförtjust” följs av ”Griezmann vill bli nya Beckham” och ett försök att vara lustig, ”(minus den besvärande e-posten)”. Allt baseras på att Atlético-stjärnans kommersiella rådgivare i franska fotbollsmagasinet So Foot sagt ”När jag ser artiklar om en potentiell transfer till Manchester United så tror jag det vore det ideala kommersiella scenariot. Han skulle spela i David Beckhams gamla klubb, som är hans idol, och med samma legendariska nummer på ryggen”.

Daily Telegraph menar att Real Madrids intresse för en ny målvakt inte stannar vid De Gea eller Courtois. ”Tottenhams målvakt Hugo Lloris mål för Real Madrid i sommar”, hävdar tidningen.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Blåsningen” för Inter, ”Icardi och Perisic avstängda två matcher”. Tidningen lägger till att ”Inter är rasande, avslutningen mot Juventus stod dem dyrt” och att ”De svartblå står utan anfall och kommer att överklaga”. Kvällens Serie A-match Roma-Fiorentina presenteras med frågan ”Spalletti och Sousa: vart ska ni?”, och tillägget ”Tränare vars framtid är osäker”.

Corriere dello Sport tar sig an krislaget Milans framtid. ”Nya Milan med Mancini?”. Den rubriken mynnar ut i spekulationen att ”Med kinesernas inträde kan ett tränarskifte också bli aktuellt. Vd:n och hans högre hand mycket förtjusta i den forna Intertränaren, perfekt efter Montella”. Angående Serie A-matcher skriver tidningen om att Juve ställs mot Crotone bort i morgon, men att ”Kalabrien håller på de vitsvarta: Juve som på hemmaplan”.

Tuttosport är på krigsstigen. ”För mycket snack” är tidningens hälsning efter Derby d’Italia. ”Inter skyller på Rizzolli för knocken, men bilder visar att det har fel”. Just en bild är anledningen till tidningens största irritation för dagen. Bilden är från när Iago Falque slår en straff för Torino mot Empoli i förrgår (1-1). Det är inte det att han missade den. Det är placeringen av hans lagkamrater. Ingen är med på returen utan står utspridda bakom Empolispelarna. ”Mållös”, är tidningens kommentar till bilden.

 

SPANIEN

MD-20170207-CAS_GAL-MDDIA-P001-C

AS uppmärksammar att Real Madrid fortsatt är på krigsstigen efter den uppskjutna matchen i Vigo. ”Ilsken reaktion från Real Madrid mot borgmästaren i Vigo”, kom i ett officiellt uttalande i går, där klubben tillbakavisar borgmästarens påståenden om att gästerna ifrågasatt säkerheten på arenan. Annars är det Madrids andra stora klubb som står i händelsernas och förstasidans centrum. ”Angrepp på Camp Nou”, syftar på att Atlético ska försöka vända cupsemin mot Barcelona (1-2), och att ”Alético går på attack: spelar med Carrasco, Griezmann, Torres och Gaitán”. Det finns mer svarta rubriker om Atlético också. Åklagaren kräver sju månaders fängelse för backen Lucas Hernández, och fyra månader för hans flickvän Amelia Lorente, sedan paret för några dagar sedan hamnat i bråk.

Cadena Ser har rubriken ”Zozulya kommer inte att spela för Rayo Vallecano”. Fansen i klubben accepterar inte lånet från Real Betis på grund av hans påstådda band med extremhögern i Ukraina. Affären har sedan transferfönstret gett stora rubriker i spansk press, en presskonferens är planerad i dag, men enligt Cadena Ser har representanter för Zozulya redan bekräftat för radiokanalen att övergången inte blir av.

Diario Sport menar att ”Första finalen väntar”, och understryker att ”Barça måste hålla i 2-1-ledningen från första mötet och skapa lite Camp Nou-magi för att fortsätta på vägen mot säsongens första titel”. Tidningen påpekar att Barça ställer upp med bästa tänkbara lag, om nu någon trott något annat.

Mundo Deportivo skriver att det handlar om ”Ännu en final”, att Barça kan ta sig till den fjärde raka i cupen om laget håller undan i kväll. Tidningen kommer också med en varning om att slippa varning. För drar Messi på sig ett kort till, i så fall hans tredje gula, så missar han finalen. Detsamma gäller Umtiti och Alba.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe speglar ”De nya rivalerna”, Monaco och Paris SG, i rött och blått på förstasidan. Tidningen spår också att ”rivaliteten kan pågå länge”, och sätter på första uppslaget inne i tidningen rubriken ”Framtidens klassiker”. Saint-Etiennes Fabien Lemoine utsattes för ett par våldsamma tacklingar i slutet av det heta derbyt mot Lyon. Nu avslöjar Saint-Etiennes sportsliga samordnare Dominic Rochteau varför Lemoine lämnade innan matchen var slut och inte deltog i segerfirandet. ”Fabien lämnade i vredesmod, modstulen och nedslagen. Han sa till mig: ’Jag spelar inte fotboll för att utsättas för sånt här. Om det ska vara på det här viset slutar jag med fotboll”.

Le Parisien spår: ”Mellan PSG och Monaco kommer det att bli fysiskt”. Det handlar inte om att spänna muskler, inte heller någon stundande match, men att de många matcherna och skadefrekvensen kan spela en avgörande roll i kampen om ligatiteln. Krönikören Dominic Sévérac skriver också att kampen mellan lagen ”påminner om finalen Federer-Nadal i Australian Open. Vi vet ännu inte vilket set vi är i men att det kommer att krävas minst fem för att skilja dem åt”.

 

TYSKLAND

Bild ger för andra dagen i rad stora rubriker åt våldsamheterna i samband med Dortmund-RB Leipzig. ”Rangnick-hetsare demaskerade!”. Enligt tidningen har nu polisen identifierat två av de personer som höll i banderollen som uppmanade Leipzigtränaren att hänga sig. Som Headlines berättade i går morse så skadades också åtskilliga tillresta Leipzigsupportrar och även poliser när huliganer gick till attack. Tidningen noterar för övrigt att Hamburg har ”Morgoncasting inför Köln”. Tre spelare ska testas så nära inpå kvällens cupmatch, och har du gissat att en av dem heter Albin i förnamn har du förstås helt rätt. Ljumsk- och muskelproblem gör att han för femtioelfte gången i HSV riskerar att missa match på grund av skada.

Süddeutsche Zeitung uppger att Dortmundhuliganernas egentliga mål var RB Leipzigs spelarbuss. Polisen ska ha blivit varse om detta, och omdirigerat spelarbussen. Frustrerade över detta riktade huliganer i stället sina attacker mot supportrar och polis.

 

ÖVRIGT

Övrigt

O Jogo (Portugal) får med ett välbekant svenskt transfernamn på ett hörn. ”Barça synar Lindelöf”. Det baseras på Sports uppgifter i går kväll att Barcelona hade representanter på Benfica-Porto. Lissabonklubbens högerback Nélson Semedo uppgavs vara av störst intresse, men även målvakten Ederson och Nilsson Lindelöf påstås vara i blickfånget.

NewsPao (Grekland) uppger som en del andra grekiska källor att ex-MFF:aren Guillermo Molins kontrakt med Panathinaikos kommer att vara på ett och ett halvt år – om han klarar dagens förväntade läkarundersökning. Sajten har sedan detaljerade, men obekräftade uppgifter om lönen. Den anges till 240 000 euro per år (180 000 + 60 000 i bonusar), och alltså totalt 360 000 euro över kontraktslängden.

Dagbladet (Norge) frågar sig: ”Redan en Lagerbäck-effekt?”. Den tycks tidningen skönja i fina insatser av norska landslagsspelare i helgens ligaspel. ”Det har varit en jättefin vecka för norsk fotboll. Hoppet är tänt igen. Mer behövs inte. Först kom en ny förbundskapten som togs emot väl. Sedan levererade flera av landslagsspelarna stort i helgen. Jag kan inte minnas senast det fanns så mycket positivt att ta med sig”, fyller kanalens fotbollsexpert Jesper Mathisen nöjt i.

fredericpavlidis
0 kommentarer

Zlatan: ”Många sa att jag inte ens skulle göra 20 mål…”

ENGLAND

England

Daily Telegraph ser matchen på arenan-med-fult-sponsornamn-på-Filbert-Way ur de regerande mästarnas ögon. För ”Uppgivenhet”, ringar in Leicester efter förlust (0-3 mot Man United), samtidigt som ”Schemichel kallar säsongen ’pinsam’”. Tidningen lägger också till att ”Ranieri kanske inte överlever en förlust mot Swansea”. Förra veckan gav ex-domaren Keith Hackett sitt stöd till Mourinho som känner sig orättvist behandlad, den här gången har han inget till övers för Mourinho som viftade bort Matas tackling. ”Juan Mata kom undan med ett gult kort för sin tackling på Jamie Vardy men det var definitivt en rött”, understryker Hackett i sin krönika. På förstasidan finns också ”Agüeros ångest: ’Jag vill stanna men jag vet inte om City vill behålla mig’”.

Daily Mirror levererar eleganta ”Down and Doubt”. Förstnämnda för Schmeichel och hans Leicester, sistnämnda för Agüeros tvivel. Tidningen strösslar också salt i Arsenalsår med ”Hazard: Vi tog det lugnt mot Arsenal”. Det baseras på ett utdrag ur Chelsea TV. ”Vi kunde gjort två-tre mål till. Vi sparar det till nästa match”, sa belgaren där.

The Sun tar med sig Leicesters smeknamn som rävar och utbrister i ett ”For Fox Sake”. Citys segerrubriker (2-1 mot Swansea) följer uttjatade sakralt tema: ”Ängeln Gabriel” på nyhetsettan och ”Jesus Twice, Superstar” på sporten.

Daily Mail inkluder väsentligheterna. ”Paul Pogba har låtit trycka sin Twitter emoji på sina skor”. Men där finns också ”Zlatan Ibrahimovic fortsätter att göra de som tvivlade på att han skulle klara av Premier League till åtlöje”. (Se även Zlatans kommentar, SFR under Frankrike).

Manchester Evening News har de två senaste matcherna först gett Zlatan omdömet orörlig som Olof i Frost, sedan ”förfärlig”. Med det i bakhuvudet förefaller dagens som ytterst generöst. ”Var inte riktigt med i första halvlek men gjorde ändå ett mål. Missade emellanåt bra chanser men tog väl hand om den här”. Sju av tio får Zlatan i betyg. Mchitarjan är matchens stjärna och får nio. I tidningen tillbakavisar också en talesman för Man City allt snack om att Agüero skulle vara på väg bort. ”Det finns inget vagt i klubbens önskan. Vi vill att Sergio stannar”.

Yorkshire Evening Post noterade att både Leeds United och Pontus Jansson kom rejält ner på jorden igen i och med förlusten i Yorkshirederbyt (1-2 mot Huddersfield). ”En eloge till (Colin) Quaner som fick Leeds mittbackar att känna sig så obekväma. Jansson har sällan haft så här stora problem”, skriver tidningen, och ger svensken fem av tio i betyg.

BBC-profilen Garth Crooks Team of the Week röner ofta stor uppmärksamhet, så voilà:

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Glädje som i Cuadrado”, sedan colombianen vunnit Derby d’Italia för Juve med en stänkare (1-0 mot Inter). ”Show och polemik”, är ett annat sätt att summera matchen, då ”Pioli rasar mot Rizzoli: ’Vi skulle haft två straffar’”. En annan match, en annan rubrik, ett annat Milanolag som förlorade, ”Samp knockade Milan” (1-0), och tillägget ”Det är nattsvart för Montella”, Milantränaren. Stefan Silva (ex-GIF Sundsvall) hoppade in i andra halvlek för Palermo (1-0 mot Crotone). Kritiken är ljummen, 5,5 av tio i betyg och orden ”Man förväntade sig mer. Erövrade bara en boll”. Samma betyg för Hiljemark i Genoa (0-1 mot Sassuolo), och omdömet ”Rörde alltid bollen en gång för mycket, och saktade ner spelet”.

Corriere dello Sport susar också i väg med ”Juves missil”. Till kontroverserna i matchen lägger CdS också till ”Perisic utvisad, Icardi sparkade bollen mot domaren”. Det finns även en större rubrik på förstasidan om ”Napoli i Madrid till 10 000”. För det är så många fans som väntas göra resan till CL-mötet mot Real. Det fortsätter med: ”7-1 mot Napoli ger drömmar. Klart för invasionen av Madrid. Gamla storspelare: Det går att slå ut Real”.

Tuttosport njuter av Cuadrados mål med ”En torped i Inter från Juve”. Sedan tar sig tidningen sig åter för pannan, om den hade en sådan. ”Det här är galet, Torino” (1-1 mot Empoli). ”Tappad ledning igen, Iago missar straff och förargar Belotti, ger bort ett oavgjort resultat”.

 

SPANIEN

Spanien

AS drar liksom andra spanska medier stort på att ”Real Madrid hotar med europeisk superliga”. Det är frustration med förbundet efter gårdagens uppskjutna match mot Celta Vigo (busväder) som fått klubbledningen att reagera. Ett lag som Real Madrid skulle kunna sätta bollen i rullning för en europeisk liga, med eller utan Uefa, menar spanska medier.

Diario Sport fortsätter på temat med ”Avslöjar: Real Madrid pressar på för att Alavés-Celta i cupen ska skjutas upp!”. Annars är det ”Prioritet Atlético” som gäller. Morgondagens cupsemiretur är ett fokus för skadade spelare. ”Busquets tillbaka efter skada och Mascherano spelar från start”, skriver Sport.

Mundo Deportivo suger fortfarande på Neymars födelsedagskaramell. ”Neymars fest”, handlar inte om några utsvävningar annat än på fotbollsplanen. ”Oberäknelig för motståndarna som alltid, och fler målpassningar än någonsin, han förblir trogen sitt motto: att våga och att ha roligt”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe tar fasta på gårdagskvällens heta Derby du Rhône med ”De gröna knäckte Lyon” (2-0 till Saint-Etienne). Tidningen noterar att ”Tack vare segern är laget (som ligger på femte plats i ligan) bara en poäng efter sin rival”. En sidorubrik är att ”Lacazette snackar om flytt”. Lyonstjärnan sa efter matchen att ”Jag tror det är dags att byta miljö i sommar”. Förra sommaren ska klubbar som Atlético, West Ham, Arsenal och PSG ha varit i diskussioner med Lyon om den 25-årige anfallaren/yttern. Och så firar L’Equipe de nyblivna mästarna i Afrikanska mästerskapen, Kamerun (2-1 mot Egypten) med ”De är otroliga, dessa lejon”.

SFR fångar tillsammans med Sky Sport upp Zlatans ord efter gårdagens mål, som innebär att 20-målsbarriären för säsongen redan är passerad. ”Jag vet att många sa att jag inte ens skulle göra 20 mål, men det är inte något jag fokuserar på”, säger Zlatan syrligt, och tillägger senare om sina målambitioner för säsongen, ”Jag har ett mål i mitt huvud, men jag kommer inte att berätta det, och jag är inte där ännu”.

 

TYSKLAND

Bild låter största rubriken på nyhetsettan vara upprördhet så ”Ultras jagade kvinnor och barn”. Det handlar om Dortmundfans som utan urskiljning ska ha attackerat gästande supportrar från RB Leipzig. ”Den gula väggen” döps om till ”Skammens vägg”. Ett tiotal Leipzigsupportar uppges ha blivit skadade, liksom flera poliser. Bild har även en krönika med titeln ”Stoppa hyckleriet”. Den vänder sig både mot hatet och våldet som riktats mot Leipzigfans, och mot att klubbledningar använder ett språkbruk kring Leipzig, som kan tolkas som ett klartecken från våldsverkare, när övriga klubbar själva egentligen inte är så mycket mindre kommersiella. Frankfurts derbyseger (2-0 mot Darmstadt) får också rubriker, men Hrgotas bedöms inte som särskilt lysande. Han får fyra i betyg i den omvända skalan 1-6, där ett är bäst.

Kicker har ”Juniorbossen” och succétränaren Nagelsmann i fokus. På lördag har 29-åringen varit huvudtränare för Hoffenheim i ett år. Med rubriken ”Ett förrädiskt plus” synar Kicker Schalke, vars ”två transferfönster bär Christian Heidels signum, men där de sportsliga resultaten fortfarande är under förväntningarna: jämnheten saknas fortfarande”. Tidningen har även en intervju med Miroslav Klose, som för närvarade ”pryar” på förbundet och som har tränarambitioner. ”Det är klart att man en dag vill bli tränare i Bundesliga. Bundesliga måste vara ett mål, och det är mitt mål”. Rubriken på artikeln är annars ”Klose: Tuchel ville ha mig 2015”.

 

ÖVRIGT

Övrigt

Algemeen Dagblad (Holland) ser Feyenoord som ”Suveränt efter ännu en seger (2-0 mot Roda). Särskilt suveräna tycks inte svenskarna har varit i denna omgång. I toppen av beskedliga blågula betyg finns sexor för Simon Tibbling (Groningen) och Sam Larsson (Heerenveen).

Fotomaç (Turkiet) har en förstasida som inte behöver några ord. Det räcker med att studera bilderna för att förstå att det var ett stökigt derby mellan Besiktas och Fenerbahçe (1-0 till Fenerbahçe), och att Van Persie spelade en framträdande roll i det kaoset.

fredericpavlidis
0 kommentarer

Ex-domaren: ”Mourinho blir orättvist behandlad”

ENGLAND

1 Daily Mirror skönjer en ”Man Hunt” (”människojakt”). Den står för Roberto Mancini. ”Den förre Man City-tränaren hoppas på PL-comeback” och Mirror menar att den kan komma på West Ham-tränaren Bilics bekostnad. Tidningen har även ”Exklusivt: Real Madrid förbereder överraskande försök att värva Agüero”.

The Sun ser i alla fall en framtid för Bilic i West Ham med rubriken, ”Exklusivt: Bilic har 15 miljonerpundsmålvakten Joe Hart som främsta mål på transfermarkanden”. Betydligt större rubrik får ordvitsen ”I’ll keep blowing my Klopp”, om att Liverpooltränarens medgivande: ”Jag kan inte garantera att jag inte kommer att skrika på en domare igen”.

Daily Telegraph plockar upp den tråden. För Klopps utbrott mot fjärdedomaren utan bestraffning var en av de händelser en grinig Mourinhho plockade upp som exempel på att förbundet gick hårdare åt honom. Och Unitedtränaren får nu medhåll från förre domarbasen Keith Hackett. ”Mourinho har rätt – han blir orättvist behandlad”. Hacket avslutar sin krönika med ”Problemet är avsaknaden av stringens. Det verkar finnas en obalans i hur Mourinho behandlas och hur andra tränare behandlas. De styrande måste vara konsekventa”.

The Times lockar med ”Exklusivt: Videodomare kan bli aktuellt i VM” om två år. Fifas idé om det tycks ha övergått till en plan. The Times har även ”Exklusivt: Bayern funderar på sommarköp av Alli”, Tottenhams unga anfallsstjärna.

Rotherham Advertiser gör debut i bloggen med ”Svenske backen Joel Ekstrand skriver på för Millers”, det vill säga Rotherham United. Och det bekräftar klubben på sin hemsida. Rotherham är jumbo i Championship. Ekstrand kommer närmast från en mindre lyckad sejour i Bristol City, fyra platser högre upp i tabellen.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport drar stort på en intervju med en tidigare landslagskapten och världsmästare. ”Cannavaro talar” är den pampiga inledningen till feta rubriken ”Juve nutid, Inter framtid”. Cannavaro, med förflutet i båda klubbarna, diskuterar helgens drabbning mellan lagen. Sedan lyfts även citatet ”Juventus är fortfarande oslagbart i Italien, men har kanske tappat något på mittfältet. Witsel hade varit bra för dem”. Några andra Cannavaro-citat som pryder förstasidan: ”Real Madrid blir ett mognadstest för Napoli” och ”Kalinic var förstaval för mitt Tianjin”, där Cannavaro är tränare. En annan hyfsat stor rubrik på förstasidan är ”Zaza släpper loss”, under vilken man kan läsa citatet ”Jag hörde inte hemma i Premier League. I Valencia kommer att vara som en nystart och med mål kan jag vara tillbaka i landslaget”.

Corriere dello Sport har också fokus på ”Juve-Inter – giganternas kamp”. Tidningen påpekar att det är ”ett möte mellan de två rikaste klubbarna i Serie A”, och dramaturgin fortsätter i ”Den gamla italienska aristokratin i form av Agnellifamiljen mot de nya kinesiska ägarna: en drabbning mellan två rikemansvärldar som kommer att lämna avtryck på vår framtida fotboll”.

Tuttosport försöker också med storslagna beskrivningar. ”Juve-Inter är på nytt matchernas match”, följs av huvudrubriken ”Nemichi d’Italia”, ung ”fiendernas Italien”, som en parallell till matchens klassiska namn, ”Derby d’Italia”.

 

SPANIEN

3 AS menar med ”Bale accelererar” att walesarens rehab går smidigt och att han är aktuell för första matchen mot Napoli i Champions League. Bale har varit borta från spela sedan 22 november och var i går för första gången med på träningsplanen. Tidningen lägger till att ”Modric och Marcelo är aktuella för spel i Vigo”, mot Celta i helgen. Uppgifterna från Yahoo Sport häromdagen om Griezmanns påstådda avtal med Man United lanseras som nya här, med stor rubrik.

La Sexta, tv-kanalen, uppger att Isco för två månader sedan fick ett nytt kontraktsförslag från Real Madrid, men nobabde och är inställd på att lämna klubben i sommar.

Cadena Ser blickar mot en annan Real Madridstjärna som kan vara på väg bort. ”Chelsea vill att Morata bli klubbens nya Diego Costa”. Enligt radiokanalen kommer Diego Costa att lämna för Kina i sommar. En principöverenskommelse finns med en icke-namngiven klubb (spekulationer antyder Tianjin eller Shanghai Shenhua), med kontrakt värt 30 milj euro om året efter skatt. Vad det gäller Morata uppges Conte själv har varit i kontakt med 24-åringen, och Chelsea är en av sju klubbar som ska ha gett konkret erbjudande till anfallaren.

Diario Sport ser sin vana trogen kampanjer mot sin klubb Barcelona. Under ”Anklagad” hävdar tidningen att ”Domare, rivaler och medier lurar i vassen med målet att göra offer till skyldig”. Sport ger också utrymme åt ständigt leende Ronaldinho. ”I dag presenteras han som klubbens nya världsambassadör”, påpekar tidningen.

Cadena Cope uppmärksammar Zozulya-affären stort, spelaren som efter supportertryck redan efter ett dygn tvingades bort från Rayo Vallecano för påstådda band till ukrainska extremhögern (togs upp i Headlines webb-tv i går). ”Han mår mycket dåligt, förödmjukad, och han har aldrig tillhört någon av de där grupperna”, är citatrubriken efter radiokanalens samtal med hans tolk.

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, har Real Betis spelare på bild och rubriken ”Vi är med dig, Zozulya”. Laget, som han tillhör men nu inte längre kan spela för då utlåningen till Ray var tredje klubbadress för säsongen, uttalade i går sitt fulla stöd för lagkamraten.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe täcker förstasidan med ”Kluivert, det vänliga spöket”. Rubriken för PSG:s sportchef bottnar i att han är ”uppskattad av spelarna för sin vänskaplighet” samtidigt som han har ”svårt att visa tyngd bland agenter och andra beslutsfattare som chef för det sportsliga verksamheten hos de franska mästarna”. Inne i tidningen finns rubriken ”Tre veckor innan han är på topp”. Det är Marseilles bedömning av ringrostiga nyförvärvet Payet.

RMC Sport tar också upp Marseille och fler potentiella nyförvärv. Klubbpresident ”Eyraud säger att nästa transferfönster bli ’avgörande ögonblick’ för det nya projektet”. OM har höga ambitioner, och Eyraud menar att ”Vi arbetar på lång sikt, men sommaren blir ett avgörande ögonblick, för att kunna spela en ledande roll kommande säsong. Vi måste med andra ord göra vad som kan göras”. Eyraud kommenterade också Marseilles cuplottning mot Monaco med ”Det var i mina ögon svårast möjliga lottning, för det är det lag som imponerat mest på mig, mer än PSG”.

 

TYSKLAND

Bild ger förstås Hakan Çalhanoğlus CAS-avstängning resten av säsongen för ett gammalt kontraktsbrott, gott om utrymme. En som däremot får spela är Alexander Isak. Men trots grönt ljus kommer Bild fram till att med Tuchels uttalande försiktiga matchningen av den unge svensken, så är det ”faktiskt uteslutet” med debut i viktiga matchen mot RB Leipzig i helgen.

Allgemeine Zeitung synar ett annat svenskt nyförvärv, Quaison i Mainz, och noterar blygsamhet hos 24-åringen. ”’Han är brutalt snabb’”, säger tränare Martin Schmidt om nyförvärvet. ’Jag är okej’, svarar Quaison. Motvilligt”, skriver tidningen. Om det blir spel direkt, mot Hoffenheim på lördag, låter tidningen vara osagt. Men tränare Schmidt, som ser Quaison främst på kanten i offensiven, noterar att både Quasion och andra nyförvärvet Krkic gjort framsteg. ”I början av veckan anpassade de sig till träningen, i går spelade de redan en viktig roll i träningen”.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) levererar ”Lyngbys nyförvärv: Svenskarna erbjöd mig miljonbelopp”. Spelaren är David Boysen, som kom på fri transfer, och han berättar för tidningen att ”Hammarby erbjöd mig 1,5 miljoner kronor i sign-on-fee, och det var även en annan klubb som erbjöd stora summor, men den klubbens namn kan jag inte avslöja för det finns folk i klubben som jag känner väldigt väl”.

Adresseavsien (Norge) har rubriken ”Hämta svensk landslagslegendar till RBK”. Bakom den döljer sig podden ”Rasmus & Saga”, där ett namn ivrigt lanseras för Rosenborg: Kim Källström.

fredericpavlidis
0 kommentarer