Johanna Garås Spanienblogg

Bara timmar kvar nu

Real Madrid har just anlänt till Barcelona. Här en bild från Sergio Ramos före avfärden.

 

Morgonens stora nyhet är att Gerard Piqué inte har hunnit bli spelklar. Han tränade i gymet i morse, inte med laget. Tungt för Barça som därmed får förlita sig till Alex Song och Javier Mascherano i mittförsvaret. Jag har inte imponerats av Song som emellanåt sett helt vilsen ut. Eller blir det en trebackslinje? Det kan ju bli så att Sergio Busquets, som jag inte tycker varit riktigt sig själv den här säsongen, tar steget ner emellanåt.

Men…hemmalaget har Andrés Iniesta tillbaka från start, Messi i laget och stöd från omkring 90 000 åskådare.

Just nu är min känsla 2-2.

***

Jag tror också på:

• Minst ett rött kort – på Song, Sergio Ramos, Busquets och/eller Pepe.

• Minst ett mål av Benzema och Messi.

• Garanterat gnäll på domaren efteråt.

• Katalanskt självständighetsvrål på Camp Nou vid minst fyra tillfällen (minut 14 och 17 i varje halvlek).

***

Lite foton från spelarna:

 

Sändningen i CMore från El Clásico drar igång vid 19.20. Vi i Fotbollskanalen Europa sänder från 23.15. Tyvärr blir det ingen förlängd sändningstid som man hade kunnat önska efter en såhär galen fotbollsdag.

Spanska tv-programmet Punto Pelota – där journalister och gäster laddar inför avspark – är inne på sin 14:e sändningstimme. Majoriteten håller på ett av lagen och gör ingen hemlighet av det. Skrik och bråk garanteras. Om ni vill följa galningarna gör ni det här. Nu var det precis någon som blev sur och lämnade studion i protest…

Jag twittrar nyheter under dagen här.

PS: Glöm inte toppmatchen efter El Clásico: tvåan Atlético Madrid mot trean Málaga.

Johanna Garå
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Det går ej att lämna en kommentar.