fors

Tyskar mot tyskar och tyskar mot tyskar

En helt fantastisk fotbollskväll väntar.

Framförallt, skulle jag tro, om man ser på den ur tysk synvinkel. Dortmund spelar hemma mot Real Madrid och Schalke möter Arsenal borta. Som sig bör vid toppmatcher är det tyskar mot tyskar och tyskar mot tyskar.

Sami Khedira och Mesut Özil lär starta (enligt kicker) mot Dortmund, som den här säsongen kan ha bytt framgång i Bundesliga mot framgång i Champions League. Ikväll är upp till bevis för den tesen, men redan har vi kunnat se hur uppvisningen borta mot Manchester City följdes av oavgjort i Hannover och förlust hemma mot Schalke – en vinst ikväll och allt är möjligt i Europa.

Passande nog för att det ska gå vägen har Mario Götze och Marcel Schmelzer nu blivit tillräckligt friska för att vara tillbaka på plan. Ingen trebackslinje, inte allt för mycket omkullkastande, utan tillbaka till grunden, till det som tränaren och spelarna – laget – är så himla bra på. Om det räcker mot Madrid är en sak, men jag är säker på att det kommer att bli ett rejält och ärligt försök.

Per Mertesacker och Lukas Podolski lär starta (också det enligt kicker) mot Schalke, som den här säsongen ser mycket bättre och stabilare ut än förra säsongen. Och då blev det ändå en tredjeplats i ligan och kvartsfinal i Europa League – här finns alltså mycket att hämta, om bara koncentrationen hålls upp. Endast i matchen mot Bayern var Schalke det sämre laget, men inte var det med mycket.

För att hämta poäng i London krävs det att Lewis Holtby och Roman Neustädter fortsätter att dominera planens mitt, på samma sätt som duon gjort under säsongsinledningen. För Holtby, vars pappa är engelsman, är det självklart en speciell match, inte minst för att han sedan barnsben drömt om att spela i Premier League. Om han vill göra reklam för sig själv, står han på en bra scen ikväll.

Hur slutar det då?

Med nöjda tyska miner, såklart. På ett eller annat sätt.

Anton Fors
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • nordsvensken

   Så här på förhand så ser jag att Schalke har dom bästa chanserna ikväll men kommer Dortmund upp i samma klass som mot City då blir det en jämn match mot Real. fan vad kul om bägge lagen gick och vann då har vi åter tre segrar för dom tyska lagen.

  Hur länge är Gündogan borta från spel?

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Tror Dortmund vinner och Schalke förlorar. Kul och tyvärr.

 • Hunden_som_alskar_Tyskland

  Hoppas Hoppas Hoppas vi har marginalerna på vår sida! Jag är lite nervös just nu faktiskt, speciellt för Dortmunds skull. Hoppas att Real underskattar BVB något otroligt

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Tror inte det behövs underskattning – när Dortmund är bra, är Dortmund väldigt bra.

   • Ludas

    Ja, men Gündogan och Kuba skadade, Götze och Schmelle nog inte 100%. Jag tycker Dortmund ska vara väldigt nöjda om de tar poäng idag.

 • Chronic

  dortmund – real är otroligt svårtippat. hoppas på hemmaseger men tror på kryss. 1-1 igen för dortmund. nu tycker jag ju inte att schalke är sämre än arsenal, snarare jämnbra, men tror ändå att de åker på stryk. 2-0.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Säg 2-1 till Dortmund så är jag med dig, även om Arsenal inte kommer att ha det lätt med Schalke.

   • Ludas

    Nästa gång bettar jag ditt tips.

 • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

  Tror inte det blir så många nöjda tyskar då jag tror på två kryss. 

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Schalke lär ju vara nöjda, tyskarna i Arsenal inte särskilt missnöjda – dessutom borde väl varken Dortmund eller Özil och Khedira misströsta särskilt mycket efter ett oavgjort resultat?

   • Ludas

    Jag som Dortmund fan skulle bli väldigt nöjd med ett kryss. Särskilt om City inte vinner hos Ajax ikväll 🙂

 • Trellehulla

  Underbara resultat idag!!

 • http://www.facebook.com/people/Martin-Priyan-Ångnell/100000587023418 Martin Priyan Ångnell

  Hörde jag någon tippa 2-1 till Dortmund?

 • DieWaffel

  Det blev en fantastisk fotbollskväll. Jag kommer att sova som en prins!