fors

En förmodad tysk startelva

Så, en härlig match närmar sig.

Och nej, då menar jag inte kvällens stjärnspäckade välgörenhetsgala då ett tyskt “all-star”-lag möter ett italienskt dito. Utan den på tisdag, då Tyskland tar emot Sverige.

Även om det kan hända att Joachim Löw knappt ändrar på startelvan från matchen mot Irland – det kan vara så att det enda som skiljer sig är att Philipp Lahm, tillbaka från avstängning, förpassar Jerome Boateng till bänken – bjuder den tyska truppen ändå på en hel del tuffa konkurrenssituationer.

Förutom då längst bak och längst fram: Manuel Neuer är lika självklar som Miroslav Klose (enda renodlade anfallaren i truppen!).

Men i backlinjen händer det grejer, som kan komma att bli väldigt intressanta framöver. Mats Hummels var för många ett positivt utropstecken under EM, men har inte bara börjat hösten på ett dåligt sätt utan är även för tillfället skadad, vilket öppnade för en fin mittbacksinsats av Per Mertesacker (het i Arsenal) och Holger Badstuber mot harmlösa irländare.

Om man ska lägga någon större vikt på Marcel Schmelzers insats, måste det också gälla mittbackarnas: är alltså en Dortmund-spelare på väg in i en fast backlinje, medan en annan är på väg ut?

Det största problemet är dock det löjligt breda mittfältet – som bloggen varit inne på tidigare är även ett lyxproblem ett problem. Och här har Löw flera:

Hur ska dubbelsexan se ut?
Bastian Schweinsteiger och Sami Khedira (gick ut skadad mot Irland och är ett frågetecken) är ett välfungerande par och båda går helt okej i sina klubblag. Men så bjuder truppen också på en världsspelare som Toni Kroos – i mina ögon med en klart större potential (bäst i världen är inte orealistiskt) och kanske rentav redan bättre än sina konkurrenter.

Vad göra med Mario Götze?
Helt klart en av världens allra mest begåvade fotbollsmagiker, men en offensiv trio med speedkulan Marco Reus, eleganten Mesut Özil och rekordfinurlige Thomas Müller är inte helt lätt att ändra på. Götze lär vara frisk nog för att spela mot Sverige, frågan är bara var och istället för vem.

Och är Lukas Podolskis tid över?
Länge hade Poldi sin plats i den tyska startelvan säker, inte bara på grund av hans obestridbara begåvning – konkurrensen var inte alltid jättehård. Nu har han dock, från en plats på bänken, fått se Reus virvla sig in i förbundskaptenens planer: här gäller det att höja sig ett snäpp och flytten till Arsenal kom lägligt.

Om Khediras skada inte är allt för svår och Götze inte ställer till det, lär väl (gissat så här lite för tidigt inför match) startelvan, som sagt, inte bjuda på någon överraskning:

Neuer
Lahm – Mertesacker – Badstuber – Schmelzer
Khedira – Schweinsteiger
Müller – Özil – Reus
Klose

Eller vad tror ni?

Anton Fors
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • http://twitter.com/Thomas18LFC ThomasElg

  I Götze har Tyskland en bra inhoppare, annars ska han spela istället för Khedira (om denne är skadad) och då dra ned Özil i en fri roll…

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Vore inte det ganska vågat?

   • http://twitter.com/TobiasArvidsso1 Tobias

    skulle nog fungera mot Sverige då jag inte tror att vi kan hota speciellt mycket. Tar Tyskland bort Ibra så är det mesta vunnit, vilket jag tror blir ganska lätt om inte Hamren vågar ha Zlatan på bänken första halvlek för att få in han extra laddad i andra.

    • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

     Naja, högmod går ofta före fall – även mot Sverige.

     För vår del tror jag dock att det gäller att våga, sätt press på Schweinsteiger, tvinga fram dueller mot mittbackarna, försök att göra Schmelzer osäker – och så vidare.

     Alltså: spelare som kan utmana, som kan göra så att Sverige får tid att andas emellanåt. Att bara försöka gneta sig till ett 0-0 tror jag inte är någon idé.

    • http://twitter.com/Thomas18LFC ThomasElg

     Håller med dig, Tobias.

     Anton: kanske. De är tillräckligt bollskickliga att fixa det…

 • Jirki88

  Ser man till Irlands-matchen bör det väl vara Müller som hänger lösast om Götze ska in i startelvan?

  Med tanke på att Khedira nu är osäker till spel så borde väl knappast Löw chansa utan snarare köra med Kroos, som gick in och imponerade mot Irland?

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Å andra sidan vet man exakt vad man har med Müller, när det gäller Kroos med dig – men inte bara för att Khedira är halvskadad.

   • Jirki88

    Problemet med Müller, som det såg ut mot Irland i varje fall, var väl att han ganska sällan faktiskt fick ut något konkret av sitt spel i förhållande till hur dominant Tyskland var osv.?

    • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

     Händer ibland med Müller, men det är helt enkelt något man får tar för att få nyttja hans styrkor.

     Ta matchen med Bayern mot Schalke: sämst på plan med många misslyckade aktioner innan han avgör med två genidrag.

 • JockeBVB

  Badstuber gjorde ju ett par riktigt svaga insatser på slutet när det var avgjort, om någon skall svikta dvs Sveriges lilla chans är han den svaga punkten, dessutom hans minspel är ju sjukt surt, ler karln aldrig ? iofs ser han lika bister ut när Bayern leder med 4-0. Sett ur ett BVB perpektiv borde Gundogan verkligen ha gjort sig förtjänt av en chans nu är han ju inte med men han är p väg att bli bättre än de flsta tycks tro. Götze är bara 20 år han har varit skadad nästan 9 måander och bara gjort ett fåtal matcher 4 hela (?)  man behöver inte sressa in honom det är i vm som han skall vara som bäst sett ur Löws perspktiv och han kommer vara Tysklands no 1 2014 om han får vara hel och med en fortsatt utveckling, Podolski kommer få svårt men i ett bättre kag vet man aldrig och Klose kommer få svårt när Gomez väl är frisk. Egenrligen ointressant inför Tisdagen Löw kan göra som han vill Kroos är väl värd att få starta han är riktigt bra och dessutom utstrålar han harmoni ser glad ut. ett lag behövcer sådan inga surkartar

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001506275240 Malak Oro Bedrus

   Tyckte också de igår när jag såg Badstuber sista 15 min, lite för irriterad? 

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Måste säga att jag tycker Badstubers minspel är helfestligt: det ser alltid ut som att hela världen är emot honom, men att han gett sig fan på att visa… alla!

   Vet dock inte om jag ser honom som en särskilt svag punkt och definitivt inte svagare än Schmelzer, även om det självklart tär på en mittback att tvingas vikariera som vänsterback i klubblaget.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001209827353 Hannes Oskarsson

  Götze är bättre en Reus i mina ögon. Jag har också en liten fråga, har Moritz Leitner spelat för något a-landslag än, då han är från både Österrike och TYskland vill jag veta vilket landslag han representerar?

  • uberknipscher

   Har inte spelat för något a-landslag.

  • DieZwiebel

   Men spelar i tysklands u-21, så det lutar nog åt tyskland

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Olika spelartyper som inte riktigt kan jämföras, tycker jag. Även om jag också gillar Götze mer, men det är för att han är så härligt nonchalant i sitt sätt att spela.

 • Jontemannen

  Om Gomez inte är fit for fight och Klose behövs bytas ut i matchen av någon anledning – vem är då Löws förstaval att byta in som anfallare? Podolski?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001506275240 Malak Oro Bedrus

   Gomez, Reus och Shürrle?

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Podolski möjligtvis, annars vore ju varken Reus eller Müller (eller möjligtvis Schürrle) inte så himla svaga kort.

 • uberknipscher

  Ut med Khedira,in med Kroos.Annars samma spelare.Schweinsteiger fortsätter som kapten.

  • uberstark

   Schweinsteiger är en perfekt kapten. Finns få övermän!

   • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

    Nja, finns nog väldigt många övermän när det gäller att vara en god kapten. Åtminstone har inte Schweinsteiger varit särskilt framgångsrik som ledare hittills i sin karriär.

    • uberstark

     Visst är Neuer också ett alternativ.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Varför inte Neuer?

   • uberknipscher

    Gillar inte att ha målvakten som kapten.Men han är ett bättre alternativ än Lahm.

    • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

     Han är det bästa i landslaget, som jag ser det.

     • Chronic

      man drar mindre nytta av kaptenen om han bara befinner sig i eget straffområde.

      vet ej ifall det är det uberknipscher syftar på, men så ser i alla fall jag på saken. ser helst att en mittback eller mittfältare är kapten. tycker att schwini är det bästa valet tyskland har för tillfället.

   • JEEB

    Ja något som ofta glöms bort i Bayern är att Neuer var den som bar sitt Schalke på sina axlar i CL året innan han flyttade och är en perfekt lagkapten i.o.m. sitt otroliga lugn, ledaregenskaper(som de flesta målvakter på denna nivå har), hur given han är i landslaget, hans förmåga att vara som bäst när det gäller och avgöra matcher!

    • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

     Var ju lite halvskakigt förra säsongen, men var heller inte lätt med den prislappen, den nya uppgiften (lite att göra) och med fans som inte ville ha honom där.

     Men han kom in i det och framförallt efter straffen i CL-finalen går ju hans psyke inte att tvivla på.

  • Kaka95

   Tror det kommer krävas mycket att peta pansartanken(stavning?) Khedira 🙂

 • DieWaffel

  Håller med föregående talare. Tycker att Kroos imponerar mer än Khedira. Att Anton fortfararande väljer Schmelzer före Aogo känns bra. 
  Mycket spänd på hur Sverige kan stå upp mot Tyskland men ser en stor risk att de blir överkörda av tyskarna. 
  Men som alltid, osvuret är bäst.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Aogo är ju inte med! (Och inget seriöst alternativ innan han spelar och hittar formen igen.)

   Ni känner mig: jag tycker nästan Kroos är en spelare från en annan planet.

   • DieWaffel

    Hoppsan, fel av mig förstås, ber om ursäkt. Kan samtidigt tillägga att om Khedira spelar så är det väl för att han förmodligen är bättre än Kroos på att plocka bort Zlatan.

    • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

     Att Löw tror det, ja. Viktig skillnad, tycker jag.

     • DieWaffel

      Vad tror du?

 • allepool

  Både Podolski och Muller kan man väl räkna som anfallare?

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Kan kanske, men har man inte gjort. Men det är klart att båda skulle kunna spela längst fram om det behövs.

 • DieZwiebel

  Khedira är skadad, Kroos kommer starta ihop med Schweini på mitten. Resten är väl ganska spikad.

 • golvmopp

  Såhär tycker jag Tyskland ska ställa upp:

  Neuer
  Lahm-Boateng-Badstuber-Schmelzer
  Kroos-Schweinsteiger
  Götze-Özil-Reus
  Klose

  Müller tycker jag inte har imponerat på sistone.
  Och sedan så tycker jag Boateng är given.

  • uberstark

   Mertesacker har imponerat i Arsenal men visst, Boateng har en bra standard, blockar många skott och har en skön inställning, hård konkurrens där!

   • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

    Lägg till Hummels!

    • uberstark

     Hummels var enligt mig den mest positiva överraskningen i EM, Men han måste hitta formen igen. Bra på att bryta bollen och duktigt spelsinne gör att han har de ”Beckenbauer” – Dragen som resten av mittbackarna saknar. Han har dessutom bättre offensiva kvaliteter.

     • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

      Mycket bra försvarare, helt klart, men också väldigt överskattad.

      Har också börjat hösten med att göra mycket lätta misstag, något som han tyvärr också gjorde i EM, vilket inte funkar om man ska vara världsklass.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Müller har varit strålande för Bayern under säsongsinledningen medan Götze precis börjat komma igång efter en svår skada. Och skulle inte Kroos, Özil OCH Götze bara förstöra varandra?

   Å andra sidan: klart man vill ha inte Götze i startelvan, på något jäkla vänster.

   Undrar också varför Löw inte kört Boateng och Badstuber tillsammans, som i Bayern. Det är ett bevisat mycket bra mittbackspar.

 • uberstark

  Vad tycker ni om hur Tyskland ställde upp i EM..Med Boateng som högerback och Lahm som vänsterback, är det möjligt eller var det mest en provosorisk lösning?

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Löw vill att Lahm ska spela till höger, eftersom han gör det i Bayern. Inget mer flyttande där.

  • Chronic

   tyvärr? schmelzer är bra.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002191860489 Castelo Bunga

  önske elvan   

  neuer
  lahm-hummels-boateng-schmelzer
  kroos-schweinstieger 

  götze özil -reus  

  klose

 • michaelgunner5

  Reus borde man använda när man ska spela lite mer offensivt och mot lag som backar hem då Podolski kan få det lite svårt.

  Podolski bör vara start när man möter lite tuffare lag som spelar offensivare, då man kan stänga kanten med hjälp av honom då han arbetar riktigt bra i defensiven samt är en grym kontringsspelare!

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Reus är ingen dålig kontringsspelare, inte alls, men tja, Podolski vet ganska bra hur man ska försvara i landslaget, det är sant.

   • michaelgunner5

    Ja självklart är även Reus bra när det kommer till det! Skrev mer att Podolski är en grym kontringsspelare då jag ville framhäva att han också är bra i offensiven och inte bara i defensiven vilket jag mer påpekade. 🙂

 • ZinGo17

  Götze petar Muller alla dagar i veckan!

  • uberknipscher

   Även om jag häller på BVB så tar jag Müller just nu.Götze har spelat för lite och Müller har visat fin form.

  • michaelgunner5

   Om Muller och Podolski petas i förmån av Reus och Götze så är jag rädd för att balansen inte blir lika stabil oavsett fast dom nu kanske är bättre i offensiven.

   Muller—-Özil—-Reus 

   Götze—-Özil—-Podolski

   Dem här uppställningarna tycker jag personligen är bättre balanserade! 

   Fast vad vet jag.. 🙂

   • GinoStenlund

    Götze—-Özil—-Podolski 

    och det är tack och hej med sverige för kör dom så där så slutar det minst 3-0

    • nemanjarooney

     vad har hänt med m.gomez?? snabbt svar tack!!

     • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

      Skadad, långsamt på väg tillbaka.

    • Ludas

     Tycker Reus är hetare än Poldi just nu faktiskt, särskilt i landslaget har inte Poldi levererat på länge. Reus är rätt given efter sina senaste grymma insatser.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Naja, spelare mot spelare förmodligen, men Müllers styrkor är ovanligare och därför kanske värdefullare än vad Götzes är.

 • nemanjarooney

  vad har hänt med m.gomez?? snabbt svar tack!!

 • Kaka95

  Jag förstår inte varför inte Götze får spela istället för Muller i startelvan.. Killen levererar ju alltid när han väl får chansen.

  • nemanjarooney

   vad har hänt med m.gomez?? snabbt svar tack!!

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=555572240 Erik Kallin Eliasson

     Han har opererat sig (tror jag) och är för tillfället inte klar för spel. Hans comeback ska dock tydligen vara försenad då the recovery har tagit längre tid än planerat.

   • Kaka95

    Sorry, har inte loggat in på FK på en dag.. Gomez var skadad(har ännu inte kommit igång riktigt för fullt). Han ser ut som att vara tillbaka för fullt inom den närmaste dagarna.

  • Ludas

   Jag tycker också att Götze är bättre än Müller men jag är glad om Götze inte spelar så han får vila lite inför kommande matcher med BVB. Nu när både Grosskreutz och Kuba är skadade har de verkligen inte råd med fler skador.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Och har inte VM:s skyttekung Thomas Müller gjort det?

 • http://twitter.com/Nilsson18 Johan Nilsson

  Anton: Har du tips på någon tysk sida där man kan se landslagets presskonferenser och andra klipp?

  • nemanjarooney

   vad har hänt med m.gomez?? snabbt svar tack!!

   • DIEBAYERN

    Skadad

   • Ludas

    Skadad.

    Johan kolla kicker.de

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Varför inte bara gå direkt till källan: tyska fotbollsförbundets hemsida dfb.de är inte särskilt dum.

 • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

  Khedira kan säkert köra om Löw vill det.

 • Tysken39

  hoppas och tror på tysk seger 3-0 / 4-0 
  tyskland är för bra , och har många bra inhoppare som kan förändra spelet lite om det skulle behövas.

  Det enda som väl är osäkert är om khedira kan starta då gör han det ( även om jag vill se kroos – schweinsteger på mitten ) så ja hoppas att man vilar khedira . håller helt med om att Kroos har en helt annan potential och är i mycket bättre form, dessutom behövs det bra och snabbt passningsspel om man ska öppna om mot ett defensivt sverige.

  ingen kan väl seriöst påstå att götze är i bättre form än müller? Då har man inte sett säsongsinledninge,  Götze har ju knappt hunnit komma tillbaka från sin skada,  så de är nog ingen svår fråga för Löw,  och podolski är ju helt klart den som har spelat på Topp istället för Klose under hösten när klose bytts ut. 
  han har ju faktiskt aldrig varit sådär lysande på vänsterkanten tror nästan schürrle går före där också.

  stort problem blir de hursomhelst senare när götze är i form, då är det mördande konkurens på de offensiva mittfältet, menmen, den dagen den sorgen…

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Inte så att Götze varit särskilt dålig, visserligen.

   • Tysken39

    nej men många här som tyckte det var självklart att götze skulle gå före för att han är bättre och att müller inte imponerat. De tycke jag var ganska orättvist, få som verkar förståmüllers charm , han ser ju inte mycket ut för världen men har gjort en bra säsongsinledning och verkar vara ännu bättre än förra året och kanske kan vara jämnare nu också ? 

 • http://www.facebook.com/oscar.norrby.79 Oscar Norrby

  Tyskland är ett otroligt lag med fina, fina spelare. Men kasta dig inte med “världsspelare” i onödan Anton, varesig Kroos eller Götze är några världsspelare, än. Dom har potentialen att bli, absolut, men dom är inte där än. Vi måste kräva lite mer för att klassa in någon som världsspelare..

  • Ludas

   Håller absolut inte med. Det är två spelare som i över 2 år har dominerat i Bundesliga, världens tredje bästa liga, och just nu är stekheta. Tyskland är ett av världens 3 bästa landslag och Kroos och Götze är några av lagets absolut bästa spelare.
   Visst, det beror på hur man definierar världsspelare, men för mig är de absolut där uppe.
   Svenskar överlag har en tendens att underskatta tyska spelar så otroligt mycket eftersom svensk media endast skriver om EPL, La Liga och Serie A. De flesta svenskarna tror ju fortfarande att Serie A är bättre än Bundesliga, vilket inte har varit fallet på flera år.

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=555572240 Erik Kallin Eliasson

     Anledningen till att Bundesliga får så lite publicitet i svensk media är givetvis pga att inte många svenska spelare har dominerat där på en lång tid.

    • clarro

     ..och att inte nån av dom stora “svenska” tv bolagen har sändningsrätten här..

  • tost89

   Kroos har definitivt visat att han är en världsklasspelare, det senaste året har han varit makalöst bra i många, stora matcher. Tycker att han överglänser Schweinsteiger i de allra flesta matcher nu för tiden, och är mer komplett än både Özil och Khedira.

   Götze har dominerat i Bundesliga de senaste åren. Senast jag såg honom spela var när han körde över Man City, ett helt ok lag. Kanske inte kan klassas som absolut världsklass än, men i så fall är det inte långt ifrån.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Vad ska krävas då?

   • http://www.facebook.com/oscar.norrby.79 Oscar Norrby

    Man ska dominera på den internationella scenen. Där ligger isåfall Kroos närmast eftersom han spelade CL final med Bayern. Götze spelade inte många minuter i EM och varesig han eller laget lyckades i CL förra året. Frågar du i andra stora fotbollsländer så finns det inte en sportmössa att folk börja prata om Götze och Kroos som världsspelare. Jag säger inte att dom är dåliga, satt själv och mös när Dortmund spelade skjortan av man city härom veckan. Men för mig krävs det att man levererar på den nivån en längre tid för att klassa in som världsspelare. Jag är väl medveten om vilken kvalite tysk fotboll håller och hävdar bestämt att Bundesliga är precis bakom PL och La liga.

 • martinbayern

  Om nu Klose skulle gå sönder så hade jag väldigt gärna velat se Podolski där, i en central roll! Tycker han oftast spelar mycket bättre i den positionen och han ser ju ut å vara en spelare som älskar att gå i djupled!
  Özil är en riktigt bra spelare, om inte trollkarl! Hans främsta konkurent är väl Toni Kroos som jag personligen håller högre än Özil (trots den förstnämdes kreativitet och teknik etc.) Kroos är mycket bättre i det defensiva och vågar arbeta hemmåt, orkar arbeta hemmåt! Har sett för lite av det från Özil’s sida, trots att han spelar i nån slags trequartista-roll (alltså inte arbeta hemmåt)

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Min gubbe vore kanske Reus, men klart, Podolski hade nog också kunnat skapa en del oro också.

   Som tia tycker jag inte att man borde ta för mycket defensivt ansvar och det känns orättvist att ta den renodlade offensivspelaren Özil och jämföra honom med den mer allroundduktige (även om han kan vara lite slapp i defensiven) Kroos, men inget du skriver är fel.

 • Milanisto

  Kroos bäst i världen? Han visade inte ens några tendenser till det när jag såg honom. Visst, han har bra skott och speluppfattning men spelar väldigt rakt och enkelt precis som alla tyskar som saknar fantasi och finess. Kanske topp fem, men han är ingen Zidane precis.

  När det gäller att få in Götze kan han ta Müllers plats eftersom han inte imponerat den senaste tiden.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Det handlade om potential: Kroos har potentialen att bli bäst världen. Och att han skulle sakna fantasi?

   Det påståendet luktar väldigt unket och är evigheter från sanningen.

   • The_Nabolion

    Skulle vara den sämsta spelaren någonsin som blivit utsedd till det. Saknar det extraordinära och absolut tekniken. 

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=533473109 Amir Huseinovic

  Hahahaha ,nKroos överskattad, läser vissa här fjortisar som skriver att han har dominerat i bundesliga hahaha….asså killen hade knappt plats i startelvan i Bayern, börja spela regelbunden förra såsongen!…. Han är okej men kommer aldrig bli en världsstjärna! Den störste är Özil och den som kommer bli är ganska säker är Reus! dom andra är helt okej, och ett bra lag INKL Kroos! så stjärnor i Tysklands lag är Özil ocg Reus! dom andra marioneter som gör sitt jobb!

  ps: Tyskland kommer vinna  auf heden fall

  • Rene82

    Du har verkligen inte koll på Kroos eller tyskland eller BL…..

   Kroos är given i Bayern, vilket han redan var förra året. Mycket pga att tränaren näst intill är kär i honom. Likasamma gällde naturlitvis förra året… dessförinnan var han ju utlånad till Leverkusen, där han var stamspelare.

   Kille är knappa 20 och blir bara bättre och bättre… att han sedan har oturen att tyska landslaget är fullspäckat med offensiv mittfältskraft är en annan femma…

   Skulle dock inte Khedira spela blir det troligtvis Kroos som ersätter honom.

  • DieWaffel

   Neuer, Lahm, Schweinsteiger, Khedira, Müller, Klose, Badstuber, skulle alltså vara marionetter. Jo,jag tackar jag…….

 • GlenJohnsoon

  Kroos har potentialen, men känns inte som att de kommer bli så mkt mer, för nonchalant spelare.

  Reus däremot, världsklass.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Det är ju nonchigheten som ger charmen. Reus: lysande, men fortfarande väldigt ojämn och har en förmåga att försvinna ur matcher.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=533473109 Amir Huseinovic

  håller med dig, men top5 hehehe du kanske menar top 50-100 i världen ! =)

 • goestimmer

  Isak i mål

  Lustig, Julgranen, Olsson och Olsson
  Wernet och Källan
  SuperSeb, Ibrakingovic och KacaKingclic
  Golmander högst upp
  Kan bli en jämn match om Sveriges backlinje överpresterar och Golmander har fått ordning på sin fot. Såhär borde Sverige ställa upp dock för största chans till vinst.

  Isak i mål
  Adam J., Almebäck, J.Olsson, Granqvist. Dom 4 bästa backarna defensivt. Jag vill inte se Martin Olsson och Lustig i Tysklands straffområde.
  Wernbloom, Källström framför backlinjen. Byt ut den av dom som har Gult i halvlek och sätt in Elm. Döda.
  Sana och Kacaniklic på varsin kant. Jag tycker fan Sebastian Larsson har vart helt värdelös det senaste. Ibra är ju given i sin fria king-roll och sen ser ja fan hellre Ranegie än Elmander då det är större chans att han kommer sätta lägena om han får dom. + att han är bättre på huvet och fasta kommer vara ilsket viktiga mot ett såpass mycket bättre lag.

 • RickardT

  Kroos är i så otroligt bra slag just nu. Känns bara fel att han ska få sitta på bänken.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Vilket han självklart också påpekar!

 • http://www.facebook.com/joachim.edbergthoren Joachim Edberg Thorén

  Dom borde ha podolski på topp

 • http://www.facebook.com/simon.corleone1 Simon Corleone

  Khedira är skadad, troligen så spelar han inte!

 • ArsenalPonta

  Våra ytterbackar kommer ha en stor roll i denna match, dem måste kunna hålla emot Tysklands kantspelare; Muller och Reus.

  Lustig och Olsson måste överprestera denna match, om dem lyckas hålla emot kanterna, så tror jag inte mittbackarna kommer ha så stort problem. Utan lägger förtroendet på ytterbackarna, och behöver inte vara stressade och ha 100 procent koll på yttrarna…

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Å andra sidan gäller det framförallt att backlinjen fungerar tillsammans, det är inte så ofta som Reus och Müller går ner till kortlinjen för att slå inlägg, båda spelar med näsorna riktade rakt mot mål.

 • Mrdeutschland

  Löw har 3 saker han måste lös för att man ska lyfta bucklan och de vet han nog själv också efter EM.

  1 Balansera rätt och satsa på spelare iform och inte ett namn.

  Tysklands problem  måste hitta den rätta balansen i laget. Risken är att laget i bland blir felbalanserat, blir för offensivt vilket har gjort att backlinjen i vissa matcher har fått oväntat med problem.

  I EM valde Löw att satsa på många spelare som inte var i form av olika anledningar och det håller inte hela vägen. Löw satsade på en Podolski helt ur form med en jobbig säsong med Köln, en skadad Schweinsteiger skadad med dåligt självförtroende och Muller ur form och slutligen en Gomez i form men som är beroende av att hans medspelare är i form då han inte skapar mycket på egen hand.

  Facit hittils: Löw satsar på em Reus i storform även om Podolski är i form. Löw har låtit Schweini stå över första matcherna för att hitta sitt rätta jag igen.
  Verkar som herr Löw har gjort sin läxa.

  2 Det går inte att bara satsa på snabba omställningar.

  Mot färöarna hade man inte chans att pröva och mot Österike så märkte man i många sekvenser att det var lite nytt för spelarna vilket gjorde att man agerade osäkert i många sekvenser.

  Men även om Irland var dåliga märkte man att det börjar bli mer och mer naturligt för spelarna med den “nya taktiken”

  Vad är då den nya taktiken?
  Jo man skall vinna tillbaks bollen högre upp i planen, man skall sätta in pressen snabbare likte Barcelona och sedan vårda bollen längre inom laget även det likt Barcelona. kolla på matcherna i EM och tidigare matcher, Tyskland är väldigt lojt i sin press på offensiv planhalva, för locka upp motståndarna på offensiv planhalva för att sedan slå om i en blixtsnabb omställning.

  Men Tyskarnas spel har det flesta lagen lärt sig och väljer själva att sjunka ner lågt och låta Tyskland stå för spelet och sedan kontra mot dem, vilket inte legat tyskland i smaken då man sedan 2005 tränat för att bli ett lag som ställer om blixtsnabbt.

  Nu ser man att Tyskland vill vinna bollen tidigare och sedan hålla i bollen för att trötta ut sina motståndare men samtidigt håller man kvar de snabba omställningar som sitter i ryggraden. Nu har man mer bredd i sitt spel och är mer svårlästa i sitt spel.

  3 Försöka spela in en back

  Herr Löw gillar att exprementera och satsa nytt men ibland måste man förstå att med lite kontinutet kan något som inte fungerar från början fungera till slut om man ger det en chans.

  Löw har valt att satsa på Schmeltzer under de kommande fem matcher i kvalet. Löw menar att för vissa spelare tar det tid att klara omställningen från klubbfotboll till landslagsspel. Efter de kommande fem matcherna kommer Löw att utvärdera resultat.

  Men med Hummels i åtanke som tog ex antal matcher på sig innan Löw gav honom förtroende och helt plötsligt var han bekväm med landslagspel.

  Ps en sista grej håller med dig om Kroos. Jag har följt honom från att han spela med U-17 landslaget och jag är säker på att han blommar ut totalt i år. Han vet själv hur bra han är och hur bra han kan bli, vilket gör att han kan se lite loj ut ibland men man får inte glömma bort att han är jämnare i spelet än vad Schweini var vid samma ålder.

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   När det gäller Kroos undrar jag vad man begär, han var exempelvis lysande i Champions League förra säsongen.

   Bra poänger annars, även om mycket känns som kosmetika från Löws sida (framförallt som han följde upp valet av Schmelzer genom att såga honom längs fotknölarna, för att nu ta tillbaka kritiken) – å andra sidan kan det lika gärna vara att jag inte är hans största fan.

 • http://www.facebook.com/showare.ab Amin Showare

  dom borde ha gommeezz på topp

  • Rene82

    Han är skadad

 • The_Nabolion

  Götze är ju den största talang som Tyskland fått fram på många år. Kommer bli bättre än Özil, Muller ska vi inte tala om, han är redan bättre. 

  Given.

 • http://www.facebook.com/people/Gustav-Ekström/562090770 Gustav Ekström

  för att sverige ska kunna hålla matchen levande in i andra halvlek och därmed ha en chans så måste de svenska försvarsspelet funka till 100%. framförallt är nog klose fortfarande bland de bästa på att hålla sig på rätt plats och ta sina chanser(och kunna skapa dom på egen hand ibland). därmed håller det inte med små misstag i backlinjen.
  sen har jag svårt att se hur elmander ska kunna ta sig förbi de tyska försvaret.. eller vem det nu är som ska göra något mål för sverige. är dock optimistisk, framförallt vore det kul med en bra match.