fors

Dags för Hertha att börja om – igen

Nystart.

Det är det som 2. Liga handlar om. För Hertha. För Köln. För Kaiserslautern. Och för resten av lagen som ännu en gång satsar allt på att överraska och ta sig upp i finrummet.

Ikväll handlar det först och främst om Hertha. Visst, premiäromgången börjar med två matcher klockan 18 – Ingolstadt mot Cottbus och Aue mot St. Pauli – men det är 20:30-matchen, då Paderborn kommer på besök till huvudstaden, som är det riktiga startskottet.

Efter det minst sagt bittra, och till slut inte särskilt värdiga, avskedet från Bundesliga – övertidstumultet i Düsseldorf – saknar den gamla damen ett par viktiga spelare till säsongsstarten: Thomas Kraft och Änis Ben-Hatira är avstängda efter några mindre väl valda ord i stridens hetta och Levan Kobiashvilis attack mot Wolfgang Stark gör att georgien är borta året ut. Dessutom är Pierre-Michel Lasogga och Nikita Rukavytsya skadade.

Men det råder trots det optimism i Berlin. Medan Köln har förlorat anfallskungarna Lukas Podolski och Milivoje Novakovic (vilket ger Mikael Ishak än större chanser till spel) och mest av allt hoppas på nya tränaren Holger Stanislawski, samtidigt som Kaiserslautern under nya tränaren Franco Foda lägger hoppet på Mo Idrissou, har den överallt dissade berlinske sportchefen Michael Preetz gjort storstilat försäsongsarbete:

– Ny tränare är holländaren Jos Luhukay, som stod för Bundesligas kanske mest imponerande tränarinsats förra säsongen, då han räddade kvar nykomlingen Augsburg.

– Statusvärvningarna Peer Kluge (från Schalke) och Sami Allagui (Mainz) är goda – i sina bästa stunder till och med riktigt goda – bundesligaspelare, som lär kunna dominera ett trappsteg ned. Dessutom ser även resten av värvningarna bra ut: Ben Sahar (Espanyol), Elias Kachunga (lån, Gladbach), Marcel Ndjeng (Augsburg) och Sandro Wagner (Bremen) har alla intressanta kvaliteter.

– Stjärnspelaren Raffael, som är gudabenådad, men allt för vek för att kunna luta sig mot i svåra stunder, har sålts för stora pengar – det pratas om så mycket som 10 miljoner euro – till Dynamo Kiev.

Ja, mycket ser bra ut. Nu gäller det bara att vinna mot Paderborn.

Dagens stora nyhet: Felix Magath kan förlåta.

Diego har en megalön och verkar helt omöjlig att sälja till ett okej pris, därför får brasilianaren en ny chans i Wolfsburg. Kan tänka mig att en och annan konkurrent hade hoppats på att Magaths hjärta var lite hårdare (eller att hans skicklighet på transfermarknaden i just det här fallet var större).

Hannover ska inte vara i toppform nu. Det är trots ett tag till Bundesliga kickar igång. Och 3-0 på Irland, med det redan klart avancemang till play-off, förlåter alla skavanker i själva spelet.

Istället ska det fokuseras på att danske Leon Andreasen firade första matchen på 28 månader med att göra så här (hoppas länken funkar åtminstone ett tag), och att ett hannoverskt fansforum hjälpt till att betala resan till returmatchen för ett St. Patrick’s-fan.

Fint, inte sant?

Anton Fors
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • kristuss

  det var fan på tiden! sega 50min kvar.
  tror Ingolstadt kan vara en outsider i år.
  ser fram emot dina rapporter och allmäna skriverier om den bästa ligan.

 • uberknipscher

  Märkligt att en så stor stad som Berlin inte har ett bättre lag.Svårt att få någon ordning där.T.ex att man sparkade Babbel,då allting rasade.

 • RickardT

  Helt underbart med Hannover grejen!

 • DieWaffel

  Ja då börjas det, tyvärr med endast oavgjort i hemmapremiären för Berlin. Hoppas det inte är ett tecken för framtiden. Kul för Hannover i en match där dom gjorde vad som behövdes.

 • clarro

  välkommen tillbaka ,anton! en fråga.hur har rummenigges utspel ang agenter tagits emot av hans kollegor i andra klubbar?