fors

Kort om Kroos-bomben i Tysklands uppställning

Neuer
Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm
Khedira, Schweinsteiger
Kroos, Özil, Podolski
Gomez

Det är den tyska startelvan.

Och det är en oerhört intressant elva som jag hoppas och tror mycket på. Framförallt är jag lycklig över att få se Toni Kroos spela från start, även om det nu, på pappret, är på den ovana positionen ute till höger. Han ger bollkänsla utöver det vanliga, han ger spelintelligens på högsta nivå (förhoppningsvis sitter samspelet med Özil med en gång) och han ger fysik.

Löw satsar ännu en gång. Han har gjort ett fem plus-EM så här långt och om den här uppställningen funkar kan det bli Hysén-betyg. Det verkar som att han vill stärka mittfältet, försvåra det för Pirlo med mer tyskar i mitten, vilket lär betyda mer offensiva friheter för Balzaretti Chiellini (!) – kanske inte (heller) den spelare som Tyskland fruktar allra mest.

Det som jag mest av allt tror mig tyda ut av startelvan är att matchen, precis som jag var inne på tidigare, kommer att avgöras av en genialisk aktion, av något oberäkneligt. Lagen kommer (försöka) att neutralisera varandra och Pirlo lär inte få så mycket plats. Istället är jag rädd för Balotelli, som jag tyckte var alldeles lysande mot England.

Men jag hoppas att det är Kroos som står för konststycket.

Anton Fors
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • Hazardsson

  Ajajaj, ser inte bra ut. Btw så spelar Kroos centralt och Özil ute till höger. Jag skulle gärna vilja se att Schweini blir utbytt, han har varken gjort något offensivt samt defensivt. Funkar det inte så får man fan visa lite jävlar anamma. Sätt Kroos på Schweinis position och in med Muller eller Reus. 

  Man har heller inte fått stopp på Pirlo. Vad tycker du Fors? 

  Edit: Gomez har inte gjort mycket han heller. Lite statiskt. In med Klose!

 • Chronic

  löw får ta på sig det mesta, horribelt dåligt.

 • Inkognitootingokniven


  Det som jag mest av allt tror mig tyda ut av startelvan är att matchen, precis som jag var inne på tidigare, kommer att avgöras av en genialisk aktion, av något oberäkneligt. Lagen kommer (försöka) att neutralisera varandra och Pirlo lär inte få så mycket plats. Istället är jag rädd för Balotelli, som jag tyckte var alldeles lysande mot England.”

  Mer rätt kunde du väl knappast haft (: 

  • http://fors.fotbollskanalen.se Anton Fors

   Det är inte alltid roligt att ha rätt.