europaresan

Nattsurr med Kücü

Först och främst: jag är en usel tippare. Totalt värdelös. Men grattis Italien och Spanien! Låt oss gå vidare nu. I morgon säger Europaresan tschüss till Zürich och hola till… BARCELONA. Yes. Barca blir vår sista destination. En värdig stad att avsluta den här resan i, eller vad säger ni?
***

Zürich ja. Var här för att träffa “der Terrier” Berti Vogts. En trevlig och pratglad liten man. Svårt på förhand när man ska intervjua lite “större” namn. Vissa vill få intervjun överstökad och hälsar knappt innan kameran slås på. Andra, som Berti, pratar och pratar och pratar. Tillslut fick jag ta initiativet och avsluta samtalet. Känns som att han hade kunnat babbla på i all oändlighet annars. Inte rätt läge när man har en deadline att passa.

Han berättade bl.a. om sin tid som förbundskapten i Skottland. Om hur han försökte locka över Wayne Rooney att börja spela för dem. Rooneys farfar är ju skotte. Men Shrek vägrade. “I’m a proud Englishman”, sa han till Bertis stora besvikelse.
 Stilig herre, Berti Vogts.

Bertis agent. En Jörgen Lennartsson-look a like. Diggar de svåra orange byxorna och den matchande pikén. Seglarskorna gör att outfiten landar på en stark fyra.

Zürich. En vacker stad och allt det där. MEN. Undvik att åka hit om ni inte vill bli rånade. Här är några exempel för att få en hum om prisnivån i staden:
Big Mac & Co: 98 kr.
Cheeseburgare: 18 kr
En riktig hamburgare på finare restaurang: 270 kr
En natt på trestjärnigt och småsunkigt hotell: 1800 kr

***

Är som sagt en usel tippare. Men om jag måste välja tror jag på italiensk finalseger. Sorgsen stämning i Barcelona med andra ord. *blink, blink*.

Johan Kücükaslan
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.