annabrolin

Var det verkligen Puyol?

Vilken match, vilken kväll, vilken natt och vilken morgon.
Samtliga delar av dygnet har varit anmärkningsvärda. Av olika skäl.

Vi vaknade upp på hotell Flintstone. 5 min från arenan med bil. I en överbokad stad som Durban är DET avståndet ett solklart kap. Ett kap som min pappa fixat. När inga resebyrår kan leverera så löser alltid min far saken. Fråga mig inte riktigt på vilket sätt han sålt in oss, men av blickarna vi mötte tror jag hotellpersonalen trott att vi var lite mer ståndsmässiga, än vad vi var.

Dessutom fick vi två rum i “The Penthouse”.
Det vill säga i två sovrum bredvid ägarens vardagsrum.

Så direkt från den mixade zonen efter matchen knallade vi rakt in i “Heines” (ägarens) kök och vidare in i sovrummen. No questions asked. Inga konstigheter helt enkelt. För det är det inte när klockan är 02.00 och man varit på en historisk match, på en historsik arena och fått se ett historiskt mål.

Men var det verkligen Puyol som satte den?
“Till och med Capdevila ska ju sätta den före Puyol. Eller Casillas”.
Så lät diskussionen när jag och min Telecinco-kollega David raljerade över målet.

Puyol klämde helt enkelt dit en liknande variant som han gjorde våren 2009 i Madrid på Santiago Bernabeu. Ett mål vars efterföljande segergest resulterat i ett eget T-shirt tryck. Så stort är det när Puyol gör mål.

“King Carles” – som han kallas i dagens tidningar. I Marca dessutom.

Puyol som belutat sig för att inte ge några intervjuer i den mixade zonen under detta VM och som såg lite tagen ut över stunden när han gav oss ett litet litet smile och ett uns av medlidande samtidigt som han passerade världens journalister i hög fart. Med Capdevila i släptåg som passade på att dra en del skämt längs vägen. Tror inte King Carles räknat med att vara huvudperson just en sådan här kväll.

Fast att vinna ett VM finns förstås med på listan. En lista vi diskuterade i höstas när jag och Barcakaptenen samtalade om hans karriär och bakgrund inför höstens upplaga av El Clásico.

Och visst unnar man denna slitvarg att vara med om en sådan här framgångssaga.
Speciellt med vetskapen om att han som 13-åring gick upp klcokan 06.00 för att köra fyspass med sin gamla tränare i hans lilla barndomsby nära pyrenéerna i norra Katalonien. Fyspass i total “Rocky Style” dessutom. Han fyllde fotbollsstrumpor med sand som användes för diverse biceps och triceps-övningar.

Carles Puyol som från början var en lovande anfallare, som när han antogs till Barca-akademin flyttade ner på mittfältet, som därefter
var given på kanten men som nu är en stabil parhäst med Piqué i mitten. “Det är bara målvaktspositionen kvar nu” – sa hans gamla barndomskompis Javi till mig när vi samtalade den där hösten.

Och någonstans är det sådana här slitvargar man önskar centrumplatsen.
Även om King Carles hellre vill njuta lite i skymundan.
Idag är han, vare sig han vill det eller inte, Kung över hela Spanien.

Och de sandfyllda fotbollsstrumporna är utbytta mot Yoga-klasser.

anna.brolin
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

 • koping

  Läser du och dina kollegor FC Barcelona bloggen Blogg.barcaloneta.com ? /Köping

 • Guest

  “Till och med Capdevila ska ju sätta den före Puyol. Eller Casillas”.

  Är ni inte riktigt kloka? Puyol är kung!

 • akado

  Härligt skrivet! Ska bli riktigt kul att få se Spanien i finalen.

 • Hockey5678

  Vilka är “vi” som sov på hotellet?

 • Lucho

  …och det är så härligt oxå att beskåda en sån spelare som ger alltid det lilla extra i varje match, och det är rätt stort att utmärka sig som en slitvarg i spelet för konkurrensen bland såna spelare är mycket större en bland de tekniska och talangfulla, som detta Spanien har överlägset flest…Samtidigt, alla ser tydligt det “Barca-prägel” som laget visar i sitt spel så att alla fotbollsfans världen över får fortsätta njuta av spelare med sina fina o delikata individuella prestationer o kollektivt samspel, just som den som de brukar att ge oss i la Liga.

 • ForzaMilan800

  Hur kan du kalla detta en VM-Blogg när du bara följer spanien va dom än gör. vet att du är kär i dom men det finns andra landslag med!!

 • Kingen12

  Bra far som kan fixa allt, vilka är då vi som fick det fantastiska rummet. Vet inte om du läser något på denna sidan Anna, men du är väldigt vacker och Het ska du veta.
  Blond och svensk fast het som en spanjorska det gillar jag!!
  Fortsätt med ditt rapporterande från spanien det gör du bra Anna Brolin!!