annabrolin

Ett bättre Tyskland än 2008 enligt Vicente del Bosque

“Give me hope Joachim, give me hope Joachim”

Den gamla “joanna”-trallan har gjorts om, rustats upp och spelas förstås på Sydafrikansk radio såhär med en dag kvar.
Med behjälplig tysk översättning i form av Foto-Martin i baksätet lyckades vi lista ut att låttexten även innehöll fraserna:

“Vi har bäst korv, snyggast frisyrer och bor dyrast”.

En liten behållning på vår resa österut till Durban idag. En resa där vi egentligen skulle varit flygburna men där den totala invasionen av tyskar och spanjorer här i södra Afrika gjort att samtliga flyg var totalt fullbokade. Så det var bara att slänga in sig i vår KIA och köra de utlovade 4 timmarna till Durban. Men den där siffran fick jag av en argentinare som förmodligen snittar en bra bit över 200 för resan tog cirka 7 timmar.

Det positiva är att jag blivit aningen bättre på att hålla mig mitt i en fil. Något som annars varit en stor huvudbry för mina medpassagerare när jag idkat vänstertrafik i centrala Johannesburg.

Men nu sitter vi i ett nytt vitt medietält i VM:s varmaste stad. Vi har precis lyssnat på Jogi Löw, inte bara på radio alltså, och på “The Forest” – dvs Vicente del Bosque.

Två tränare som hyllar respektive motståndare och därmed varandra. Och det är två tränare som är överens om en sak: Det är ett betydligt bättre Tyskland vi kommer se imorgon, än 2008.

***********************************************************

Vicente del Bosque för knappa timmen sen:

“Dom har renoverat laget, och konserverat sin gamla kvaliteter som är typiska för tysk fotboll, dom är ett intressant lag”.

Frågan är hur intressant han kommer tycka den tyska offensiven är imorgon under matchen när dom kommer få Pique och Puyol att springa häcken av sig. För springa kommer dom få göra.

Apropå att springa så är det precis vad vi måste göra nu för att ta oss från ett vitt medietält i Durban till en snabb internetlina.

Ciao!

anna.brolin
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER