Fotbollskanalens blogg om Allsvenskan

13 kontraktslösa spelare, Hjörtur på Ikea och insatsstyrkan hos Gais

Tom Söderberg lämnade Häcken för storsatsande Dalkurd.

Patrik Ingelsten fick inget nytt kontrakt i Gais, så anfallaren skrev på för Halmia istället.

Och Marcus Sandberg tog det så långt att han bytte Sverige mot Norge, IFK Göteborg mot Vålerenga, för att bli förstemålvakt.

Än finns det dock flera spelare som under vintern tvingats lämna någon av Göteborgs fyra största klubbar (Gais, Örgryte, Häcken, IFK Göteborg) utan att hitta någon ny adress. De är klubblösa och frågan vi alla ställer oss med mindre än en månad kvar tills säsongen drar igång på allvar är: Vart ska de ta vägen?

IFK Göteborg:

Johan Hagman, 34: Lämnade efter att ha varit tredjemålvakt bakom John Alvbåge och Marcus Sandberg i fjol. Säger sig ha haft kontakt med lite klubbar, men än är inget klart.

Victor Edvardsen, 20: Patrik Karlsson-Lagemyr och Billy Nordström fick A-lagskontrakt. Det fick inte Victor Edvardsen som därmed tvingades leta efter en ny klubb. Har provtränat med Halmstad under vintern, men den flytten ser ut att ha runnit ut i sanden.

BK Häcken:

Ivo Pekalski, 25: Brottas fortfarande med den elaka knäskada han åkte på i slutet av september. Har ägnat delar av vintern åt volontärarbete i Libanon. Har dessutom kopplats ihop med en flytt till Halmstads BK.

David Frölund, 36: Försöker komma igång efter vinterns halsoperation. Har testat med Ljungskile, men det ska inte ha mynnat ut i något konkret än.

Robert Lipovac, 19: Öste in mål i klubbens ungdomslag, men fick inget kontrakt med A-laget. Var, precis som Frölund, nära en flytt till Ljungskile. Den flytten dog dock när klubben värvade Linus Tornblad för en dryg vecka sedan.

Örgryte IS:

Gais: 

Alieu Bajaha, 19: Ung talang som flyttades upp till A-laget i somras. Kontraktet bröts dock under vinterns stora ombyggnad.

Oliver Gustafsson, 22: Jesper Johansson hämtades in från Mjällby och Tobias Johansson plockades upp från ungdomsleden. Då fanns det ingen plats för Oliver Gustafsson.

Magnus Berglöf, 28: Gick samma öde till mötes som Oliver Gustafsson. Nya målvakter in, gamla målvakter ut. Var finns det ett par lediga målvaktshandskar?

Adam Eriksson, 22: Ännu en spelare som lämnade under Gais storstädning. Det har funnits lite intresserade klubbar, men än är det inte klart var han ska spela 2016.

Reuben Ayarna, 30: I Gais från 2008 till 2015 (förutom en säsong i Häcken 2013). Fanns med i Sveriges lag till turneringen för klubblösa, men valde att inte åka. Oklart vart han ska ta vägen.

Wagsley, 26: Hämtades in på ett korttidskontrakt inför avslutningen av förra säsongen. Det blev tre mål på nio matcher, men ingen förlängning. UPPDATERING: Wagsley har tydligen skrivit på för Al-Wehdat i den jordanska ligan.

Stefan Djurovic, 20: Lagkapten i U19-laget 2014 och inför säsongen 2015 flyttades han upp till A-laget. I mitten av december stod det dock klart att mittbackens resa i Gais var över.

David Björkeryd, 29: Har brottats med fler knässkador än någon borde behöva göra. Kommer han kunna ta sig tillbaka fullt ut?

 

Har jag missat någon? Skrik till i så fall!

Annars är det bara för intresserade klubbar att ta för sig av det uppdukade smörgåsbordet!

****

Har ni inte laddat ner appen ”Blåvitt Inifrån” än så gör det! (Ber om ursäkt om någon blir upprörd över eventuell reklam).

I dag fick vi följa med IFK Göteborgs mittback Hjörtur Hermannsson och hans flickvän till Ikea där de bland annat skulle köpa kastruller.

– Jag måste ju kunna koka en massa pasta innan matcherna, konstaterar han.

Tydligen var Hjörtur på Ikea även under gårdagen.

– Det tar tid att fixa ett hem!

Magi.

IMG_3218

****

På tal om IFK Göteborg och mittbackar. Under onsdagen var både Hjalmar Jonsson och Mattias Bjärsmyr tillbaka i träning efter sina ljumskproblem.

– Det kändes lite stelt, men man börjar ju bli gammal, log Bjärsmyr.

Däremot saknades Adam Johansson. Ytterbacken är skadad (text HÄR!).

Inte heller Tom Pettersson (fot), Erik Dahlin (rygg) och Gustav Engvall (gymmet) deltog i det en och en halv timme långa passet.

Träning i morgon igen. Sedan match på fredag mot Jönköpings Södra.

****

Mer: IFK Göteborgs nya styrelse sammanträdde för första gången under tisdagen.

Ett par saker fastslogs som är värt att nämna:

  1. Jakob Andreasson blir ny kassör (det var väntat).
  2. Lena Mattsson och sportchef Mats Gren föreslås dela på rollen som klubbdirektör (Martin Kurzwelly fick sparken i början av december). Processen med att hitta en permanent ersättare vill inte stressas fram.
  3. Kommentaren, ”Det är nästan värt en applåd att de lämnade”, som uttalades under måndagens årsmöte (och som rörde upp mycket känslor, text HÄR!) möts med följande ord: ”Den kommentaren hör inte hemma i vår förening”.


****

Ni har inte missat detta va?

Under tisdagen landade den nationella insatsstyrkan på Gais träningsanläggning.

Komiskt.

– De ringde innan i dag och sa att om det skulle ha blivit några skador på mattan kommer det hit ett gäng och säljer korv åt er och kompenserar det, säger Gais kanslichef Erik Bergkvist.

På skämt eller allvar?
– På skämt!

Se filmen från landningen HÄR!

****

Till sist: Någon som undrar vad Simon Gustafson har för sig i Holland?

Svar: Spelar fotbollsspel på barnsjukhus (Foto Feyenoord).

CdHL5FdUEAAkv1NHur matchen gick?

– Jag vann med 10-0, hälsar Simon med glimten i ögat.

****

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Linus Petersson
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER