031-bloggen

Säsongens sista derby

Säsongens sista 031-derby må ha slutat oavgjort, men vilken match de drygt 8500 i publiken, som hade tagit sig till Ullevi ikväll, bjöds på. Örgryte inledde faktiskt bäst i båda halvlekarna, men det var hemmalaget som stod för de allra hetaste chanserna, utan att för den delen få hål på Örgryte, vars nya (för inte lär Abrahamsson ta tillbaka sin startplats nu?) sista utpost, Fredrik Andersson, storspelade med ett par svettiga räddningar som paradnummer.

En intressant sak var att Lantz lämnade skyttekungen Emil Karlsson på bänken till förmån för ett femmannamittfält, med den vanligtvis mitt- eller vänsterbacksplacerade Azulay som städgumma bakom firma Lundgren och Lindström. Ett på förhand, åtminstone för mig, överraskande drag som föll ut väl då den inlånade IFK-ynglingen klarade sin uppgift med bravur under stora perioder av matchen. Moget spel, offervilja och en fin passningsfot. Lär få fortsätta där?

Målen då? Ja, Lindström har inte direkt rosat marknaden när det kommer till målskyttet (ynka ett mål på 16 matcher inför kvällens drabbning) men tyckte att det var en god idé att slipa på den statistiken, när han petade in ledningsmålet i matchminut 77. Ett mål som länge såg ut att bli det avgörande, men Gais ville annat och med två minuter kvar av ordinarie tid så ordnade Daniel Mendes kvitteringen efter ett oerhört vackert väggspel mellan Joel Johansson och ytterback Florén. Joel Johansson, som förövrigt var riktigt vass matchen igenom och som hade en boll i nät efter en dråplig situation med Öis-målvakten, men som blev bortdömt för hands. I mina ögon en svårbedömd situation, men efter att ha sett reprisen ett antal gånger tycker jag ändå att domaren tog rätt beslut.

1-1 var kanske inte rättvist resultat sett till antalet skapade målchanser, men ur ett helhetsperspektiv så är jag glad att matchen slutade oavgjort då inget av lagen förtjänade egentligen att förlora. Ett väl genomfört derby med andra ord och en riktigt intensiv och underhållande fotbollsmatch.

Avslutningsvis tänker jag dela ut matchens utmärkelser i sedvanlig ordning. Håll i hatten, för här kommer matchens…

…skottfint: David Leinar. Mittbacken, som inte direkt har de flinkaste fötterna på benen, bjöd Joel Johansson på en riktig “upp-och-köpa-korv-upplevelse” när han tog emot bollen, låtsades skicka iväg den för att sedan vända upp, samtidigt som anfallaren glider iväg åt andra hållet i gräset.

…brasse: Daniel Mendes. Den inlånade KFF-anfallaren gjorde skäl för sin nationalitet när han bjöd på inte bara en, utan två cykelsparkar under matchens gång, dock utan att få in bollen. Istället kom målet när han från nära håll petade in kvitteringen efter ett oerhört vackert väggspel i det absoluta slutskedet. Poängräddare och oerhört nyttig med sin snabbhet.

…snedspark: Abdel Bouraimas misslyckade skottförsök. Lånet Bouraima hade ingen lätt dag på jobbet och en specifik situation sammanfattar yttermittfältarens insats ganska väl. Efter att ha kört fast på högerkanten valde yrvädret från Benin att byta kant för att kunna vika in och på sätt hota mer konkret. Problemet var bara det att han hade glömt ställa in siktet när han efter att ha sugit ner bollen vackert, gjort ett ryck inåt och skjutit för kung och fosterland. Resultatet? Inkast på andra sidan planhalvan för motståndarlaget.

…praktspark: Tommi Vaihos inspark. Om Bouraimas träff var helt åt skogen, så bjöd Gais-målvakten på betydligt bättre ackuratess när han skickade iväg en perfekt macka som friställde Joel Johansson från halva planen. Ett konstyckte som förtjänade ett vackrare öde då anfallaren inte lyckades göra mål, trots friläget.

…Mouradona: George Mourad. Eller var det “Mouradinho”? Skämtåsido, men den gamle Blåvittprofilen var tillbaka i dessa sammanhang och jag gillade det jag såg. På pappret såg han väldigt ensam ut i sin roll som ensam centertank, men stod för en gedigen insats när han visade prov på både tyngd och teknik, framförallt i duellerna med slåttermaskinen Augustsson. Påpasslig när han nickassisterade kapten Lindström efter straffområdestumultet och kunde även ha blivit målskytt då hans raket till avslut träffade ribban. Den evige talangen kommer bli nyttig under höstens fortsatta kamp för överlevnad, det är jag övertygad om.

…bästa spelare i respektive lag: Joel Johansson, Gais & Fredrik Andersson, Örgryte. 

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.