031-bloggen

Drömmar om guld blev till sand på bankvalvet i Skåne?

Först och främst vill jag be om ursäkt för den usla uppdateringen från min sida den senaste månaden. Jag väljer att skylla på semestertider och sidoprojekt i form av heltidsjobb. Men nu är sommaren över, vilket brukar medföra en återvändelse till verkligheten vilket även gäller även mitt skrivande. Så när den undermåliga ursäkten är framförd och allting är överstökat är det dags att börja snacka 031-fotboll igen.

Och vi dyker väl direkt ner i den kamp som utspelades på Swedbankstadion i Malmö, toppmatchen mellan Malmö FF och IFK. Förutsättningarna var ganska glasklara. Vinst för IFK och man hade utjämnat trepoängsförsprånget som skåningarna hade inför matchen. Nu blev det dessvärre inte så och ska vi vara ärliga så var det egentligen aldrig nära, trots Söders ledningsmål. Malmö dominerade den första halvleken från början till slut även om kvitteringsmålet var något av en bjudning från Haglunds sida. Det agerandet blev sedan lite signifikativt för Blåvitts insats matchen igenom, man var helt enkelt tvåa på bollen vid alltför många tillfällen, vilket i slutändan fällde avgörandet.

Givetvis är det inte kört för Göteborgs del i guldstriden men faktum är att 6 poäng upp till förstaplatsen kan beskrivas som en snårig uppförsbacke och i och med att man bara har AIK kvar att möta av toppkonkurrenterna blir man beroende av andra resultat vilket aldrig är till ens fördel. Men är det något som kännetecknar årets upplaga av Stahres lag så är det att man aldrig ger upp och den glödande inställningen ska inte underskattas.

***

Apropå glöd förresten, hur jäkla het är inte Söder nuförtiden? Sjunde målet på de åtta senaste matcherna vilket ger honom ett målsnitt på 1 mål var 132:a minut. Tredje bäst i Allsvenskan på just den statistiken. Och då ska man ändå komma ihåg att innan han nätade mot Norrköping i juni så hade den skadedrabbade anfallaren inte gjort mål på lite drygt ett år, eller 22 matcher för att omvandla det till ren och skär fakta.

***

Min vana trogen tänkte jag också dela ut “matchens…” och skalar man ner förlusten i punktform ur ett par blåvita glasögon så kan det se ut såhär. Här har ni dem. Matchens…

…utropstecken: Lasse Vibe. I ett ganska så undermåligt lag för dagen var dansken den stora behållningen. Med företagsamhet, kreativa idéer och pigga fötter utgjorde han ett ständigt hot mot den vänstra delen av Malmös försvar och inte helt oväntat var det just nummer 9 som låg bakom Söders mål när han låtsades möta bollen, för att sedan rycka ifrån Ricardinho och spela snett inåt bakåt. Ser ut att vara en klassvärvning.

…frågetecken: Daniel Sobralense. Brassen är lite av Göteborgs egen Dr. Jekyll & Mr. Hyde. I ena stunden kan han vara obeslutsam och rentav slarvig i sina aktioner, för att en stund senare bjuda på ett klassnummer, som när han höll på att kvittera med ett ruggigt ribbskott. Möjligen lider “Sobra” lite av att han mestadels får spela på en ytterposition i ett väldigt rakt 4-4-2. Samtidigt har han inte varit i närheten av det spel som han stundtals visade upp i Kalmar sedan han kom till Göteborg. Därför tror jag att han kan vara nästa spelare att gå samma öde till mötes som i fallet med Nordin Gerzic.

…ögongodis: Hyséns tunnel & Vibes Marockofint. Skyttekungen var i stort sett osynlig under den första halvleken, men ökade tempot i den andra och då kom även den oerhört läckra tunneln. Det danska yrvädret bjöd i sin tur ex-gaisaren Erik Johansson på en riktig holmgång när han petade bollen till höger och rundade försvararen på andra sidan. Jämnt skägg.

…debutant: Ludwig Augustinsson. Naturligtvis i negativ bemärkelse. Och jag lider verkligen med den unge vänsterbacken, som har väntat i vad som känns som en evighet på att få beträda allsvenskt gräs första gången sedan han anlände i vintras. Och nu när det äntligen var dags så tog det bara drygt en halvtimme innan samma knä, samma menisk och samma typ av känningar började spöka igen. Frågan som man ställer sig nu är om vi får se 19-åringen någon gång mer i år?

***

På torsdag vankas 031-derby mellan Gais och Örgryte. Förhoppningsvis hörs vi då!

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.