031-bloggen

Viktoria i regnig huvudmatch

Efter den tuffa förlusten mot succégänget Falkenberg har Gais hittat ett litet vinnarspår och under söndagen tog laget sin tredje raka seger. I ett blött Göteborg gästade Landskrona Gamla Ullevi och det blev en ganska ensidig historia. 3-0 imponerar och en som också imponerar är Andreas Drugge. Ytterligare ett mål idag för den målglade mittfältaren som nu har gjort sju mål totalt. Frågan man nu ställer sig är om det knappt kommer gå en match utan att Drugge hamnar i målprotokollet?

En gång i tiden gjorde Miroslav Klose ett hattrick, enbart med hjälp av huvudet. Visserligen upprepade ingen spelare den bedriften på egen hand idag men kollektivt sett stod Gais för samma prestation, med lite hjälp av motståndarna. Två fasta situationer och ett väl avvägt inlägg med hjälp av tre huvuden banade vägen för tremålsvinsten.

Under matchens gång fann jag ett par intressanta tankar och jag tänkte som vanligt presentera dem i form av matchens…

… poängkung: Kenneth Gustafsson. Vänsterbacken tillika lagkaptenen har egentligen inte sina främsta styrkor i offensiven, men har alltid varit utrustad med en fin vänsterfot och idag fick han fog för att använda den. 2 framspelningar som försvarsspelare är aldrig fy skam, även om det skedde på fasta situationer.

… ånglok: Hampus Andersson. Mittfältaren, som används till höger men som vill spela centralt, är en drömspelare att tillgå ur det perspektivet att han jobbar extremt hårt i båda riktningar. Duktig defensivt och trixig i en-mot-en-lägen. Idag var inget undantag. Den typiska situationen som sammanfattar Anderssons fotbollsspelande skedde när han först frispelade Joel Johansson med en precis genomskärare för att sedan vara den som vann tillbaka boll på egen planhalva när anfallet blev till en omställning. Undrar om Sonny Karlsson ångrar att Andersson försvann från Häcken i vintras?

… godbit: Adam Erikssons mottagning. Vänstermittfältaren sökte sig in i mitten för att hämta boll och när passningen väl kom så drog Eriksson nytta av det hala underlaget när han låtsades ta emot bollen för att sedan släppa den mellan benen och vända upp. En fantatisk prestation i sig, men det faktum att han i samma visa lurade upp den rutinerade Andreas Dahl på läktaren gör det hela ännu vackrare.

… måltjuv: Richard Spong. Vid en första anblick såg det faktiskt ut som att den hästsvansprydde slitvargen var sist på bollen när 1-0 målet gjordes, men ganska snabbt stod det klart att målet var av självförvållad karaktär. Men det brydde sig inte bildgrafiken (som tillskrev mittfältaren målet) eller Spong för den delen heller om. Istället målfirade han på tvättäkta Filippo Inzaghi-manér som om målet vore hans och sådant fullkomligen älskar undertecknad.

***

Riktigt skoj att måndagsprogrammet Veckans mål uppmärksammade Adam Eriksson i programdelen ”Veckans talang”. Helt rätt, då Örebrograbben är en jordnära och extremt talangfull spelare som har gjort det riktigt bra trots att det är hans första säsong i Superettan.

/Christopher Grönlund

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.