031-bloggen

Revansch för Stahre och Blåvitt klara för Europa

En av de gladaste på Friends Arena idag var Mikael Stahre den tidigare så kritiserade IFK-tränaren har nu tagit sin första titel med IFK Göteborg. Lagbygget som han har byggt tillsammans med Håkan Mild blev stämplat som ett fiasko under 2012. Mindre än ett år senare är IFK Göteborg mästare i Svenska Cupen och klara för Europa. Samtidigt är man med i den absoluta toppen av allsvenskan. Att vara blåvit fotbollsspelare idag är nog ganska behagligt.

***

Att supportrarna stormar planen efter matchen förstod nog de flesta. Att John Alvbåge tog över speakerns mikrofon och lugnade fansen och fick de att lämna planen var desto mer oväntat. Starkt.

***

Ordet drömstart stämde för Tobias Hysén idag. 1-0 satte han efter bara några minuter. Djurgården kämpade sig in i matchen och kunde kvittera i den andra halvleken. Emil Salomonsson stod för en “Mikael Lustig” och glömde av hur man markerade stolpen.

***

I förlängningen var det inget snack. IFK Göteborg och framförallt Philip Haglund skapade chanser för att avgöra matchen. Nicken i ribban var värd ett bättre öde. Intressant också att spelarna efter matchen inte klagade på matten särskilt mycket alls, Mikael Stahre däremot tog fram motorsågen.

***

Ni av er läsare på 031-bloggen som kan straffhistorien kring IFK Göteborg vet vad som väntade spelarna. Straffmissar i mängder under de senaste åren men Philip Haglund, Mikael Dyrestam och Pontus Farnerud satte sina straffar. Mattias Bjärsmyr missade sin. Endast Andreas Johansson satte sin straff för Djurgården.

***

Det finns flera i de blåvita laget som är riktigt duktiga på att festa. Gissar att spelarna får ledigt imorgon…

***

Ska bli intressant att följa Hysén och co i Europa-kvalet under hösten. Med den starka defensiven och lagkänslan kan man nog överraska och ta sig in till Europa League-gruppspelet.

***

Förstår att alla som håller på Djurgården är besvikna. En väldigt jämn match, en förlust på straffar hindrade laget från sin Europadröm. Men efter den katastrofala inledningen av allsvenskan var dagens Djurgården flera nivåer bättre.

***

“Den nya versionen” av Svenska Cupen har varit riktigt bra. TV-sända matcher och över 20 000 på plats på finalen. Där har de ansvariga äntligen lyckats pricka rätt efter flera bedrövliga tester.

Pontus Farnerud är nu cupmästare i Frankrike, Portugal och Sverige. Imponerande CV.

***

Tråkiga scener efter slutsignalen när supportrar till IFK Göteborg provocerar supportrarna till Djurgården och dessutom skjuter bengaler eller liknande. Pinsamma scener som inte hör hemma på en svensk fotbollsarena.

***

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.