031-bloggen

Gais drog det längsta strået i derbyt

Under måndagskvällen var 031-bloggen på plats när Öis och Gais drabbade samman i årets andra 031-derby. Och det blev en intensiv tillställning. Först fick Sebastian Ohlsson ett mål bortdömt för offside. Sedan var det Gais tur att bli snuvade på ett mål, trodde man. Men då ändrade sig domaren och Drugge kunde noteras för sitt tredje mål den här säsongen.
Motgångarna fortsatte sedan för Öis när anfallaren Karlsson blev utvisad efter två hårt dömda kort. Därefter borde Gais ha lyckats döda matchen men Öis med Johan Lundgren i spetsen stod upp riktigt bra i andra och matchbilden förvandlades till en riktig Hawaii-holmgång. Men trots mängder av målchanser åt bägge håll så slutade matchen 0-1 och Gais passerade därmed Öis i tabellen med 1 poängs marginal.
Som åskådare fick man med sig en hel drös med intryck från matchen och här har ni derbyts…

…Utropstecken: Inramningen. Årets andra 031-derby hade egentligen allt man kan begära när det vankas stadsrivalitet. Trycket på läktarna var stort, viljan att vinna ännu större och vädret, ja det var i det närmaste perfekt. Att närmare 9500 personer hade letat sig ner till Gamla Ullevi under måndagskvällen är inget annat än fantastiskt. Det finns sämre dagar att spela fotboll på än denna, för att sammanfatta det hela.

…Frågetecken: Karlssons agerande vid det röda kortet. När man redan har ett gult kort (som verkligen kan diskuteras, då det är oerhört svårt att höra någonting när en hel klack står och sjunger precis i närheten) och ska gå in i luftduell så ska man absolut inte göra som Karlsson gjorde. Varför ska han in med ryggen/rumpan före i situationen? Istället för att gå in normalt i en luftduell så ser det mer ut som att han satsar fullt in med en hockeyinspirerad tackling och från den vinkel som domaren såg situationen så har han egentligen inget annat val än att plocka upp ett andra gult.
Jag förstår att adrenalinet är på max och att man lätt kan bli lite övertänd efter ett par tuffa domslut emot sig men Karlsson är en av de mer rutinerade spelarna i Öis och lite mer kyla hade inte skadat. Kortet är definitivt hårt dömt, men samtidigt, varför ens ge domaren chansen att bedöma det värt en varning?

…Lisa Nordén: Johan Lundgren. Likt 2013 års Jerringprisvinnare så slutar Örgrytes mittfältsgeneral aldrig att ösa på och ge järnet, hur tuff och hopplös uppgiften än ser ut att vara. Idag var inget undantag och den förre Blåvitt-talangen slet som ett djur på mitten, i anfallet och i försvaret. Ja, Lundgren var verkligen överallt och var kanske också den enskilt främsta anledningen till att Örgryte stod upp riktigt väl i andra halvlek, trots en man kort. Även nära att bli målskytt men hans fina volleyskott från distans parerades vackert av Tommi Vaiho.

…Detalj: Tornblads handskar. Det var nog inte bara jag som noterade att vindsnabbe Tornblad valde att genomföra matchen iförd ett par varma vantar, trots det fina vädret. Och om jag inte minns helt fel så har han spelat i dem sedan Superettan drog igång. Någon form av lyckovantar, möjligen?

…Lirare i respektive lag: Johan Lundgren, Öis & Andreas Drugge, Gais.

Efter matchen högg jag tag i Gais mittfältsmotor Adam Eriksson, som i min bok har varit en av Gais absolut främsta spelare under säsongsinledningen.

Christopher Grönlund

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.