031-bloggen

Förlorade poäng både för Häcken och IFK

Det var en tung torsdagskväll för Göteborgsfotbollen. Häcken förlorade borta mot de suveräna serieledarna Elfsborg. Ett lag som nu går till uppehåll med hela åtta poängs ledning.

Häcken kan ändå sammanfatta en väldigt bra vårsäsong. De är med i toppen och slåss om Europaplatserna inför hösten. Laget börjar bli väldigt samspelt och de riskerar inte att tappa flera spelare. Majeed Waris lär vara eftertraktad på marknaden, men sitter under kontrakt och Häcken har god ekonomi och behöver inte släppa honom direkt.

Blåvitt tappade ännu en ledning. Alvbåge stod för en katastrofal utspark, Jakob Johansson gjorde en dålig mottagning, Wähler joggade hem och vips så gjorde Jonatan MacDonald mål på Kalmars enda chans i matchen.

Stahres lag var inte mycket bättre framåt och skapade knappt några chanser alls. Efter matchen krävde en del supportrar att få prata med Stahre efter matchen. Både Stahre och Hysén stod och svarade på supportrarnas frågor. Starkt gjort.

Hysén såg helt knäckt ut efter slutsignalen i går.

– Det har varit en pissäsong för både mig och laget, sa han igår.

Nej, nu blir det uppehåll i Allsvenskan och fokus på EM och träna ihop. För Blåvitt gäller det att få laget samspelt. För Häcken gäller det att bara bibehålla formen.

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.