031-bloggen

Stora böter för IFK Göteborg

Derbyt mellan Gais och IFK Göteborg, en match som efteråt handlade mer om bengaler och “supportrar” än själva matchen. IFK Göteborg hade jobbat sig in i matchen efter Hyséns 1-1 mål och skapade både chanser och tryck mot Gais-målet. Då passade några “supportrar” på att tända bengaler. Domaren stoppade matchen och Gais fick den vila de behövde.

– Det gynnade verkligen oss de avbrottet, sa Axén efter matchen.

– Vi gör ett mål och trycker och trycker – då får de ett jävla brejk när våra fans tänder en bengal, och sen blir det jämnt, sade en märkbart irriterad Hysén efter matchen.

Sammanlagt 41 bengaler tändes på IFK:s sektion i gårdagens derby. Till GP.se säger IFK Göteborg säkerhetsansvarige Tommie Elgeståhl.

– Matchen fick ju avbrytas också och det är också något som man väger in. Men framförallt är det så mycket folk. Det är ju det man är rädd för, att det ska hända någonting. Vi har så många supportrar och de flesta är jättebra. Men så är det några stycken som förstör för oss, säger han.

Nu väntar en stor bötessumma för IFK Göteborg. Klubben gör helt rätt när de pratar om att hitta de skyldiga och låta de bli ersättningsskyldiga. Stora delar av Gamla Ullevi visade också sitt missnöje när bengalerna tändes. Sällan har ramsan “Ut med packet” varit mer passande.

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

Inga kommentarer

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.