031-bloggen

Första inlägget

Nu har alltså Fotbollskanalen äntligen en 031-blogg. Här kommer jag att följa fotbollen i Göteborg med fokus på de tre stora klubbarna IFK Göteborg, Gais och Häcken.

Fotbollen i Göteborg är hetare än på väldigt länge. IFK Göteborg valde att storsatsa och plockade in Gerzic, Farnerud, Wähler, Sobralense, Alvbåge och Stahre. Efter en väldigt svag start på säsongen har Mikael “All-in” Stahre börjat få fart på det “nya” IFK Göteborg. Laget som tidigare spelat en fysisk fotboll med mycket inlägg väljer nu att hålla bollen längs marken. Farnerud har blivit spelfördelaren som det mesta går igenom. Vinsten senast mot Häcken var viktigt för Stahre. Tre poäng och lite andrum istället för att krisstämpeln skulle växa ännu tydligare.

Häcken har börjat säsongen bäst av lagen från Göteborg och ligger sjua efter fem spelade matcher. Majeed Waris har blommat ut och visat extrem snabbhet och teknik. Martin Ericsson har efter ett par tuffa säsonger verkligen visat klass inledningsvis i Häcken-tröjan. Ett annat uppmärksammat nyförvärv som inte lyckats lika bra är Andreas Drugge. Spelaren som inför den förra säsongen värvades till IFK Göteborg för att bli spelaren som skulle lösa lagets offensiv. Spelaren som totalfloppade och inte alls presterade i den blåvita tröjan. Drugge har efter en tuff fjolårssäsong en del att bevisa. Återstår att se om han får fart på karriären igen i Häcken.

Gais var det länge tyst om under Silly-season. Mats Persson visade sig ha ett par ess i rockärmen då han valde att plocka in gamlingarna Peter Ijeh och Jeffrey Aubynn. Jakob Olsson hämtades från Öis och har visat sig vara en bra värvning. Perssons bästa drag? Att han lyckades få Wanderson att stanna kvar i klubben. Brassen är skillnaden mellan en plats på den övre halvan av tabellen för Gais.

Domarna har fått mycket uppmärksamhet i massmedia. Något som vittnar om att standarden inte varit särskilt hög under de första omgångarna. IFK Göteborg har haft det tufft med domarna men att de skulle få en straff mot Häcken som kompensation är bara löjligt.

– Det är en billig straff. Men det är historia nu. Vi gratulerar IFK till tre poäng och siktar på tre poäng mot Syrianska, säger Jonas Henriksson.

Fräckast namn bland spelarna i Göteborg? Utan tvekan, Mohamed Ali Khan.

Kommande matcher för lagen:

Syrianska FC – BK Häcken (2012-04-28 14:00)

IFK Göteborg – Åtvidabergs FF (2012-04-28 16:00)

Kalmar FF – Gais (2012-05-04 19:00)

031-bloggen
Tillbaka till bloggen

KOMMENTARER

En kommentar

Skriv din kommentar:

Läs villkor och regler för våra forum.

  1. Hej! Det här är en kommentar.
    Gör så här om du vill radera en kommentar: logga in och visa kommentarerna till inlägget. Där kan du välja om du vill redigera eller radera dem.

Tillbaka till bloggen